Düğününüzde tahsilat nasıldı?

18 burma bilezik 10000 euro para 20 milyar edio herhalde. 45 kucuk altin.
bilezikler kucuk altinlar bende. parayi kaynanam yaptigi borclar icin aldi.

sarıböceğim ahanda ben geldim taze taze
8ay oldu yaklaşık evleneli tam sayı yada ne kadardır bilmiyom desem sana :uhm:
nişanım aile arasında olduğundan az çok takılanları biliyorum allahtan :ecrin_bebek:
nişandan sonra kasa açtırmıştım
balayına gitmeden de kasaya attım düğündekileri hihoyyyt
takılan paraları balayında yedik,ilk zaman biraz borçlara dağıttık
arada gider kasaya setleri yüzükleri değiştiririm o da bu zamana kadar iki kere olmuş zati gamyoncuiremsu
gelinliğimin keselerinde(3 tane yaptırmıştım) öylece durur bilezik altın felan ne varsa
şimdi konuyu görünce ne ilgisizmişim yahu dedim CADIARZU
herkesler adetleriyle biliyor walla maaşallah alkisalkisalkis
okuuyunca diğer yoruumları eşimde ailelerimde karışmadılar sormadılar bile o zamanda şimdide şutarafagitti
ben gideyim bir ara işten güçten fırsat bulayım da sayayım ya :jeyyar:
canım saol ya iyi ki açmışın şu konuyu
Şeniz

öff bu konu bana çok dokanıyo kızlar..
2006da oldu düğünüm, düğün sonrası bir sehbanın üstünde yaklaşık şööle 2 karış yüksekliğinde bir tepecik:1shok: oluşturmuş altın yığını görmüştüm...bu son görüşüm oldu-tatlicadiarzu- benimkinin sülalesi aşiret:bbo: gibiymiş meğersonrasında ne mi oldu, sevgili babası altına son model bir passat çekti ardından kavgalar küsmelerde cabası...şu anda babasıyla konuşmuyorum..zehir zıkkım olsun, Allah ağız tadıyla yedirmesin....neyse bu beddua kötüye gider.şimdiki aklım olsaaa..:mymeka:

Son düzenleme:
düğünüm 2005 teydi...

kayınvalideciğim tüm altınları, paraları, saydırmadan güzelce poşetleyip çantasına attı.....
annem kıyametleri koparttı... annemin sayesinde zar zor aldım tabi içinden alınmıştı.... Allaha havale ediyorum......
Şimdiki aklım olsa onu odaya bile sokmazdım...

60 adet çeyrek 1.500 tl ye yakın para
14 bilezik (10 u burma diğer 4 ü hediyelikti...)

çok ilginç bir konu olmuş benim düğünğüm 3 ay önce oldu kayın pederim kuyumcu benim bir hasır set bir pırlanta set 2 kelepçe 12 tane kalın bilezik 8 yüzük 4 küpe 7 tanede bileklik taktı akrabalardan takılanların değeri 35 milyar kadardı ve hepsi bende kaldı ama kayınpederim bizim evimizi arabamızı eşyalarımızı aldı düğün masraflarımızıda ödedi saolsun bende düğünden 3 gün sonra takılanların hepsini götürüp kayınpederime verdim( tabi kayınpederimin taktıkları hariç) almak istemedi ama ben ben bizim bunlara ihtiyacımız yok sen bütün ihtiyaçlarımızı karşıladın deyip teslim ettim oda götürüp dükkanda sattı

anammm konuya gel hele evlere senlık burası :teytey:
walla bende 1 sene once ewlendım. 1 set takıldı,12 adet kalın bılezık (burma denıyor heralde :)) ) 6 adet ınce bılezık,4 tane tam altın,50 kusur ceyrek ve yarım altın wardı 4000 tl falan da nakıt.
paranın bı kısmını kayınpederım aldı tabı salon parasını odemek ıcın. halbukı benmı dedım ona gıt 1500 kısılık devasa bı salon tut dıye bak yıne sınırlerım bozuldu klava:

Nan ne kadar ucuza gitmişim ben meğerse 22 yıl önce acil boşayıp yeniden evlenmem lazım benim yolacam bu sefer bu kocayı -tatlicadiarzu-

2005 de evlendım herseyı tek basımıza yaptık hepsi gitti kalan borclarda harıc 10 bılezık 85 çeyrek 3 milyar para set ve 3 tane bileklik falan filan

ben bilmiyorum desem inanırmısınızz:)
ist. nikahtakileri biliyorum ama
150 tane çeyrek
4 cumhuriyet
4 bilezik
2000 ytl de para vardı
dolar da vardı ama hatırlamıyom

memelketteki leri hiç bilmiyorum
bi set vardı kaynoş almış
afilli bişi ama benim tarzım değil,ayıp olmaın die takıştım
yalnız iki kolumda dolmuştu bilezikle
bi de kocişe daa çok takmışlardı
sanırım onlar daa zengin:)
takılarımı düğünden sonra verdim kaynoşa koysun kasaya die,
sonra onlar ev için kredi çekicekleri altınları kullanın dedim kullandılar
ama anne yazmış bi yere ne kadar oldunu
ilk fırsatta geri ödicem diyo ben istemiyorum,

bu arada böcüküm seyyar kuyumcu gibiymişsin senn
evin adreini de versen de yormasan benii
haa benimd e tek taşcazım var
inci setim var
çok da cıbıldak değilmişim:))

en ucuza beni kapattılar heralde....

