PATLICANLI DOMATES DOLMASI
malzemeleri
6 domates
4 patlıcan
400 gr kıyma
1 yumurta
1 demet maydanoz
Tuz
karabiber
hazırlanışı
Domatesleri yıkayıp içlerini oyun.
Patlıcanları közleyip püre haline getirin.
Kıymayı bir fincan suda suyunu çekinceye
kadar pişirin. Patlıcan püresi, domates
içlerin yarısı, çırpılmış yumurta, yarım
demet kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber
ekleyip iyice karıştırın.
Domateslerin içini patlıcanlı iç malzemeyle
doldurun. Fırın kabının tabanına kalan
domates içleri ve maydanozu yerleştirin.
Üzerine domatesleri dizin. Önceden
ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yarım
saat pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Not: Tarifte yağ vardı, ben çıkardım. Güçlendirmedekiler yağ kullanabilirler. -tarifte fırına atılmadan önce yemeğin üzerine dökülüyor yarım kahve fincanı.-
Seyirdekiler de su ile pişirip baharatla tatlandırabilirler.
PATATESLİ SEMİZOTU SALATASI
1 demet semizotu
3 patates
1 kırmızı biber
2 taze soğan
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Patateslerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın.
Semizotunu yıkayıp suyunu süzün. Yapraklarını kopartıp saplarını
3 parçaya bölün. Taze soğanları ince doğrayın. Kırmızı biberin
çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Yoğurt, hardal ve mayonezi pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
Sarımsağı rendeleyip, tuz ekleyin. Semizotu, soğan, kırmızı biber
ve patatesleri ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine
haşhaş tohumu serpiştirin. Servis yapın.
Tarif; güçlendirme evresi içindir.
Ya minik kuşum güçlendirmede yağ var mı? yani kullanabiliyormuyuz ben kitapta görmedim sankim. güçlendirmede yağ varsa vallahide billahide yarın güçlendirmeye geçiyorum , çok acil cevap istiyorum , acil en acilinden , en güzeli ben kitapa koşturayım bakayım.
TEZ PİŞTİ
Malzemeler:
1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
3 çorba kaşığı pirinç unu,
2 yumurta akı,
Yarım paket vanilya,
Yapılışı:
Süt şekerle kaynatılır.
Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç
unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir.
Vanilya konur.
Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.
Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta
akı çarpılır, kar haline getirilir.
Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip
karıştırılır.
Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin
ateşe da yanıklı olması gerekir.)
İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında
üstleri kızartılır. (Isının üstten verilmesi
gerekir.) Afiyet olsun.
Bu tatlıyı sevgili vuvuu'nun, zeynep ablanın, sadeca ablanın, nurcikin ve tariflerde maharetli diğer tüm üyelerimizin ellerine sunuyorum, duyduk duymadık demeyin :)))
Çünkü kaymaçina çok sevilen bir tatlı oldu, bunun içindeki yumurta daha az belki kaymaçinanın kokusundan rahatsız olanlar bunu deneyebilirler.
kızlaaar görüntü budur...koku şahaneee, lezzet testi azcık soğuduktan sonraaa...
Eki Görüntüle 241335
bebişiiiim tariflerin hepsi çooook güsel, emeğine sağlıkk...amaaa bu dehşet güzele benziyuuuuuuuuu, denesem mi heeee denesem miiii??? adamı yoldan çıkariysuuuuuuuuunnnn
nasıl yani ton balığı yumurtayla karışınca hamur gibi mi oldupeki o hamurun tadı nasıl oldu balık gibi mi
kızlaaar görüntü budur...koku şahaneee, lezzet testi azcık soğuduktan sonraaa...
Eki Görüntüle 241335
Allah canını almasın denemiş hemen!!!
Tadı nasıl oldu yau, nasıl uyarladın dukana?
:
Canlarım bu yemeği önce normal haliyle tarif edeceğim zira ani bir misafir bastırdığında çok cabuk ve kendi kendine olan kurtarıcı bir yemektir kendileri, o orada kendi kendine olurken siz yanına birde pilav yaptınızmı size on beş dak iki yemek çıkar.
Ben genelde tavuk göüs kullanırım bu yemekte hep nedense hiç başka yerinden denemedim, tavuk göüsler kuşbaşı doğranır, teflon bir tencereye zeytinyağ ki ben bir çay bardağından fazla koyarım etler konup kapağı kapatılıp ocağın altı kısılır o kısık ateşte kendi kendine sulanır suyunu çekmesine az kala bir kaç yeşil biber bir havuç minik küpler halinde doğranıp tavuğun içine konur gene kapağı kapalı ksıık ateşte sebzeleri pişene kadar pişirilir suyunu çekip yağında kavrulmaya başladığında içine kekik katılıp tekrar kapağı kapatılıp bir beş dakka da kekikli haliyle pişirilir.
Gelelim dukanlı haline teflon tencereye kuşbaşı doğranmış tavuklar konur kapağı kapatılıp çok kısık ateşte suyunu salınıp pişmesi beklenir arada sırada karıştırın tavuğu suyunu çekmesine yakın sivri biber ve havucu konur , benim havucum yoktu bugün sadece acı sivri biberle yaptım kapağı kapatılıp sebzeleriylede pişirilir suyunu tamamen çekip kavrulmaya başladığında kekiği konup kapağı kapatılıp bir beş dak daha pişirilir ben piştikten sonra içine beberongomun müjdelediği o bir kaşık zeytinyağınıda ilave edip öyle tabağıma aldım.
Yemeğin özelliği çok kısık ateşte ve hep kapağı kapalı olarak pişirilmesi.
Atak döneminde olanlar sebzelerini sadece tat versin diyerekten yemesinler önemli olan onların tadı ete geçiyor zaten , Afiyet olsun.
tuzlu kek
8 KAŞIK BUĞDAY KEPEĞİ
3 KAŞIK YULAF EZMESİ
2-2,5 KAŞIK LOR PEYNİRİ
1 PAKET TOZ MAYA
3 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 KAŞIK YOĞURT
BUĞDAY KEPEKLERİNİ SÜTLE VE MAYA İLE ISLATIP 20 DK BEKLETİYORUZ
ARDINDAN YULAF EZMESİNİ ,LOR PEYNİRİNİ VE YOĞURDU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.EN SON ALARK DA YUMURTALARI İLAVE EDİP İSTER ELİMİZLE İSTER TAHTA BİR KAŞIKLA KARIŞTIRIP YAĞLAYIP PEÇETEYLE FAZLASINI ALDIĞIMIZ DİLİMLENEBİLEN KEK KALIBINA DÖKÜYORUZ.180-200 DERECEDE NORMAL KEK PİŞİRİR GİBİ PİŞİRİYORUZ.DAKİKASINI YAZMADIM HER FIRIN FARKLI DERECEDE PİŞİRİYOR BENİMKİ 30-35 DK DA PİŞTİ
Eki Görüntüle 242267 Eki Görüntüle 242268 Eki Görüntüle 242269 Eki Görüntüle 242270
AFİYET OLSUN.TADI KONUSUNDA AKŞAM YORUM YAPARIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?