şu mantımıdır börekmidir nedir bayıldım tam eşimin damak tadına uygun bu gün hemen deniycem...teşekkürler busonolsun...BEN DİYEYİM BÖREK SEN DE MANTI TARİFİ (denendi test edildi onaylandı)
Bildiğiniz dukan kreplerinden iki krep yapılır. soğumaları beklenirken ayrı bir tavada:
1 avuç içi kadar kıyma 1 küçük soğan yağsızk olarak kavrulur. biraz su ilavesiyle de pişirilir.ocağı söndürdükten sonra içine kırmızı pul biber toz biber kara biber az tuz ve kıyılmış maydonoz konulur.
pişiriğimiz kreplerden bir tanesi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. içine harç güzelce yayılır. iki kat birbirine yapışsın diye ooğryasak olmasına rağmen az kaşar rendesi serpilir. (siz bunu yapmasanız da olur)
ikinci krep harcın üstüne kapatırlır
180 derece fırında 15 dk pişirilir. daha bitmed :
servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarmsaklı ya da sarmsaksız yoğurt dökülür.
Onunu üzerine de 1 tatlı kaşığı salçayı az suda pişirerek yaptığımız salçalı sos dökülür.
Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 231394 Eki Görüntüle 231395
kızlarr az önce yaptığım çok çok basit bir kurabiyenin tarifini veriyorum 2 dakika falan sürdü yapımı, fotoğraf tarifi aldığım yerden alıntıdır ama görüntüsü aynı oldu sadece benimkinden 5 tane çıktı ama iki günlük falan yulafla yaptığımdan bence yeterli
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tatlandırıcı
1 yumurta
1 yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Hepsini karıştırıp yağlı kağıtla kaplı tepside 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsunn
Eki Görüntüle 232808
sadeca ve vuvunun keklerine ilaveten meşhur dukan kekim :)
ay yasom çok güzel gözüküyo ama bunlardan kaç tane yiyebilicez? Ben yemek kaşığıyla ölçtüm bir su bardağı 8 yemek kaşığı kepek alıyodu. sen ona dikkat ettin mi? Nasıl bi tadı var? Heyecanlıyım son 1 su bardağı kepeğim var ru-sheim, unlu ya o güzel olur unlu olduğu için saf kepekle olmaz, buna harcayayım diyorum
canım tarif yulaf ezmesiyleydi kepek değil, bende son ezmemi buna harcadım benim bardak ufaktı ama kaç kaşık ölçmedim ben biraz aşıyorum sanırım bu yulaf sınırınıama şöyle diyim günde bi tane ye kahvenin yanına tıkıyor hemen kalın bi kurabiye çünküm vee son olarak ben tadını çok beğendim şeyi andırıyor kurabiye diye etinin bi bisküvisi vardı onun gibimsiii
Ay bu arada berrinim bu tariflerin hepsini facebooktaki simla hanımın sayfasından alıp yapmışlar hepsi orada yazıyo
fotoğraflar da simla hanımın pişirdiklerinin fotoğrafı
ama tarifler süper
emeğine sağlık canım benim
ben yapmıştım bunu süper oluyor faceden almıştımKAKAOLU KURABİYE
Malzemeler:
-1 paket dr.oetker light kakaolu puding(kutunun içinde 2 paket var)
-2 yumurta
-2 kaşık tatlandırıcı
-6 kaşık Yulaf ezmesi
-yarım çay bardağı light süt
-5-6 damla vanilya-butter aroması
-yarım çay kaşığı toz zencefil
-limon kabuğu rendesi
Yumurtalar tatlandırıcıyla çırpılır,süt eklenir.
Sonra sırasıyla kuru malzemeler eklenip,karışım biraz dinlendirilir.(yulafın şişip karışımın katılaşması için)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla konur.15 dak.daha önce 200 derecede ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.
not:ölçüler bazen değişiklik gösterebiliyor.yumurtanın büyüklüğüne göre daha sulu olursa yulaf ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 233188
KAKAOLU KURABİYE
Malzemeler:
-1 paket dr.oetker light kakaolu puding(kutunun içinde 2 paket var)
-2 yumurta
-2 kaşık tatlandırıcı
-6 kaşık Yulaf ezmesi
-yarım çay bardağı light süt
-5-6 damla vanilya-butter aroması
-yarım çay kaşığı toz zencefil
-limon kabuğu rendesi
Yumurtalar tatlandırıcıyla çırpılır,süt eklenir.
Sonra sırasıyla kuru malzemeler eklenip,karışım biraz dinlendirilir.(yulafın şişip karışımın katılaşması için)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla konur.15 dak.daha önce 200 derecede ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.
not:ölçüler bazen değişiklik gösterebiliyor.yumurtanın büyüklüğüne göre daha sulu olursa yulaf ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 233188
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?