Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

hayatımda hiç böyle bir şey duymadım. resmen düğünü sen yapıyorsun, bir de adam için başlık parası ödeyeydin tam olacaktı çok büyük yanlıştasın. daha evlenmeden seni maddi açıdan bu kadar sömüren bir insan evlendikten sonra nasıl olur düşünmek istemiyorum. gözünü aç bir an evvel.

araba ortak olacak diyorsun:S bu adam resmen seni ele geçirmiş.hem bu durumdan rahatsızsın ki bu çok normal hem de devam ediyorsun.madem öyle bu dügünün acelesi neydi biraz daha bekleseydiniz ne olurdu?

bir arkadaşın yazdığı gibi düğüne kadar çeyiz alacağım de birikimini verme damat adayına.
verdiğin parayı da iste münasip bir dille.
mütevazi bir düğün, mütevazi eşyalar yeter, yeter ki sen yanımda ol diyerek,
arabayı satıp krediyi ödemesini ve düğün için birikim yapmasını söyleyebilirsin.
alacağın tepkiye göre nihai kararını verirsin.

katılıyorum sana.yarın bir gün ev konusunda da aynı şey olur bence.

Tek kelimeyle nişanlınız bu kadar fedakarlığa değecek biri değil . Bir kere evlenecek yuva kuracak adam için çok mu şart sıfır araba. Düşünüyorum da çok şükür karşılayabilecek durumumuz da olmasına rağmen sözlüm gidip tam düğün üstü kafasına göre araba alsa ortalık karışır valla. Siz nasıl bir şeylerden kısıp fedakarlık yapıyorsanız karşı tarafın da hele ki bir erkeğin de bunu düşünmesi lazım yoksa ileride daha çok yük biner sizin sırtınıza bazı tipleri rahata fazla alıştırmamak gerekiyor çünkü. Bence artık kendinizi geri çekmenin vakti gelmiş bırakın biraz da nişanlınız ve ailesi düşünsün bazı şeyleri onlar sıkışsın.

Bence o biriktirdiğin paraya fazla yüklenme :26:
Araba şart değildi bi kere. Düğünden sonra rahat rahat alabilirdiniz. Önceliğiniz evlenmek mi, araba mı?
Eğer öncelik arabaysa onun borçlarını bitirip öyle evlenin. Böyle şey olmaz.
Ne demek ailesinin ihtiyacı varmış, 3 bin tl göndermişsin. İşte böyle güçlü kadın imajı çizersen hiç bir zaman mutlu olamazsın.
Madem çok evlenmek istiyordu nişanlın arabayı almasaymış kusura bakmasın. Sen de bu kadar para akıtma bence, ne olacağı belli olmaz

ayyyy nerden tutsan insanın elinde kalıyo çığlık çığlığa bağırasım geliyo kızım kendini yakma diye ama biliyorum ki konu sahibi şu an anlattığımız herşeyi uç örnek olarak görüyo benim başıma gelmez biz çok aşığız diye düşünüyo, ne yapılır ki sanaldan, ooof offff işte kızlar böyle ateşe atılıyolar
kendide rahat değil ki konu açmış, yoksa biz nerden bilecektik bu olayları, şimdiden için rahat değil be canım ne olacak sanıyosun araba ortak ol-acak, borçlar öden-ecek...gelecek zaman kipi, yarın iş yapmaya gelince erkek kısmı hayatım ayrı gayrı mı var der çıkar işin içinden, dahada ısrar etsen paragöz olursun amaaaaaaaaaaaan ne desek boş

Geç olmadan ailene anlatmalısın.
Sinir oldum nişanlına, bu nasıl pişkinlik. Herşeyin bir normali var, hepsi aşılmış, iş artık arsızlığa dökülmüş.
İlerde hiç kıymetin olmaz, çok pişman olursun.

