Dukan diyet tariflerim

kepekten bişey kaybetmedim kepek oldu iki katı yani o elekte kalanlardan bayaa bir duruyor kepeğim yani

kepekten bişey kaybetmedim kepek oldu iki katı yani o elekte kalanlardan bayaa bir duruyor kepeğim yani

ablam eline sağlık..birşey soracağım mayan kuru mu yaş maya mı acep?
ben baya önce kavurmalı pide yapmıştım eşimle bana,tadı kokusu çok güzel olmuştu ama şekli şemali hiç olmamıştı,ben tabii un haline getirmemiştim direkt kepekten yapmıştım,bir de süt yerine ılık su ilave ederek yoğurmuştum..ondan mı öyle olmuştu acaba?
çok da fazla kepek harcamıştı,1 pakete yakın...senin 1 paketin yarısından 2 büyük pide mi çıktı şimdi?

Yarım kg ıspanak kökü
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı buğday ya da yulaf kepeği(az gelirse eklenebilir),
tuz, karabiber

ISPANAK köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blenderden geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve buğday kepeğini (yulaf kepeği) de ilave edin. yagsız tavada kızartıp afiyetle yiyin

Elif Korkmazel'in tarifinin Dukan'a uyarlanmış şeklidir

kızlar bugün kepek hakkımı yemediği farkkettim yemeğe oturmadan hemen kek hamurunu hazırlaıdm tamamen atmasyon ama tadı baya muzlu pasta oldu:)

2 yumurta
4 çorba kaş yulaf kepeği
2 çorba kaş. tatlandırıcı
1 tatlı kaş. kabarta tozu
gözkararı süt
muz aroması(gurmenetten sipariş etmiştim)
muhallebisi için
gözkararı süt(tahmini 1.5 su bardağı)
2 tatlı kaş. toz jelatin(gurmenetten sipariş ama aktarlarda varmış)
2 tatlı.kaş tatlandırıcı
muz aroması

yumurta ve şekeri çırpma teliyle çırptım...kepeği ve kabartma tozunu ilave ettim..aromasını damlattım ve krepten azıcık daha yoğun olcak şekilde süt koydum..145 derecede yaklaşık 15 dk da pişti...muhallebi için sütü tencereye aldım ılınınca jelatini ekledim ama isterseniz ayrı bi yerde sıcak suyla açıp öle dökebilirsiniz topak olabiliyo..kaynayınca altını kapatıp tatlandırıcıyı ve muz aromasını koydum...kek hafif ılınınca üstüne boca ettim...buzdolabında muhallebi katılaşana kadar bekledim...yaklaşık 2 saatte hazırdı..az evvelde yarısını yedimmmm...çok kolay ve kısa sürede yapılabilir..afiyet olsun şekerler:)

yani zeynepciğim bu hamurun içinde yumurta,yoğurt yok mu?anladığım kadarıyla un,süt ve maya var.doğrumudur.
birde hangi maya?

bu çay gerçekten işe yarıyo ya ben de bi ara denemiştim ama benimkinde zencefil yoktu,tarçın tek çubuk biber ve karanfil de 1 tatlı kaşığıydı ve hepsi beraber kaynatılıyodu 10 dk filan bekletilip içiliyodu..tadı çok güzel kokusu tam bi aşure kokusu,insanın tatlı isteğini de bastırıyodu..bizim seyire de uygun olur herhalde dimi elmayı yemiyoruz sonuçta

ablam ellerine sağlık yahuuu,kepek çok gitmiş ama yaa bbelki nefsimi köreltmek adına ben minik minik yaparım bundan bikaç tane

ellerine sağlık canım,kesinlikle denenmeli bu tarif bende de çilek aroması var çilekli yapmış olurum ben de..bide jelatini tek geçerim valla mısır nişastası filan kullanacağımıza jelatin kullanalım daha ii bence

evtt vuvucumun haline getirdiğim için yarısı gitti toz maya bir paket kullandım balkona kızgın güneşe üstünü örtüp koyunca kepeğe göre iyi kabardı bende ılık suyla yoğurdum ama atmasyon ya işte az az da süt ilave ettimki biraz cıvıklaştırmak için aynı normal hamuru nasıl mayaladığımız zaman kabarınca cıvıklığı gider buda aynı öle oldu biraz cıvık tuttum mayalanınca tam kıvam olmuştu

es geçmişim vuvucum evtt paketin yarısı gene bana kaldı iki büyük pide çıktı

Sevgili dukanist arkadaşımız ThirtFour'un ton balıklı pizza hamuru tarifini kullanarak,kendimeeeee sebzeli Dukan Pizzası yaptımmm
Eki Görüntüle 246118 Eki Görüntüle 246119
Önce 2 kaşık yulaf kepeği,2 kaşık yoğurt,1 yumurta ve 1 paket ton balığını yoğurarak hamurunu yaptım.O kızarınca 175 derecede;üzerine yağsız lor,domates,biber,soğan ve sarımsak ekledim.Protein+sebze günümde olduğum için hepsi serbestti.Veeee,ortaya bu görüntü çıktı
Eki Görüntüle 246120 Eki Görüntüle 246121 Tattım,enfes Şiddetle tüm dukanistlere tavsiye ederim

