Dukan diyet tariflerim

Dukan Usulü Lahmacun (seyir evresine uygun)
Malzemeler:
Hamuru:
200 gr light yoğurt, 1 kahve fincanı ılık su, 7 gr. toz (instant) maya, 2,5 çay kaşığı tuz, aldığı kadar yulaf unu (kepeği)
İçi:
3 domates, 1 orta boy soğan, 350 gr. kıyma, 1 küçük demet maydanoz, 3 iri diş sarımsak, 5 adet sivri biber, karabiber,tuz

Yapılışı:
Maya ılık suda eritilir. Yoğurt ve tuz eklenir. Aldığı kadar un konarak kulak memesi kıvamına getirilir. Nemli bir bez örtülerek 1 saat bekletilir. Bu sırada soğan, maydanoz ve sivri biberler ince ince kıyılır. domatesler küp küp doğranır. Sarımsaklar rendelernir. Kıyma, tuz ve karabiberle tüm malzeme iyice yoğrulur.
Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır (ben 9 beze çıkardım). Merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Unlanmış tepsiye konduktan sonra üzerine 2,5 kaşık kıymalı harç iyice yayılır (ince bir tabaka olmasına dikkat edin). Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında kıyma pişene kadar pişirilir (yaklaşık 20 dakika).

Not: Şeker konmadığından hamur çok kabarmıyor. Piştikten sonra bir kapta üzerleri kapatılarak biraz bekletilirse kenarları yumuşar.

9 tane çıkmış bu tariften. Afiyet olsun.

kızlar bişey dikkatimi çekti bende bir yabancı site adresi var dukan tarifleri olan kaydetmişim sık kullanılalara ordaki bazı kek tariflerinde un kepek yerine sadece süttozu kullanmışlar, sizce uyar mı bizim damak tadımıza deneyen var mı bu şekilde ??

he bir de bir tarifin adı; Nutella Dukan dit le Dudutella onlarda keşfetmiş yani

kepeksiz değil ama süttozuyla ve bir miktar kepekle denedim yaseminim
güzel de oldu
tarifleri bulduğun siteyi bi gönderir misin?

kesinlikle denenmeli.ben denedım.begendım.eşim ki bu tarz seylerı hııııc sevmez o bıle sevdı.yenıden yapsana falan dıyor:)

sımdı bunu denıyorum.fırına koymadan once bekletme safhasındayım.umarım begenırım cunku son ezmemı kullandım

yanı bılmıyorum ama ben hıııc begenmedım.keske sade sade yeseydık falan dedık.neyse belkıde bana uygun degıl.herkesın damak tadı farklı nede olsa.ama yınede herkesın deneyebılecegı pratık bır tarıf.paylasımlar ıcın tesekkurleeer

kakaolu kurabıyeyı yaptım cok guzel oldu.ama ben dırekt tepsıye dokmektense kalıplarıma koydum.iki katını kullanıp 24 parcaya boldum.

Arkadaşlar dün akşam kek için kulladığım tarifin benzerini tuzlu olarak yaptım. Tam bana göre oldu:

2 adet yumurtayla 2 çorba kaşığı yoğurdu karıştırdım. Daha sonra yaklaşık yarım kalıp light beyaz peynir, bolca dereotu, 4 kaşık yulaf kepeği, 2 kaşık buğday kepeği ve yarım paket kabartma tozu ekledim ve hepsini bir güzel karıştırdım. Kıvamını hafif seyreltmek için yarım çay bardağı civarı süt ekledim. Benim peynirim tuzlu olduğu için tuz eklememe gerek kalmadı. Daha sonra 200 derece fırında otuz dakika pişirdim. Benim gibi tuzlu seven biri için süper oldu bence. Afiyet olsun.

ben buna can simidi diyorum :))) hemen deneyeceğim gidip... aslında satılan jöleler fazla kalorili olmasa çok güzel olur pudingle karışınca :)))

oooh tam benlik hemen mutfağa gidiyorum teşekkürler

Arkadaşlar bu akşam da ciğer şiş yaptım. Hazırlaması 10 dakikadan bile az. Kuşbaşı dana ciğere kekik, pul biber ve az tuz koydum. Bugün saf pro günüm olduğu için ciğerleri kuru soğanla beraber şişlere dizdim. Sebze gününde biber de güzel olacaktır. Tepsiye pişirme kağıdı serip şişleri üzerine dizdim ve 200 derece fırında 20-25 dakika pişirdim. Çok doyurucu ve yarım kilo ciğerden 9-10 tane şiş çıkıyor. Tavsiye ederim.

