Dukan diyet tariflerim

Ya minik kuşum güçlendirmede yağ var mı? yani kullanabiliyormuyuz ben kitapta görmedim sankim. güçlendirmede yağ varsa vallahide billahide yarın güçlendirmeye geçiyorum , çok acil cevap istiyorum , acil en acilinden , en güzeli ben kitapa koşturayım bakayım.

Canımın içi ellerine kollarına, emeklerine , yüreğine sağlık ne diyim ben sana hepsi birbirinden harika tariflerin ama bu gidişle senin yüzünden bu tarifleri görünce herkes dayanamayıp güçlendirmeye geçecek benden sölemesii.

hihihi güçlendirmede 1 kaşık bitkisel yağa izin varmış günde :)))
facebookta okudum :)))
dukanın sitesinden gelen bir bilgi herhalde, kitapta yazmiyür :)))

bebişiiiim tariflerin hepsi çooook güsel, emeğine sağlıkk...amaaa bu dehşet güzele benziyuuuuuuuuu, denesem mi heeee denesem miiii??? adamı yoldan çıkariysuuuuuuuuunnnn

Kızlar bugünden itibaren güçlendirmeye geçiyorum kalan kilolarımıda artık güçlendirmede veririm, bugün yerken aklıma geldi , diyetin hem seyir dönemine hem güçlendirme dönemine uygun üstellikte çok lezzetli içinde açı ve sirke oluşundan dolayı zayıflamayada yardımcı olur, ben daha önce birisinde yemiştim tadına doyamamıştık aradan zaman geçti unuttum geçen hafta aklıma geldi yaptım ama tam tarifini bilmiyorum kafamdan yaptım tam ölçüleriyle bilen varsa söylerse sevinirim.

Bir kilo acı yeşil biberi ufak ufak doğruyoruz, kavonoza koyuyoruz üstüne çıkacak kadar domates rendeliyoruz, rende domatesin içine limon tuzu, sarımsak,sirke ,tuz ,koyuyoruz bu sulu karışım biberlerin üzerine çıkacak kadar olacak sonra kapağını kapatıp olmasını bekliyoruz , bir hafta on gün gibi bir sürede yenecek hale geliyor ama müthiş güzel tavsiye ederim.

Ben kafadan yaptım ölçüsünü bilmediğim için tadı kendi damak tadıma göre ayarladım benim çok fazla sirkeyle aram yok ama sarımsağı tuzu severim onun için sirke az sarımsak ve tuzu biraz fazla oldu ama lezzeti tam yerinde oldu bana göre, afiyet olsun yapanlara.

Şimdi domatesin, biberin tam zamanı.

Son düzenleme:
He çıkardı valla güçlendirmeye geçtim, kih kih, şimdi karşımda iki dilim ekmek , pek bi güzel şekilde bakışıp duruyoruz, henüz birbirimize alışma aşamasındayız :2:

bebişiiiim tariflerin hepsi çooook güsel, emeğine sağlıkk...amaaa bu dehşet güzele benziyuuuuuuuuu, denesem mi heeee denesem miiii??? adamı yoldan çıkariysuuuuuuuuunnnn

nasıl yani ton balığı yumurtayla karışınca hamur gibi mi oldu peki o hamurun tadı nasıl oldu balık gibi mi

hamur niyetine iste. fena olmadi, tadi tabi ki balik gibi
ama ben icine bol baharat ve ot attim fazla belirgin olmasin balik tadi diye
güzeldi kizlar, denemenizi tavsiye ederim.
aksama kadar hic acikmadim, patlicak gibiydim. cok doyurucuydu...
2 yumurta, bi kutu ton baligi, sebze falan zaten günlük kullanabilecegin herseyi bi anda kullaniyorsun zaten...

kızlaaar görüntü budur...koku şahaneee, lezzet testi azcık soğuduktan sonraaa...

