Dukan diyet tariflerim

arkadaşlar bu tarifin facebooktaki halini gördüm.Bu tarif promosyon yemek tarifleri dergisinden alıntı, çünkü aynı dergi bende de var.
diyet ile ilgili yemek tarifleri kitabıydı yanlış hatırlamıyosam ama bildiğimiz yemek tarifleri dergisi de olabilir net hatırlayamadım şimdi
Ama tarif zaten daha önceden kendisinin de söylediği gibi yaseminin denediği bir tarifti, bu uzak olduğumuz bilgi değil
fotoğrafı görünce çaktım ben de

ama tarifi buraya ekleyen violet'e sevgilerimizi sunuyoruz tabii :)))
sağolsun varolsun :)))

Kepekli Grissini
1 ¾ su bardağı kepekli un
1 paket Dr Oetker maya
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı + 2 çorba kaşığı sıcak su
Yapılışı:
1-) Bir kaseye un+ tuz +maya koyup , kuru malzemeleri kaşıkla karıştırın
.
2-) Kuru malzemelerin içine sıcak suyu ekleyip , önce kaşıkla sonra elinizle güzelce karıştırın.
3-) Kasenin üzerine bir kapak kapatın, hamur mayalansın.Yaklaşık 45 dakika kabartın.
4-) Kabaran hamuru 24 parçaya ayırın.Hatta ayırabilirseniz 30 parçada olabilir.
5-) Resimdeki gibi tepsiye yağlı kağıt serip , aralıklarla grissinileri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp , susam yada haşhaş tohumu serpin. Bir 15 dakika daha bekletin, grissiniler tekrar hafif kabarsın.
6-) Fırını 200 dereceye getirip ,12 dakika kadar pişirin. Fırını kapatıp , içinde soğumaya bırakın , gevrekleşsin.
IHLAMURCA: Eğer daha sonra ki günlerde gevrekliği giderse 2-3 dakika tekrar fırınlayabilirsiniz.

tabii biz un yerine kepek kullanıyoruz. 1 su bardağı kepek yaklaşık 8 yemek kaşığı alıyor bayanlar. Ölçtüm de
buradaki tarife göre 14 kaşık kepek ediyor tahminen. Tüketiminizi bu orana göre ayarlayabilirsiniz.

fotoğraf için link:
ttp://www.ihlamurcum.com/diyet-grissini.html

-linkin başına bir h eklerseniz sayfa açılacaktır.-

SEBZELİ EKMEK (adını ben koydum onun açıklamasına göre )

bolcana kabak,süt,yumurta,yulaf kepeği,baharat az havuç
ve dilediğiniz yiyebileceğiniz sebze türü
herşeyi karıştırıp rondoda,teflon tepsiye yayıp 180 derecede ısınmı fırına atıverıyosunuz
böle ekmek gibi harika lezzetli bişi oluyo buu geri kalanıda buzluğa=)

Bu fotoğrafın altındaki yorum, genellikle tariflerini göz kararı yaptığını söylüyor.
2 kabak ve 3 yumurta sadece alabildiğimiz oranlar

fotoğrafı için link:
ttp://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/285494_10150252817722927_604947926_7741724_7029766_n.jpg

-linkin başına bir "h" eklemeyi unutmayın-

afiyet olsun.

emeğine sağlık bende kaç gündür düşünüyorum pasta nasıl yaparım diye sen çok yaşa benden hızlı çıktın.hafta sonu planlıyordum bende pasta tarifi yapmayı benim fikrim şuydu:
tatlandırıcılı ve yulaf kepekli krepler (3 adet ama çay tabağı büyüklüğünde ) yapıp arasına ve üzerinede pudıng sürmeyi düşünüyordum.normalde de krep pasta tarifi varya ondan esinlenerek yani:))))

duna aksam yemegınde bu tarıfı denedım.ennnnfestiiii. dehset derecede tavsıye edrım.

‎1poset light puding 2 bardak 0.1 yagli sutle pisirilir. Suyla islatilmis borcama dokulup sogumaya birakilir. Buyukce bir kaseye 1 kutu light meyveli yogurt, 2 corba kasigi dolusu sade light yougurt ve istege gore tatlandirici ilave edilir. 2-3 yemek kasigi Eti yulaf ezmesi de bu harca katilir. Soguyan puding'in uzerine birkac meyve dilimi konur ve yogurtlu karisim ile kaplanir, ustu folyo ile kapatilip buzdolabina konur.. Servis yapmadan yarim saat once buzlukta bekletildiginde dondurmamsi bir tadi oluyor.. Afiyet olsun..

