Kızlar fırın hazır sıcakken ekmeğim kalmamıştı bide hamburger ekmeği yaptım kendime elimin altında bulunsun nemelazım dimi
Sen yulaf ezmesi ve peynir koymadın mı?
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı mısır unu
4 yumurta
6 yemek kaşığı buğday kepeği
4 yemek kaşığı yağı alınmış süt tozu
tuz
tatlandırmak için baharat
1 yemek kaşığı maya
miktarı isteğinize bağlı olarak tatlandırıcı
Fırınınızı 160 dereceye ayarlıyoruz. (yabancı bir siteden bu tarif yine fahrenhayt cinsinden 325 vermiş, 162 santigrat dereceye tekabül ediyor)
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırıyoruz.
Kuru malzemeleri karıştırıyoruz, çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazlarını ayrı bir yerde krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sonra üstüne sarılarını ekliyoruz.
Kuru malzemeleri de yumurtaların üzerine azar azar çırparak ekliyoruz. (1 kaşık ekliyoruz, çırpıp dağıtıyoruz, sonra yine 1 kaşık ekliyoruz onu da homojen olarak çırpıyoruz, bu şekilde tüm malzemeyi karıştırıyoruz.)
Fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
İçerikte tolerans maddeler daha fazla. Dikkatli olmak gerek tüketirken. :))
harika görünüyorlar abla kaça bunun tanesi
slm kızlar ya ben şu yulaf ezmesini bulamadım.migrosa tansaşa çağdaşa sordum ama yokmuş salak salak baktılar yüzüme o nası bişey dediler bende bilmediğim için tarif edemedim..ya kızlar yulaf kepeği buldum bende çok rahat ama ezmesini bulamıyorum.migrosa gidip yulaf ezmesi varmı diye soruyosunuz nereden bulacaz ki?şu ekmeği yapamadım gitti.:44:
slm kızlar ya ben şu yulaf ezmesini bulamadım.migrosa tansaşa çağdaşa sordum ama yokmuş salak salak baktılar yüzüme o nası bişey dediler bende bilmediğim için tarif edemedim..ya kızlar yulaf kepeği buldum bende çok rahat ama ezmesini bulamıyorum.migrosa gidip yulaf ezmesi varmı diye soruyosunuz nereden bulacaz ki?şu ekmeği yapamadım gitti.:44:
kızlar bende bugün kendime sütlacı yaptım az önce yedim çok güzel oldu ya ben bu yulaf ezmesini yulaf kepeğinden daha çok beğeniyorum her şeye yakışıyor valla sevemedim gitti şu yulaf kepeğini hee
evet zeynep aplam bana da öyle geliyor,bu arada ben sütlacı ilk denememde biraz bulamaç gibi yapmıştım ama yine de güzel olmuştu..yalnız 2. günü filan çok sakızlanmıştı..anladımki yulafı başta suyla çok haçladığımız için oluyor..
Bu sefer annemin sütlaç tarifi gibi yaptım ben de..1 lt süte direk bir küçük kase ezmeyi koydum,karıştıra karıştıra kaynattım,kaynayınca altını kısıp 3-5 dk daha kaynattım,sonra ayrı bir kapta yarım çaybardağı suyla 1 kaşık mısır nişastasını( bu sefer süttozu kullanmadım) erittim,10 damla vanilya aroması ekledim ki bence çok yakışıyor daha fazla bile kaldırır..sonra bunu terbiye yapar gibi yavaş yavaş boşalttım tencereye karıştırarak( önce tencereden kaseye 2-3 kaşık alıp karıştırdım yani) sonra yine ara ara karıştırarak 5 dk kaynattım...vee çok güzel oldu tavsiye ederim..
2 şeyi değiştirdim hangisi daha güzel olmasını sağladı bilemiyorum tabii..süt tozu yerine nişasta,ve başta haşlama yerine direkt sadece sütle yapmak...birdahakine yine süt tozu ile denerim söylerim size..süt tozu azcık daha masum gibi sanki nişastadan di mi arkadaşlar?
Arkadaşlar çok kabak-sebze çorbası tarifleri verildi,eminimn hepsi de güzeldir..Bu da benimkisi,ben bunu misafirlerim geldiğinde bile yapardım normalde o kadar güzel oluyor..sadece ben tereyağ ve un koyardım,şimdi kepek ve yağsız da gayet güzel oluyor..
haa bir de normal yapıyorsanız patates de çok yakışıyor,müthiş bir kıvam veriyor,neyse unutalım patatesi:)
büyüklüğüne göre 1-2 kabak,1 havuç,1 baş soğanı soyuyoruz,2-3 parçaya bölüp tencereye koyuyoruz,4-5 tane maydanoz saplarıyla koyuyoruz tencereye,sonra bunları haşlıyoruz ve rondodan geçiyoruz..(ortalama 4-5 bardak su ile oluyor)
sonra bir tavada 1 bardak süt ile y.kepeğini kavuruyoruz beşamel sos yapıyoruz...bunu çorbaya boşaltıyoruz bir daha rondodan geçiriyoruz,1-2 taşım kaynatıyoruz..bu kadar:) üzerine karabiber ve dereotu serpip yeyin çok daha güzel oluyor..