16 burma bilezik hediyeler dahil....

1 set 6.000 civarında para..

90 yarım-tam-çeyrek 1 kalın 40 gramlık falan bileklik....

altınların duruyor ama hepside eve gidecek...

paralarlada borçları kapattık rahat etmiştik....

Son düzenleme:
böcemm maşallah sende hasılat ne kadar kuvvetliymiş sen bana ev adresini göndertsene size geleyim ben..:jeyyar:

98 çeyrek
12 tane kalın bilezlik
1 hasır bileklik buyrunnnnnnnnn
1 tane set
50 tane falanda hediyelik bilezlik
4 tane kelepçe
valla paralar ne kadar bilmiyorum düğün salonunun parası ödenecekti onunla onlara vermiştik nekadar die bilmiyom. yine 4.000 den fazlaydı ama... :jeyyar:

böleleride var işte canım
valla bana yapsalar içime oturur hiç unutamam ya sinir olururm onlara bizde kıza takılanlara dokunulmaz sadece paralardan düğün masrafları karşılanır belki çok çok çeyrekler en fazla ama kıza takılan bilezikler asla dokunulmaz.
ne aç gözlülermiş ayıp ya
afedersin senin yerinede sinirlendim ama

bizim düğün 4,5 sene önceydi
birsürü şey takıldı
balayından sonra gittim k.validemin taktıkları hariç hepsini bozdurdum 20.000 tl civarındaydı. Bir kısmını borçlara ayırdık kalanı da cumhuriyete çevirdim. gün gelir acil bir ihtiyaç olur o zaman kullanırız dedik.
ben bebeğim olana kadar çalışıyordum. heray üstüne altın eklemeye çalıştım
3 ay önce işten ayrıldığımda altığım tazminatı da ekleyip eve girdik. taksitleri kocam ödüyor ama temeli bana ait olduğu için ev benim üzerime yapıldı. hayırlı bir işe gitti yani bizim altınlar:)

eheheee güzel bi konu olmuş canım

vallahi bize benim tarafımdan 30 küçük altın +6 adet anneme elden verdim kadıncağız bir sürü harcama yapmıştı 15 bilezik 300 tl de para geldi

eşimden 35 küçük altın 15 bilezik 350 tl para geldi

eee 5 sene önceye görede gayet normaldi tabi şimdi hepsinin yerinde yeller esiyor bozdurup birazda borç kapatıp 20.000 tl yaptık krediyle evimizi aldık

10 sene öncesini söylersem hasılat komik olur yaaa...
Ama hasılatın heppücü..salon parası,balayı ,düğün ödemelerine..daha sonra da yetmeyen taksitlere gitmişti..daha da kalanlar muhtelif kriz dönemlerinde harcamalara gitti..
Sıfır sıfır elde var sıfır..
Amaaan naapiim, canım sağolsun..
En azından çok pahalı olmayan ama zarif setim,birkaç süs bileziği ve sonradan aldığım bileziklerim duruyor
..

Biri ızmir'de ,diğeri Ankara'da olmak üzere iki düğünüm oldu.Tek tek kaç çeyrek ,kaç hasır,tam cart curt sayamam,ama hepsi toplamda 40 bini geçiyor.Onu iyi biliyorum.kaydirigubbakcemile3
Bir de hiçbir zaman bozdurmayacağım eşimin ve ailemin taktığı pırlanta kolye,yüzük vs var.Onlar özel benim için.opuyorumnanaktan
Bilmiyorum artık ucuza mı gitmişim ? :roflol:

Ah böcügüm ah....iloscugmun bir sözü geldi aklima...

Caciklaya caciklaya damlar...bedavaya gitti bizim a.......!

alçacık alçacık damlar bedavaya gitti bizim a......lar mafoldumben

bu sözüm sanırım herşeyi ifade ediyo
4-5 m luk bişi takılmıştı işte tam hatırlamıyorum bile
hepsini bozdurup yedim ooohhhhh zemuszemus

Aynen, Con Vaynen:ecrin_bebek:

bedavaya gitti dostlar, bedavaya:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…