buna lor koymasak ne olur acaba ben lorda sevmiyorumekmek tarifi
kızlar ben bir de size alman dukan sitesinde bulduğum bir ekmek tarifini vermek istiyorum. buna benzer şekilde denedim güzel oldu. yumaurta kokusunu sevmediğim için özellikle yumurtasız bir tarif aramıştım.
6 y.kaşığı yulaf kepeği
2 y.kaşığı tahsildaroğlu kahvaltılık lor
2 ç.kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt
şimdi ilk önce kepeği ve sütü koydum derin bi kapa, blendar la iyice homojen hala getirdim, sonra loru ve maya yı ekleyip oda sıcaklığında beklettim. azcık kabarıyor. sonra muffin kalıplarına döküp 200 derece mini fırında nerdeyse 25 dak pişirdim. içi azcık ıslak kaldı bu yüzden mikrodalga da 2 dak daha ısıttım. ben beğendim
Siteden ekmeğin fotosunu ekliyorum. Onlar içine kekik biberiye falan da eklemişler...ama benim ekmeğim böyle olmadı tabi...(kabarmadı)Eki Görüntüle 228956 Eki Görüntüle 228958
buna lor koymasak ne olur acaba ben lorda sevmiyorum
Arkadaşlar kuzenimin yaptığı bir tavuk tarifi vardı, onu denedim bugün. Dukana tamamen uygun. Zaman alıyor ama çok basit:
Bütün tavuğu sadece yıkayıp tuzluyor ve çelik tencereye yerleştiriyorsunuz. Tencerenin altını en kısıkta tutup (pilav demler gibi) 2 saat kadar pişiriyosunuz. Sadece yarım saatte bir tavuğu alt üst edebilirsiniz. Derisini ayırıp kalanını istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
su falan koymuyor muyuz hocam buna? Kendi yağını salacak onunla mı pişecek? Ben de tam yeni 4 tane bütün tavuk almıştım bu hafiften kızartma gibi olur sanki dimiiii
Evet canım hiç su koymuyoruz. Kısık ateşte piştiği için kendini yağını salıyor ve bütün lezzeti içinde kalıyor. Derisini çıkarınca da Dukana tamamen uygun oluyor. Afiyet olsun :)
hocam azınıza sağlık ben bunu dukandan önce hep yapardım bazen baharatlayarakta yapardım fakat bagetle veya kanatla yada parça tavukla yapıyordum evdekiler çok sever ama bütün tavukla hiç denemedim belki bugün denerim ama dukana başlayınca sanki kendi yağını salıp kızarıyor ya o bakımdan yağlı yiyormuşum hissine kapılıp hiç pişirmemiştim o zaman bende yerim derisini ayıklayıpArkadaşlar kuzenimin yaptığı bir tavuk tarifi vardı, onu denedim bugün. Dukana tamamen uygun. Zaman alıyor ama çok basit:
Bütün tavuğu sadece yıkayıp tuzluyor ve çelik tencereye yerleştiriyorsunuz. Tencerenin altını en kısıkta tutup (pilav demler gibi) 2 saat kadar pişiriyosunuz. Sadece yarım saatte bir tavuğu alt üst edebilirsiniz. Derisini ayırıp kalanını istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
eline sağlık vaguscum ne güzel yapmışsın benimde dukanda tek eksik kaldığım ürün varsa oda şu yasız süt tozudur onu bulamıyom ben işte layt kahve kreması olmazmıkine olmaz demebeyaz çikolata
3 yemek kaşığına yakın yağı azaltılmış süt tozu(daha önceki çikolatada kullandığımızdan)
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı kadar yağı az süt
vanilya aroması ve rom aroması
güzelce karıştırıp merhem kıvamına geldiğinde yine yağlı kağıdın üzerine minik parçalar halinde koyup buzlukta dondurdum hatta normal yaptığımız çikolatanın üzerine koyarak şekil bile yaptım, afiyet olsun
Eki Görüntüle 230881
BEN DİYEYİM BÖREK SEN DE MANTI TARİFİ (denendi test edildi onaylandı)
Bildiğiniz dukan kreplerinden iki krep yapılır. soğumaları beklenirken ayrı bir tavada:
1 avuç içi kadar kıyma 1 küçük soğan yağsızk olarak kavrulur. biraz su ilavesiyle de pişirilir.ocağı söndürdükten sonra içine kırmızı pul biber toz biber kara biber az tuz ve kıyılmış maydonoz konulur.
pişiriğimiz kreplerden bir tanesi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. içine harç güzelce yayılır. iki kat birbirine yapışsın diye ooğryasak olmasına rağmen az kaşar rendesi serpilir. (siz bunu yapmasanız da olur)
ikinci krep harcın üstüne kapatırlır
180 derece fırında 15 dk pişirilir. daha bitmed :
servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarmsaklı ya da sarmsaksız yoğurt dökülür.
Onunu üzerine de 1 tatlı kaşığı salçayı az suda pişirerek yaptığımız salçalı sos dökülür.
Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 231394 Eki Görüntüle 231395
BEN DİYEYİM BÖREK SEN DE MANTI TARİFİ (denendi test edildi onaylandı)
Bildiğiniz dukan kreplerinden iki krep yapılır. soğumaları beklenirken ayrı bir tavada:
1 avuç içi kadar kıyma 1 küçük soğan yağsızk olarak kavrulur. biraz su ilavesiyle de pişirilir.ocağı söndürdükten sonra içine kırmızı pul biber toz biber kara biber az tuz ve kıyılmış maydonoz konulur.
pişiriğimiz kreplerden bir tanesi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. içine harç güzelce yayılır. iki kat birbirine yapışsın diye ooğryasak olmasına rağmen az kaşar rendesi serpilir. (siz bunu yapmasanız da olur)
ikinci krep harcın üstüne kapatırlır
180 derece fırında 15 dk pişirilir. daha bitmed :
servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarmsaklı ya da sarmsaksız yoğurt dökülür.
Onunu üzerine de 1 tatlı kaşığı salçayı az suda pişirerek yaptığımız salçalı sos dökülür.
Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 231394 Eki Görüntüle 231395
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?