yarın mücver yapıcam kendime.. 2 adet kabak biraz maydonoz dereotu ve 2-3 sap yeşil soğandan bir yumurtayla kıvama gelene kadar yulaf kepeği koyacağım. bu tarifi eski sayfalardan görmüştüm. mücver konusunda ek tavsiyesi olacak olan var mı acaba?? birde pişirme kısmında tavada mı yapsam yoksa fırında mı yapsam tam emin olamadım.
sarımsakkk?hımmmmm valla geçsin diye yapmayacağım yok gibi:89:.umuyorum benle kafa bulmuyorsun hııı.daha beter olmam dimi.sen veya yakınında biri denedimi ?hadi gidiyim şu sarımsağı sürmeye sonra eczaneye bahanesiyle yürürüm.şansımı deniyip eczacıya zeynep hanım bana bişe bırakacakdı diyede bi sorimm belki tutar.teşekkürler kızlar süpersiniz
ya stascım erkek kardeşini nasıl ikna ettin, benim erkek arkadaşım ikna olmuyorda ve aşırı kilo aldı son zamanlarda, dukanda ekmek olmadığı için yapmak istemiyor, çalışıyor ve öğlenleri fastfood tarzı şeyler yedikleri için yapamam ben ne yiyecem diyorüzülüyorum durumuna şimdi ben zayıfladım o kilo aldı, bırakıcaksın beni gibisinden saçma sapan laflar etti tabi bende kilo aldığı için çok üstüne gittim çok rahatına düşkün bir sevgilim var hiçbişeye yanaşmıyor off off, en son kalorisepti nden yediklerinin kalorisi hesaplayarak dikkat etmeye anlaştık, ama ondada aç kalıyor, aç kalınca da bir kapris bir naz...neymiş ben sokmuşum onu bu duruma, ben mi kilo aldırdım sana yaaa hem kızıyorum hem de üzülüyorum haline, kitabı aldırdım okumadı bile, annesine dedim siz okuyun tariflerde vericem yaparsınız diye, tutturmuş diyetisyene gitsin böyle olmaz diyor :44: ertesi gün kalori sayımına başlattığımda da börek yapmış iyicee kızdım valla olcak iş mi ya, destek ol azıcık oğluna her şeyi denedim ama kendi istemiyor ben dedim diye zayıflıyormuş beyfendi
.Arkadaşlar merhaba,
Ben 21 günden beri Dukan diyeti yapıyorum. ilk sayfadan itibaren başladım okumaya 535. sayfada artık dedim sonlara bir bakayım.. son zamanlara bakmadığım için aynı kişiler halen yazmaya devam ediyor mu bilmiyorum o yüzden.. ipeksir,ssoleil,kahverengi,dukan,vuvuu,shahdoroba devam ediyorlar mı bilmiyorum ama sesimi duyuyorlarsa eğer 20 günden beri sizleri okumaktayım :)
29temmuz sabahı 94.6 ile başladım dukana. ve atak evremi 7 gün yaptım. bu sürede 3.5 kg vererek atağımı 91.1 ile bitirdim. seyirimi 1+1 olarak yapıyorum 2 haftada 91.1den 88.5 e düştüm. arada bir kaçamak yaptım ve bu bana 89.6 olarak geri döndü. şuan evimden başka yerdeyim o yüzden 3 günden beri tartılamıyorum ve pts akşamına kadarda tartılamayacağım. burada gerçekten insanlar birbirlerine çok güzel destek oluyor ve benimde burda güç aldığım bir gerçekten.. şimdiden herkese teşekkür ediyorum..
NOT: hedefim 58 kg olmaktı ama dukan amca bana 65 kg olursun ancak dedi :97 inşallah diyorum.. herkese sevgiler:80::80:
Olur canım buğday kepeği de bu kadar uğraşmasaydın yulaf kepeği için, internetten sipariş etmek daha kolay ve aynı fiyata geliyor
ayy eşiniz uperatür mü hihihihi
benim de operatör doktorum ah ercan bey ah
canım nasıl tatlı bi adam, herkes öyle olsa keşke. Abi gibi, baba gibi güven veriyor insana.
Ay mesele sapmasın efendim, inşallah hemen güçlendirmeye geçin de kayısının hikmetlerinden faydalanın
müdür kimmiş gördük dukanda
nınım ablacığım sen getir ben onu utansa da öperim hihihi utanınca ağlamıyosa sorun yok ben uğraşırım onunla
erkek çocuklarını ne seviyorum
ben gelene kadar kimse kalmamış tabii.
