Dukan diyet tariflerim

ok o zaman anlaşıldı yumurtasız deniycem ki omlet gibi olmasın 2 kaşık kepeğe bir çay bardağına yakın süt koycam 10 dk bekletcem sonrada tatlı yapcaksam splenda tarçın vs koyucam tuzlu yapıcaksam biraz tuz ve arzu edersek baharat vs koycaz doğrumudur hocam ? :)))

canım bu resimdeki 1 yumurtalı yapılmış krebim mantı olandan yapıcağımda eşimde yiycekti 2 katı yapmıştım, dediğin gibi bakarım belki yumurtanın akını koyarım sadece pasta yaparken lor yerine

he cano aynen öyle...süpersin :) tabii yine kısık ateşte ve ağır pişecek...tuzlu yapıyorsam ben içine peynir,çörekotu ve taze soğan da katıyordum...

yaso tatlım seninkini de deneyeceğim...

denedim gerçekten harika oldu yumuşacık sanki börek gibi poça gibi mis mis tekrar teşekkürler

ben krebi deneyeceğim zaman lorsuz tutmayacak gibi geldi yumurta koymadığımdan biraz dolgu ve yapıştırıcı olarak kullandım..lor tuzsuz lordu onun için tadı gelmiyor ağıza, kepeği ve yarım çay bardağından az fazla sütü koyup bekletiyorum 10-15 dakika sonra içine kabartma tozunu 1 çay kaşığından biraz az ve 1 kaşık loru katıp karıştırıyorum, tavayı dukan usulü yağladıktan sonra yarısını koyup çok kısık ateşte(benim ocak elektrikli, 4 ya da 5 derecesinde uzun sürede pişiriyorum, kenarlarından salmaya başladığında spatula ile çevrilir oluyor diğer tarafını daha az pişiriyorum, lorsuz da deneyeyim ama nasıl olacak bilmiyorum..ben loru tüm hamur işlerinde kullanıyorum hem yumuşak yapıyor hem kıvam veriyor..ama lor yerine az jelatin koysak nasıl olur acaba..ay valla kısıtlı imkanlar insanları nasıl mucit yapıyor..buluşlar ihtiyaçtan doğmuş, bizim tarifler de öyle

Kızlar krebi hiç lorla denemedim ama önceki sayfalarda verilen bir krep tarifi vardıya 2 yumurta bir kaş kepek süt le hazırlanan o harika oluyor bende bu gün yumurtasız denemek istedim fakat beceremedim, sonra yeniden yumurtalıyı yaptım bir dahaki sefere bir yumurtayla deneyeceğim. birisinede lor katarak deneyeceğim bende merak ettim nasıl olacağını.

Bugün yaptığım kreplerin birisinin içine tatlı lorlu krema koydum üzerine bol tarcın, buzluktan donmuş iki küçük çileği rendenin en ince yerinden rendeledim üzerine biraz sulu hazırladığım dukatelladan döktüm krebin yarısını üzerine kapattım onun üstüne tekrar dukatella sos döküp hindistan cevizi serptim valla waffle gibi oldu.

Tatlı lor'unuz güzelse bu krema çok güzel oluyor ben şunu keşfettim lor yağlı olursa çok daha lezzetli oluyor yağsız bir lor almıştım müthiş lezzetsizdi tatlı da tuzlu da yaptığım kurabiyeler çok kötü oldu lezzet açısından ben gene yağlıda olsa o loru kullanıyorum onun içinde krema çok lezzetli oluyor, yağsız sütün içine tatlı loru koyup karıştırarak pişiriyorum kaynayınca el blendırından geçirip içine rendenin en ince gözünden limon kab rendesi, vanilya tadlandırıcı koyup buzdolabında soğutuyorum kahvaltıda , yada tatlı kurabiyelerin arasına yada kreplerin içine koyup yiyorum tadı çok güzel oluyor eğer lorunuz lezzetli bir lorsa.

Birde pratiklik açısından kıymayla soğanı kavurup maydonozu koyup dondurucuya atıyorum, elimin altında her an hazır oluyor yemek olmadığında kıymalı yumurta tuızlu kurabiye yaparken içinden bir avuç alıp kurabiyeye yada sebze yemeğine ihtiyac olduğunda içine yada mantıya lazım olduğunda hemen içinden bir iki kaş alıp kullanıyorum çok rahat oluyor benim için.

Bu arada çok güzel tarfiler eklenmiş ne diyim emeğinize yüreğinize sağlık efem, herkese afiyetler olsun

kre

2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
4 parça levrek fileto
180 gram kuskus
3.5 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı splenda
125 gram kıyılmış taze soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
250 gram doğranmış avokado

Kuskusu paketin üzerindeki tarife sadık kalarak hazırlayın.

