ayyy okudum çooook üzüldüm gerçekten...bide 21 yaşında olduğunu öğrenince dahada üzüldüm.... ama bence onun çok iyi bir motivasyone ihtiyacı var kıslarda söylemiş fotolarla falan bu sağlanabilir ve eminimki başarır sadece bir adım atsa yeterliiii....hani derler ya başlamak bitirmenin yarısıdır diye....
bideonu spora ikna etsen süper olur ama o kiloda muhtemelen reddecektir...akşamları çıkıp yürümesini söyle 5-10 kg eksildiğinde zaten kendi dahada isteyecektir yürümeyi...biraz daha verdimi salona falan yazılır kendisi... senin gibi bir ablası var şanslı bence kardeşin canım...dua edeceğim bende inşallah başlar ve başarır....bol şanslar sana arkadaşım...
Malzemeler
Krep için;
• 2 adet yumurta
• 1,5 su bardağı yulaf kepeği
• 1,5 su bardağı süt
• Tuz
İçi için;
• 200 gr kıyma
• 3-4 adet biber
• 1 adet küçük soğan
• 2 adet domates
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı(isteğe bağlı konmayabilir)
• Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
• Lıght Kaşar rendesi
Hazırlanışı
Soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra biberleri ve önceden rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Salçasını da ekleyerek, tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. Pişerken suyunu çekerse 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. İç harcının güzelce pişmesine dikkat edin. Bu sırada krep için yulag kepeğini ve sütü güzelce çırpın. Yumurtaları da ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde biraz daha çırpın. Tuzunu da ilave ettikten sonra teflon tavaya bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafını da çevirerek pişirin.
Krepler hazır olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan koyarak paçanga böreği şeklinde sarın. Bu işlemi bitirince kalan kıymalı harcı da sardığınız kreplerin üzerine dökün. Son olarak üzerine lıght kaşar rendesini ekleyin ve önceden ısıtılmış yaklaşık 160 derece olan fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Krep için;
• 2 adet yumurta
• 1,5 su bardağı yulaf kepeği
• 1,5 su bardağı süt
• Tuz
İçi için;
• 200 gr kıyma
• 3-4 adet biber
• 1 adet küçük soğan
• 2 adet domates
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı(isteğe bağlı konmayabilir)
• Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
• Lıght Kaşar rendesi
Hazırlanışı
Soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra biberleri ve önceden rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Salçasını da ekleyerek, tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. Pişerken suyunu çekerse 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. İç harcının güzelce pişmesine dikkat edin. Bu sırada krep için yulag kepeğini ve sütü güzelce çırpın. Yumurtaları da ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde biraz daha çırpın. Tuzunu da ilave ettikten sonra teflon tavaya bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafını da çevirerek pişirin.
Krepler hazır olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan koyarak paçanga böreği şeklinde sarın. Bu işlemi bitirince kalan kıymalı harcı da sardığınız kreplerin üzerine dökün. Son olarak üzerine lıght kaşar rendesini ekleyin ve önceden ısıtılmış yaklaşık 160 derece olan fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin. Afiyet olsun.
amanınnn cinommmmmm seni yakaladımmı ne aç açına bende nihayet 63.2 geliyom kızzzz ama akşam 64.1 geliyom ama olsun banane banane yakaladım işte yakaladım seniiiikayınvalidemler orada benim...şu bildiğimiz hani közlediğimiz kırmızı biberler var ya, dıştan görünüşü aynnneeenn öölee, biraz daha ince uzun ve daha koyu kırmızı oluyor.. aammmaaaa içini gel bir de yiyene sordamarını çıkarmadan yedin mi hayatın kaymış demektir...aman yarebbim yok bööle bi acııı, kafa derinin açıldığını hissediyosun resmen...hehehhe daha o zamanlar çömez gelindim, bilemedim yediydim de ahanda bööle seyirmeye başladı her yerim sonra:)) haikaten metoyu hızlandırdığını düşünüyorum ben, ama internetten almak ne kadar güvenli olur bilemiyorum, orjinalini bulabilirsen gerçekten işe yarar bence...