Ben de duş alıp yatıcam canlar, bol eksili günlere uyanııınnn
evet canım Erçan by ne doktoru ?? Ee dohtur dediğin güven vermesi gerekiyor
Güçlendirmedeyim zaten vermem gereken az kilom var ama ben arada sapıttığım için yavaş yavaş gidiyor..
Canım getiririm ama hep zırlar hem utanır bizim oğlan...
Erkek ya kendini şimdiden ağırdan satıyor welet...
Buluşalım valla bayramdan sonra bir cumartesi herkes gelsin ama gelirkende birşeyler getirsinler yanlarında :))))
Çok güzel olur bencede...getiremeyenler getirenlerden otlanabilir değilmi
yarın mücver yapıcam kendime.. 2 adet kabak biraz maydonoz dereotu ve 2-3 sap yeşil soğandan bir yumurtayla kıvama gelene kadar yulaf kepeği koyacağım. bu tarifi eski sayfalardan görmüştüm. mücver konusunda ek tavsiyesi olacak olan var mı acaba?? birde pişirme kısmında tavada mı yapsam yoksa fırında mı yapsam tam emin olamadım.
sağolasın canım benim bilirim ben berroşumu tabiki unutmaz aktif olan en az 20 kişi varız herhalde muhakkak bi eksik kalır üzülme tatlım..hala okuyorum yarının kahvesine yetişicem inşllah
mustlu hocam wallahi tebrik ederim..o eşi hele ayrıca tebrik ederim..ama ben erkeklerin metabolizmasına gıcık oluyorum,onların bu kadar kolay kilo vermesene de gıcık oluyorum hele fransız erkeklerine hepten gıcık oluyorum hem erkek hem fransız hem de zayıf olan mr.dukana daha da gıcık oluyorum
hoşbulduk canımmm,ahh vuvişkom tatil güzel geçti geçmesine de keşke kilo da sabit kalsaydı çokk fena artılardayım
hahaha vuvuşko çok tatlısın yaa koptum gece gece.. ayrıca sizin 63 kg muhabbetinize de gıcık oluyorum herşeye gıcığım ben
canım benim kardeşini ne kadar ii anlıyorum bi bilsen..tüm obezlerin ortak bi psikolojisi var aslında..onu bence psikoloğa gitmesi için hiç zorlamayın çünkü onu anlamayacaklar böyle durumlarda gerçekten aynı kaderi yaşamayan bilemez..ben de hep şişman bi çocuktum zayıf olduğum hiçbir anı hatırlamıyorum,kilo sağlık açısından en büyük problem ama öte yandan duygusal olarak insandan neler götürüyo bilemezsiniz...şimdi o dışarı çıkmak istemez,çıkınca herkes ona bakar çünkü bakmasa da o öyle zanneder,en yakın arkadaşları gezer tozar insanlar onu dışlamasa da o kendini birçok şeyden mahrum bırakır..hangi birini anlatsam ki..ve işte kilt nokta şu ki eğer gerçekten kilo verebileceğine inanmıyorsa siz ne yaparsanız yapın onu diyete başlatamazsınız..ve sakın ola önünden yemeği almak yada bi takım şeyleri ima etmek yoluna girmeyin onu duygusal olarak çok daha yaralarsınız..başarabileceğine inandırın onu en güzel örnek sen varsın karşısında ve herşeyi usulünce anlatabilirsin ona..yaşı çok genç ve insan kaybettiği zamanın değerini sonradan daha ii anlıyo,en güzel yaşlarını böyle heba etmesin ben ettim mesela o yüzden çok pişmanım..bide şu gözümüzde büyüttüğümüz süre var ya işte aslında ne kadar gereksiz..mesela ben her yaz aynı sendromu yaşıyorum seneye zayıflicam istediğimi giyicem vs..en kötü ihtimal geçen yıl kendime verdiğim bu sözü tutsaydım 1 sene daha kaybetmiş olmayacaktım..ayy çok uzun yazdım belki ama üzüldüm biraz o yüzden..yağmurun taktikleri çok doğru canım bak muhakkak o başarı hikayelerini göster ona madem tüm gün evde bi blog hazırlasın mesela biz ordan takip edelim onu destek olalım yeter ki kendisi için bişeyler yapsın..iyi niyet,güzel yüz,iyi eğitim,iyi iş hepsine sahip olabiliriz ama kilo devreye girince insanın her türlü artısını götürüyo sırf zayıf diye beş para etmez insanlar kendini senden üstün görebiliyo vs.olan bizlere ve kaybettiğimiz zamana oluyo sadece ona bunları hatırlat ve kendisi üzerine idealleri ve istekleri üzerine biraz düşünmesini sağla canım zaten birkaç kilo verdiği anda kendisi de bir takım şeylerin farlkına varacaktır
