Ne güzel başlamıştım dukan dietine perşembe akşamı,dün de çok güzel gittim akşama kadar,ama akşam yemekte salata,börülce haşlama(z.yağlı) ve karpuz yedim.Neden nasıl oldu sormayın söyleyemem bugün de sabah light sütlü,buğday kepekli,peynirli omlet,şekersiz çay vardı.az önce de light yoğurt içinde semiz otu yedim.
kızın bana kızın bekliyorum
vuvu daha çok kızsın bu sefer haklı
yarın da kahvaltıya gideceğiz ordan anca öğlene normale dönerim ben
sorum şu:
pazartesi sıfırdan baştan mı başlayayım sizce?
tartıdaki etkisi nasıl oldu peki? eğer hemen toparlamaya başlarsanız + olan kısım çabucak gidecektir..sıfırdan başlamayın bence kaldığınız yerden devam edin zaten bugünden toparlamaya başlamışsınız bile
Sıfırdan başlarsan yumruk gibi birşey yapmış olursun, bence yapma, yumruk hakkını şimdi harcama derim,bir tartıda ki artışı gör canım, seyirine devam et, dieti bozmamak için bence tariflerden birkaçını yap elinde bulunsun, inşallah çok bir artış görmessin tartıda
inşallah canım ben 70 küsür gündür seyir yapan biri olarak sıkıldım.Ama artık bayram sonu güçlendirmedeyim kesin
İdrar rengini belirleyen sadece içtiğimiz su miktarı değil, idrara çıkma sıklığımızdır.
Yani idrar tutan kişilerde idrar torbası kapasitesi genişlemiş ve bu nedenle daha az tuvalete gidiliyorsa doğal olarak çok su içilse de idrar rengi daha koyu olacaktır. idrar rengi gün içinde sürekli değişir (açık sarı, sarı, beyaz ve hatta çok aç kalmışsanız hafif yeşil), buradan bir sonuca varılamaz.
Ancak bir kişi çok az miktarda idrara çıkıyor ya da hiç çıkmıyor ise o zaman böbrek yetmezliği açısından bir nefroloğa gitmelidir. BUN ve kreatinin bakılması durumu netleştriecektir.
merhaba arkadaşlar..kaç gündür rahatsızım..geneldede önce oğlum hastalanır gecem gündüzüme karışır sonrada ben ve hastayım..hem miğdem hem sinüzit karın ağrısı herşey var..antibiyotik kullanıyorum oğlumda hasta o bugün daha iyi şükür..kızımda baya baya yaralrı düzeldi..yüzüne bakılıyor artık..yavru canlarla uğraşırken diyete dikkat etmeye çalışıyorum..60.2 -60.4 arası gidip geliyorum..
geçmişe bakamayacağım fazla oturacak gibi değilim..hepinizi öpüyorum..
aaaaaaaa berkminecim biyerde okumuştum bende su miktarı kiloya göre hesaplanıyodu hatta o zaman ben 70 kilocuktum bana 2.250 gr su içmem gerektiği çıkmıştı ama nasıl hesaplandını unuttum valla belki saksıyı biraz çalıştırırsam bulurumdoktor ağzıyla,baya bi farklı oldu bu idrar konusu.iyiki aramızdasınız bir sürü doğru bildiğimiz yanlış var hatta ben bu bilgiyi tv de doktordan dinlediğimi hatırlıyorum.o günden beride renge bakarak su miktarını belirliyordum.eeee su ihtiyacımızın ne kadar olacağını nasıl hesaplıycaz bi yöntem varmı acaba :26:
ya olurmu öle hiç canım ya valla üzüldüm şimdi hee ne demek utandımdan yazmıyorum aslında yaz payşaş burdan ne yedin ne içtin acaba sana ters düşen bir durummu var ne biliyim böle utanmakla olmazki ama ben dukanla kilo verilmicene inanmam yani ben veriyosam herkez verir artık bundan sonra ne yedin ne içtin kaç kez wc ye gittin neyi az yedin neyi kaçırdın tek tek rapor vercen bize haberin olsun ist gelince inş görüşmek kısmet olur bekleriz senide he bu arada bide menapoz sorunun vardı değilmi senin?
