Dukan diyet tariflerim

Bunu da yaptım yedim

Gerçekten bu da çok güzel oldu ama ben yulaf ezmesi yerine, yulaf keğei kullandım, bir de vanilya aroması koymadım bulamayınca, öyle bile çok güzel oldu, biraz sulu oldu ama ben de daha fazla yulaf koymak yerine tepsiye öylece boşalttım, kek gibi pişirdim, fırından çıkınca parçalara böldüm, yarın olsun da yiyeyim tekrar diye sabırsızlanıyorum

afıyet olsun canım

kızlar bugum tv de gördum tadı nasılr olur acaba gerçi bu mevsımde ıspanak bulunmaz ama yıne tarıfı vereym dedım

Yoğurtlu Ispanak Çorbası
Malzemeler,

Yarım kilo ıspanak

5 bardak su

1 adet orta boy kuru soğan

2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un(bunun yerine yulaf ya da bugday kepeği kulanacağız)

2 yumurta sarısı

3 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz

Hazırlanışı,

Ispanakları sirkeli suyla yıkayıp, temizleyin.

Sularının süzülmesi için kenarda bekletin.

Ispanakları orta büyüklükte elinizle kopararak doğrayın.

Çorba tenceresine 5 bardak suyu ekleyin.

İçine ıspanakları ilave edip, kaynatın.

Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın.

Haşlama suyu saklanacak şekilde ıspanakları süzün.

Soğanı incecik doğrayın.

soğanları kavurun.

Üzerine ıspanakları ve haşlama suyu ekleyip 15 dakika kaynatın.

Sürenin sonunda ocağın altını kısın.

Kâse yoğurt, un(bugday ya da yulaf kepeği), yumurta sarıları ve limon suyunu iyice çırpın.

Tencerede kaynayan ıspanak suyundan iki kepçe alın.

Suyu, yoğurtlu karışıma karıştırarak ekleyin.

Karışımı yavaşça ve sürekli karıştırarak çorba tenceresine ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Ocaktan almadan 2 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.

Servis kâselerine alıp, servis yapın.

Afiyet olsun

Son düzenleme:
ben dun aksamkı pro sebze gunumde yemegın yanında salata cacık yogurt vs yemek ıstemedım bısey denedım.umarım ve sanmam dukana aykırı oldugunu.
konserve bezelye ve havuc yanına salatalık tursusu ustunede yogurt.bıde naneyle susledım
bence guzeldı.her ne kadar rus salatası gıbı gorunsede mayonezın yoklugu bellıydıama yınede cesıtlendırme adına lezzetlıydı.

ohh dentistim nişastaları doldurmuşsun :)))
bezelye yasak canımın içi
ama afiyet olsun

yaaa nasıl yaniiii:18::18:
neyse kactı kacanzaten 2 3 kasık yapmıstım topu topu
dun aksamda bı tonbalıklı kofte tarıfı vardı onu denedım ama hıııc benlık degıl.eşim tabagı onune koydugum anda ıyyy bu nee kotu kokuyo falan dedı ben 1 2 tane yedım ama bana sor.zıyan ettım ton balıgını kepegımı.sade yeseydık keske dedık yanı.bilginize.

amaaa bu aksam karnıyarık varrr.onuda ilk defa yaptım bakalım nasıl olmus.yıcez aksama.ama guzel kokuyor.goruntude guzel

Son düzenleme:

aaaa şu ahir ömrümde balık sevmeyen ben, ancak o balık köftelerini lüp lüp yuttum. Acaba baharatlandırma kısmında mı bi pürüz çıktı?
konserve belki bayat olabilir efenim ona baksaydınız keşke yaaa tüh üzüldüm çok güzel oluyodu o tarif halbuki ben hep zor zamanlarımda yaptım yaptım okula götürdüm onu :44:

ohh afiyet olsun efenim karnıyarık furyası başladı ehehehehe
ben de beğendi yaptım geçen gün tavsiye ederim çok güzel oldu