Fotoğrafı için:

ttp://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/284308_10150267117608450_747213449_7831762_1490154_n.jpg

linkin başına bir "h" ..

ya ben bu krepleri bir türlü pişiremiyorum, tavada omlet gibi kalıyo arkadaşlar, lütfen yardım edermisiniz bana, bu işin bir sırrı varsa nooolur verin

ben galiba fena oluyorummmm

nasıl yaptığını yazarsan yardımcı olalım, ben hep göz kararı yapıyorum ama hep çok güzel oluyor.

hamuru:
2 yemek kaşığı kepek(ben buğdaydan yaptım)
1 çay bardağından çok az fazla light süt
1 yemek kaşığı tatlı lor
yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu
mesela yukarda yazan pasta krep tarifini denedim dün aynen ama olmadı, altı tavaya yapıştı üstü cıvık cıvık kaldı. ancak yumurta süt ve kepekle yaparsam ondada yumurtasını bol koyarsam oluyo ama o zamanda zaten omlet gibi oluyo sırf yumurta kokuyo
ben şu ıspanaklı börek, pasta falan yapmaya çalışıyorum ama olmuyo

Nagisce, krebi çok yavaş ateşte uzun süre pişirmen gerekiyor. Üstü bile pişmiş olacak yani çevirmeden önce öyle diyeyim :) Ben de başta acele edip hep bulamaca çeviriyordum. Bir de hiç yağ olmasın diye yağsız yapıyordum, şimdi dukan stili bir damla yağ damlatıp peçeteyle yayıyorum çok daha kolay çevriliyor.

bir tavsiye de benden, sütle kepeği koy biraz beklet..10 dk filan kalsın şişsin o zaman daha kolay oluyor...bir de sadece b.kepeğinden denemedim ben hiç... bir de sanki bir çay bardağından fazla süt bana fazla gibi geldi 2 kaşık krep için..1 çay bardağından biraz az daha iyi gibi sanki..bir de gerçekten uzun sürede ve altı kısık pişecek...
yasemin senin tarifin nasıl tatlım ben de pek krep yapmıyorum o yüzden bilmiyorum ama şu pastalar ve mantı için yapmak istiyorum..yumurtayla mı yapıyorsun...

çok sağolun arkadaşlar bu akşam bide böyle deniyim
bu arada bende sizi sessiz sessiz ama hergün takip ediyorum
ve dukan ile 90 kilodan 82 kiloya düştüm
farkında olmadığınız desteklerinizle

aa bende şimdi nagisce yazınca dikkat ettim gerçekten pastanın krebinde yumurta yok mu ? LOr sayesinde mi kıvam alıyor acaba? ben krep yapıyorum ama hep yumurtalı ve de nagisce nin dediği gibi krepten çok omlete benziyolar ((

canım ben diyetin başlarında yapıyordum krep,sonra kek-ekmek derken bırakmıştım..yumurtalı krep ağır olduğu için ve omlete benzediği için ben de yumurtasız olanı yapmıştım ve beğenmiştim çok..hatta genelde splenda ve tarçınlı yapıyordum..sanki böyle irmik gibi oluyor güzel oluyor...ben zaten bu pastanın hamuruna da splenda eklerim ben biraz...
benim yaptığımın ölçülerini hatırlamıyorum ama 2 kaşık kepeğe göz kararı süt ekleyip (tahminen bir çay bardağına yakın) 10-15 dk bekletiyordum ,iyice şişiyordu sonra diğer malezemelerini ilave ediyordum..güzel oluyor bak böyle..lor koymuyordum zaten hiç...
şu pasta da lorsuz olur bence...şimdi yapmaya korkuyorum ama krebi,bayadır yapmıyorum elimin ayarı kaybolmuşmudur diye...

yeni başlayan arkadaşım,süper kilo vermişsin maşallah ..devamını getirmen dileğiyle..biz hep burdayız..zaten sen de bizim kadar deneyimlisin 8 kilo az şey mi :)

Son düzenleme:

canım benim öyle tarif verilcek kadar değil ama :))) göz kararı yaptığımı yazıyım sende ayarlarsın nasılsa, bir tane büyük tavada krep için 1 yumurta, 1 çay bardağına yakın süt, 1,5 - 2 kaşık yulaf kepeği, azıcıkta karbonat çırpıp tava kızana kadar bekletiyorum sonra tavaya azıcık yağ sürüyorum işte peçeteyle falan başta kızgın yapıp sonra altını kısıyorum 2 dk içinde falan pişiyor zaten dağılmasın diye üstünün de katılaşmasını bekliyorum biraz hemencik çevriliyor zaten, bu kreple bi kez mantı gibi olan tariften bi kez de ıspanaklıdan yaptım ikisini de çok beğendim ben darısı çikolatalının başına

domates peynirlisini de yapmışştım unuttum o da lezizdiii

Son düzenleme:

benim yaptığım omlet gibi olmuyor canım ekmeğimsi oluyor vuvunun dediği gibi sen sütü biraz fazla koyuyorsun sanırım bi de lor kullanma bakalım 1 yumurta kır onun yerine tavaya da azıcık yağ sür güzel olur

yasemincim çok güzel görünüyor gerçekten ve o kadar kısa sürede yapıştırmadan pişirebilmen de süper beceri aferin sana :))
canım bu yukardaki tarifin 1 tane krep için değil mi? yani büyük boy tavada 1 tane,küçük boyda 2 tane krep olur bu tarifinden sanırım...
ya canım benim de genelde omlet gibi oluyordu o yüzden yumurtasız yapmaya başlamıştım çok güzel oluyordu ama şimdi ölçüleri filan unuttum riske girmeyeyim dedim seninkinden denerim direkt,ama pasta için yumurtasız olan krep daha çok yakışır gibi geliyor bana vagusun tarifindeki gibi..bu arada lor filan koymak zorunda değilsin bu vagusun pastasına da ,direkt kendi krebin gibi ya da vagusun tarifini lorsuz yap..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…