anaaaaaaaaam berrincim, dün gece aynı saatlerde ben de kahve lüpletiyordumm:))) hadi senin elinden içmiş gibi oldum walla sabah okuyunca:)) güzel kalpli arkadaşım benim
hiiiiiiiiççç gözünde büyütmee, walla bak nasıııl geçip gidecek anlamayacaksın bile...başlayana kadar gözünde büyür ama samimi söylüyorum bir süre sonra zaman nasıl geçmiş anlamıyorsun..hele ki yağlar gittikçe daha da keyifli oluyor...ben kendimi en başından beri hiç diyette gibi hissetmedim(kaçamaklardan sonraki vicdan hariç:))) ööle olunca inan daha rahat oluyor...sana şimdiden bol eksiler diliyorum
günaydıınlar, haaaaaaalaaaa 63,2 deyim, vuvuvvvv ne yaptın bacı takıldım kaldım 3 gündür bu kilodaaaahehehe seviyom senle uğraşmayı vuvuzellaaaaamm beniiim
sanırım en acilinden yürüyüşlere geri dönmem lazzzzzzıııııım....
wooowww 20 günden az sürede 7 kilo haaa..affına sığınarak oha diyorum yanii..süpermiş maşallah ikinize de nazar değmesin inşallah
benim obez bir erkek kardeşim var..21 yaşında..doktora gitmeyi filan da reddediyor..böyle gayet mutlu olduğunu söyleyip duruyor ama eve kapandı artık..diyet filan yapmak istemiyordu 2-3 yıldır,hatta acaip hırsız,çalıyor mutfaktan sürekli..ama artık kimseyle görüşmüyor...sadece maç izlemeye ve camiye namaza filan gider oldu,ben de çok üzülüyorum onun için150 kilo filan ( boyu da 1,93 ama )
ben de kitap mitap aldım ona bayramda gidince baya beynini yıkıycam ,sanırım bu sefer biraz niyetli gibi dua edin inşallah başarır..yolu çok uzun olduğu için ümitli değil hiç, daha fazla kilosu olanlar bu psikolojiyi eminim anlarlar...tabii bunların hiçbirisini benimle konuşmuyor,sadece anlayabiliyorsun...ona ulaşmakta da zorlanıyorum..umarım ikna edebilirim..yıllardır hep kiloluydu,zayıf olmanın onu nasıl mutlu edeceğini bilmiyor,ve inanmıyor hiç zayıf olabileceğine...inşallah o da sizin eşleriniz gibi başlar ve süper kilolar verir...
keşke aynı forumun erkek versiyonu da olsaydı,onu okurdu o da :))
bu arada yolican çok sevindim arkadaşım...hadi inşallah yakında 57 leri görürsün..
günaydın tatlımmm...hakikaten yaa çok mantıklı...peki yumurtasını 1 tane koysak,yoğurdunu az koysak ve böyle 1 gece bekletsek açılabilecek kıvama gelir mi sence, börek gibi olmasa da pide-lahmacun filan yapacak kıvama gelir mi sence canımcım?
dukancı arkadaşlar bugün ekmek yapmayı düşünüyorum.tarifler bölümünde ekmek tarifini gördüm.eee ekmeksiz olmaz.
hamurunun kıvamı konusunda fikiir verirmisiniz.birde küçuk kaplardamı yoksa kelepçeli kalıbım var onda mı yapayım.
son bir sooru bu ekmekten ne kadar yiyebilirim.
aaaaaaa vuvuşcum bende kaç gündür böle kafamda yazdım ürettim en sonunda karar verdim böyle sadece yulaf kepeğiyle şöyle açık kayık şeklinde kıymalı pide üreticem ondan sonrada yağmurcumla test edicez onaylarsak adınıda dukanın kıymalı takası koyacam bakalım umarım becerebilirimgünaydın tatlımmm...hakikaten yaa çok mantıklı...peki yumurtasını 1 tane koysak,yoğurdunu az koysak ve böyle 1 gece bekletsek açılabilecek kıvama gelir mi sence, börek gibi olmasa da pide-lahmacun filan yapacak kıvama gelir mi sence canımcım?
dukancı arkadaşlar bugün ekmek yapmayı düşünüyorum.tarifler bölümünde ekmek tarifini gördüm.eee ekmeksiz olmaz.
hamurunun kıvamı konusunda fikiir verirmisiniz.birde küçuk kaplardamı yoksa kelepçeli kalıbım var onda mı yapayım.
son bir sooru bu ekmekten ne kadar yiyebilirim.