dukan revani
3 yumurtayı 2 y kaşığı tatlandırıcıyla bir güzel çırpıyoruz
sonra 3dolu y kaşığı yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
ardından 3 yada 4 y kaşığı y kepeğini ekleyip üzerine 1 tane kabartma tozu ilave ediyoruz
tekrar çırpıyoruz 3 damla vanilya aroması ve 3 damla limon sıkıp 1 limonun kabuğunu tamamen rendeleyip yine çırptıktan sonra dikdötgen bir borcama tatlımızı döküyoruz
175 derece fırında ağar bi şekilde pişiriyoruz revani pişerken bir büyük kupa bardak suya 4 kaşık splendayı koydum ve kaynatıp altını kıstım öylece 5 dakika kaynadı revani fırından çıkınca ilk sıcaklığını kaybedip ılınınca sıcak şerbeti döktüm ve üzerine az bişey h. cevizi koklattım görüntüsüde tadıda harika oldu kıvamını siz ayarlayın kızlar ne çok sulu nede çok katı bir hamur olmasın

mmmm mmm ağzım sulandı vallahi bu saatte, ellerine sağlık zeynep ablam valla yarın denemezsem çatlarım karnım ağrımasa şimdi bile kalkıp yapardım da üşendim

zeynep ablacım ellerine sağlık..en kısa zamanda deneyeceğim muhakkak...ama birşey diycem 3 tane yumurta+3 kaşık yoğurt için 3-4 kaşık kepek doğru mudur,biliyorum revani daha cıvık bir hamur oluyordur muhtemelen ama bu da fazla cıvık olmaz mı acep..ben keke 8-9 kaşık kepek koyuyorum bu yoğurt ve yumurta için...

abla sen naptın böyle akşama hemen yapıyoruuuuuuummmama yulaf kepeğim yokki. buğday kepeğiyle olmaz mı acaba?

Son düzenleme:
vuvucum önce 3 kaşık koy biraz çırptıktan sonra ilave yaparak kıvamı ayarlıyosun zaten revani hamuru çok yoğun olursa içi pişmez ve iyi kabarmaz üç yumurta üç kaşık yoğurtlan çok sulu olmuyor zaten

Malzemeler

2 su bardağı light süt
2 tatlı kaşığı toz jelatin
1.5 tatlı kaşığı kakao
tatlandırıcı (ben tablet kullandım)

Toz jelatini 2 yemek kaşığı ılık suyla iyice karıştırıp üzerine 1 bardak light süt ekledim. Bir taraftan 1 bardak sütün içerisine kakaoyu ekleyip karıştırarak ısıtmaya başladım. Süt kaynayınca jelatinli karışıma ekledim ve üzerine yarım çay bardağı kaynar suda erittiğim 10 adet tatlandırıcı tablet ekledim. Karışımı iyice karıştırıp homojen hale getirince kaselere bölüp buzdolabına koydum. 3 saat sonra iyice kıvam aldı ve kutuda hazır satılan pudinglere benzedi.

merhaba,

ben de seyir seviyesinin ilk gunundeyim biraz acılı gecen atak seviyesinden sonra haldır haldır tarif bakıyorum. ama benim derdim bu tariflerdek, çorba kaşığı dolu dolu mu yoksa silme mi?
iki türlü de maalesef şimdiye kadar pek tat alamadım yulaf kepekli yaptıklarımdan

Mustlucuummm ellerine sağlık..en kısa zamanda deneyeceğim..Yalnız birşeyi anlamadım,sen bu pudingi normal puding yapar gibi kaynayana kadar pişirmedin mi şimdi..yani 1 bardak sütle yaptğın jelatinli karışım soğuktu, diğer bir bardak süt+kakao kaynamıştı sadece..bu kaynayan sütü jelatinli karışıma koyup ocakta kaynayana kadar pişirdinmi,yoksa direk soğuk bir karışım mı elde ettin?

Haklısın canım. Sadece jelatinsiz olan kısmı kaynatıyorum. Çünkü anladığım kadarıyla jelatin pişmeye gelmiyor, bütün tariflerde soğuk veya ılık suyla eritiliyor çünkü. Zaten anladım ki jelatini soğuk suda eritirsen daha rahat oluyor, azıcık sıcak olursa top top oluyor. En son hepsini karıştırdığımda da kaynatmadığım için pişmeye müsait olmayan tablet tatlandırıcı kullanabiliyorum. Pişen toz tatlandırıcımı da kek için saklamış oluyorum böylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…