dukanın kıymalı takası ilahi zeynep abla sen ne alem kadınsın yerlere yattım vallahi, yalnız bunun telifini filan alalım bu sefer de sonra araklayıp dukanın kıymalı sandalı/gemisi diye değiştirip yazmasınlar orda burda
Hoşgeldin canım, yulaf kepeğini internetten de sipariş verebilirsin , yada yerine buğday kepeğide kullanabilirsin, eski sayfaları döner okursanız komple bir bilgi hazinesi var yeni gelenler için , bence bıkmadan sıkılmadan birinci sayfadan itibaren okuyun derim çünki müthiş bir bilgi ve deneyim hazinesi var en başından şimdiye kadar müthiş tecrübeler var, yeni gelenler için müthiş bir motivasyon sağlayacaktır, sevgilerimle.
eveeet son 20 sayfam kaldı sonra yetişiyorum inşallah..bide baktım ki dün geceki mesajıma gelmiş bi günde 20 sayfa topiğin bugün maşşallahı varmış haa
yaaa ben de istiyorum ama ben de ben deee:84::84: zeynep abla vallahi aç sen bi dükkan ya bizde faydalanalım olmuyo böyle hep yağmura hep yağmurabiz de istiyoruz hıh
sevgili moonlight ramazanın sonuna kadar dayanamamış ve başlamışsın..ve regliye rağmen çok da güzel bi başlangıç olmuş tebrik ederim bide reglin bitince giden kiloları gör sen asıl mutluluk o zaman :)
sevgili stas mesut yarın şu yazı dizisi başladığında verdiği diyet listelerini okumuştum da erkek olmasına rağmen yüksek kiloda olmasına ve daha çok kaloriye ihtiyacı olmasına rağmen yedikleri o kadar azdı ki,yani o listelerle hiçbişey yapmasa da açlıktan kilo verirdi..ama tabi samandağ biberiyle işi kendi lehine çevirmeyi iyi başardı kitabı için iyi bi promosyon dönemi oldu ve yazı dizisini 5 günde kesip devamı kitapta diye not düşmesini gayet ii bildi..acının metabolizmaya etkisi gerçekten bilinen bi gerçek ama bence normal acı biberden de faydalanabilirsin illa samandağ biberi diye arama ben de bakmıştım netten senin de dediğin gibi insan gerçekliğinden emin olamıyo ve fiyatı da acaip uçuktu.
şekerim hoşgeldin yuvaya:)) hadi bakalım şimdi dukan zamanı...tatil olayı herkesi ucundan kıyısından olumsuz etkiledi...herkes ufak tefek kaçamaklar yaptı ama bittiii...şimdi yazın rehavetinden çıkıyoruz veee hızla kilo veriyoruz:))
aynen canım yaz bitti tatil bitti valla zaman diyete asılma zamanı benim için.. şaka maka 2 ayım bitmiş en az 10 kg filan vermiş olmam lazımken ben sürekli başa döndüm neredeyse yaa valla renginar abla gibi en katı haliyle uygulayacağım bi süre
geldim yağmırım geldim yettim gariiihoşbulduk canım benim..walla cancazım böle 1 hafta kaybolanlar ve sadık dukanistler için birikmiş sayfaları okumaktan büyük ceza olamaz walla bak gözlerim böyle oldu 2 gündür aktı sulandı wallaaa daha da 20 sayfam var hatta ben bu satırları yazarken sayfalar ilerlediyse 21-22-23 de olabilir
hoşbuldum yasocumm..dün akşam döndüm de acı gerçekle bu sabah yüzleşebildimsabah tartıda 102.4ü gördüm tatile giderken de 1 kgartıdaydım bide orda 1.8 katmışım maşallah orda ii semirmişim..walla yarını kendime 2.milat yapıyorum başarısız bi dukan olmak istemiyorum 2 ay olmuş başlayalı ama bende duruma bak ki şu son 2-3 haftaya kadar hiç bozmamıştım ben..ama artık şu tolere besinleri de yemicem ona karar verdim onlar da beni bozuyo geliba poğoca filan yok yaramadı onlar bana tarif sayfasına göz atmiciim bi süre..
sevgili vuvuu taze kayısıydı onlar.
