Düğünü kim yapacak???

Kendi yasadigim sehirde kina yaptim. Esimin yasadigi sehirde nikah yaptik.

Dugunu israf olarak goruyorum, harcanan paraya da aciyorum açikçasi.

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Nikahını kendi memleketinde yap düğünü orada

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Siz kendi memleketinizde kınadan ayrı bir düğün daha istediğiniz ve bu ekstra bir şey olduğu için tabii ki masrafların da size ait olması gerekir. Bunu buraya sormanız bile yersiz. Taşlarlar sizi valla.

Yav ben yaparim uzulme bacim kac tane sarayim olmuşlarından:)) basligi gorunce boyle yazasim geldi :) cevaba gelince: altinlar takilacak diye cifte dugun yapmak istiyorsaniz o iş yaş gelen altin dugun masrafiniza gidecek. En iyisi buyuk bir kina yap sizin altinlar orda takilir birkac kisiye plani takiyi soylerseniz yayilir zaten hizla altin kinada takilcakmis diye gelinlik giy diger tarafta dugun olur.

İşkence gibi bi süreç. Mutlu oluyorsun ama yorgunluk diz boyu. Bizim iznimiz kısıtlıydı. Arka arkaya yaptık çok yorulduk. Benim memleketimde düğünsalonu tuttu eşim. Gelinlikle girdim. Sonra saat on gibi bindallı giydm kına yapıldı. Herkes çok eğlendi. Ayrı yapacak gücüm kalmamıştı açıkcası.
Eşimin memleketinde iki gün sabahtan akşama kdr yapıldı. Saçma sapan dağınık düzensiz sokakta. Artık gelinliği taşımaktan ölmüştüm resmen...
Kınayı evinizde sadece kadınlarla yapın, bahçe vs de olabilir. Düğünü onlar karşılamalı. Kız alıyorlar. Ayrı yapmasalarda akrabalara araba tutmaları gerekir.
Maddi sıkıntı yoksa eşinizle aranızda halledin olsun bitsin. Bu işin seni beni de olmaz. O muhabbet sizi çok yıpratır.
Biz bide kendi evimize geldikten iki gün snra dış çekime gittik. Gelinliği okdr çok giydim ki:) aslında iyi oldu baya eskittim. Ve fotograf çekimi böylelikle daha hoş oldu.
Nasıl yaparsanız yapın ama bence her kız baba evinden gelinlikle davulla çıkmalı.
Biz bilerek tayin zamanına denk getiricez nasip olursa üstüne mehil iznini de kullancak o yüzden sıkışmış bi şekilde yapmicaz nasip olursa :) Aramızda sen ben muhabbetine girmek dahi istemiyorum birbirimizi ne kadar bilsek de kimsenin içine kurt düşsün de istemem o yüzden bu konularda bir fikrim olsa dahi açık açık dile getirmiyorum cekiniyorum da.

Sizin için yorucu bir durum
Araya zaman verseniz iyi olurdu

Siz kendinizin
Onlar kendinin
Ödese gayet uygun olur

Mutluluklar dileriz
Araya muhakkak bir süre koyucam inşallah. Çünkü o dönemde yaşayacağımız yorgunluğu az buçuk tahmin ediyorum. Cevap için de çok teşekkür ederim

Kızcağız tecrübeli olanlara fikirlerini sorup danışmış neden erkek tarafına yıkacaksın hımm gibi algılamış bazıları anlayamadım doğrusu. Konusunu okuduğumda şahsen içimde hiç öyle bir his belirmedi. Gayet samimi ve ne yapması gerektiğini heyecandan bilemez bir gelin adayı geldi gözümün önüne. Bazı insanları anlamak cidden zor, sataşacak yer arıyor.
Konuya gelirsek; otobüs tutsanız diğer şehirdeki düğüne giderler mi acaba sizin akrabalarınız? Belki aklınıza gelmemişse diye söylemek istedim. Ablamın düğününde biz öyle yapmıştık. Buradan büyük servisle gitmişti eş dost akrabalarımız. Eğer bu fikre sıcak bakmazlarsa kız kıza kına yerine düğün gibi kına yapıp kınanın en sonunda gelinlik giyebilirsiniz. Kız kıza hamam yapabilirsiniz çalgılı çengili :) Eğer ayarlayabilirseniz o da çok eğlenceli olur :)
Beni anladığınız ve kötü niyetli olmadığımı hissettiğiniz için çok teşekkür ederim :) otobüs aklıma geldi ama yaşadığım şehirde eşimiz dostumuz da çok fazla akrabadan ayrı olarak. Görmek isteyen açıkçası düğünümü bekleyen çok insan var :) otobüs 1 değil benim bu durumda en az 10 tane tutmam lazım ama o da imkansız o yüzden burda bir düğün yapmam şart :) ama dediginiz öneriler de gayet makul mantıklı cevabınız için ayriyetten çok sağolun :)