Teşekkür ederim bitanem cevabın için.Evet Dukan kitap boyu aslında bizi bu dalgalanmalara karşı fikren hazırlamıştı.Sebzelere geçmekle birlikte kabızlık problemim sona erdi,kendimi daha mutlu ve enerjik hissettim ve tartıda da +200'ü görmeme rağmen demorolize olmadım.Çünkü Dukan gerçekten yüzlerce sayfa boyu bizi bunların normalliği üzerine telkin etmişti.Bir de atakta gün gün,seyirde ise haftada bir tartılmayı öneriyorum ben de kendi adıma mod değişimi olmaması için.En önemlisi yaptığımız işe inanıyoruz,bu beraberinde başarıyı getirecektir şüphesiz.Magnezyum ve kalsiyum takviyelerimi de düzenli alıyor ve günde 2 kaşık yulaf kepeği ile 3.5 lt suyumu mutlaka tüketiyorum.Diyetimin 20. günü olan 5 eylülde check-up a giricem,o zaman içimin daha da rahat edeceğini tahmin ediyorum,başarılar diliyorum canlarım.yo-yo etkisi vücudun sürekli kilo alıp vermesi demek canım..genelde başarısız diyetlerde kullanılan bi cümle diyeti yapıp kilo verirsin 1 ay sonra eskiye dönersin filan o manada kullanılır..
ama burda dr.özün kastettiği saf pro ile sebze-pro günlerine geçişlerde + filan görebiliyoruz ya tartıda onu kastetmiş..çünkü malum dukan da buna hazırlı olmamızı söylemişti bi gün 500 gr vermişken ertesi gün 200 gr almış gözükmek bu diyette normal o yüzden bu yo-yo etkisine hazırlı olun diyo
Teşekkür ederim canım benim verdiğin bilgi içinYoyo etkisi, kilo verip tekrar alma döngüsüdür. Bu, sürekli tekrarlandığında metabolizmayı yavaşlatıcı etki gösterir.
aaaaaaaa berkminecim biyerde okumuştum bende su miktarı kiloya göre hesaplanıyodu hatta o zaman ben 70 kilocuktum bana 2.250 gr su içmem gerektiği çıkmıştı ama nasıl hesaplandını unuttum valla belki saksıyı biraz çalıştırırsam bulurum
50 = 1,65 lt
56 = 1,848 lt
60 = 1,980 lt
65 = 2,145 lt
70 = 2,310 lt
75 = 2,475 lt
80 = 2,640 lt
85 = 2,805 lt
90 = 2,970 lt aralardaki kilolarda olanlar ortalama alsınlar...yani 83 kilo olan mesela 2,70 lt içsin gibi...
valla doğrumudur,yanlışmı emin değilim.paylaşıyım ortak bi karar veririz dedim.ha bu arada ben bu listeye göre 100 kiloda biri kadar su içiyormuşum .doğruysa yazık benim böbreklere acıdım
Henüz tartılmadım.Yarın öğleden sonra tartılabilirim şu an tartıdan çok uzağım.Dukana uygun devam edip en fazla 1 gün daha fazla atak yapayım olmazsa :)
halaa 57 kiloyum ya gr oynama yokk
kararlıyım pazartesi mutlaka güçlendirmeye geçicem belki güçlendirmede veririm kalan 2 kilomu
aaaaaaaa berkminecim biyerde okumuştum bende su miktarı kiloya göre hesaplanıyodu hatta o zaman ben 70 kilocuktum bana 2.250 gr su içmem gerektiği çıkmıştı ama nasıl hesaplandını unuttum valla belki saksıyı biraz çalıştırırsam bulurum
merak etme abla h.sonu malum çok ilerlemiyo ama bugün yarın yetiştin yetiştin yoksa mahvoldun walla ben de 2 günde 70 sayfa okuyup anca yetişmiştim..ohh sen gez dolaş valla bu akşam çayı hangi dernekte içeceksinyav kızlar azcık az yazında şu kaldığım sayfalarımı bitereyim ne olur daha 110 sayfam var bi yandan azaltıyom siz bi yandan çoğaltıyonuz şimdi ben dolaşmaya gider heheheh ne serseri gaciyim deme
50 = 1,65 lt
56 = 1,848 lt
60 = 1,980 lt
65 = 2,145 lt
70 = 2,310 lt
75 = 2,475 lt
80 = 2,640 lt
85 = 2,805 lt
90 = 2,970 lt aralardaki kilolarda olanlar ortalama alsınlar...yani 83 kilo olan mesela 2,70 lt içsin gibi...
valla doğrumudur,yanlışmı emin değilim.paylaşıyım ortak bi karar veririz dedim.ha bu arada ben bu listeye göre 100 kiloda biri kadar su içiyormuşum .doğruysa yazık benim böbreklere acıdım
ah berrincim 70 gün neki ben 4.5 ay yaptım.bizden çook uzun yolu olanlar ne yapsın.hadi sen geç şu güçlendirmeye sonra istersen arada küçük ataklarla tekrar depara kalkarsın bi arkadaşım fasılalarla 35 küsür kiloyu dukanda verdi yıllardırda koruyor.darısı bizlere
halaa 57 kiloyum ya gr oynama yokk
kararlıyım pazartesi mutlaka güçlendirmeye geçicem belki güçlendirmede veririm kalan 2 kilomu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?