Eki Görüntüle 241335

Allah canını almasın denemiş hemen!!!
Tadı nasıl oldu yau, nasıl uyarladın dukana?
başka bir tarif daha geliyor:

KABAK SANDALI SEFASI
4 kabak
2 domates
2~3 çarliston biber
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığI salça
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz,.Karabİber,.Pulbiber,.Kimyon
Gratine sos için
2 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
50 gr kaşar peyniri
Tuz,.Karabiber

Sos için
1 çay bardağı su
Yarım yemek kaşığı salça

Kabakların içini dikdörtgen şekilde bıçak yardımıyla çıkarın. Bir tavada ayçiçeği yağı ile hafifçe kızartın.
Tencerede ufak doğranmış soğanları ve biberleri ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kıymayı ekleyin. Kıymanın pişmesine yakın salçayı ekleyip kavurun. Baharatları ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Sos için, salçayı suyla iyice karıştırın. Kabakları fırın tepsisine dizin. İçlerine harcı paylaştırın. Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derece fırında pişirip servis yapın.

yağ kullanmayın hanımlar, uyarlaır gibi geldi. Fotoğrafı da şu:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...8719959847_137280359846_7190985_6684767_n.jpg

UNSUZ KURABİYE
Bir buçuk su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından 1 parmak eksik hindistancevizi

1.YUMURTA akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin. Karışımdan küçük toplar yapın.
.
2.Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Topları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Güçlendirme için :)
Fındık kullanılmayabilir.

TON BALIKLI KABAK LOKMALARI
.2 kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr ton balığı konservesi
2 yemek kaşığı mayonez
3 taze soğan
10 kornişon turŞu
Tuz
Süslemek için
Frenk soğanı,..Dereotu
Kabakları sebze soyucu ile uzunlamasına ince dilimleyin. Üzerlerine fırça ile hafif zeytinyağı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Ton balığının yağını süzüp bir kaseye alın. Soğanları ve turşuyu ince doğrayıp ekleyin. Mayonez ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Kabakların uç kısımlarına balıklı karışımdan yerleştirip rulo şeklinde sarın.
Frenk soğanlarını yumuşaması için 5 dakika sıcak suda bekletin ve kabakları bağlayın. Ruloları servis tabağına aktarıp dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Dukana uyarlanması çok basit bir tarif..

Canlarım bu yemeği önce normal haliyle tarif edeceğim zira ani bir misafir bastırdığında çok cabuk ve kendi kendine olan kurtarıcı bir yemektir kendileri, o orada kendi kendine olurken siz yanına birde pilav yaptınızmı size on beş dak iki yemek çıkar.

Ben genelde tavuk göüs kullanırım bu yemekte hep nedense hiç başka yerinden denemedim, tavuk göüsler kuşbaşı doğranır, teflon bir tencereye zeytinyağ ki ben bir çay bardağından fazla koyarım etler konup kapağı kapatılıp ocağın altı kısılır o kısık ateşte kendi kendine sulanır suyunu çekmesine az kala bir kaç yeşil biber bir havuç minik küpler halinde doğranıp tavuğun içine konur gene kapağı kapalı ksıık ateşte sebzeleri pişene kadar pişirilir suyunu çekip yağında kavrulmaya başladığında içine kekik katılıp tekrar kapağı kapatılıp bir beş dakka da kekikli haliyle pişirilir.

Gelelim dukanlı haline teflon tencereye kuşbaşı doğranmış tavuklar konur kapağı kapatılıp çok kısık ateşte suyunu salınıp pişmesi beklenir arada sırada karıştırın tavuğu suyunu çekmesine yakın sivri biber ve havucu konur , benim havucum yoktu bugün sadece acı sivri biberle yaptım kapağı kapatılıp sebzeleriylede pişirilir suyunu tamamen çekip kavrulmaya başladığında kekiği konup kapağı kapatılıp bir beş dak daha pişirilir ben piştikten sonra içine beberongomun müjdelediği o bir kaşık zeytinyağınıda ilave edip öyle tabağıma aldım.

