Dukan diyet tariflerim

buna lor koymasak ne olur acaba ben lorda sevmiyorum

Arkadaşlar kuzenimin yaptığı bir tavuk tarifi vardı, onu denedim bugün. Dukana tamamen uygun. Zaman alıyor ama çok basit:

Bütün tavuğu sadece yıkayıp tuzluyor ve çelik tencereye yerleştiriyorsunuz. Tencerenin altını en kısıkta tutup (pilav demler gibi) 2 saat kadar pişiriyosunuz. Sadece yarım saatte bir tavuğu alt üst edebilirsiniz. Derisini ayırıp kalanını istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

su falan koymuyor muyuz hocam buna? Kendi yağını salacak onunla mı pişecek? Ben de tam yeni 4 tane bütün tavuk almıştım bu hafiften kızartma gibi olur sanki dimiiii

su falan koymuyor muyuz hocam buna? Kendi yağını salacak onunla mı pişecek? Ben de tam yeni 4 tane bütün tavuk almıştım bu hafiften kızartma gibi olur sanki dimiiii

Evet canım hiç su koymuyoruz. Kısık ateşte piştiği için kendini yağını salıyor ve bütün lezzeti içinde kalıyor. Derisini çıkarınca da Dukana tamamen uygun oluyor. Afiyet olsun :)

Evet canım hiç su koymuyoruz. Kısık ateşte piştiği için kendini yağını salıyor ve bütün lezzeti içinde kalıyor. Derisini çıkarınca da Dukana tamamen uygun oluyor. Afiyet olsun :)

çok teşekkürler hocamm!
siz ekmek tarifi için yorum yapmıştınız galiba?
ben şu son mayalı ve yumurtasız tarifi yaptım, lorlu olan.
tamı tamına bir ekmek oldu, çok güzel mis gibi kokuyodu fırından çıkarınca. Şimdi yedim, tam anlamıyla bayıldım.
ps gününde goji berry reçeliyle ve domates ile birlikte kahvaltı keyfi için ideal :)))

hocam azınıza sağlık ben bunu dukandan önce hep yapardım bazen baharatlayarakta yapardım fakat bagetle veya kanatla yada parça tavukla yapıyordum evdekiler çok sever ama bütün tavukla hiç denemedim belki bugün denerim ama dukana başlayınca sanki kendi yağını salıp kızarıyor ya o bakımdan yağlı yiyormuşum hissine kapılıp hiç pişirmemiştim o zaman bende yerim derisini ayıklayıp

beyaz çikolata

3 yemek kaşığına yakın yağı azaltılmış süt tozu(daha önceki çikolatada kullandığımızdan)
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı kadar yağı az süt
vanilya aroması ve rom aroması
güzelce karıştırıp merhem kıvamına geldiğinde yine yağlı kağıdın üzerine minik parçalar halinde koyup buzlukta dondurdum hatta normal yaptığımız çikolatanın üzerine koyarak şekil bile yaptım, afiyet olsun

eline sağlık vaguscum ne güzel yapmışsın benimde dukanda tek eksik kaldığım ürün varsa oda şu yasız süt tozudur onu bulamıyom ben işte layt kahve kreması olmazmıkine olmaz deme:

Gün ışığı sufleleri

3 yumurta -sarıları ve beyazları ayrılacak
1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği -artık bulabilirseniz -
1 yemek kaşığı yağsız krem peynir
tuz, karabiber ve tatlandırmak istediğiniz herhangi bir baharat
maydanoz, nane -tercih sizin-

fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz
yumurtaların sarısını bir kaba alıp beyazlarını ayrı bir kapta bırakıyoruz.
yumurta sarılarına tüm malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
onları iyice karıştırdıktan sonra yumurtaların beyazını kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
Yumurta beyazları sertleştikten sonra sarılarla yaptığımız kremimsi karışımı yumurta beyazına ekleyip güzelce çırpıyoruz. -çok çırpmayın ki yumurta beyazlarının köpük hali bozulmasın, pişince o sünger gibi köpük köpük gibi oluyo çok güzel kabarıyo-

isterseniz biraz karbonat/kabartma tozu atabilirsiniz içine.
Muffin kaplarına doldurup fırına gönderiyoruz.
İyice piştikten sonra çıkarıp afiyetle kahvaltımızı yapıyoruuzzz.
Ve en güzeli hepsini yiyebiliyor olmamızzzz

afiyet olsun..

