şimdi canlarım uydurma tarifleri yazmak da zor oluyor yaa ben önce bir paket rosman kepenii mutfak robotuna attım baya baya uzun bir müddet robotta kepeği çektim bu fikir dün gece sahurda uyumaya çalışırken geldi aklıma sonra onu buzluk poşetine alıp düz bir hale getirdim biraz donmasını bekledim öle taş gibi olmasını değil sonra 2 orta boy soğanı buhar usulü kapağı kapalı biraz kavurdum kıymayı ekledim yarım ateşte baya kavurdum suyu çekilince 1 orta domatesi doğradım 3 tanede biber doğradım kendi halinde kavruldu sonra tuz ve karabiber ekledim altını kapadım 45 dakka sonra kepeği buzluktan aldım tekrar robota attım uzun uzun çektim ve ince elekte eledim valla göz kararı yeter dedim eleğin üstünde kalanlar sanki yine aynı rosman kepeği olarak kaldı diğer kaptaki ince una bayaa benzedi bir paket mayaya 1 y k splenda koyup ılık sütle mayayı kabarttım unun içine döktüm başladım yoğurmaya sütü aldım elime az katı oldu az az süt ekledim elekte kalan kepeklede un katar gibi onu kattım tabi tuzuda unutmayın biraz cıvık bir vaziyette üstünü örtüp balkona güneşe koudum baktım yavaştan kabarmaya başladı o minik tepsiye folyoyu yaydım hamuru ikiye böldüm yarısını aldım tepsiye bastım düzledim pizzayı yayar gibi yani üstüne kıymayı dağıttım her yerine karşılıklı folyoyla beraber hamuru kıymanın üzerine rahatlıkla kapattım yine eliniz çeşmenin altında olsun hafifçek ıslatırsınız elinizi uçlarına felan şekil verirsiniz yumurta sürmedim kokar diye sonra fırına verdim 150 derecede yine ağar pişirdim ben nasıl yumuşak olurmu acaba kurur murur dedim ama vallahi süper oldu böle kıyır kıyır bir hamur olmuş hiçte kurumadı benim bütün hayalim böle bir hamurdan poğaça yemekti bu bitsin hemen denicem
Alın size dukanın takası.Bu akşam serin sulara inecek.
kepekten bişey kaybetmedim kepek oldu iki katı yani o elekte kalanlardan bayaa bir duruyor kepeğim yani
şimdi canlarım uydurma tarifleri yazmak da zor oluyor yaa ben önce bir paket rosman kepenii mutfak robotuna attım baya baya uzun bir müddet robotta kepeği çektim bu fikir dün gece sahurda uyumaya çalışırken geldi aklıma sonra onu buzluk poşetine alıp düz bir hale getirdim biraz donmasını bekledim öle taş gibi olmasını değil sonra 2 orta boy soğanı buhar usulü kapağı kapalı biraz kavurdum kıymayı ekledim yarım ateşte baya kavurdum suyu çekilince 1 orta domatesi doğradım 3 tanede biber doğradım kendi halinde kavruldu sonra tuz ve karabiber ekledim altını kapadım 45 dakka sonra kepeği buzluktan aldım tekrar robota attım uzun uzun çektim ve ince elekte eledim valla göz kararı yeter dedim eleğin üstünde kalanlar sanki yine aynı rosman kepeği olarak kaldı diğer kaptaki ince una bayaa benzedi bir paket mayaya 1 y k splenda koyup ılık sütle mayayı kabarttım unun içine döktüm başladım yoğurmaya sütü aldım elime az katı oldu az az süt ekledim elekte kalan kepeklede un katar gibi onu kattım tabi tuzuda unutmayın biraz cıvık bir vaziyette üstünü örtüp balkona güneşe koudum baktım yavaştan kabarmaya başladı o minik tepsiye folyoyu yaydım hamuru ikiye böldüm yarısını aldım tepsiye bastım düzledim pizzayı yayar gibi yani üstüne kıymayı dağıttım her yerine karşılıklı folyoyla beraber hamuru kıymanın üzerine rahatlıkla kapattım yine eliniz çeşmenin altında olsun hafifçek ıslatırsınız elinizi uçlarına felan şekil verirsiniz yumurta sürmedim kokar diye sonra fırına verdim 150 derecede yine ağar pişirdim ben nasıl yumuşak olurmu acaba kurur murur dedim ama vallahi süper oldu böle kıyır kıyır bir hamur olmuş hiçte kurumadı benim bütün hayalim böle bir hamurdan poğaça yemekti bu bitsin hemen denicem
arkadaslar aklıma gelmısken ben dogum kılolarımı dıyetısyen yardımıyla vermıstım.diyetisyenımın metabolizmayı hızlandırmak için verdiği bir çay tarifi var,onu da sizlerle paylasmak istedim.
