kızlar bişey dikkatimi çekti bende bir yabancı site adresi var dukan tarifleri olan kaydetmişim sık kullanılalara ordaki bazı kek tariflerinde un kepek yerine sadece süttozu kullanmışlar, sizce uyar mı bizim damak tadımıza deneyen var mı bu şekilde ??
he bir de bir tarifin adı; Nutella Dukan dit le Dudutellaonlarda keşfetmiş yani
kızlarr az önce yaptığım çok çok basit bir kurabiyenin tarifini veriyorum 2 dakika falan sürdü yapımı, fotoğraf tarifi aldığım yerden alıntıdır ama görüntüsü aynı oldu sadece benimkinden 5 tane çıktı ama iki günlük falan yulafla yaptığımdan bence yeterli
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tatlandırıcı
1 yumurta
1 yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Hepsini karıştırıp yağlı kağıtla kaplı tepside 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsunn
Eki Görüntüle 232808
KAKAOLU KURABİYE
Malzemeler:
-1 paket dr.oetker light kakaolu puding(kutunun içinde 2 paket var)
-2 yumurta
-2 kaşık tatlandırıcı
-6 kaşık Yulaf ezmesi
-yarım çay bardağı light süt
-5-6 damla vanilya-butter aroması
-yarım çay kaşığı toz zencefil
-limon kabuğu rendesi
Yumurtalar tatlandırıcıyla çırpılır,süt eklenir.
Sonra sırasıyla kuru malzemeler eklenip,karışım biraz dinlendirilir.(yulafın şişip karışımın katılaşması için)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşıkla konur.15 dak.daha önce 200 derecede ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.
not:ölçüler bazen değişiklik gösterebiliyor.yumurtanın büyüklüğüne göre daha sulu olursa yulaf ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 233188
aaaa şu ahir ömrümde balık sevmeyen ben, ancak o balık köftelerini lüp lüp yuttum. Acaba baharatlandırma kısmında mı bi pürüz çıktı?
konserve belki bayat olabilir efenim ona baksaydınız keşke yaaa tüh üzüldüm çok güzel oluyodu o tarif halbuki ben hep zor zamanlarımda yaptım yaptım okula götürdüm onu :44:
ohh afiyet olsun efenim karnıyarık furyası başladı ehehehehe
ben de beğendi yaptım geçen gün tavsiye ederim çok güzel oldu
Malzemeler
2 su bardağı light süt
2 tatlı kaşığı toz jelatin
1.5 tatlı kaşığı kakao
tatlandırıcı (ben tablet kullandım)
Toz jelatini 2 yemek kaşığı ılık suyla iyice karıştırıp üzerine 1 bardak light süt ekledim. Bir taraftan 1 bardak sütün içerisine kakaoyu ekleyip karıştırarak ısıtmaya başladım. Süt kaynayınca jelatinli karışıma ekledim ve üzerine yarım çay bardağı kaynar suda erittiğim 10 adet tatlandırıcı tablet ekledim. Karışımı iyice karıştırıp homojen hale getirince kaselere bölüp buzdolabına koydum. 3 saat sonra iyice kıvam aldı ve kutuda hazır satılan pudinglere benzedi.
Arkadaşlar dün akşam kek için kulladığım tarifin benzerini tuzlu olarak yaptım. Tam bana göre oldu:
2 adet yumurtayla 2 çorba kaşığı yoğurdu karıştırdım. Daha sonra yaklaşık yarım kalıp light beyaz peynir, bolca dereotu, 4 kaşık yulaf kepeği, 2 kaşık buğday kepeği ve yarım paket kabartma tozu ekledim ve hepsini bir güzel karıştırdım. Kıvamını hafif seyreltmek için yarım çay bardağı civarı süt ekledim. Benim peynirim tuzlu olduğu için tuz eklememe gerek kalmadı. Daha sonra 200 derece fırında otuz dakika pişirdim. Benim gibi tuzlu seven biri için süper oldu bence. Afiyet olsun.
kepeksiz değil ama süttozuyla ve bir miktar kepekle denedim yaseminim
güzel de oldu
tarifleri bulduğun siteyi bi gönderir misin?
Terbiyeli Çorba
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
tuz karabiber
3 kaşık yulaf ezmesi
1,5 lt kadar su
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, yulaf ezmesi, karabiber ve tuz iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler yulaf ununa bulanır. Kaynamış suya atılır. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak terbiye hazırlanır. Köfteler pişince üzerine terbiye eklenerek karıştırılır. 1-2 taşım kaynatılır. Sıcak sıcak içilir. Ooohh mis... :)
Facebook Dukan Diyeti Sayfasından alıntıdır.
Ayrıca hocam, sizin tariflerinize bayılıyorum ben. Ciğeri sadece babam pişirirse yerim, ancak o şekilde tüketebiliyorum ama bunu denicem. Nedense bi deneme isteği depreşiyo içimde sizin tarifleri görünce
afiyet olsun dukancılar :)
ıspanaklı dukan böreği
2 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
1 çay bardağı süt
2 kaşık yulaf kepeği
iç malzeme
ıspanak, beyaz peynir ya da lor
önce iç malzemeleri dışında diğerleri karıştırılıp 6 adet krep yapılıyormuş sonra ıspanaklar pişirilip rondoda peynirle karıştırılıyormuş sonra tepsiye bir krep bir iç harcı bir krep bir iç harcı şeklinde diziliyormuş ve fırına veriliyormuş 15 dk kadar pişiriliyormuş
dukan yaş pastası(tüm evreler için uygun atak dahil!!)
hamuru:
2 yemek kaşığı kepek(ben buğdaydan yaptım)
1 çay bardağından çok az fazla light süt
1 yemek kaşığı tatlı lor
yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu
kreması
2 yemek kaşığı yağı alınmış süt tozu
1 yemek kaşığı dark kakao
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı light süt
hamurdaki malzemelerden bidiğimiz krep yapılır, 2 adet çıkarılır, biri tabağa konur, hazırlanan kremadan sürülür, diğeri üzerine konur, en üste de kremadan sürülür, isteyen üzerini hindistan cevizi ya da goji beri ile süsleyebilir.. ben azıcık hindistan cevizi koydum ama temsili olarak pek tadını almadım. Pasta ise süper olmuştu, tavsiye ederim Eki Görüntüle 238759 Eki Görüntüle 238761
resimler neden biraz fazla oldu anlayamadıım ama şahane pastamın her yönden resimleri olmuş oldu
Arkadaşlar bu akşam da ciğer şiş yaptım. Hazırlaması 10 dakikadan bile az. Kuşbaşı dana ciğere kekik, pul biber ve az tuz koydum. Bugün saf pro günüm olduğu için ciğerleri kuru soğanla beraber şişlere dizdim. Sebze gününde biber de güzel olacaktır. Tepsiye pişirme kağıdı serip şişleri üzerine dizdim ve 200 derece fırında 20-25 dakika pişirdim. Çok doyurucu ve yarım kilo ciğerden 9-10 tane şiş çıkıyor. Tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?