Son düzenleme:
BEN DİYEYİM BÖREK SEN DE MANTI TARİFİ (denendi test edildi onaylandı)
Bildiğiniz dukan kreplerinden iki krep yapılır. soğumaları beklenirken ayrı bir tavada:
1 avuç içi kadar kıyma 1 küçük soğan yağsızk olarak kavrulur. biraz su ilavesiyle de pişirilir.ocağı söndürdükten sonra içine kırmızı pul biber toz biber kara biber az tuz ve kıyılmış maydonoz konulur.

pişiriğimiz kreplerden bir tanesi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. içine harç güzelce yayılır. iki kat birbirine yapışsın diye ooğryasak olmasına rağmen az kaşar rendesi serpilir. (siz bunu yapmasanız da olur)
ikinci krep harcın üstüne kapatırlır
180 derece fırında 15 dk pişirilir. daha bitmed :
servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarmsaklı ya da sarmsaksız yoğurt dökülür.
Onunu üzerine de 1 tatlı kaşığı salçayı az suda pişirerek yaptığımız salçalı sos dökülür.
Afiyet olsun...

aman yarebbiii
ben gidiyorum mutfağaa...

Ben yerken tadını paskalya çöreğine benzettim onun gibi çok hafif tatlı çok hafif tuzlu gibi efem yazıyorum afiyet olsun:

4 yumurta
1.5-2 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yemek kaşığı mısır unu
6 yemek kaşığı kepekimizden -buğday-yulaf hangisini kullanıyorsanız-
2 çimdik tuz
yarım yemek kaşığı tatlandırıcı
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığına yakın kabartma tozu -ben karbonat kullanıyorum, kabartma tozu kullananlar 1 tam çay kaşığı koyabilir-
isteğe bağlı olarak tatlıya ya da tuzluya döndürebilrsiniz tarifi, tatlı-tuzlu oluşuna göre de baharatlandırabilirsiniz.

kuru malzemeleri bir yerde karıştırıyoruz.
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz
yumurta beyzlarını krema gibi olana kadar yüksek devirde çırpıyoruz
Üzerine birer birer yumurta sarılarını ekliyoruz
her bir tanesini eklediğimzde bir iki kere düşük devirde çevirerek çırpıyoruz.
Sonra kuru malzemelerimizden bir yemek kaşığı ekleyip çırpıyoruz, bir yemek kaşığı ekleyip çırpıyoruz. Bu şekilde kuru malzeme bitene kadar devam ediyoruz. Çırpma işlemi düşük devirde olacak.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda fırının performansına bağlı olarak 30-40 dakika pişiriyoruz.

Afiyetler olsunnn

Bu tarifi denedim, gerçekten mükemmel bir lezzet oldu, diyette olmasam bile yapıp yiyeceğim türden, gerçekten inanılmaz lezzetli, çok teşekkürler, herkese tavsiye ederim. Burdaki birçok tarifi denedim, birçoğunu ya ben beceremedim güzel olmadı yada damak tadıma uymadı ama bu tarifi sevmeyecek insan olamaz :)

Ben kaşar koymadım içine, yasak olan hiçbir şeyi yemek istemiyorum, tabağı tepsiye kapatıp ters çevirerek servis yapabildim kolayca, yapışmasını sağlamama gerek kalmadı. Ayy bunu her gün olsa her gün yerim ben :))

Her gün tavuk yemekten bıkmıştım, bu tarif harika oldu.

