ıspanaklı dukan böreği
2 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
1 çay bardağı süt
2 kaşık yulaf kepeği
iç malzeme
ıspanak, beyaz peynir ya da lor
önce iç malzemeleri dışında diğerleri karıştırılıp 6 adet krep yapılıyormuş sonra ıspanaklar pişirilip rondoda peynirle karıştırılıyormuş sonra tepsiye bir krep bir iç harcı bir krep bir iç harcı şeklinde diziliyormuş ve fırına veriliyormuş 15 dk kadar pişiriliyormuş
dukan yaş pastası(tüm evreler için uygun atak dahil!!)
hamuru:
2 yemek kaşığı kepek(ben buğdaydan yaptım)
1 çay bardağından çok az fazla light süt
1 yemek kaşığı tatlı lor
yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu
kreması
2 yemek kaşığı yağı alınmış süt tozu
1 yemek kaşığı dark kakao
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı light süt
hamurdaki malzemelerden bidiğimiz krep yapılır, 2 adet çıkarılır, biri tabağa konur, hazırlanan kremadan sürülür, diğeri üzerine konur, en üste de kremadan sürülür, isteyen üzerini hindistan cevizi ya da goji beri ile süsleyebilir.. ben azıcık hindistan cevizi koydum ama temsili olarak pek tadını almadım. Pasta ise süper olmuştu, tavsiye ederim Eki Görüntüle 238759 Eki Görüntüle 238761
resimler neden biraz fazla oldu anlayamadıım ama şahane pastamın her yönden resimleri olmuş oldu
BEN DİYEYİM BÖREK SEN DE MANTI TARİFİ (denendi test edildi onaylandı)
Bildiğiniz dukan kreplerinden iki krep yapılır. soğumaları beklenirken ayrı bir tavada:
1 avuç içi kadar kıyma 1 küçük soğan yağsızk olarak kavrulur. biraz su ilavesiyle de pişirilir.ocağı söndürdükten sonra içine kırmızı pul biber toz biber kara biber az tuz ve kıyılmış maydonoz konulur.
pişiriğimiz kreplerden bir tanesi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır. içine harç güzelce yayılır. iki kat birbirine yapışsın diye ooğryasak olmasına rağmen az kaşar rendesi serpilir. (siz bunu yapmasanız da olur)
ikinci krep harcın üstüne kapatırlır
180 derece fırında 15 dk pişirilir. daha bitmed :
servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarmsaklı ya da sarmsaksız yoğurt dökülür.
Onunu üzerine de 1 tatlı kaşığı salçayı az suda pişirerek yaptığımız salçalı sos dökülür.
Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 231394 Eki Görüntüle 231395
emeğine sağlık bende kaç gündür düşünüyorum pasta nasıl yaparım diye sen çok yaşa benden hızlı çıktın.hafta sonu planlıyordum bende pasta tarifi yapmayı benim fikrim şuydu:
tatlandırıcılı ve yulaf kepekli krepler (3 adet ama çay tabağı büyüklüğünde ) yapıp arasına ve üzerinede pudıng sürmeyi düşünüyordum.normalde de krep pasta tarifi varya ondan esinlenerek yani:))))
ya ben bu krepleri bir türlü pişiremiyorum, tavada omlet gibi kalıyo arkadaşlar, lütfen yardım edermisiniz bana, bu işin bir sırrı varsa nooolur verin
1 kaşık yulaf kepeği
1 kaşık kurutulmuş domates tozu
1 bardak süt
1 bardak su
tuz kırmızı biber kimyon
üzeri için kaşar veya lor veya beyaz peynir
baharatlar dışında tüm malzemeler koyulup kaynatılıyor baharatlar eklenip üzerine peynir
not:kurutulmuş domates tozu nedir bir fikrim yok ama araştırıcam
dukan yaş pastası(tüm evreler için uygun atak dahil!!)
