Dukan diyet tariflerim

terbiyeli tavuk sote;
1 küçük soğan
bolca maydanoz
yağsız tavuk eti
1 yumurta
3 kaşık yulaf kepeği
bolca baharat
tarif; soğan,maydanoz doğranır. tavuk etleri kuşbaşı doğranır; pişmesine yakın yumurta ve yulaf keppeği karıştırılıp içine eklenir; bol pulbiber, karabiber ve az tuz eklenir. yanında light yoğurtla birlikte servis edilir:)))Afiyet olsun....

En alta halka şelklinde soğan dilimiliyoruz, üstüne kalça şiş tavuklarımızı seriyoruz, onun da üstüne küp şeklinde domateslerimizi döküp, en üste biberleri yerleştiriyoruz. Olmazsa olmaz sarmısağı unutmuyoruz. 200 derece fırında 30-40 dak pişiyor... İlk paylaşımım, 2. evreye geçenler kullanabilir. Atak evresinde olanlar sadece tavuklarını yiyebilirler... Afiyet olsun

bu da fotoğrafı

vay vay vay diyorum..çok güzel görünüyor

Güçlendirme dönemi için makarna salatası , içine istediğiniz malzemeyi daha da zenginleştirerek salam vs ekleyerek zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Haşlanmış makarna.

Bir küçük kavonoz garnitür.

1 salatalık kabuklarıyla doğranmış.

dereotu.

sarımsaklı yoğurt .

Tüm malzemeleri karıştırın , kendi yiyeceğiniz kısmı ayırın, diğer kısmınıda evde rejim yapmayanlar için zeytinyağıyla karıştırıp bir çeşit yemeği aynı anda tüketebilirsiniz. Salata hazır olduktan sonra üzerini pul biberle süsleyin, afiyet olsun.

zeynoşum revanini deniyorum şimdi fırında:) ben ilave olarak portakal aroması koydum keke ve şerbetine bakalım nasıl olcak çooook sabırsızlanıyorum

Merhaba canım,
Bu bizim buralarda[Adana]çok sevilen,sık da yapılan bir turşu çeşididir.Ben kendi yaptığım şekli ile yazayım.Beğenirseniz yaparsınız.
250gr süs biberi
2-2.5kg domates
1 avuç sarımsak
1çay bar.sirke
1çay bar.zeytinyağı
turşuluk tuz[damak tadına göre ayarlanacak]
Süs biberleri yıkanıp uçları bıçakla çıtlatılacak.Domates rendelenecek İçine biberler,sirke,tuz,yağ,sarımsak bir de yazmayı unutmuşum limon tuzu ilave edilip kavanoza doldurulup ağzı sımsıkı kapatılacak.Limon tuzunu tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.Önce yarım yemek kaşığı koyun.Eğer az geldiyse biraz daha ileve edebilirsiniz.2 hafta sonra yenebilir.Benim yaptığım bu şekilde.Umarım beğenirsiniz.

Teşekkür ederim Karamelim, benim yaptığım bitmek üzereydi , bu hafta yeniden yapacağım senin ölçülerine göre yapayım bu seferkini yalnız yağ koymayacağım, diğerinede koymamıştım genede çok güzel olmuştu artık yağlısını da dördüncü evrede yaparız

Birde arkadaşlar bir tarif var adınıda tam bilmiyorum ama seyir evresine çok uygun hatta içindeki biberleri yemezlerse atak evresine de uygun olur üstelikte çok lezzetli bir şey , tam olarak doğrumudur bilmiyorum ondan da yapacağım ama gene kafama göre çünki tam tarifine henüz ulaşamadım, sivri biber , ekşimik yani tuzlu lor ve sütle yapılıyor, bir kavonoza ekşimik ve biberler yerleştirliyor ve üzerine tuzla karıştırılmış süt ekleniyor bir kat biber bir kat peynir şeklinde diziliyor ) , süt içinde azaldıkca yeniden süt ekleniyor, içindeki sütte kesilip peynirleşiyor fakat müthiş bir lezzet oluyor, demin komşumla konuşurken o biberleirn içine peynirlerin doldurulup yapılıdığından bahseti ama benim yediklerim turşulaşmış peynirlerin içinden çıkan biberler şeklindeydi, belkide o farklı bir versiyonuydu, yapılış tarifini bulamazsam ben kafama göre bir deneyeceğim.ama bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim, Karamelim tekrar teşekkür ederim canım sağol

Son düzenleme:
eeeeee Sedecam revani ne olduuuuuu , bana da bakarmısınız sanki revaniyi ben yicem, ama merak ettim işte napıyım bende bekledim burda seninle birlikte fırından çıkmasını ama senden hiç ses soluk çıkmadı, bitirdin mi yoksa hepsini :84::84:

zeynoşum revanini deniyorum şimdi fırında:) ben ilave olarak portakal aroması koydum keke ve şerbetine bakalım nasıl olcak çooook sabırsızlanıyorum

mikemmel oldu canımm..haklısın cevap yazmayı unuttum:)) devamlı dukan sayfasına bakıyorum burayı unutuyorum:) valla kızlar sanki şu yulaf sihirli bişi neye niyet ederek yaparsak o oluyo yani:)) mis gibi oldu sahiden revani bide dolaba girdikten sonra iyice çekmiş şerbetini tavsiye ederim mis gibinde portakal kokuyo

Ay bu revaniden ben de eşime yapayım bari. Tatlı çok seviyor da, değişiklik olsun.