Toz kırmızı biberi levreklerin üzerine serperek levrekleri yağsız yavada 2 dakika pişirin.
Büyük bir kasede limon suyu, splenda, soya sosu, soğan, maydanoz ve avokadoyu karıştırın.
Tabağa önce kuskusu ekleyin. Üzerlerine levrekleri yatırıp avokadolu sosu dökün.
Afiyet olsun.

NOT: Bu tarifi dukana ben uyarladım bayanlar normalde splenda yerine şeker kullanılıyor. Şeker miktarı ile splenda miktarını aynı şekilde yazdım 1 tatlı kaşığı şekeri karşılayacak olan splenda miktarı daha az olabilir, dikkatli olun balığınız şekerli bir şey olmasın

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 küçük boy dolmalık sarı biber
1 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 domates
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil

İnce bulguru sıcak suyun içinde 1 limon suyunun yarısını ekleyerek bekletin. Suyu iyice çeksin.
Otları incecik kıyın, üzerlerine kalan limon suyunu ekleyin.
Domates ve biberi zar şeklinde doğrayın. Otların üzerine ekleyin.
Zencefili soyup salatanıza rendeleyin.
En son bulguru ekleyin. Harmanlayıp soğuk şekilde tüketin.
İsteğe bağlı olarak sos ekleyebilirsiniz.

4 küçük boy şeftali
4 tatlı kaşığı splenda
4 çorba kaşığı diyet labne
20 gram bitter çikolata -süslemek için-

Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kabuklu kısımları altta kalacak şekilde dizin.
Üzerlerine splenda eleyin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra labneyi çekirdek boşlukllarına doldurun. (Bu işlem için krema sıkmak için kullandığınız torbaları kullanabilirsiniz.)
Üzerlerine dekor olarak çikolata rendeleyebilirsiniz.

Tatlı isteğine bağlı olarak tatlandırıcı miktarını siz ayarlıyorsunuz.
60 ml. su
yarım tatlı kaşığı badem esansı
240 ml demlenmiş ve soğumuş kahve (demlerken içerisine kakule atabilirsiniz, lezzetli olması için)
1 çorba kaşığı süzme yoğurt veya light labne
1 çorba kaşığı süt

tatlandırıcı ve suyu tencereye koyun, eriyinceye kadar karıştırarak ocakta kısık ateşte tutun.
Ocaktan alıp diğer malzemeleri üzerine ekleyin.
Dondurma kalıplarına koyarak çubuklarını takın, 8 saat dondurun.

BESİN DEĞERLERİ:
100 gramında; 70 kalori
14 gram karbonhidrat
10 mg sodyum
lif ve protein içermiyor.

240 ml nar suyu
125 gram yağsız yoğurt

Dondurma kalıplarına önce nar sularını pay edin.
Üzerlerine de yoğurdu eşit şekilde paylaştırın.
Çubuklarla karıştırın ama homojen bir karışım elde etmek için değil, hafifçe renk karışımı olması için spiral bi görüntü oluşunca bırakın.
Çubuklarını takıp 8 saat sondurun.

100 gramında:
50 kalori
1 gram yağ
10 gram karbonhidrat
3 gram protein
Lif içermiyor.

Dukana en uygun dondurma tarifi benim kanaatimce budur.
Güçlendirme evresi içindir.

Son düzenleme:
250 gram yağsız yoğurt
120 gram yaban mersini
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1 tutam toz karanfil

Yoğurt ve yaban mersinini blenderdan geçirin.
İçerisine vanilya ve toz karanfili ekleyin.
Buzlukta dondurun.
Geceden buzdolabı kısmına indirin.
Sabah tüketebilirsiniz.
Dinç kalmanızı sağlayacak, enerji verecek, kan şekerinizi düzenleyecek ve gençlik aşılayacak bir kahvaltı.
Çalışan bayanlar için vakit nasıl kazanılır makalesinden alınmıştır

Tarif güçlendirme evresi içindir

Son düzenleme:
Kızlar meyve seyirde yasak ama ben bazen dayanamıyorum ve kendime meyve suyu hazırlıyorum normalinde bunu kızıma yapıyorum o çok seviyor katkı maddeli meyve sularındansa bu daha sağlıklı oluyor blendıra bir litre su iki şeftali koyuyorum eğer kızıma yapacaksam şekerini kendime yapacaksam tadlandırıcımı koyup çalıştırıyorum iyice parcalanınca bir süzgüden posasını süzüp boşalan pet şişelere dolduruyorum dolaba atıyorum bardaklara koyacağımız zaman çalkalayıp bardaklara boşaltın çok süper oluyor aynı şeyi istediğiniz meyveyle yapabilirsiniz sadece çekirdeklerini çıkarıp su ve tadlandırıcı ile blendıra atmanız yeterlidir. Buzlu seviyorsanız içine blendırdan geçiriken buzunuda koyup çalıştırın.