METABOLİZMA ÇAYI
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy limon
3 adet tane karabiber
3 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
fındık büyüklüğünde zencefil
*elma ve limon 1 litre suda kaynatılır.
*baharatlar havanda çok ezilmeyecek ama aromaları suya gececek şekilde dövülür.
*dövülmüş baharatlar bir tülbent içine yerlestirilir.
*elma ve limon kaynadıktan sonra altı kapatılır.tülbent içindeki baharatlar suyun içine sallandırılıp 15 dakika bekletilir ve içinden alınır.
kızlar bugün kepek hakkımı yemediği farkkettim yemeğe oturmadan hemen kek hamurunu hazırlaıdm tamamen atmasyon ama tadı baya muzlu pasta oldu:)
2 yumurta
4 çorba kaş yulaf kepeği
2 çorba kaş. tatlandırıcı
1 tatlı kaş. kabarta tozu
gözkararı süt
muz aroması(gurmenetten sipariş etmiştim)
muhallebisi için
gözkararı süt(tahmini 1.5 su bardağı)
2 tatlı kaş. toz jelatin(gurmenetten sipariş ama aktarlarda varmış)
2 tatlı.kaş tatlandırıcı
muz aroması
yumurta ve şekeri çırpma teliyle çırptım...kepeği ve kabartma tozunu ilave ettim..aromasını damlattım ve krepten azıcık daha yoğun olcak şekilde süt koydum..145 derecede yaklaşık 15 dk da pişti...muhallebi için sütü tencereye aldım ılınınca jelatini ekledim ama isterseniz ayrı bi yerde sıcak suyla açıp öle dökebilirsiniz topak olabiliyo..kaynayınca altını kapatıp tatlandırıcıyı ve muz aromasını koydum...kek hafif ılınınca üstüne boca ettim...buzdolabında muhallebi katılaşana kadar bekledim...yaklaşık 2 saatte hazırdı..az evvelde yarısını yedimmmm...çok kolay ve kısa sürede yapılabilir..afiyet olsun şekerler:)
yok canım sadece kepek ılık su droetker toz maya az tuz birazda sütle kıvam ayarlıyosunyani zeynepciğim bu hamurun içinde yumurta,yoğurt yok mu?anladığım kadarıyla un,süt ve maya var.doğrumudur.
birde hangi maya?
ablam eline sağlık..birşey soracağım mayan kuru mu yaş maya mı acep?
ben baya önce kavurmalı pide yapmıştım eşimle bana,tadı kokusu çok güzel olmuştu ama şekli şemali hiç olmamıştı,ben tabii un haline getirmemiştim direkt kepekten yapmıştım,bir de süt yerine ılık su ilave ederek yoğurmuştum..ondan mı öyle olmuştu acaba?