Yemeğin özelliği çok kısık ateşte ve hep kapağı kapalı olarak pişirilmesi.

Atak döneminde olanlar sebzelerini sadece tat versin diyerekten yemesinler önemli olan onların tadı ete geçiyor zaten , Afiyet olsun.

Allah canını almasın denemiş hemen!!!
Tadı nasıl oldu yau, nasıl uyarladın dukana?
:

hihihi denedim tabiisi deeeee:)) amma biraz sulu oldu, pirinç ununu 1 kaşık felan daha fazla koymak lazıım, yumurta kokusu yok kızlar, soğuk olunca gayettt leziz oluyor...tavsiye edilir...tatlandırıcı ve light sütle yaptım canım, başka bir malzemeyi değiştirmedim...pirinç unuyla zaten mısır ununun karbo oranı aynııı

tam benlik hemencecik olabilecek bi yemek olsada yesek

tuzlu kek
8 KAŞIK BUĞDAY KEPEĞİ
3 KAŞIK YULAF EZMESİ
2-2,5 KAŞIK LOR PEYNİRİ
1 PAKET TOZ MAYA
3 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 KAŞIK YOĞURT
BUĞDAY KEPEKLERİNİ SÜTLE VE MAYA İLE ISLATIP 20 DK BEKLETİYORUZ
ARDINDAN YULAF EZMESİNİ ,LOR PEYNİRİNİ VE YOĞURDU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.EN SON ALARK DA YUMURTALARI İLAVE EDİP İSTER ELİMİZLE İSTER TAHTA BİR KAŞIKLA KARIŞTIRIP YAĞLAYIP PEÇETEYLE FAZLASINI ALDIĞIMIZ DİLİMLENEBİLEN KEK KALIBINA DÖKÜYORUZ.180-200 DERECEDE NORMAL KEK PİŞİRİR GİBİ PİŞİRİYORUZ.DAKİKASINI YAZMADIM HER FIRIN FARKLI DERECEDE PİŞİRİYOR BENİMKİ 30-35 DK DA PİŞTİ
Eki Görüntüle 242267 Eki Görüntüle 242268 Eki Görüntüle 242269 Eki Görüntüle 242270

AFİYET OLSUN.TADI KONUSUNDA AKŞAM YORUM YAPARIM

Gojiberry'li Yulaf Kepeği Lapası

1/2 L yağsız süt
8 Kaşık yulaf kepeği
1/2 çay kaşığı vanilya aroması
1/4 kaşık beyaz rom aroması
3 çay kaşığı tatlandırıcı
2 kaşık gojiberi

Gojiberileri 1 ç.kaşığı tatlandırıcı ile bir kaba koyuyoruz, üzerine su ve rom aroması, karıştırıp 30 dk bekletiyoruz. Sütü vanilya aroması ile karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynayınca karıştırarark azar azar yulaf kepeğine ekliyoruz. 10 dk bekletip karıştırıyoruz. Tatlandırıcı ekliyoruz. Goji berili karışımı da ekliyoruz.

Afiyet olsun :)

Kabızlık problemine çare olabilir.

Son düzenleme:
Kakaolu Sıcak Tatlı

8 kaşık yulaf kepeği
2 kaşık mısır unu
8 kaşık yağsız süt
2 kaşık yağsız süt tozu
1,5 kaşık sıvı tatlandırıcı
2 yumurta
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı yağı azaltılmış kakao tozu
10 damla aroma (fındık, fıstık, çikolata, meyve aroması gibi)

Fırın önceden 180 dereceye ısıtılır. Tüm malzemeler karıştırılıp 6 sufle kabına bölüştürülür. 10 dk fırınlandıktan sonra 150 dereceye düşürülüp 10 dk daha pişirilir.

Afiyet olsun :)

Son düzenleme:

dukanın kızçeleri yedim tuzlu kekimden akşam. gayet yumuşak olmuş yapıp yiyebilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…