hamuru:
1 yemek kaşığı tatlı lor
kreması
2 yemek kaşığı yağı alınmış süt tozu
1 yemek kaşığı dark kakao
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 yemek kaşığı light süt
hamurdaki malzemelerden bidiğimiz krep yapılır, 2 adet çıkarılır, biri tabağa konur, hazırlanan kremadan sürülür, diğeri üzerine konur, en üste de kremadan sürülür, isteyen üzerini hindistan cevizi ya da goji beri ile süsleyebilir.. ben azıcık hindistan cevizi koydum ama temsili olarak pek tadını almadım. Pasta ise süper olmuştu, tavsiye ederim Eki Görüntüle 238759 Eki Görüntüle 238761
resimler neden biraz fazla oldu anlayamadıım ama şahane pastamın her yönden resimleri olmuş oldu
nasıl yaptığını yazarsan yardımcı olalım, ben hep göz kararı yapıyorum ama hep çok güzel oluyor.
hamuru:
1 yemek kaşığı tatlı lor
mesela yukarda yazan pasta krep tarifini denedim dün aynen ama olmadı, altı tavaya yapıştı üstü cıvık cıvık kaldı. ancak yumurta süt ve kepekle yaparsam ondada yumurtasını bol koyarsam oluyo ama o zamanda zaten omlet gibi oluyo sırf yumurta kokuyo
ben şu ıspanaklı börek, pasta falan yapmaya çalışıyorum ama olmuyo
bir tavsiye de benden, sütle kepeği koy biraz beklet..10 dk filan kalsın şişsin o zaman daha kolay oluyor...bir de sadece b.kepeğinden denemedim ben hiç... bir de sanki bir çay bardağından fazla süt bana fazla gibi geldi 2 kaşık krep için..1 çay bardağından biraz az daha iyi gibi sanki..bir de gerçekten uzun sürede ve altı kısık pişecek...
yasemin senin tarifin nasıl tatlım ben de pek krep yapmıyorum o yüzden bilmiyorum ama şu pastalar ve mantı için yapmak istiyorum..yumurtayla mı yapıyorsun...
aa bende şimdi nagisce yazınca dikkat ettim gerçekten pastanın krebinde yumurta yok mu ? LOr sayesinde mi kıvam alıyor acaba? ben krep yapıyorum ama hep yumurtalı ve de nagisce nin dediği gibi krepten çok omlete benziyolar((
bir tavsiye de benden, sütle kepeği koy biraz beklet..10 dk filan kalsın şişsin o zaman daha kolay oluyor...bir de sadece b.kepeğinden denemedim ben hiç... bir de sanki bir çay bardağından fazla süt bana fazla gibi geldi 2 kaşık krep için..1 çay bardağından biraz az daha iyi gibi sanki..bir de gerçekten uzun sürede ve altı kısık pişecek...
yasemin senin tarifin nasıl tatlım ben de pek krep yapmıyorum o yüzden bilmiyorum ama şu pastalar ve mantı için yapmak istiyorum..yumurtayla mı yapıyorsun...
hamuru:
1 yemek kaşığı tatlı lor
mesela yukarda yazan pasta krep tarifini denedim dün aynen ama olmadı, altı tavaya yapıştı üstü cıvık cıvık kaldı. ancak yumurta süt ve kepekle yaparsam ondada yumurtasını bol koyarsam oluyo ama o zamanda zaten omlet gibi oluyo sırf yumurta kokuyo
ben şu ıspanaklı börek, pasta falan yapmaya çalışıyorum ama olmuyo
canım benim öyle tarif verilcek kadar değil ama :))) göz kararı yaptığımı yazıyım sende ayarlarsın nasılsa, bir tane büyük tavada krep için 1 yumurta, 1 çay bardağına yakın süt, 1,5 - 2 kaşık yulaf kepeği, azıcıkta karbonat çırpıp tava kızana kadar bekletiyorum sonra tavaya azıcık yağ sürüyorum işte peçeteyle falan başta kızgın yapıp sonra altını kısıyorum 2 dk içinde falan pişiyor zaten dağılmasın diye üstünün de katılaşmasını bekliyorum biraz hemencik çevriliyor zaten, bu kreple bi kez mantı gibi olan tariften bi kez de ıspanaklıdan yaptım ikisini de çok beğendim ben darısı çikolatalının başına
domates peynirlisini de yapmışştım unuttum o da lezizdiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?