Kız sadece fikir sormuş kızı topa tutmuşsunuz resmen! Durun bir sakin. Gören de düğün masrafını siz karşılayacaksınız zanneder. :KK48: Bu işler başa gelince zordur ve karma karışıktır. Ön araştırma yapmak istemesi konu sahibinin kötü niyetli olduğunu ve masrafları erkek tarafına yıkmaya çalıştığını göstermez ki.. Yorumunuzu okuyunca kendinize uygun bir rumuz bulduğunuza ikna oldum... :super:
Muhtemelen hanımefendi gün içerisinde başka bir şeye gerildi. Stresini de burda benim üzerimden boşalttı. Hiç sorun değil Allah benim içimi biliyor :)

Kadinin tarafinda guzel bi kina gecesi ve nikah, erkegin tarafinda da düğün yapilabilir, bence..
Kina masraflarini da kendiniz karsilayin tabii ki..
Iki dugunu de onlar yapar diye bi ihtimali dusunmussun ki bu konuyu acmissin, yanlış.. Kimsenin ustune yikilmaya hakkimiz yok.. Erkek eviyse erkek evi..

Siz kendi memleketinizde kınadan ayrı bir düğün daha istediğiniz ve bu ekstra bir şey olduğu için tabii ki masrafların da size ait olması gerekir. Bunu buraya sormanız bile yersiz. Taşlarlar sizi valla.
Burada o kadar saçma şeyler soruyorlar ki o yüzden bunu sormamda bi mahsur görmedim :) Tam hakim olmadığım bir konu burada da bir çok bayan bu konuda tecrübeli. Ee burası da dert dökme, soru sorma platformu. O yüzden bir sakınca ve ya bir absurtluk görmedim sorduğum soruda :)

Yav ben yaparim uzulme bacim kac tane sarayim olmuşlarından:)) basligi gorunce boyle yazasim geldi :) cevaba gelince: altinlar takilacak diye cifte dugun yapmak istiyorsaniz o iş yaş gelen altin dugun masrafiniza gidecek. En iyisi buyuk bir kina yap sizin altinlar orda takilir birkac kisiye plani takiyi soylerseniz yayilir zaten hizla altin kinada takilcakmis diye gelinlik giy diger tarafta dugun olur.
Biz altınlara hiç bir şekilde dokunmucaz ikimizin de bunun için kenarda ayrılmış nakiti var dediginiz gibi muhtemelen de düğün kına bir arada yapılır çünkü buradaki hanımların çoğu o şekilde yapmış. Demek ki bu isin usulü bu :)

hayirli olsun bir ömür boyu mutlu olun..
Ben de cift dugunle evlendim.Bizim tarafta nikah 3 gün sonra, yemekli ve mekanda kina gecesi (ama gelinlikle giris yaptim sonra kaftan giydim)oldu..Masraflari biz karsiladik..
1 hafta sonrada esimin memleketinde yemekli mevlutlu dügunum oldu..Esimin ailesi karsiladi..
Amin çok teşekkür ederim :)

Muhtemelen hanımefendi gün içerisinde başka bir şeye gerildi. Stresini de burda benim üzerimden boşalttı. Hiç sorun değil Allah benim içimi biliyor :)
Oluyor öyle bazen. Hanımefendi de stres olmasın, eminim o da kötü niyetli biri değildir :) Sizin de her şey gönlünüzce olsun. Mutluluklar dilerim...

Eğer onlar 2 düğün olsun diyorlarsa onlar karşıladın ama 2.düğünü siz istiyorsanız bence siz karşılayın .
Kına ile düğünü birleştiricem muhtemelen :) belki bir gece öncesinden de evde kadınlarla birlikte küçük bir eğlence yaparız bilemedim ben de kafam karıştı iyice :)

Biz altınlara hiç bir şekilde dokunmucaz ikimizin de bunun için kenarda ayrılmış nakiti var dediginiz gibi muhtemelen de düğün kına bir arada yapılır çünkü buradaki hanımların çoğu o şekilde yapmış. Demek ki bu isin usulü bu :)
Düğünü ve kınayı bir arada yapın birçok tandığım öyle yaptı kınada abiye yerine gelinlik giydiler,masrafı ise herkes kendi şehrinde ki düğünü karşılar.

Düğünü ve kınayı bir arada yapın birçok tandığım öyle yaptı kınada abiye yerine gelinlik giydiler,masrafı ise herkes kendi şehrinde ki düğünü karşılar.
Gelinlikten sonra da bindallı giydiler herhalde? Onun içimde kalmasını istemiyorum gelinlikten çok kaftana imreniyorum o yüzden soruyorum

Back
X