Merhaba bu yemeğin adını bilmiyorum ama çok güzel oluyor .

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz.

Bir tavada kıyma, sivri biber, soğan kavuruyoruz. kavrulunca içine bir iri domatesi minik minik dorayıp tekrar kavurmaya devam ediyoruz daha sonra közlenmiş patlıcanlarıda koyup biraz daha kavuruyoruz ve üstüne kaç tane isterseniz yumurta kırıp iyice karıştıryoruz o arada birazda maydonoz ilave ediyoruz ve yemeğimiz hazır oluyor , afiyetler olsun.

Son düzenleme:

Bir şey değil canım benim.

arkadaşlar ben dukan diyetini yeni basladım ve forumunuzu takip ediyorum.tariflerinizi de not ettim.hepinizin ellerine saglık.diyetimi baya zenginlestirdim sayenizde.ben bugün seyir evresine gectim ve özellikle patlıcan sevenler için bi tarifte ben vermek istedim.(ben patlıcanın her türlüsüne bayılırım)
patlıcanları uzunlamasına 4 e bölüyoruz.daha sonra bunları 2 eşit parca halıne getiriyoruz.tencerenin en altına patlıcanları diziyoruz.üzerine ince halkalar halınde soğanları ve sarımsakları döşüyoruz.onların üzerine de bol domates dogruyoruz.tuz ve istediğimiz baharatları da ekliyoruz.ve suyunu da ilave edip agır agır pişmeye bırakıyoruz.aslında zeytinyağlı olarak yapılıyor.ama diyette olunca hele de seyir evresinde anca bu kadar.cok pratik oldugundan ve benım gıbı patlıcanı sevenler olabılır die sizlerle paylasmak ıstedım.ayrıca isteyenler ayrı tarife kıyma da ekleyebilirler.

Son düzenleme:
arkadaslar aklıma gelmısken ben dogum kılolarımı dıyetısyen yardımıyla vermıstım.diyetisyenımın metabolizmayı hızlandırmak için verdiği bir çay tarifi var,onu da sizlerle paylasmak istedim.
METABOLİZMA ÇAYI
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy limon
3 adet tane karabiber
3 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
fındık büyüklüğünde zencefil
*elma ve limon 1 litre suda kaynatılır.
*baharatlar havanda çok ezilmeyecek ama aromaları suya gececek şekilde dövülür.
*dövülmüş baharatlar bir tülbent içine yerlestirilir.
*elma ve limon kaynadıktan sonra altı kapatılır.tülbent içindeki baharatlar suyun içine sallandırılıp 15 dakika bekletilir ve içinden alınır.

Alın size dukanın takası.Bu akşam serin sulara inecek.

Eklentiler

• $21082011794.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 90
  • $21082011795.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 101
şimdi canlarım uydurma tarifleri yazmak da zor oluyor yaa ben önce bir paket rosman kepenii mutfak robotuna attım baya baya uzun bir müddet robotta kepeği çektim bu fikir dün gece sahurda uyumaya çalışırken geldi aklıma sonra onu buzluk poşetine alıp düz bir hale getirdim biraz donmasını bekledim öle taş gibi olmasını değil sonra 2 orta boy soğanı buhar usulü kapağı kapalı biraz kavurdum kıymayı ekledim yarım ateşte baya kavurdum suyu çekilince 1 orta domatesi doğradım 3 tanede biber doğradım kendi halinde kavruldu sonra tuz ve karabiber ekledim altını kapadım 45 dakka sonra kepeği buzluktan aldım tekrar robota attım uzun uzun çektim ve ince elekte eledim valla göz kararı yeter dedim eleğin üstünde kalanlar sanki yine aynı rosman kepeği olarak kaldı diğer kaptaki ince una bayaa benzedi bir paket mayaya 1 y k splenda koyup ılık sütle mayayı kabarttım unun içine döktüm başladım yoğurmaya sütü aldım elime az katı oldu az az süt ekledim elekte kalan kepeklede un katar gibi onu kattım tabi tuzuda unutmayın biraz cıvık bir vaziyette üstünü örtüp balkona güneşe koudum baktım yavaştan kabarmaya başladı o minik tepsiye folyoyu yaydım hamuru ikiye böldüm yarısını aldım tepsiye bastım düzledim pizzayı yayar gibi yani üstüne kıymayı dağıttım her yerine karşılıklı folyoyla beraber hamuru kıymanın üzerine rahatlıkla kapattım yine eliniz çeşmenin altında olsun hafifçek ıslatırsınız elinizi uçlarına felan şekil verirsiniz yumurta sürmedim kokar diye sonra fırına verdim 150 derecede yine ağar pişirdim ben nasıl yumuşak olurmu acaba kurur murur dedim ama vallahi süper oldu böle kıyır kıyır bir hamur olmuş hiçte kurumadı benim bütün hayalim böle bir hamurdan poğaça yemekti bu bitsin hemen denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…