Düğünüm olacak ama içimde heves yok

istelmant

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
41
76
18
Abimle aramda bir buçuk yaş var ve düğünüm ondan önce olacak diye o kadar mutsuzum ki... Babam onun nişanlısının ailesine ev sözü verdi. onlar da ev almadan kız vermeyiz diyorlar (mantığını ben hala çözemedim). Babamın şu anki maddi durumu sıkıntılı olduğu için ev alamıyor. (Aslında 3 tane evimiz var ama onların bulunduğu yerde değiller. Kızın ailesi illa kendi evlerinde oturmasını istiyorlar. Bazı sebeplerden dolayı hiç bir evimizi 5 sene satamıyoruz.) Onlar nişanlanalı 2 sene ben nişanlanalı bir buçuk sene oldu. Benim nişanlımın ailesi artık daha fazla beklemek istemedikleri için 30 Nisanda düğün yapmak istiyorlar. herşeyim hazır ama abim beni üzüyor. Beni sil benim gibi bir abin yok diyor. Bugüne kadar da bir çok sorunumuz oldu herşeyimi kıskandı ama bu sefer onun boynunun büküklüğü beni çok mutsuz ediyor. Yarın gelinlik provam var ve ben gitmek istemiyorum o derece herseyden soğudum. Gizli yapıyorum herşeyimi o görüp üzülmesin diye. İçimde evlenmeye dair en ufak bir heyecan kalmadı. Keşke ölsem de herşeyden herkesten kurtulsam...

Başka derdi var mı ? Madem kızın ailesi böyle bir şart koymuştu zamanında o da bunu kabul etmeseymis .. tadını çıkar yahu bu günler bir daha geri gelmez

Çok saçma abinin davranışı da, senin düşüncende. Gitsin nişanlısına çemkirsin abin.

Abinizin yaptigida cok ayip. Sizden once evlenmek istiyorsa ailesi ev istemeyen bir nisanli bulsun kendine o zaman. Abinizinde nasibi kismeti boyleymis. Anneniz babaniz ne diyor bu abinizin tutumuna?

Kendi kafanıza göre aldığınız bir karar değil ya bu nedir abinizdeki beni sil tavırları anlam veremedim..
Babasından ev gelcek diye bekleyip düğün yapamayan ya da evleneceği kişiye ev olmadan asla dedirtebilen kendisi sizin suçunuz günahınız ne bu durumda ki böyle bir bunalıma sokuluyorsunuz??
Siz bu kadar iyi niyetle icerlerken abinizin tutumu hiç hoş görünmedi gözüme açıkçası..
Bu günleri bir daha yaşamayacaksiniz,her hazırlıktan zevk almaya,herşeyi içinizden geldiği gibi yapmaya bakın!!
Gerekirse de abinizi görmeyin,duymayin..

Abi dediğin mutlu olur senin mutluluğunla,bencilmiş.
Ben olsam umurumda olmazdı,abartı geldi bana da bu üzüntü

Her nasip vaktine esirdir abiniz sıracılık düşüncesin de sanırım belki kendince haklı ne farkeder karşı tarafı ikna etmeye düşüyor iş sonuçta sizin de hayalleriniz ,hedefleriniz var ve sakın abini eziyorum gibi bir düşünceye kapılma o güzel hatıralarınıza üzülerek veyahut karalar bağlayarak girmeyin mutlu olmaya bakın.
Büyükler biraz evi ,topu ,tüfeği bırakıp kızlarını sevecek ,mutlu edecek manevi miraslara baksa ne güzel olur demi siz de altın da ezilmezseniz başkalarının maddi istekleri yüzünden...

Siz abinize, sizin hakkınıza da girilerek ev alınmasının planlanmasına bozulmuyorsunuz.
Ama abi efendi sadece siz önden evleniyorsunuz diye sizi silme muhabbetlerine getiriyor.
Cidden iyimiş.

kimsenin yaptigi kimsenin yanina kalmaz

simdi sende illa ev isterim.deseydin belki.senin nisanlinda seni bekletecekti.sana tavir.yapcagina evlenecegi kiza konussun bence.hazircilik.yapip evlenecegi insani zor duruma sokuyor cunku.

Abiniz ev isteyen nişanlısına çemkirmeli, size değil..
Gitsin nişanlısını ikna etsin ev konusunda.

Bence konunun aslı şu:
Abin düğün beklerken sen ailen sana öncelik verdi.
Ve senden önce nişanlanan abi bunu haksızlık olarak gördü ve tavır aldı.
Ben böyle düşündüm

Maalesef nişanlısına bişey diyemem sonuçta iki gün sonra yengem olacak ama ailesi duygusal bir evlilik değil ticari bir anlaşma yapacaklarını sanıyorlar. Kızın da ailesini ezmek istemediğini düşünüyorum ya da ailesine söz geçiremediğini... Abim de kızı seviyor o yüzden vazgeçmek istemiyor. Evet benden önce nişanlanıp benden sonra evlenmesine üzülüyor. onun ev sıkıntısı olmasa düğününü hemen yapabiliriz ama karşı taraf illa ev diye tutturuyor.

Abinizin düğünü için siz nişanlınızı bekletirseniz ayıp olmaz mı? Karşı tarafın ne suçu var, herşeyi hazırlamışlar abinin keyfini niye beklesinler. Bugün bunu sorun eden yarın hamile kalmanızı da sorun eder.
Nişanlısının ailesi de makul olsaymış biraz. Herkes evlenmeden ev sahibi olamıyor maalesef. Kendileri abinize ev karşılığı olarak maddi ne verecek?

Abin senin ustune gelmesi normal cunku yengen muhtemelen her firsatta laf sokuyordur abine kiz kardesin bile bizden once evleniyor biz kim bilir ne zaman evlenecegiz diye Sirayla evlenme gecen asirda kalsaydi keske. Yil oldu 2017 hala neler konusuyoruz.

Abin ayrı manyak nişanlısının ailesi ayrı. Kafaya takacağın hiçbir şey yok tamamen haksızlar. Sen düğününün keyfini çıkar mutluluklar dilerim.

Bizim aslında aramızda kardeş olarak maddi hiçbirşeyi birbirimizden esirgeme durumumuz olmaz. Benim elimde olsa abime ben de ev alırım ya da o aynı şekilde bana yapar ama etrafımızdaki insanlar maalesef benim ondan önce evlenecek olmamı dalga konusu yapmışlar sanırım o da bu yüzden böyle davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…