Terbiyeli Çorba
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
tuz karabiber
3 kaşık yulaf ezmesi
1,5 lt kadar su
1 yumurta sarısı
1 limon suyu

Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, yulaf ezmesi, karabiber ve tuz iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler yulaf ununa bulanır. Kaynamış suya atılır. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak terbiye hazırlanır. Köfteler pişince üzerine terbiye eklenerek karıştırılır. 1-2 taşım kaynatılır. Sıcak sıcak içilir. Ooohh mis... :)

Facebook Dukan Diyeti Sayfasından alıntıdır.

Ayrıca hocam, sizin tariflerinize bayılıyorum ben. Ciğeri sadece babam pişirirse yerim, ancak o şekilde tüketebiliyorum ama bunu denicem. Nedense bi deneme isteği depreşiyo içimde sizin tarifleri görünce

afiyet olsun dukancılar :)

Afiyet olsun çıtırım :)))

1 kaşık yulaf kepeği
1 kaşık kurutulmuş domates tozu
1 bardak süt
1 bardak su
tuz kırmızı biber kimyon
üzeri için kaşar veya lor veya beyaz peynir

baharatlar dışında tüm malzemeler koyulup kaynatılıyor baharatlar eklenip üzerine peynir

not:kurutulmuş domates tozu nedir bir fikrim yok ama araştırıcam

ıspanaklı dukan böreği

2 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
1 çay bardağı süt
2 kaşık yulaf kepeği

iç malzeme
ıspanak, beyaz peynir ya da lor

önce iç malzemeleri dışında diğerleri karıştırılıp 6 adet krep yapılıyormuş sonra ıspanaklar pişirilip rondoda peynirle karıştırılıyormuş sonra tepsiye bir krep bir iç harcı bir krep bir iç harcı şeklinde diziliyormuş ve fırına veriliyormuş 15 dk kadar pişiriliyormuş

dukan yaş pastası(tüm evreler için uygun atak dahil!!)

hamuru:
2 yemek kaşığı kepek(ben buğdaydan yaptım)
1 çay bardağından çok az fazla light süt
1 yemek kaşığı tatlı lor
yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu

kreması
2 yemek kaşığı yağı alınmış süt tozu
1 yemek kaşığı dark kakao
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı light süt

hamurdaki malzemelerden bidiğimiz krep yapılır, 2 adet çıkarılır, biri tabağa konur, hazırlanan kremadan sürülür, diğeri üzerine konur, en üste de kremadan sürülür, isteyen üzerini hindistan cevizi ya da goji beri ile süsleyebilir.. ben azıcık hindistan cevizi koydum ama temsili olarak pek tadını almadım. Pasta ise süper olmuştu, tavsiye ederim
resimler neden biraz fazla oldu anlayamadıım ama şahane pastamın her yönden resimleri olmuş oldu

Eklentiler

• $IMG00087-20110810-2027.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 81
  • $IMG00089-20110810-2032.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:

ben bunu normal krep malzememizden 2 adet ince krep yapıp ıspanağı da soğanla tavada kavurarak tek kat yaptım fırına verdim leziz oldu valla

sanırım yarın akşamı iple çekiyorum bunu yapmak içinnn feci canım istedi şu anda buz gibi suyla ohhh hemde tek günlük süperrr eline sağlık vagusçum

abooooooooo hocam harbiden naptın sen yaa bayılırım cigere cigerim benim bak nasıl canım çekti ya ilk iş bunu deniycem eline sağlık hocam

arkadaşlar hepiniz muhteşemsiniz, tarifleri ağzım açık bir şekilde izliyorum. bu yaratıcılık, bu azim aman allahım kilolu kalmak artık mümkün değil hepimiz zayıflıyoruz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…