canım ben diyetin başlarında yapıyordum krep,sonra kek-ekmek derken bırakmıştım..yumurtalı krep ağır olduğu için ve omlete benzediği için ben de yumurtasız olanı yapmıştım ve beğenmiştim çok..hatta genelde splenda ve tarçınlı yapıyordum..sanki böyle irmik gibi oluyor güzel oluyor...ben zaten bu pastanın hamuruna da splenda eklerim ben biraz...
benim yaptığımın ölçülerini hatırlamıyorum ama 2 kaşık kepeğe göz kararı süt ekleyip (tahminen bir çay bardağına yakın) 10-15 dk bekletiyordum ,iyice şişiyordu sonra diğer malezemelerini ilave ediyordum..güzel oluyor bak böyle..lor koymuyordum zaten hiç...
şu pasta da lorsuz olur bence...şimdi yapmaya korkuyorum ama krebi,bayadır yapmıyorum elimin ayarı kaybolmuşmudur diye...
yeni başlayan arkadaşım,süper kilo vermişsin maşallah..devamını getirmen dileğiyle..biz hep burdayız..zaten sen de bizim kadar deneyimlisin 8 kilo az şey mi :)
yasemincim çok güzel görünüyor gerçekten ve o kadar kısa sürede yapıştırmadan pişirebilmen de süper beceri aferin sana :))
canım bu yukardaki tarifin 1 tane krep için değil mi? yani büyük boy tavada 1 tane,küçük boyda 2 tane krep olur bu tarifinden sanırım...
ya canım benim de genelde omlet gibi oluyordu o yüzden yumurtasız yapmaya başlamıştım çok güzel oluyordu ama şimdi ölçüleri filan unuttum riske girmeyeyim dedim seninkinden denerim direkt,ama pasta için yumurtasız olan krep daha çok yakışır gibi geliyor bana vagusun tarifindeki gibi..bu arada lor filan koymak zorunda değilsin bu vagusun pastasına da ,direkt kendi krebin gibi ya da vagusun tarifini lorsuz yap..
ok o zaman anlaşıldı yumurtasız deniycem ki omlet gibi olmasın 2 kaşık kepeğe bir çay bardağına yakın süt koycam 10 dk bekletcem sonrada tatlı yapcaksam splenda tarçın vs koyucam tuzlu yapıcaksam biraz tuz ve arzu edersek baharat vs koycaz doğrumudur hocam ? :)))
Arkadaşlar dün akşam kek için kulladığım tarifin benzerini tuzlu olarak yaptım. Tam bana göre oldu:
2 adet yumurtayla 2 çorba kaşığı yoğurdu karıştırdım. Daha sonra yaklaşık yarım kalıp light beyaz peynir, bolca dereotu, 4 kaşık yulaf kepeği, 2 kaşık buğday kepeği ve yarım paket kabartma tozu ekledim ve hepsini bir güzel karıştırdım. Kıvamını hafif seyreltmek için yarım çay bardağı civarı süt ekledim. Benim peynirim tuzlu olduğu için tuz eklememe gerek kalmadı. Daha sonra 200 derece fırında otuz dakika pişirdim. Benim gibi tuzlu seven biri için süper oldu bence. Afiyet olsun.
ben krebi deneyeceğim zaman lorsuz tutmayacak gibi geldi yumurta koymadığımdan biraz dolgu ve yapıştırıcı olarak kullandım..lor tuzsuz lordu onun için tadı gelmiyor ağıza, kepeği ve yarım çay bardağından az fazla sütü koyup bekletiyorum 10-15 dakika sonra içine kabartma tozunu 1 çay kaşığından biraz az ve 1 kaşık loru katıp karıştırıyorum, tavayı dukan usulü yağladıktan sonra yarısını koyup çok kısık ateşte(benim ocak elektrikli, 4 ya da 5 derecesinde uzun sürede pişiriyorum, kenarlarından salmaya başladığında spatula ile çevrilir oluyor diğer tarafını daha az pişiriyorum, lorsuz da deneyeyim ama nasıl olacak bilmiyorum..ben loru tüm hamur işlerinde kullanıyorum hem yumuşak yapıyor hem kıvam veriyor..ama lor yerine az jelatin koysak nasıl olur acaba..ay valla kısıtlı imkanlar insanları nasıl mucit yapıyor..buluşlar ihtiyaçtan doğmuş, bizim tarifler de öyle
Kızlar canım ne zamandır tatlı çekiyordu, buradaki çikolatalardan yapayım diyordum.
Yaptım biraz önce, çok da güzel oldular. Buzlukta donuyorlar şimdi ammaaaa
Aması var işte.. O yağsız süt tozunun 100 gramında 52 gr karbonhidrat varmış farkındasınız dimi?
Tadı güzelse zararlıdır kuralı tekrar kanıtlanmış oldu böylece...
Ama bu arada benim vicdan azapsız çikolata hayalim de yalan oldu, artık azar azar kemiririm uçlarından napalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?