Onu bırak, Allah göstermesin nişanlılık bu ki evlilikte bile garanti değil hiçbir şey, ayrıldılar diyelim. Kız sıfır araba sahibi yapıcak adamı
Ben erkek tarafına bazı konularda çok yüklenilmesine karşıyım maddi olarak, ama bu durum beni de çok gerdi. Araba evlendikten sonra daha rahat alınabilecek bişey, hem karı-koca zevklerine göre alırdı.
Çok yanlış şeyler yapmış, kendine göre doğrudur bilemem ama ben yapmazdım

haha aynen yaa. ben burda hesap yapıp duruyorum.:44: ne yapsa da parasını kurtarsa diye. ama genelde konu sahipleri bizim kadar takmıyorlar. aşkın gözü kördür derler ama aşk damat beyde ters etki yapmış. fazla açılmış

Nişanlın da seni çok sevseydi, araba için değil düğün için kredi çekerdi
Bu kadar taviz verme kendinden.
Evlenmek isteyen erkek bulur buluşturur yapar o düğünü.

Benden herkese birer bardak soğuk su

Ben dünden beridir yazıyorum dilimde tüy bitti
Arkadaş hala araba ikimizin adına olacak diyo
Olsa olurdu, alınmış zaten araba
Bir de çiçek çikolata parasını bile benden isteyen adamla bi gelecek düşünemem ben olsam

konu sahibini tenzih ediyorum ama bazı konu sahipleri bu kadar yorumdan sonra gelip beni kıskanıyosunuz diyebiliyo yani

Bence zararın neresinden dönülse kar
Sende aileme para lazım de, nişanlından para iste bakalım neler oluyo
Hem sen onun parasını değil, kendi harcamalarını geri istemiş olacaksın

Ama bence vermeyecek, vermeyeceği gibi de olay çıkartacak
Adam hazıra alışmış ama kendi sıkıp suyunu içiyo

konu sahibi gayet insani olarak şöyle düşünüyo olabilir, herşeyi ben yaptığıma göre kv kp eş adayı falan bana karşı ılımlı olacak ben üstün olucam gibi, bilmem demek istediğimi anlatabildim mi, ama öyle olması Türkiyede mümkün değil

Ben olsam nişanlıma o parayı aileme lazımdı verdim.Biz şimdi düğünü nasıl yapıcaz der denerdim...Bakalım düğün için araba tutkusundan vazgeçiyor mu ? Yoksa iyi o zaman düğünü erteleyim mi diyor...Bunu yaptığın takdirde çok rahat anlarsın nişanlın seni kullanıyor mu,yoksa senin kadar fedakar mı ?

Bu arada nişanlın ne iş yapıyorda söz çikolatasını bile siz alıyorsunuz ? EE evlenince evide siz mi geçindirceksiniz...Bu kadar rahatlığa alıştırmayın eşinizi erkeğin sorumluluklarını bilmesi lazım...

Konu o kadar çok yorum almış ki, tek tek cevaplamaya yetişemedim. O yüzden herkese burdan yazmak istiyorum.
Öncelikle görüyorum ki 1 kişi dışında herkes aynı fikirde. Zaten ortada yanlış birşeyler olduğuna inanmasam burada yazmazdım. Haklısınız, birikimimi söylemekle, bu kadar elimi taşın altına koymakla hata ettim.
Öncelikle arabayı kendi üstüne yap diyenler= Araba şuan bir şirket üzerine alındı. Vergiden düşürüp daha ucuza mal etmek için. kendi üzerinde bile değil. kendi üzerine alması bizim düğünden sonraya denk gelecek. Yani arabanın yarısı benim olacak Allah korusun boşanma durumunda. Konuyu uzatmamak için öle yazmıştım ama işin doğrusu bu. Ha bu arada merak etmeyin, arabanın ruhsatını kendi gözlerimle gördüm. Arabayı da ikimizin ortak zevkine göre aldık. (bir arkadaş, ortak zevknine göre alsaymışsınız demişte ondan belirttim)
Bir de yanlış anlaşılan nokta şu ki; ailesi oradaki düğünü yapacak. Masraflar ona ait. Eşyaları kendimiz alıcaz. Aileler karışmayacak çünkü gurbetteyiz.
Durum şöyle de olabilirdi, düğünü için biriken 30 bini kullanacaktı o parayla evlenecek evlendikten sonra araba alacaktık. Burada hata benim çünkü ben istedim ki araba alsın ve evlenmeden borcunu bitirsin ama benim evdeki hesap çarşıya uymadı. Araba tahminimden fazla paraya alındı.
Sözde alınan çiçek çikolata konusundan yerden göğe kadar haklısınız. Ailesiyle ne konuştu da böyle oldu bilmiyorum. Siz masraf etmeyin demiştir kesin. Merak etmeyin kızlar seviyorum aşığım her şeyine katlanırım demiyorum. Ben bunları kendim yapmak istedim çünkü niyetim birazda şuydu. Ben evlenirken herşeyi istediğim gibi yapıcam. Gelinliğim, kınam herşey çok güzel olacak dedim. Kendi paramla yaptığımdan fazla harcıyorsun diyemesin istedim.
Yorumlarınız benim için değerli, zamanı geri çeviremeyiz ama en azından bazı konularda tavsiyelerinize göre hareket edicem. Mesela o 3000 i temin etsin nasıl ederse.. Bu kadar kadın yanılıyor olamaz yahu
Evlenmek için daha fazla beklemek istemiyorum çünkü 4 senedir birlikteyiz ve yaşım 27.. O 24bin benim olsa ne yapıcam ki, yine düğünüme harcıycam. Aileme fazla yük olmak istemiyorum. Onların harcayacakları parayla o işleri ben yapayım istiyorum. Mesela kına gecesini kız tarafı yapar ama ben kendim yapıcam.

