Dukan diyet tariflerim

2 yumurta ,4 kaşık buğday kepeği,1 ortaboy patlıcan rendesi , bir tutam maydanoz,küçük bir soğan rendesi, tuz ve kırmızı biber bi güzel karıştırılır ve bir kaşık yardımı ile folyo veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir...orta ateşli fırına sürülür........afiyet olsun...(Buda benden denedim çok hoşuma gitti )

şu mantımıdır börekmidir nedir bayıldım tam eşimin damak tadına uygun bu gün hemen deniycem...teşekkürler busonolsun....ellerine sağlık....

ay yasom çok güzel gözüküyo ama bunlardan kaç tane yiyebilicez? Ben yemek kaşığıyla ölçtüm bir su bardağı 8 yemek kaşığı kepek alıyodu. sen ona dikkat ettin mi? Nasıl bi tadı var? Heyecanlıyım son 1 su bardağı kepeğim var ru-sheim, unlu ya o güzel olur unlu olduğu için saf kepekle olmaz, buna harcayayım diyorum

daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama ??? çok lezzetli...

istediğiniz adet yumurta katı olacak şekilde haşlanıyor. Soğutuluyor ( buz dolabından çıkınca daha da güzel oluyor ) ve ufak ufak kesiliyor. Bol maydonoz ufak ufak kesilip yumurtaların üstüne serpiliyor.Ayrı bir yerde sarmısak dövülüyor, bol limon ( aslında orjinalinde zeytin yağı var ama biz eklemiyoruz tabi) bol pul biber, bol karabiber azcık da tuz karıştırılıp maydonozlu yumurtalara ekleniyor. İsterseniz hemen tüketebilirsiniz ama benim tavisiyem ayrıca böyle sosu eklenmiş halde üstü folyo ile kapatılıp biraz daha buzdolabında bekletmek.. sos iyice yumurtalara işliyor... şimdiden afiyet şeker olsun...

DOMATESLI BIBER KAVURMASI

MALZEMELER:
-6 tane carliston biber
-2 tane sivri biber
-2 tane domates
-2 dis sarimsak
-tuz

YAPILISI:
-Biberleri ufak ufak dograyip ,tencereye aliyoruz.Üzerine tuznuda ekleyip ocaga koyuyoruz.
-Biberler olene kadar kavuruyoruz.
-Daha sonra domateslerin kabugunu soyup ,dogruyoruz.
-Sarimsaklari da dograyip, domateslerle birlikte tencereye ilave ediyoruz.
-Domatesler ölene kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN

internetten bulduğum bir tarif içine yumurta da kırsak menemen olur hanı ama yumurta sevmeyenler de böyle birşey tercih edebilir.yanında dukan ekmeği ve ayranla da güzel gıder dımı ama?

Son düzenleme:
Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler:

*250 gr kuşbaşı et (dana)

*1 adet kuru soğan

*Mantar (150-200 gr)

*1 adet domates

*İstediğiniz hertürlü baharatı kullanabilirsiniz (tuz hariç)

Yapılışı:

Kağıt havlu ile sıvı yağı tavanın tabanına iyice yedirin, kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar kuş başı etleri pişirin. (Tavanın kapağı kapalı olursa bu sırada daha rahat pişecektir) Et sulanıp, suyunu çektikten sonra ince doğranmış mantar, soğan ve domatesi ekleyin. Yaklaşık 15-20 dakika daha pişirdikten sonra etlerin pişip pişmediğini kontrol edin ve isteğinize göre baharatları ekleyin. Dilerseniz üzerine kaşar rendeleyip ekleyebilirsiniz.

(Atak evresi hariç) Seyir evresinde SP günlerinde ve diğer evrelerde tüketilebilir.

daha önce yoğurtlu dondurmadan bahsedildi sanırım. tarif verildiyse de verenin affına sığınarak yazıyorum.

LİMONLU YOĞURT DONDURMASI
MALZEMELER:
-2 bardak yağsız yoğurt
-yarım limon suyu
-limon kabuğu rendesi
-4 kaşık splenda
-8-10 damla dr.oetker limon aroması
-8-10 damla dr.oetker vanilya aroması

Yoğurt 4-5 saat süzgeçte bekletilerek süzme yoğurt haline getirilir.
Splendayla krema halini alana dek iyice çırpılır.
Daha sonra limon kabuğu rendesi,limon suyu ve aromalar eklenerek tekrar homojen hale gelene dek karıştırılır.
İstediğiniz kalıplara bölüştürülerek dondurulur.

