Düğünü kim yapacak???

Siz kendi memleketinizde kına yerine düğün yapıyorsunuz ya da kına gecesine gelinlikle çıkıp bir iki danstan sonra kına gecesine bağlıyorsunuz. Masraflar size ait oluyor.
Evet aynen böyle yapıyorsunuz. İki düğün çok masraf ve gereksiz. Hem kınaya gelen düğüne gelmeyebilir.

Dayim aldigi gelinlere hem kina hem dugun yapti ... hatta bir gelinin catal bicagina kadar alindi afedersiniz donuna kadar ... şimdi kizin arkasindan neler diyorlar ..gerci o da zengin koca buldu şimdi bol keseden konusuyor ... bir gelinin babasi kinadaki yemek icin 3bin istedi ...vermeyince olaylar olaylar ..cidden maddiyatiniz mi yok da dugunu erkek evi yapacak ..ilerde konusulursa caniniz yanar ... ay cidden turkiyede parasi olmayan evlenemez ... iki gun iki dugun ne demek yazik degilmi? Nerden bakilsa 20bin tutar ...ben bu adetleri sevmiyorum ...nikahtan sonra 1 yemek olsa akraba sacmaligi olmasa ne guzel olurdu

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)

biz nikahı benim tarafta düğünü erkek tarafında yapmıştık.

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Neden 2 dugun yapiyorsunuz bir de kina ustune. Kinanizi dugun gibi yapin. Ben oyle yaptim. Kinaligim beyazdi cok da guzel oldu. Benden sonra da memlekette disari evlenen herkes oyle yapti. Valla yazik bosa masraf.

Ben kendi memleketimde arkadaşlar arası ufak kına yaptım, ertesi gun düğün oldu
Ailem karşıladi masrafları. Eşim tarafındaki düğünü de eşimin ailesi yapti.
Zor olur diyorsan kendi tarafında büyük kına yapabilirsin.

Eger nişanlinizla konusup 2 dugune karar verdiyseniz erkek tarafi yapr ama bu sadece düsünceyse erkek tarafi siz yapin da diyebilir.

Bu benim fikrim yanlis anlamayin ama kina yapacakmissiniz zaten. Kinada once gelinlikle girip daha sonra kina yakilacagi zaman kinaliginizi giyseniz ve de sizin taraf takilarinizi kinada taksa daha guzel olmazmi ?

Bu benim fikrim. Kina yapilmayacak olsaydi 2 dugun yapilirdi ama zaten kinanizda buyuk olacak.

Hem erkek tarafinin 2. Dugun masrafiyla balayina falan gidersiniz.

Cevremde gorduklerım : kına yı siz karşılayıp ya gelınlık gıyınıp ardından kına yakılacak ,ya da kına gecesi yapacaksınız siz ,nıkah ıcın erkek tarafından gelmek isteyenler gelecek gelınlıgınızle bulunduğunuz yerde nıkah ,erkek tarafında da düğün olacak erkek tarafı karşılayacak kız tarafından gelmek isteyen yakınlarınızla gıdeceksınız. Ya da baya kına düğün ayrı ayrı olacaksa düğünün bırını de siz karsılarsınız

Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.

Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.
Puhajahajaajahha arada kalan sehirde de yaptırın ne demek kız hahahahahaah allah iyiligini versin

Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.

Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.
Anlamadım ben sizi burada yapıcı bir şekilde nasıl olduğunu sormuş kişi. Bu kadar ayara gidere ne gerek var siz mi karsilayacaksiniz 3 düğün masrafını ?

Benim teyzemin gelini de disardan kiz tarafi bir otelin salonunda dugun gibi kina yapti.teyzemde bizim memlekette dugun yapti.hic bir sorun yasanmadi cok da guzel oldu

İki tarafta da olsa erkek tarafı karşılar. Fakat bence sizin memlekette nikah olsaydı; gelinlikli takılı eşinizin memleketindede düğün.
Hatta kına da gelinlik giyip düğün gibi de yapabilirsiniz. Bu kadar masrafa gerek yok bence takılarınızdan gidecek boşuna.

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)[/QUOTE

SiZdekini siz karşılayacaksınız. Kız tarafı yani. Çevremde hep öyle gördüm.

:))))))))

Bencede sadece kına yapın siz benim aklım olsa düğün bile yapmazdım o kadar leş bir yer tutmuşlardı ki nikah salonu onun yanında binkat güzeldi...
Ama zaten düğün yerini de ayarlıcağim zaman birlikte gezip görmemiz doğrusu değil mi ben ödesem de buradakini ikimizin ortaklaşa beğendiği bir yer daha uygun olur gibi sanki. Size hiç sormamışlar mıydı önden bu mekan nasıl diye

Zaten düğün salonu parası düğünde takılanlardan verilmiyor mu? Yani damat ayrıca cebinden para çıkarmiyor. Yine ikiniz ödemiş olacaksınız. Kına salonu için de aynı şeyi yapın. Kendi memleketinde de yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sade nikah yap. Böylece bir salon daha tutulmamış olur .