Son düzenleme:
Kızlar belki yazmışımdır ben bir buzlu çay delisyim. ama sadece şeftalisini severim. lightini içmeyi sevmiyordum mecburen normalini kaçamak olarak içiyordum ama evde de süper yapılabiliyormuş .. şimdiye kadar şeftali aromam yok diye yapmamıştım ama bunun da yolu varmış ...
çok basit. bunu siyah yada yeşil çay ile de yapabilirsiniz. ama ben damak tadını riske atmak istemedim siyah çay ile yaptım.
çay demliyorsunuz. demini bir kaba döküp içine istediğiniz kadar tablet tatlandırıcı ilave ediyorsunuz. iki adet olgun şeftalinin kabuklarını soyup sıcak çayda bekletiyorsunuz. -limonlusu için bir limonu yıkayıp sıcak çaya dograyabilirsiniz-. sogumaya yakın bi kaç yaprak taze nane ilave ediliyor. ben blandırda çekmedim şeftalilerim çok yumuşaktı. süzüp soguk su ile inceltebilir. buz ilavesi ile serinleyebilirsiniz. afiyet olsn ben şimdi içiyorum ahan da buda resmi

Eki Görüntüle 232112

Bu arada buzlu çay tarifim şeftali içermesi sebebi ile seyir ve atak dönemlerine uygun değildir. Ama normal düşük kalorili diyetlerinizde ve güçlendirme döneminde rahatlıkla tüketilebilir

Sevgili dukancılar, bir dukanistimiz limonata yapmıştı fakat ben daha farklı bi şekilde deneyeyim dedim.
Bazen yemek hazırlarken böyle dolapta bulduklarınızla bir şeyler çıkabiliyo hihi
Tülin Şahin'in yemek hazırlarken onu bulup bunu bulup cildine maskeler yaptığı gibi

öhöm evet tarifimize geçiyoruz:
-yarım litre kadar su (kaynatılacak)
-yarım limon
-1 adet maden suyu (isterseniz suyu çok az kullanıp maden suyuyla biraz daha asitli bir tat yakalayabilirsiniz. Bunun için maden suyunu 2 tane kullanın)
-10-15 dal maydanoz
-10 adet tablet tatlandırıcı

Efendim önce suyumuzu kaynatıyoruz. O kenarda kaynarken maydanozlarımızı yıkayıp bir tasa alıyoruz. Kaynayan suyumuzu maydanozların üzerine boşaltıyoruz. Tatlandırıcıları ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
Limonumuzu alıp önce kabuklarını rendeliyoruz, sonra da suyunu sıkıyoruz. Suyunu direkt olarak maydanozların içine sıkabilirsiniz, onlar demlenirken rendeleri de içine atın ki özdeşleşsinler kaynar suyun etkisiyle. Bu arada limon aromasını daha çok istiyorsanız daha çok limon kabuğu rendesi ve suyu koyabilirisiniz. Ancak hazır limon suyu kullanmayın tadı kötü oluyor kimyasal gibi boyalı bi tat bırakıyor insanın boğazında yapışıyorsunuz.
Efenim sonra bunları bir güzel bırakıyoruz ki kaynaşsınlar koklaşıp sevişsinler sevgi yumağı olsunlar.
Onlar ılındıktan sonra üzerine maden suyu ekliyoruz. Şöyle güzelce karıştırıp buzdolabına atıyoruz ki soğusun.
Çıktığında nane yaprakları, bir dilim limon ve buz eşliğinde servis edebilirsiniz.

Not: Ölçüler benim damak tadıma göredir, tatlandırıcı ve maydanoz-limon miktarlarıyla oynayıp kendi damak tadınıza göre tarifi şekillendirebilirsiniz.
Ben maydanoz suyunu böbreklerimize proteinle yüklendiğimiz için kullanıyorum, temizleme sağlasın diye.

Afiyet olsun.

kızlarr az önce yaptığım çok çok basit bir kurabiyenin tarifini veriyorum 2 dakika falan sürdü yapımı, fotoğraf tarifi aldığım yerden alıntıdır ama görüntüsü aynı oldu sadece benimkinden 5 tane çıktı ama iki günlük falan yulafla yaptığımdan bence yeterli

1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tatlandırıcı
1 yumurta
1 yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın

Hepsini karıştırıp yağlı kağıtla kaplı tepside 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…