düğününüzde sahte altın takıldı mı?

ohhh ne güzel herkez sahte ceyrek bileziklerinden haberdar ben hiçbirini görmedim altınlar ceyrekler valiide ne yaptıysa bilinmiyorm bilezikler 24 bilezikten 12 taktılar nasılmı oldu ılk gece cıkar rahat edemessn dediler cıkardılar ertesi gün 12 tane taktılar 12 evinde sakladı eşime dedim onları aldı ellernden eşim hesap sorunca borclara gitti amcana sor amcasıda bi gün naptınız altınları borcunuz yoktu falan didince ben agzı acıp bişe diyemedim eşim hatrına tabi hıı o 12 bilezkte falanın borcunu verelm diye 5 ole giiti şimdi 1 tane kaldı

biz herşeyi topladık ettik, altınları babama verdik evde kasaya koysun balayın gideceğiz 2 gün sonra, uğraşmayalım dedik..
paraları aldık..
akşam sayıyoruz falan, 2 tane 20lik dalga geçtik oha 20 takmışlar, yada 2 tane 20 bari 50 olsaymış dedik..
sonra balayına gittik tam parayı verdim birşey alacam.. para sahte, bildiğin renkli fotokopi.. gerisin geri cebe koyduk, 2 tane bankacıyız direk hapis cezamız var.. buldum sonra kimden olduğunu Türkiyeli olmayan uzak tanıdıklar, onlarında eline tutuşturmuşlar, kasıt yok yani :))
sonra nüfusu değiştirmeye gittim, bi parayı çıkardım memura verdim (sonra bi gördüm sahte parayı vermişim) dua ediyorum farketmesin diye falan.. neyse, 3 lira aldı üstünü geri verdi.. ne yazık ki devlete döndü para, ama denmez ki dur amca o para sahteydi :))
altınları bozmadık, Allah bozdurmak zorunda bırakmasın, inşallah onda sahte çıkmaz..

takılmaz mı hemde sahte bilezik ama video sayesinde bulduk kim oldugunu : eşiöm tarafından akrabamız kendisi cimriğiliği ile ünlüymüş sonrası mı aldatılgımıza mı yanayım yoksa ispat etmemize rağmen aile arasında çıkan kavgaya ve tatsızlıga mı yanaym .... bilezik 10 sanarken 9 oldu kadın düğünde kınada yedi içti eğlendi bize daha pahalıya geldi çok üzüldü ve bir daha da o kadının yüzünü görmedim göreceğimide sanmıyorum

bizde de 2 tane çeyrek altın sahte çıkmıştı..
kim olduğunu bilmiyoruz..
zaten bilmekte istemem o insanı...

benimde nışanımda eşimin havaalı varlıklı amcası yanıma geldi koluma bilezik taktı meğer göründüğü gibi değilmiş.. birde büyük oğlum doğunca ,görümcem taktı bide söğlüyo sahte diye çok fakirya napsın..

demekki oluomus böle vakalar...ilginç valla pesss!gamyoncuiremsu

Son düzenleme:
1 tane çeyrek .... aliminyum folyodan yapılmış gibi incecikti...kurdelesi maviydi mavi kurdeleyide kimin takdığını görmüştüm hiç önemli değil benim için...

ne ilginç durumlar ya
sahte takacağına hiç takma be :1closedeyes: ne kadar ayıp
biz karsılaşmadık sahsen sahte altınla kaydirigubbakcemile

çok şükür sahte altınımız yoktu...
çok enteresan yaa bizim milletimiz snaki kimin taktığı belli olmayacak.
Ona vereceğin parayı tak bari de 3 yada 5 işe yarasın bari...
Ama olurmu öenmli olan gösterişşş:((((

Benımde ne ilginç sadece altının kurdelası vardı bir tanesinde altın yoktu kımın taktığını bilmıyorum ama yazık takma daha iyi Birde ben evlenırken eltım nişanlıydı oda geldi taktı saolsun bu incecik yoncalar vardır ondan taktı ama altının yarısı yok yarısı var kırık bi şey eşimede aynısından takmış onunda aynı şekilde yan tarafı yoktu.Çok gülmüştük ozaman bende evlendiğinde onları iade edeceğim dedim ama malesef yapamadım

kızalr alümin yum foly dan yapılmıs gibi incecik olan çeyrek altınlar 8 ayar oluyo bizede fakir bir aike takmıstı hiç kızamadım bile sahte bilezikten sonra napsınlar kıymamam ben onlara kayınvalidem attırmadı bana kyumcuya gidince üzerine 2-3 lira verip yonca lamıstı onlaende birirnin bebeğine taktım yanında da kıyafet aldım atmayın yani o çeytekleri

Benim kaynanam sahte bılezık takmıstı : D
kızım bız emeklı ınsanlarız fazla paramız demesi yokmu bide :)))))))
Bende tabii -aaa anne olsun sıkma kendını canın sagolsun nolcak tak demıstım :)))))
Varmı benım gıbı kaynana tarafına hıc masraf yaptırmadan evlenen gelin :D:D:D

yok cnm ama önce baya bir nabız yokladılar baktılar ben onlardan daha uyanığım mecbur açtılar kesenin ağzını bizimkilerde vardı ama olmasa napıyım katlancaktım

evet benim yakamdan çıktı hemde halk oyunlarında yemenilere takılıyo ya oyun parası ondan bide kurdela ile iğneye tutturmuşlar , ama eşimle kimin yakasından çıktığını iki aileyede sölemedik.Ama neden yaparlar böle adiliği bilmem takmıyosan takma sonra bizde borç die kendi çocuğuna takıcaz ama terbiyesizlik işte.

Son düzenleme:
benden de eşimden de sahte altın veya para çıkmadı allaha şükür çıksada mühim değil allah görüyorya önemli olan o

Varmı benım gıbı kaynana tarafına hıc masraf yaptırmadan evlenen gelin :D:D:D

Ben varım :kızgın:
Kayınvalidem durumu çok iyi olmasına rağmen eltimin nişanımda taktığı takıyı düğünümde tekrar taktırdı. Ne saçma Yarabbim! Kimi kandırıyosun düğüne gelenlerimi :mymeka:

Sahte altın ise başıma gelmedi.

Son düzenleme:
bana takıldı 3 tane sahte altın takıldı kim taktı bilmiyorum ama bi bilsem.............
:oklava:

Back
X