Benim anneme benziyorsun benim kınamı da düğün gibi yaptırdı,eşime ödetti,eşim bi de yemekli düğünü kendi memleketinde yaptı,hatta söz için evde pasta bişiler kesilde onu da eşime ödetti,yatak odasını ben alırım dedi onu da eşime aldırdı,damatlığını ben alırım dedi,en son eşim “ Aşkım damatlığımızı ne zaman alırız” dedi saf saf ,” kıyamam ben sana bu kadar kazıktan sonra hala annemler sana damatlık mı alır sanıyorsun “ dedim sinirim bozuldu bi on dakika kahkaha attım,eşim çok bozuldu,velhasıl annem bi başlık parası almadı :))) güldüğüme bakma yapılan tüm haksızlıklardan dolayı yıllarca küs kaldım ailemle,beni çok utandırdılar,sen de mahcup olma üzerine ne düşüyorsa yap canım,kolay gelsin ( ha bu arada biz beş yıl sevgiliyken ben eşime çok para vermiştim,erken atandım çünkü,içimi dışımı ne çok üzüldüğümü gördü,o yüzden paranın hiç lafını yapmadı,hala da yapmaz,ama hukukumuz olmayaydı bizim iş bozulurdu,annemler çok abarttı çünkü,bana bile geldiler o dönemde :deli:)
Haklısın malesef o bazen bizde de olacak gibi hissediyorum. Ama önden uyarıyorum. Isteklerimi makul ve bazen de formaliteden tutuyorum sırf açgözlü bir imaj cizmemek için. Çünkü biliyorum ki yarın bir gün lafı olsa kulağıma gelse muhtemelen kahrolur yerin dibine girerim. Haksızca bi paylaşım olmaz zaten aramızda şükür aileler arasında da hiç böyle bu tarz anlaşmazlıklar çıkmadı. Ben sadece bir de burdan sorup aklimdakini teğet etmek istedim :)
Yoksa burda ki bayanlar da görüyor yazdığımı ne kendime laf soyletirim böyle konular için ne de sömürücülük yaparım Allah korusun :)

Benim anneme benziyorsun benim kınamı da düğün gibi yaptırdı,eşime ödetti,eşim bi de yemekli düğünü kendi memleketinde yaptı,hatta söz için evde pasta bişiler kesilde onu da eşime ödetti,yatak odasını ben alırım dedi onu da eşime aldırdı,damatlığını ben alırım dedi,en son eşim “ Aşkım damatlığımızı ne zaman alırız” dedi saf saf ,” kıyamam ben sana bu kadar kazıktan sonra hala annemler sana damatlık mı alır sanıyorsun “ dedim sinirim bozuldu bi on dakika kahkaha attım,eşim çok bozuldu,velhasıl annem bi başlık parası almadı :))) güldüğüme bakma yapılan tüm haksızlıklardan dolayı yıllarca küs kaldım ailemle,beni çok utandırdılar,sen de mahcup olma üzerine ne düşüyorsa yap canım,kolay gelsin ( ha bu arada biz beş yıl sevgiliyken ben eşime çok para vermiştim,erken atandım çünkü,içimi dışımı ne çok üzüldüğümü gördü,o yüzden paranın hiç lafını yapmadı,hala da yapmaz,ama hukukumuz olmayaydı bizim iş bozulurdu,annemler çok abarttı çünkü,bana bile geldiler o dönemde :deli:)
Hahahhahahahahahhahahahahaahahahahhaha annenize bayıldım biliyor musunuz ? Benim ailemle aram bozuktu ve ailemin maddi durumu cok kotu bi donemde nişanlandık. Esime ne düğünde ne nisanda damatlik aldim. Saat almadim. Kinayi kokteyl tarzı esim yaptı evdeki butun esyalari esim aldi sadece yatak odasi parasuni verdim ondan sonrada utanmadan da dedimki keske vermeseydim. Istıyorsan geri vereyim sana dedi. Nisani babam yapti ve yatak odasini ben aldm gerisi esime ait 12 kisilik takimlari bile ona kitledim. Battaniyeyi bile ahahahahha simdi diyorumki keske nişan i da yapmasaydm gerci nisan i o yapcakti ama yemeksiz bizimkiler yemekli istio diye bide aileler arasnda laf soz olmasn diye ben kavga cikartarak babama yaptirdim. Zorla. Bide utanmadan hisar dan sectim takımları granit takim yemek takimini bile kocam aldi annenize kizmis olmakta haklisiniz bende o zamanlar kina gecesini esim yapti diye kizmistim ama bence cok iyi olmus suanda ohh cekiyorm bu duruma

Bekarlığa veda yap kız kıza:)
Kınada gelinlik giy sonra bindallı giy kına yakılsın
Kuzenin iki düğünü de karşı tarafa yıkmış, vicdan meselesi:)
Kuzenimin daha diğer söylediklerini yazmaya kalksam beni burda taşlarlar muhtemelen :)

Hahahhahahahahahhahahahahaahahahahhaha annenize bayıldım biliyor musunuz ? Benim ailemle aram bozuktu ve ailemin maddi durumu cok kotu bi donemde nişanlandık. Esime ne düğünde ne nisanda damatlik aldim. Saat almadim. Kinayi kokteyl tarzı esim yaptı evdeki butun esyalari esim aldi sadece yatak odasi parasuni verdim ondan sonrada utanmadan da dedimki keske vermeseydim. Istıyorsan geri vereyim sana dedi. Nisani babam yapti ve yatak odasini ben aldm gerisi esime ait 12 kisilik takimlari bile ona kitledim. Battaniyeyi bile ahahahahha simdi diyorumki keske nişan i da yapmasaydm gerci nisan i o yapcakti ama yemeksiz bizimkiler yemekli istio diye bide aileler arasnda laf soz olmasn diye ben kavga cikartarak babama yaptirdim. Zorla. Bide utanmadan hisar dan sectim takımları granit takim yemek takimini bile kocam aldi annenize kizmis olmakta haklisiniz bende o zamanlar kina gecesini esim yapti diye kizmistim ama bence cok iyi olmus suanda ohh cekiyorm bu duruma
Iyi cesaret bunları şuan buraya yazmanız. Ben bise demediğim halde laf duydum. Şuan size yazılacak olanları düşünemiyorum eğer yazdıklarınızı doğru anladıysam :confused:

Back
X