Canım teşekkür ederim,çok sağol, son bikaç aydır arada akşamları yürüyüşe başlamıştı zaten ,şimdi sistemli devam eder...
ya şimdiye kadar biz yeme dedik.e,önünden kaldırdıkça daha çok inada bindirirdi..daha da çok yerdi...inşallah bu sefer öyle birşey olmaz..
ben de ramazanda çok ısrar etmedim oruç tutuyor zorlanmasın diye,bir de staj görüyor gündüzleri,en azından bir haraketi var :)
kilo almasının tek hayrı belki biraz daha dine yönelmesi oldu..5 vakit namaza filan başladı..3 yıldır kılıyor Allah kabul etsin..buna sevinsem de neden yaptığını tahmin edebiliyorum,o da beni üzüyor tabii...gazete+kitap çok okuyor filan..Bireysel şeylere yöneldi anlayacağınız..
neyse çok teşekkür ederim gerçekten,iyi dilekleriniz ve dualarınız için...çok sağolun...
aaaaaaa vuvuşcum bende kaç gündür böle kafamda yazdım ürettim en sonunda karar verdim böyle sadece yulaf kepeğiyle şöyle açık kayık şeklinde kıymalı pide üreticem ondan sonrada yağmurcumla test edicez onaylarsak adınıda dukanın kıymalı takası koyacam bakalım umarım becerebilirim
kızlar bu gün atak evresinin 4. ve son günündeyim.bu gün itibariyle tam 3 kg vermiş bulunuyorum.yarın 1+1 i yapmaya başlayacam.
çok ama çokk mutluyum.
dukan emmiye sevgiler.
Şişşş laf aramızda benimkilere kaçamak denmez artık hamuduyla götürmek filan denir
Canım ben oruçluyken dayanamıyorum yaa dün eşimle anlaştık dedik hadi en azından bir gün yapalım saf pro..et pişirdim mis gibi..e evde sebze çorbası var olmaz,ekmek mekmek yok e dedik biz nasıl doycaz doymayız(aç ya bi de insan gözü dönüyor :)) sonra dedim p+s yapalım bari kuzu kulağı yaptım yoğurtla sonra yine baktık baktık baktık cık dedim kendimizi fırında patates yaparken bulduk.. karpuz+kavun..hatta bizimki gitti üstüne bi de lokma tatlısı aldı ayıptır söylemesi :))))şuan oruçluyum diyedir umarım ekmeksiz,sebzesiz,yanında birşey olmadan nasıl yenilir hem unutmuşum,hem de zorlanıyorum...ben de takılıyorum öyle kendi kilomda..buradan kopmuyorum,diyorum en azından almadan ramazanı atlatayım yine devam ederim diyorum,zaten 1-2 kilom daha kalmıştı verecek..güçlendirme bile yapamıyorum şuan
amanınnn cinommmmmm seni yakaladımmı ne aç açına bende nihayet 63.2 geliyom kızzzz ama akşam 64.1 geliyom ama olsun banane banane yakaladım işte yakaladım seniiii
Canım ellerine sağlık güzel olmuştur eminim,hatta bu akşam yapsammı diye düşündüm,Krep tarifindeki ölçüler su bardağı değil mi? kaç tane krep çıkıyor acaba...olmazsa yarıya indireyim ölçüyü diye soruyorum..
evet zeynep in ekmek tarifi.akşama kısmetse yapacağım bakalım nasıl olacak.yarın anlatırım ilk ekmek deneyimimi.zeynebin hamburger ekmeğinden bahsediyorsun sanırım değil mi?dün onu söylemiştim sanırım sana..en güzeli o çünkü de..
ben fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerlerine koyuyorum ekmekleri,hamburger ekmeği büyüklüğünde yapıp.
Kıvama gelince de börek poğoça hamuru gibi kuru,açılacak birşey olamıyor ne kadar yulaf koyarsan koy..ama ona yakın hale getirmeye çalış işte,ellerini ıslatarak şekil verebileceğin gibi olsun yeter..üzerine yumurta sarısı-çörekotu tavsiye ederim güzel oluyor..
sadeca da uzun kek kalıbında pişiriyormuş bak az ateşte uzun uzun..onun görüntüsü daha da bi ekmek gibidir,daha güzel olur ama şimdi ilk yaparken riske girme istersen içi pişmez falan...
sağol berrinciğim inşallah böyle hızlı vermeye devam ederim.okul açılana kadar doğum öncesi kıyafetlerime girmem lazım yoksa üzerime giyecek birşey bulamayacağım.tebrikler sevgili emine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?