Son düzenleme:
Dukan peynirli börek(4 evre için de uygundur)

Malzemeler:
*2 kaşık yulaf kepeği
*1 kaşık buğday kepeği
*2 kaşık yoğurt
*2 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yağsız lor
Tüm bu malzemeleri hamur kıvamına getirip borcama yaydım ve üzerine çok az tat vermesi açısından çörek otu serptim.Ama eğer atak evresini geçmiş ve seyir dönemindeyseniz,protein+sebze gününde bol maydonoz kullanarak çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz

saksım kesinlikle haklısın ve ben de ortaya bir şey atıp kaybolmak istiyorum dr.oetker'in tart jölesi var hamur kabartma tozu gibi küçük paketlerde bir pakette 3 ayrı kullanımlık paket var. Jelatin bulamayanlar bunları kullanabilirler. Ben kullandım ve jelatinle aynı işlevi gördü. Gerçi dukana uygun mudur bilmiyorum ama uygun olmayan bir tarafını da görmedim inceledikten sonra. jelatin konusunda hayvansal ve bitkisel olması mevzusu bazılarımızın içine sinmemişti çünkü. Alternatif olsun diye söyledim. Ulaşması daha kolay ve fiyat konusunda da daha makul bu tart jöle. Koy sütün içine tatlandırıcıyı, kakaoyu, tart jöleyi ve aromayı; al sana puding. Dondurma da oluyo biraz sıvımsı yapıp dondurursak. Ancak yazabildim bunları kusuruma bakmayın, bugüne kadar nerdeydin demeyin :)
bu fikri dukana göre değerlendirirseniz, belki işimize yarayabilir canlar, benim düşüncelerim bunlar.
Sizlere güzeeeeelll ve bol eksili günler diliyorum :)))

iftara arkadaşlarımı davet edicem onlara ne hazırlayım ne hazırlayım diye düşünürken Nilay hanımın tarifleri arasında uzun zamandır yemediğim bir tarif gördüm..diyetimizede uygun:))

ben salata çeşitlerini çok severim sizinle yoğurtlu kabak salatası tarifini paylaşmak istedim..

Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.

Hakikaten ne güzel olur..ben bunu hep havuçtan yaparım çok da severim.. kabaktan da ne güzel olur,hiç düşünmemiştim..bir tavsiye de benden, böyle sarımsaklı yoğurtlu salatalara ceviz de yok yakışıyor..ben mantıya da bu havuçlu salataya da ,semizotu-kuzu kulağı salatalarına da az birşey ceviz koyarım...diyetteyken 1 taneyi filan parçalayıp koyardım,az az yerdim(yağsız yaparak tabi) misafire daha çok konulabilir..
ellerine sağlık canım...güzel olur gerçekten...

Tarçınlı zencefilli kurabiyeler

Lor peynirli kurabiye

Tarçınlı ve lorlu kurabiyeler tabakta

Sürekli yediğim kekikli pul biberli tavuk :84::84::84:

alttaki de kırık peynirlerden uydurma bişey o da çıkmış ama silemedim şu an

Eklentiler

• $SAM_0115 (Large).webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:

afiyet olsun canımcım.evet cevizde güzel oluyor özellikle mantı ve makarnada:))

maşallah döktürmüşsün ellerine sağlık güzel görünüyorlar:))

Tatlı krizine girmek üzereyim diye en kolay bu geldi kalktım yaptım.Tarifi ilk sayfalarda vardı.Yazayım gene:

4 yumurta beyazı
4 çay bar tatlandırıcı(canderel kullandım)
2 damla limon
çay kaşığının ucuyla tuz

Mikserle çırptım baya.Sonra ocağa koydum kabı.çırpmaya devam ederek azcık pişer gibi oldular.kıvam tuttu daha doğrusu.ocaktan aldım gene çırptım.mikserden düşemeyecek hale geldiler.Tepsideki kağıdın üzerine 1er kaşık attım.Ondan şekilleri böle :))

canımm ellerine sağlık ben beze için deliririmmm paketlerce versen bi oturuşta yerim bi dönem bekarken paketlerce eve zula yapıp gece falan kalkıp yiyordum gerçi sonra yol su elektrik oldular ama olsun

şekil çok önemli değil canım da tadı nasıl oldu birisi yapmıştı şekeri tutmamıştı birisi yapmıştı kıvamı tutmamıştı bende cesaret edememiştim, sen yedin mi şimdi?

yedim yedim valla çok güzel olmuş elime sağlık.bitti herkes birer ikişer attı ağzına kalmadı bile.yarına sipariş bile aldım bizimkilerden

bidahakine tek dikkat edeceğim konu limon suyu.2 damla yazıodu.ben de azcık sıktım ama 2 değil 4-5 damla gibi oldu sanki.Hafiiiiff bi limon esintisi ağızlarda.Kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibin.sıcacık bi banyoda keselenmek gibin.45 dk yürüdükten ve ter içinde kaldıktan sonra buz gibi suya girmek gibin...
fena diil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…