çok da fazla kepek harcamıştı,1 pakete yakın...senin 1 paketin yarısından 2 büyük pide mi çıktı şimdi?
evtt vuvucumun haline getirdiğim için yarısı gitti toz maya bir paket kullandım balkona kızgın güneşe üstünü örtüp koyunca kepeğe göre iyi kabardı bende ılık suyla yoğurdum ama atmasyon ya işte az az da süt ilave ettimki biraz cıvıklaştırmak için aynı normal hamuru nasıl mayaladığımız zaman kabarınca cıvıklığı gider buda aynı öle oldu biraz cıvık tuttum mayalanınca tam kıvam olmuştu
bu çay gerçekten işe yarıyo ya ben de bi ara denemiştim ama benimkinde zencefil yoktu,tarçın tek çubuk biber ve karanfil de 1 tatlı kaşığıydı ve hepsi beraber kaynatılıyodu 10 dk filan bekletilip içiliyodu..tadı çok güzel kokusu tam bi aşure kokusu,insanın tatlı isteğini de bastırıyodu..bizim seyire de uygun olur herhalde dimi elmayı yemiyoruz sonuçta
ellerine sağlık canım,kesinlikle denenmeli bu tarif bende de çilek aroması var çilekli yapmış olurum ben de..bide jelatini tek geçerim valla mısır nişastası filan kullanacağımıza jelatin kullanalım daha ii bence
iftara arkadaşlarımı davet edicem onlara ne hazırlayım ne hazırlayım diye düşünürken Nilay hanımın tarifleri arasında uzun zamandır yemediğim bir tarif gördüm..diyetimizede uygun:))
ben salata çeşitlerini çok severim sizinle yoğurtlu kabak salatası tarifini paylaşmak istedim..
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.
Hakikaten ne güzel olur..ben bunu hep havuçtan yaparım çok da severim.. kabaktan da ne güzel olur,hiç düşünmemiştim..bir tavsiye de benden, böyle sarımsaklı yoğurtlu salatalara ceviz de yok yakışıyor..ben mantıya da bu havuçlu salataya da ,semizotu-kuzu kulağı salatalarına da az birşey ceviz koyarım...diyetteyken 1 taneyi filan parçalayıp koyardım,az az yerdim(yağsız yaparak tabi) misafire daha çok konulabilir..
ellerine sağlık canım...güzel olur gerçekten...
Eki Görüntüle 246667 Eki Görüntüle 246668
Tarçınlı zencefilli kurabiyeler
Eki Görüntüle 246672
Lor peynirli kurabiye
Eki Görüntüle 246666
Tarçınlı ve lorlu kurabiyeler tabakta
Eki Görüntüle 246670 Eki Görüntüle 246671
Sürekli yediğim kekikli pul biberli tavuk :84::84::84:
alttaki de kırık peynirlerden uydurma bişey o da çıkmış ama silemedim şu an
Tatlı krizine girmek üzereyim diye en kolay bu geldi kalktım yaptım.Tarifi ilk sayfalarda vardı.Yazayım gene:
4 yumurta beyazı
4 çay bar tatlandırıcı(canderel kullandım)
2 damla limon
çay kaşığının ucuyla tuz
Mikserle çırptım baya.Sonra ocağa koydum kabı.çırpmaya devam ederek azcık pişer gibi oldular.kıvam tuttu daha doğrusu.ocaktan aldım gene çırptım.mikserden düşemeyecek hale geldiler.Tepsideki kağıdın üzerine 1er kaşık attım.Ondan şekilleri böle :))
Eki Görüntüle 247253 Eki Görüntüle 247252 Eki Görüntüle 247254
canımm ellerine sağlık ben beze için deliririmmm paketlerce versen bi oturuşta yerimbi dönem bekarken paketlerce eve zula yapıp gece falan kalkıp yiyordum gerçi sonra yol su elektrik oldular ama olsun
şekil çok önemli değil canım da tadı nasıl oldu birisi yapmıştı şekeri tutmamıştı birisi yapmıştı kıvamı tutmamıştı bende cesaret edememiştim, sen yedin mi şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?