Ama taze oldukları için yumuşak oldu ama benimkiler. hindistan cevizli çikotop tarifleri vardır ya, onlar gibi.
Bir ayrıntı daha toz fındıığım olmadığı için fındık eklemedim.
Fındığım da yoktu zira kırıp da toz haline getirip ekleyeyim..
Kuru kayısıyla yaparsan daha sertçene kurabiye gibi olur.
Kızlar kopamıyorum sizden iki dakika ara buldukça hemen sizi okuyorum ama siz görmeyin diye beni artık offline olarak ziyaretçi gibi okiyciğim
Yoksa dayanamıyorum na böyle yazıyorum işte :)
hepinizi çok seviyorum; yolandam, saksmavişim, yasoommmmmmm!, sadeca ablam, zeynep ablam, busonolsun, berkmine, hepiniz hepiniz hepiniz.
mutlu hocam, sizi arada rahatsız edebilir miyim? Konu aslında biraz sizden bilgi alabileceğim bir konu.
Madem uzun süre giremicem yeni gelen arkadaşlara başarılar dileyeyim, kendimi işe vermeye gideyim.
hoşçakalın bayanlar, güzel günler diliyorum. Eksilerle kalııınnn.
pişşştt sen projene dön bakiiim...hııı çok kızarım bak sana...biz burdayız bebişim kovsalarda gitmeyiz:) senin o güsel aklın şimdi ödevine odaklansın...bizde seniii çooook seviyoruz bebem...tabiki arada kafa dağıtmaya gel buraya ama daha dün gittin cadııı:))
günaydın şekerlerrrr..beeeen buuuu saaabbbaaahhh 72.500 çıktımmmmmallahım nasıl mutluyum kıslar yaa..hedefe 500 gr cık kaldı...11 gün sonra güçlendirmedeyim daha ne istiyim...seni seviyorum dukannn ama sizi daha çok seviyorumm
bide dün yazılanları okudum ama cevaplayamadım...yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz...o kadar mutlu oluyorumki kilo sorunu olanların dukanı duymuş olmalarına..zaten inanın çok kilolu biri olarak hep ona dua etmiştim...herkes bu duyguyu yaşamalı sıkıcı olmayan kolay yolla die...kızlar inanın bilgi edinmenin yanı sıra birazda kendi hayatımıza uyarlayarak sevdiğimiz yemeklerin dukan versiyonunu düşünerek ve uygulayarakki her zaman başarılı olmuyo edindik biz bu kadar bilgiyi..biraz araştırmacı ve meraklı olmamız şart...ben yaklaşık haziran başından beri burdayım..bazı isimleri çoook iyi tanıyorum devamlı burdan yazıştığımız için...ama bazılarımızı hafıza daha yeni yeni kaydediyo..ve bu süre içinde o kadar çok soru soran oluyoki..ve biz hepsine mutlaka cevap yazıyoruz...o yüzden çok güncel sorulara verilen tepkilerimizi lütfen sizde anlayın...2 sayfa önce konuşulmuş bi konu sorulunca bazen size ters geliyo alınganlıklar oluyo...bence herkes birer koç edinsin burda kendine ona özel msg atarak detaylı bilgi alsın...bana çok msg geliyo ve hepsini elimden geldiğince yanıtlıyorum..çoğu burda bile yazmıyo...yani kısacasııı sizde bizi anlayın...veee kepeği nerde bulucak demeyim nolurrryoksa hepinizin başımızın üstünde yeri var hepiniz hoşgeldiniz canlar:))
Dün akşam yemeğiyle başlamış bulunuyorum Dukancı olmaya.
Teflonda yağsız tavuk ve light yoğurttu akşamki menü.
Bu sabah da kepekli,lorlu 1 yumurtalı omlet,şekersiz çay olarak yaptım kahvaltıyı.
Az önce 1 bardak light süt(çok az nesquick attım içine 1 çk kadar,sade içemiyorum çünkü sütü)
Öğlene de dünden kalan tavuk ve yoğurtla devam edeceğim.
