Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

sevgili dukancılar...mesajımı görüp cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Beberongo,berrin,sadeca ilginiz beni çok mutlu etti...iftarda sebzeli tavuk köftemi ve yağsız salatamı yiyerek seyire adım atmış oldum...2+2 yapmayı düşünüyorum...77 gün yapmam gerekiyor hadi hayırlısı...
arkadaşlar bir taraftanda geçmişi okumaya devam ettiğim için size yetişemiyorum...Oğlumdan bilgisayarı kapmakta ayrı bir sorun...o nedenle cevap yazmakta zorlanıyorum... bu alıntı işinide tam çözmüş değilim...kusura bakmayın hepinizi öptüm...

valla benim oğlan yazlıkta annanede yoksa ben de yazamazdım herhalde
çocuklar bilgisayar kurdu valla
benımki daha küçümen ama yine de herşeyi biliyor

internette yaptığım yoğun araştırmalarım sonucu aşağıda yazan bilgileri derledim. oldukça özet ama kapsamlı oldu. işinize yarar umarım.

atak evresi: en fazla 1 hafta yapılmalı. her türlü sınırsız protein istediğiniz her an yenebilir. süt ürünleri beyaz peynir dışında yağsız olacak. günde 2 küçük kutu meyveli yoğurda izin var. kuzu eti yasak. et tercihi yağsız et olmalı ve iyi pişmiş olmalı. et ne kadar iyi pişerse yağı o kadar az oluyor diye. bu evrede ağız kuruluğu normal ve kilo verildiğinin göstergesi. ayrıca yorgunluk hissi de normal. her türlü karbonhidrat (ekmek, şeker, tatlı vb.), sebze - meyve ve yağ yasak. 1 kaşık, 1 lokmalık kaçamaklara kesinlikle tahammül yok.

seyir evresi = verilmek istenen kilo - atak evresinde verilen kilo = seyir evresinin yapılması gereken hafta sayısı (makul olan ortalamada haftada 1 kilo demek ki)
seyir evresinde 1 gün protein 1 gün protein+sebze

güçlendirme evresi: toplamda verilen kilo x 10 gün = güçlendirme evresinin yapılması gereken gün sayısı

güçlendirme evresi birbirine eşit gün sayısında olan 2 yarıdan oluşuyor.

ilk yarı: haftada 1 gün protein günü (her hafta aynı gün yenmek üzere), her gün günde 1 dilim beyaz unlu olmayan ekmek, haftada 1 kez 1 porsiyon meyve, haftada 1 öğün ne istersen.
ikinci yarı: haftada 2 gün protein günü (her hafta aynı gün yenmek üzere), her gün günde 2 dilim beyaz unlu olmayan ekmek, haftada 2 kez 1er porsiyon meyve, haftada 2 öğün ne istersen.

koruma evresi: bu evrede canınız ne isterse suçluluk duymadan yiyorsunuz. ama haftanın belli bir günü (her hafta aynı gün olmak şartıyla ve diyete pazartesi başladığınız varsayımıyla her hafta perşembe günü olacak şekilde)

bunları yaparken egzersiz olarak günde 20 dk tempolu yürüyüş de tavsiye ediliyor.

Nasıl saklanır kepek?Buzdolabında mı?Neresi daha uygun?

ayyy sadeca ablacım valla gel gel ben yaparım sana yeter ki geç güçlendirmeye
hadi afiyet olsun light dondurmadan 3 top gider bence ehehehe 2 vanilyalı 1 kakaolu

ohh çom iyi gitti valla bebişimm ama 2 top bi vanilya bi kakaolu..ama hiç denememiştim süpermiş:) ama çok komiktik eşim oturup yiyelim dedi ben ya olmazz külahta alalım yürüye yürüye yiyelim dedim..ya külahı yiyemeyiz demesiyle uyandım:) kuplara koydurduk öle kaşık kaşık yedik:) arada sırada yenebilir valla çok beğendim...diyet olmıcak kadar iyiydi:)

ne demek asiyancım her zaman:) msg ları okuduğumuz kutucuğun sağ alt köşesinde alıntı ile cevapla var oraya tıklarsan konuya cevap vermiş olursun..toplu alıntıda onun yanındakı kutuyu tıklıyosun sonra konuya cevap vere tıklıyosun bu kadar:) yediklerinde afiyet şeker olsun...çok başarılı bi menü