Eki Görüntüle 233179

TAVUKLU TÜRLÜ

MALZEMELER:
-500 gr yağsız göğüs kuşbaşı
-1 büyük soğan
-1/2 kutu doğranmış domates
-2 kaşık biber salçası
-1 paket migros m selection veya superfresh kış türlüsü(içinde karnıbahar,brokoli,havuç,sarmısak,biber ve enginar var.siz isterseniz bu sebzelerden alıp kullanabilirsiniz)
-tuz

Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.Tavuklar eklenir suyunu salıp çeken dek beraber kavrulur.Domates ve biber salçası eklenir.Beraber çevrildikten sonra sebzeler eklenir.Tuz ve sıcak su eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

KREM VANİLYA

Malzemeler:
dr.oetker vanilya-butter aroması(pasta malzemeleri bölümünde minicik şişelerde satılıyor)3-4 damla yeterli.yoğun bir tadı var.
3 çorba kaşığı splenda
3 yumurta
1/2 litre yağsız süt

Yapılışı:splenda ,vanilyayı ve yumurtayı Çırpın.Karışımı Önceden ısıtılmış sütle karıştırın.

Sonra hazırlamış olduğumuz karışımın üzerindeki köpükleri alarak cam kaselere paylaştırın.
180 derece fırında içi su dolu başka bir tepsiye dizerek 25-30 dk pişirin.

Servis ederken kapları ters çevirek başka bir tabağa çıkartın. veya çıkarmadan tarçınla servis edin.(dolapta 1 gece kalırsa daha rahat çıkar)

Diyetteykende artık tatlı yiyebilirsiniz:)Afiyet olsun…

KAKAOLU KURABİYE

Malzemeler:
-1 paket dr.oetker light kakaolu puding(kutunun içinde 2 paket var)
-2 yumurta
-2 kaşık tatlandırıcı
-6 kaşık Yulaf ezmesi
-yarım çay bardağı light süt
-5-6 damla vanilya-butter aroması
-yarım çay kaşığı toz zencefil
-limon kabuğu rendesi

Yumurtalar tatlandırıcıyla çırpılır,süt eklenir.
Sonra sırasıyla kuru malzemeler eklenip,karışım biraz dinlendirilir.(yulafın şişip karışımın katılaşması için)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla konur.15 dak.daha önce 200 derecede ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.

not:ölçüler bazen değişiklik gösterebiliyor.yumurtanın büyüklüğüne göre daha sulu olursa yulaf ekleyebilirsiniz.

canım tarif yulaf ezmesiyleydi kepek değil, bende son ezmemi buna harcadım benim bardak ufaktı ama kaç kaşık ölçmedim ben biraz aşıyorum sanırım bu yulaf sınırını ama şöyle diyim günde bi tane ye kahvenin yanına tıkıyor hemen kalın bi kurabiye çünküm vee son olarak ben tadını çok beğendim şeyi andırıyor kurabiye diye etinin bi bisküvisi vardı onun gibimsiii

ay ben o kurabiyeyi severiiiiimmmm
dur ayol kalkıp yapim üşenmeden
ama kepekli çok ürünüm var buzlukta
onlar bitsin öyle yapim
ya da dayanamayıp yapim
bilmiyorum...

Ay bu arada berrinim bu tariflerin hepsini facebooktaki simla hanımın sayfasından alıp yapmışlar hepsi orada yazıyo
fotoğraflar da simla hanımın pişirdiklerinin fotoğrafı
ama tarifler süper
emeğine sağlık canım benim

valla kımın oldugunu bılmıyorum ama buraya da koyam dedım.benım facebook yok zatı gıremıyorum .başka bloglarda paylaşmışlar ordan koydum bebeem

ben yapmıştım bunu süper oluyor faceden almıştım

[
bende dün gördüm bu tarifi akşam yaparım dedim notumu işyerinde unutmuşum bari bu akşam yapayımda miğdem bayram etsin

ya kızlar dun biftek pişirdim ve gecenlerde internette bı yerde gordugum bı sos vardı yanına onu yaptım ennnfes oldu.nerede oldugunu hatırlamıyorum ama tarıfı cok basıt ama dehset lezız.

soya sosu + hardal + yogurt etın ustune surdum yetmedı bıde bandırdım etı sosa yanı enfestı acaaayıp tavsıye ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…