Bu hafta pazardan vişne almıştım bir avuç vişne tadlandırıcı ve büyük bir bardak soğuk su sadece çırpın harika bir içecek oluyor arzu ederseniz süzdükten sonra hani puding yaparken kullandığımız tolere nişastayla pişirip kendisine harika bir pelteli tatlı yapabilir.

Ayrıca artık eşime ayrı kendime ayrı pişirmekten sıkıldığım sebzeleri artık tek hareketle pişiriyorum, bamya ve taze börülceyi ikisinide aynı .içerikle pişirdim ben elektirikli düdüklüde pişiriyorum , hangisini yapacaksanız mesela taze börülce . soğan ,, acı süs biberden bir tane domates, salca sarımsak , su ve tuzunu koyup karıştırıp yağsız pişiriyorum, eşime koyarken yemeği tabağa alıp üzerine bolca zeytinyağını döküp mikrodalgada bir dak ısıtıyorum yada ocakta ısıtın fark etmez aynı lezzette oluyor hatta zeytinyağ pişmediği için yemekte daha bir lezzetli oluyor sanırım çünki eşim çok beğenerek yiyor

Son düzenleme:
Kızlar bunu yazmayı unuttum çilekli sütü mutlaka deneyin ben bunu atak evresinde de seyirde de yapmıştım çünki bir bardak süt için sadece üç adet küçük çilek ve tadlandırıcı ve az vanilya kullanıyordum meyve miktarı çok az olduğu için kendimi fazla suçlu hissetmedim açıkcası, bunun içinde deepfreze atıp dondurdum çilekleri hergün üç tane çıkarıp blendıra sütle beraber atıyordum, aslında çileği bu şekilde kullanmak sonra çok rahat oldu zira kimi tatlıların içine hemen çıkarıp çözünmesini beklemeden minik rendenin ince kısmından hemen rendeleyip kullanmak çok büyük kolaylık oldu. Çilek aroması güçlü olan bir meyve iki üç tanede koysanız çok güzel aroma veriyor ben yoğurdun üzerine hemen biraz vanilya,tadlandırıcı ve dondurucudan bir iki tane çileği çıkarıp rendelediğimde tadı ve rengi çok güzel bir dondurma elde edip dondurma kalıplarına koyup yoğurt dondurması hazırlayabiliyorum.

Kızlar canım ne zamandır tatlı çekiyordu, buradaki çikolatalardan yapayım diyordum.
Yaptım biraz önce, çok da güzel oldular. Buzlukta donuyorlar şimdi ammaaaa
Aması var işte.. O yağsız süt tozunun 100 gramında 52 gr karbonhidrat varmış farkındasınız dimi?

Tadı güzelse zararlıdır kuralı tekrar kanıtlanmış oldu böylece...
Ama bu arada benim vicdan azapsız çikolata hayalim de yalan oldu, artık azar azar kemiririm uçlarından napalım

Merhaba bende süt tozunu araştırırken şu sitedeki bilgilere ulaştım, burdan site adresi verilebiliyor mu bilmiyorum ? Ayrıca kahvelerde kullanılan süt tozuyla , bizim aldığımız pınarın ve diğer markaların süt tozu aynı içeriklere sahipmidir onuda bilmiyorum onun için süt tozunu çok abartmadan kullanmakta fayda vardır sanırım, ancak canımız çok tatlı çektiğinde elimiz süt tozuna gitsin derim ben. Ben süt tozunu sadece çukulata yaparken kullanıyorum bir kaşığı gerçekten tatlı ihtiyacını karşılıyor ama işte gene işin içine onu yaparkende tadlandırıcı giriyor , tadlandırıcıyı çok fazla tüketmeye başladım bu tatlıların sevdasıyla zira insan tatlı yedikce daha çok yiyeside geliyor bir taraftan . ben tüm iceceklerimede tadlandırıcı katıyorum artık abartmaya başladığımı fark ettim yavaş yavaş çay, bitki çayı , kahve tarzı şeyleri en azından tadlandırıcısız içmeye çalışıyorum, herşeyin fazlası zarar ne de olsa . Şekersiz içebilenler ne kadar şanslılar değil mi ? Dilerim bende en kısa zamanda bu şekere karşı olan bağımlılığımı azaltırım.

Süt Tozu: Masum Mu? | Kelebek Diyeti

Kızlar güçlendirmeye az kaldı ben şimdiden o iki dilim ekmeğin hayaliyle gezinip duruyorum , ben o iki dilim ekmekle neler yaparım neler

Kızıma sabah kahvaltılarında yaptığım peynirli ekmek var ilk aklımda olan, peynir rendesi, maydonoz, domates, sivri biber, yumurta acı seviyorsanız acı pul biber ben bol zeytinyap koyarım buna ama tabe koyamayız ama peynir yağlı olursa o eksikliği hissettirmeyeceğini düşünüyorum , hepsini karıştır ekmeğin üzerine yay kızgın fıırnda üstü kızarana kadar pişirin.

