en alta halka şelklinde soğan dilimiliyoruz, üstüne kalça şiş tavuklarımızı seriyoruz, onun da üstüne küp şeklinde domateslerimizi döküp, en üste biberleri yerleştiriyoruz. Olmazsa olmaz sarmısağı unutmuyoruz. 200 derece fırında 30-40 dak pişiyor... Ilk paylaşımım, 2. Evreye geçenler kullanabilir. Atak evresinde olanlar sadece tavuklarını yiyebilirler... Afiyet olsun
Eki Görüntüle 242761
bu da fotoğrafı
dukan revani
3 yumurtayı 2 y kaşığı tatlandırıcıyla bir güzel çırpıyoruz
sonra 3dolu y kaşığı yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
ardından 3 yada 4 y kaşığı y kepeğini ekleyip üzerine 1 tane kabartma tozu ilave ediyoruz
tekrar çırpıyoruz 3 damla vanilya aroması ve 3 damla limon sıkıp 1 limonun kabuğunu tamamen rendeleyip yine çırptıktan sonra dikdötgen bir borcama tatlımızı döküyoruz
175 derece fırında ağar bi şekilde pişiriyoruz revani pişerken bir büyük kupa bardak suya 4 kaşık splendayı koydum ve kaynatıp altını kıstım öylece 5 dakika kaynadı revani fırından çıkınca ilk sıcaklığını kaybedip ılınınca sıcak şerbeti döktüm ve üzerine az bişey h. cevizi koklattım görüntüsüde tadıda harika oldu kıvamını siz ayarlayın kızlar ne çok sulu nede çok katı bir hamur olmasın
Kızlar bugünden itibaren güçlendirmeye geçiyorum kalan kilolarımıda artık güçlendirmede veririm, bugün yerken aklıma geldi , diyetin hem seyir dönemine hem güçlendirme dönemine uygun üstellikte çok lezzetli içinde açı ve sirke oluşundan dolayı zayıflamayada yardımcı olur, ben daha önce birisinde yemiştim tadına doyamamıştık aradan zaman geçti unuttum geçen hafta aklıma geldi yaptım ama tam tarifini bilmiyorum kafamdan yaptım tam ölçüleriyle bilen varsa söylerse sevinirim.
Bir kilo acı yeşil biberi ufak ufak doğruyoruz, kavonoza koyuyoruz üstüne çıkacak kadar domates rendeliyoruz, rende domatesin içine limon tuzu, sarımsak,sirke ,tuz ,koyuyoruz bu sulu karışım biberlerin üzerine çıkacak kadar olacak sonra kapağını kapatıp olmasını bekliyoruz , bir hafta on gün gibi bir sürede yenecek hale geliyor ama müthiş güzel tavsiye ederim.
Ben kafadan yaptım ölçüsünü bilmediğim için tadı kendi damak tadıma göre ayarladım benim çok fazla sirkeyle aram yok ama sarımsağı tuzu severim onun için sirke az sarımsak ve tuzu biraz fazla oldu ama lezzeti tam yerinde oldu bana göre, afiyet olsun yapanlara.
Şimdi domatesin, biberin tam zamanı.
Merhaba canım,
Bu bizim buralarda[Adana]çok sevilen,sık da yapılan bir turşu çeşididir.Ben kendi yaptığım şekli ile yazayım.Beğenirseniz yaparsınız.
250gr süs biberi
2-2.5kg domates
1 avuç sarımsak
1çay bar.sirke
1çay bar.zeytinyağı
turşuluk tuz[damak tadına göre ayarlanacak]
Süs biberleri yıkanıp uçları bıçakla çıtlatılacak.Domates rendelenecek İçine biberler,sirke,tuz,yağ,sarımsak bir de yazmayı unutmuşum limon tuzu ilave edilip kavanoza doldurulup ağzı sımsıkı kapatılacak.Limon tuzunu tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.Önce yarım yemek kaşığı koyun.Eğer az geldiyse biraz daha ileve edebilirsiniz.2 hafta sonra yenebilir.Benim yaptığım bu şekilde.Umarım beğenirsiniz.
zeynoşum revanini deniyorum şimdi fırında:) ben ilave olarak portakal aroması koydum keke ve şerbetine bakalım nasıl olcak çooook sabırsızlanıyorum
eeeeee Sedecam revani ne olduuuuuu , bana da bakarmısınız sanki revaniyi ben yicem, ama merak ettim işte napıyım bende bekledim burda seninle birlikte fırından çıkmasını ama senden hiç ses soluk çıkmadı, bitirdin mi yoksa hepsini :84::84:
mikemmel oldu canımm..haklısın cevap yazmayı unuttum:)) devamlı dukan sayfasına bakıyorum burayı unutuyorum:) valla kızlar sanki şu yulaf sihirli bişi neye niyet ederek yaparsak o oluyo yani:)) mis gibi oldu sahiden revani bide dolaba girdikten sonra iyice çekmiş şerbetini tavsiye ederim mis gibinde portakal kokuyo
Teşekkür ederim Karamelim, benim yaptığım bitmek üzereydi , bu hafta yeniden yapacağım senin ölçülerine göre yapayım bu seferkini yalnız yağ koymayacağım, diğerinede koymamıştım genede çok güzel olmuştu artık yağlısını da dördüncü evrede yaparız
Birde arkadaşlar bir tarif var adınıda tam bilmiyorum ama seyir evresine çok uygun hatta içindeki biberleri yemezlerse atak evresine de uygun olur üstelikte çok lezzetli bir şey , tam olarak doğrumudur bilmiyorum ondan da yapacağım ama gene kafama göre çünki tam tarifine henüz ulaşamadım, sivri biber , ekşimik yani tuzlu lor ve sütle yapılıyor, bir kavonoza ekşimik ve biberler yerleştirliyor ve üzerine tuzla karıştırılmış süt ekleniyor bir kat biber bir kat peynir şeklinde diziliyor ) , süt içinde azaldıkca yeniden süt ekleniyor, içindeki sütte kesilip peynirleşiyor fakat müthiş bir lezzet oluyor, demin komşumla konuşurken o biberleirn içine peynirlerin doldurulup yapılıdığından bahseti ama benim yediklerim turşulaşmış peynirlerin içinden çıkan biberler şeklindeydi, belkide o farklı bir versiyonuydu, yapılış tarifini bulamazsam ben kafama göre bir deneyeceğim.ama bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim, Karamelim tekrar teşekkür ederim canım sağol
Alın size dukanın takası.Bu akşam serin sulara inecek.
Alın size dukanın takası.Bu akşam serin sulara inecek.
olur canım olur bencede bu hamurdan her şey olur hatta biraz daha zorlasam merdaneyle bile açılcak hale gelebilirdidehemen bunun tarifini yazmalısın canım.görüntüden anladığım kadarıyla bu hamurdan puaçada olur,lahmacunda,pizzada .heemen denemeliyiim.
ellerine sağlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?