Tartıda 65 gördüm :) :) 1 kilo az tartıyor bu tartı 66 diyelim.Mümkün mü hemen etki etmesi çok şaşırdım! Gece boyunca susadım ağzım çok kurudu.Normalmiş hatta işe yaradığının göstergesiymiş okuduklarımdan anladığım kadarıyla.Kitap bitmek üzere.Kitaptaki tariflerden ziyade burada gördüklerim daha uygulanabilir tarifler bence.3 gün sürecek atak devresindeyim şu an.Açlık yok :)
arkadaşlar hoşgeldiniz aramıza...arkadaslar ben bu dukan diyetini kesfedeli 1 hafta oldu.gecen cuma diyet yapmaya karar verdiğimde arastırdım bıraz o zaman ögrendım bu diyeti.pazar günü gidip kitabını aldım ve okudum.pazartesi günü de başladım diyete.bugün atakta 5. günüm ama 2.gün kaçamak yaptım.biraz sekteye uğradı.şu an 1.5 kilo vermiş durumdayım ve reglime 1 gün kaldı sanki biraz yavasladı gibi kilo kaybım.inşallah normaldir bu dönemde bu duraklama.heralde regl döneminde olmamın da etkisi vardır.sizlerden de regl döneminde yavaslama ya da duraklama yasayan var mı merak ediyorum?bu arada 68.9 kg. ile basladım şu an 67.4 kg oldum
Dün akşam yemeğiyle başlamış bulunuyorum Dukancı olmaya.
Teflonda yağsız tavuk ve light yoğurttu akşamki menü.
Bu sabah da kepekli,lorlu 1 yumurtalı omlet,şekersiz çay olarak yaptım kahvaltıyı.
Az önce 1 bardak light süt(çok az nesquick attım içine 1 çk kadar,sade içemiyorum çünkü sütü)
Öğlene de dünden kalan tavuk ve yoğurtla devam edeceğim.
Tartıda 65 gördüm :) :) 1 kilo az tartıyor bu tartı 66 diyelim.Mümkün mü hemen etki etmesi çok şaşırdım! Gece boyunca susadım ağzım çok kurudu.Normalmiş hatta işe yaradığının göstergesiymiş okuduklarımdan anladığım kadarıyla.Kitap bitmek üzere.Kitaptaki tariflerden ziyade burada gördüklerim daha uygulanabilir tarifler bence.3 gün sürecek atak devresindeyim şu an.Açlık yok :)
Herkese selam
Bizim sitede bir arkadaşım var ..Dün sabah beni gördüğünde ne kadar zayıflamışsın dedi..
Nasıl verdiğimi sordu bende Dukan dedim..
Onunda çok samimi arkadaşları ( karı-koca) Dukanla biri 20 kg diğeri 25 kg vermiş...
Adam çok güzel dukan kekleri yapıyormuş , Dolap dukanın tarifleriyle doluymuş...
Bunuduyunca çok mutlu oldum ve sizinle paylamşak istedim...
sevgili vuvuu taze kayısıydı onlar.
Ama taze oldukları için yumuşak oldu ama benimkiler. hindistan cevizli çikotop tarifleri vardır ya, onlar gibi.
Bir ayrıntı daha toz fındıığım olmadığı için fındık eklemedim.
Fındığım da yoktu zira kırıp da toz haline getirip ekleyeyim..
Kuru kayısıyla yaparsan daha sertçene kurabiye gibi olur.
Kızlar kopamıyorum sizden iki dakika ara buldukça hemen sizi okuyorum ama siz görmeyin diye beni artık offline olarak ziyaretçi gibi okiyciğim
Yoksa dayanamıyorum na böyle yazıyorum işte :)
hepinizi çok seviyorum; yolandam, saksmavişim, yasoommmmmmm!, sadeca ablam, zeynep ablam, busonolsun, berkmine, hepiniz hepiniz hepiniz.
mutlu hocam, sizi arada rahatsız edebilir miyim? Konu aslında biraz sizden bilgi alabileceğim bir konu.
Madem uzun süre giremicem yeni gelen arkadaşlara başarılar dileyeyim, kendimi işe vermeye gideyim.
hoşçakalın bayanlar, güzel günler diliyorum. Eksilerle kalııınnn.
90 kiloyla gelinlik giyen biri olaraksenin adına çok sevindim canım. Bu diyet sayesinde evlendikten sonra da kilo problemin olmaz zaten. Şimdiden mutluluklar dilerim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?