Not:Ben bu çorbayı genelde brokoli de ekleyerek yapıyorum,çok güzel oluyor,herkes sevmeyebilir diye yazmadım.hatta geçenlerde bir tutam karnıbahar da eklemiştim brokoliyle birlikte,o zaman yarım kabak filan koyuyorum ama...
ablam bence onu kaynatma olayı güzel yapmıştır, mısır daha farklı bi tat veriyo çünkü, süt tozu daha çok yakışır gibime geliyo ama sen daha tecrübelisin tabii, benimki sadece sanı :)
afiyet olsun aplamm :))
bi de en çok etkileyen şeyi yazmış ya ablam benim izin istemiş ya valla eridim bittim şu an ablam ne demek tabii geliştiricfez bu tarifleri yaptıkça, hem senin bilgin daha çoktur ben daha neyim de devede kulakcık hatta örs, çekiç, üzengi
dün ondan yakınmıştım küçüğüm diye benim canım yok mu bana saygı duyulamaz mı hiçe saymak mı marifet diye, üstüne bi de iznimi istemişsin ya bak valla gözlerim dolu dolu ağlicam şuracıkta
oyy ben buna yapar yapar yapar içerim yalnız söyliyim de!!!
teşekkürler tarif için efem
bu arada şinitzel yaptım valla şu an keyiften ölücem sanırsam
ay sen ne sevgi pıtırcığı bişisin yaa..şeker şey...kızım sen sana cevap yazıyoruz diye seviniyorsun düşün ne kadar tatlı,ne kadar sevecen kibar bi insansın...tarif bariz senin tarifin..benim aklıma sütlaç yapmak gelmedi,sen getirdin...bilmezdim de zaten yapmayı..o sebeplen yaşın kaç olursa olsun sana saygım büyük
ayrıca hiç de öyle deneyimsiz filan değilsin,benden daha hamaratsın maşallah kız peynir filan yapıyosun daha nolsun..her türlü tarif sende..hemen deneyiveriyosun..
canımcım sütlaç olayı da haşlamadandır bence de..ama ben hani süte karışımı boşalttığımda topak topak oldu,rondodan geçirmek zorunda kaldım demiştim ya,ondan korktum..belki süt tozu topaklaştırmıştır diye direk annemin tarifini yaptım..annem buğday nişastası koyarmış,ben de mısır nişastası koydum,mısır değil..walla süt tozu da yakışmıştı zaten..ikiside güzel zaten,ama baştan haşlamayalım bence de..o etkiliyor..
şinitzel de gayet güzel oluyor walla...sadece tavaya yapışıp kalıyor un kısımları değil mi?
evtt bebecim şinitzel tost makinasında çok güzel oluyor ya ben geçen gün gittim tost makinam çok eskimişti bitane alayım dedim adam bana arzum tostçuyu şiddetle tavsiye etti oda evinde aynısını kullanıyomuş bende aldım allah adamdan razı olsun çok memnunum ya bildiğin mangal sanki iki dk ya pişiriyor herşeyimiayy bak yine yine yine doldu gözlerim valla boynuna atlicam sormicam bile atlayabilir miyim diye
çok anlayışlı ve hoşgörülüsün ablam, saygıyı zaten söylememe bile gerek yok canım benim nasıl öpmek istedim şu an :))
haklısın ablacım, sütlaçla ilgili dediğin her şey doğru, aynen senin gibi düşünüyorum ben de. Ben tarifi zaten netten almıştım zemanında öyle alıştım hehe çünkü annem bilmez benim öyle şeyleri ehehe ama diğerleri hamaratlığımdan değil yahu genç kalmak istediğimden katkı maddesi almayayım vücuduma diye:76:
şinitzelde tavaya biraz döküldü kepekler ama kaldı tavuğun üstünde vuvuu ablam, sen nasıl yapmıştın? Ben yumurtanın sarısıyla süt çırptım ona buladım bonfileleri. Bi de ben teflonda yaptım tavada, ama tost makinesinde de yapılabilir
tost makinesi daha kolay olur aslında ama benimki balıklıydı, yıkadım ama çıkmamış kokusu, tavukla karışmasın dedim sabah sabah kokudan millet öğürerek uyanmasın diye tavada yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?