Onların bu durumdan haberi yok ki canım, en azından şimdilik. Ailesiyle iyiyim bir sorunum yok, şimdi diyeceksin ki senin gibi bir gelinle neden kötü olsunlar Sevgiliyken tanıştık, ordan biliyorum. Ama tabi hep dua ederim, tanıdığım gibi çıksınlar diye. İnan olayı tamamen maddi düşünüyorum, manevi anlamda hiç söylediklerini düşünmedim.
Dışarıdan bakış açısıdır tabi, siz öle görmüşsünüz. Yine de cevabınız için teşekkür ederim

konu sahibini tenzih ediyorum ama bazı konu sahipleri bu kadar yorumdan sonra gelip beni kıskanıyosunuz diyebiliyo yani

Halbuki neden kıskkanalım ki.. Sabah ilk işim girip konuya bakmak oldu, belki konu sahibi yazdıklarımızı okuyup fikrini değiştirmiştir diye. Şahsen ben çok üzüldüm.. Umarım fikrini değiştirir ve daha mantıklı hareket eder..

Arabayı sıfır alıyorsan bayisine sipariş veriyorsun, sipariş formu dolduruyorsun ayrıca sipariş verdiğin bayii ruhsat işlemlerini de yapıyor senin adına, ruhsatta geçecek isim için kimlik bilgisi isteniyor, konu sahibesinden kimlik bilgisi istenmiş mi? Sanmam, ruhsat nişanlının adına çıkacak, sonra aynen diyalog şu olur:- hayatım hani araba ikimizin üstüne olacaktı, olacak aşkım, - peki ne zaman bir ara yaparız, üstünden zaman geçer evlenirler, konu sahibesi yine sorar- hayatım araba? - offf onla mı uğraşacağım, ha senin ha benim ne fark eder, ruhsat dediğin kaç paraya yenileniyor biliyor musun konu sahibesi - ?!?:44:

Bu böyle olacak diye birşey yok ama şu sitede nişanlı, yeni evlenmiş veya evlenip yıllarını devirmiş kadınların hepsine sorsanız %90'lık kısmı paranızı harcamanıza karşı çıkacaktır, arada iyi örnekler var mıdır vardır ama bunlar arada çıkar, paranızı evleneceğiniz insandan köşe bucak saklayın demiyorum ama bir ayarınız olsun, tutun ki evlendiğinizde nişanlınız umduğunuz gibi paylaşımcı biri çıkmadı o zaman yıllarca biriktirdiğiniz parayı harcadığınıza pişman olursunuz ama olur evlenirsiniz bakarsınız gerçekten paranın pulun hiç önemi yok, o zaman el ele verir herşeyinizi birlikte yaparsınız, ki olması gereken benim param değil bizim paramız demektir ama hak edene, hak ettiğini anlamak için aynı evi paylaşman gerek, eskiler boşuna dememiş birini tanımak istiyorsan ya beraber yolculuk yap ya aynı evi paylaş diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…