Kızlaaaarrrr
veee kayısı beklenen etkiyi yaptıııı
O kadar mutluyum kiii
Allahım tuvalete sorunsuz çıkmak nasıl güzel bi duyguuuu
Yasooommm yasoommm duy sesimmiiiii
Maden suyu+kayısı+kefir+sebze çorbası
mutlu son

ne demek ablacım, ohh afiyet bal şeker olsun :)
bu arada ilk mesajımda yaşını bilmediğim için densizlik ettiysem özür dilerim :78:
bu arada 2+2 çok iyi fikir, 77 gün için ideal. Çünkü hem yumruk etkisini kaybetmiyor, hem 1+1in mehter etkisinden kurtulmuş oluyosun. Hadi bakalım, başarılarrrr :)))

sadeca ablacımmmm ay ne iyi etmişsin valla külah benim de 2 senedir unuttuğum bir şey, açık dondurma alıyosam
yoksa chocolate discin külahlarını unutamam
ama o evre 3-4 günlük bir evreydi, o da sanırım duygusal temelli yeme bozukluğu geçişi dönemiydi
yoksa ben uzun zamandır hep diyetteyim hep diyetteyim
afiyet bal şeker olsun ablacım, arada tabii ki yenebilir bence. Hiç diyet tadı yok. Mado'nun keçi sütünden kaynaklı herhalde.

Son düzenleme:
Sadeca, Violet8, Yolanda ve Beberonga ee bizde birgün buluşalım ve Dukan günü yapalım :86:

Bugün dukan usulu yaprak sarması yaptık süper oldu ....
Deneyen varmı bilmiyorum ama süper oldu tavsiye ederim kızlar....

haydeeeee gel gel türk kahvesine gel gelin güzeller hepinize benden yatmadan türk kahvesi:81:

kız uykumuz kaçıcak Allah canını almasın
ellerine sağlık canım benimmm ben şimdi leslie ile yüricem 3-4 mil
sen de ona katıl gel

oyy yakışıklının annesiii yapıcaz yapıcaz tüm istanbullu dukanistler dukan günü yapıcaz bayramdan sonra kısmetse
ay çok tatlı bu bebiişşş onu da getir seveliiimmm
bu arada sarmayı deneyen vardı çokça, lezzetli oluyomuş ama ben hala tembel tembel oturuyorum, işim gücüm kayısı
Valla vücudun merkezi totoşko diye bi fıkra vardı ya, hak veriyorum kendisine
haydi leslie ye..

Berrincim beceriklisin maşallah canım Ellerine sağlık...
kahve içinde teşekkürler...
Herkese çalışan metolu bir gece diliyorum...

ay süper olur inşallah bigün toplanmayı başarırız:) nınımcım 8 ay dukan yapılırda denenmez olunurmu hiç:))..şahane oluyo gerçekten
haydeeeee gel gel türk kahvesine gel gelin güzeller hepinize benden yatmadan türk kahvesi:81:

yaw sen gece gece insanı yoldan çıkarıyon berrinim yaaaa bana kahve deme valla dayanamam tam mayışmıştım yatsammı die düşünürken aklıma düştü karpuz kabuğu:))

Yapalım tabii ben eski topiğimde ( prematüre anneler ) yapmıştık halen telefonlaşıyoruz çok güzel arkadaşlıklar oluyor...
Yakışıklı erkeğimi getiririm getirmesine ama bizim welet biraz utangaç
Evet müdür kim fıkrası ...
Ben arada ilaç kullanıyorum ne yapayım..
Eşim ameliyat yapacağı hastaya bağırsaklarını boşaltsın diye reçet ettiği bir ilaç...
Çok sık kullanmadığım sürece bir problem olmuyor...Napim sıkıntım olunca öyle hallediyorum...

Son düzenleme:
sevgili dukandaşlarım ben kaçıyorum...hepinize iyi geceler tatlı rüyalar vee sabaha tartıda inanamayacağınız eksili rakamlar diliyorummm:80::80:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…