Diğer ekmekle yaptığım basit çok çabuk olabilecek bir tarif ekmeğe sızma zeytinyağ döküyorum biz belki bir çay kaş kadar gezdirebilriz sonra üzerine biraz dağ kekiği üstüne bir dilim kaşar onun üzerine bir dilim domates , domatesi tuzluyoruz sonra üzerine bir parça sivri biberi yerleştirip bir kürdanla hepsini ekmeğe sabitliyoruz zira kaşar erirken bazen hepsi yana kayabiliyor ve kızgın fırına atıp pişiriyoruz.

Başka aklıma gelen hazırladığımız pide içini yada lahmacun içini çiğ olarak ekmeklerin üzerine sürüp fırına atmak , ben pide içi için kıyma, salça, domates, sivri biber, maydonoz, soğan, ve margarin kullanırdım tabiki bunda az yağlı kıyma kullanırsak oda belki o yağın verdiği lezzeti belki katabilir.

Birde kalan ekmeklerden lavaş yapıyordum, bayat ekmekleri su ile ıslatıp fazla suyunu süzüp içine un ekleyerek yoğurup bu şekilde mayalandırıyordum ve sonra açıp teflon tavada yağsız pişiriyordum, bunu o iki dilim ekmeğe uyarlayabilirmiyim diye düşünüyorum un yerine sadece kepek koyacağım olurmu bilmiyorum denersem ve güzel olursa mutlaka yazarım Çok mutluyum bir an önce güçlendirmeye geçesim var

KREMALI LOR ÇORBASI

500 gr taze lor peyniri
8 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
250 gr kemiksiz parça et
1 su bardağı krema
1 kahve fincanı ince bulgur
2 çorba kaşığı mısırunu
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Bulguru yıkayıp süzün ve bir kaseye alın.
Üzerine bir kahve fincanı kadar su ilave edip şişmesi için bekletin.

Eti zar şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerini
üç misli geçecek kadar su ilave edip etler yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Ocaktan alıp etleri bir kaseye aktarın,
suyunu ayrı bir kaba süzgeç yardımıyla süzün.

Krema ve lor peynirini derin bir kasede ezin. Et suyu
ile karıştırın. Derin bir tencerede 1 tatlı kaşığı sıvı yağda unu kavurun.
kremalı lor karışımını ekleyip bir taşım kaynatın.
Bulgur, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 5 dakika
pişirin. Eti ila ve edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Kremalı lor peyniri çorbasını servis kaselerine paylaştırın.
Kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif, güçlendirme evresi içindir.

BITBIT ÇORBASI

2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
200 gram kıyma
1 adet iri boy soğan
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı silme un (ekmek hakkınızı kullanmazsanız bu kısmı yulaf unuyla değerlendirerek çorbanın lezzetini bozmamış olursunuz)
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

Yapılışı
BULGUR, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve
karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı
karışımdan küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.
Köfteleri yağsız tavada kızartın. Diğer
tarafta suyu bir tencereye alın. Unu ilave
edip, karıştırarak erimesini sağlayın ve
kaynamaya bırakın. Kızarmış köfteleri ilave
edin ve 10 dakika ağır ateşte kaynatın.
1 su bardağı yoğurdu yumurta ile çırpın ve
çorbanın kesilmemesi için 1 kepçe kaynayan
sudan yoğurdun içine katıp, ılıştırın.
Daha sonra yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya
ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha
kaynatıp çorbayı ocaktan alın.
sıcak olarak servis yapın.

Tarif güçlendirme evresi içindir.

Son düzenleme:
PATATES ÇORBASI

1 kg sığır kemiği
12 su bardağı su
2 kahve fincanı un (yulaf unu kullanabilirsiniz. Dileyenler yulaf kepeği de kullanabilir.)
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
3 patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
4 dilim peksimet ekmeği
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 gr tereyağı

-üzeri için kullanılan malzemeler pas geçilecek. Çorbanın asıl tarifini de edinmek isteyenler için silmiyorum.-

Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin.
Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın.
Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın.
Üzerine su, defne yaprakları ve doğranmış
sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca
üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla
alın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika
pişirin.

Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu
süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar
ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde
edinceye kadar çırpın.

Ayrı bir tencereye yağı koyup unu
kavurun. Patates püresini azar azar ilave
ederek 10 dakika kadar kaynatın.
Ocaktan alın.

{Üzeri için tereyağını eritip nane ve
toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı
servis kaselerine paylaştırın. Peksimet
ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin.
Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat
karışımını gezdirerek dökün.}

Sıcak servis yapın.

Tarif; güçlendirme evresi içindir.

Tarif güçlendirme evresi içindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…