Sevgili dukanist dostlarım, öhömm öhöömmm
Biliyorsunuz ki dukan tarifleri konusunda çok mağdurum,beceriksizim ve yapamıyorum.Yapabilenleri,yaptıklarını paylaşanları,yapılanlardan faydalananları deli gibi kıskanıyorum.Kıskançlığımı belgeleyen videolarımı başta inkar etsem de kabulleniyorum ve sebep olanları allaha havale ediyorum..
(bütün bu kısımlarda beyaz gömleğim,topuzum sürekli yukarı yukarı bakan ağlamaklı bi ifade ile dolu dolu gözlerim varmasumiyetimi beyaz gömleğim ile simgeliyorum duyurulur)
Evvvveeeet bundan sonraki aşamada ise üzerimde parlak fuşyalar saksmavileri,dore bantlar en sevdiğim dansçı beyaz pantolonlu yaşar alptekinle 80ler müziği eşliğinde dans ederekten mutlu açıklamalarımı yapıyorum..
Dedim ki kızım saks nöliğğ saa bölee? sen ki diyetin başlarında takoz takoz ekmek niyetine poğoçamsı bişiler yapıyodun? tarifler üretip yazıyodun daha geçen gün tiramisu yapan sen değil misin? bi ekmek mi devirecek kız seni? kepeğin var,yumurtan var yoğurdun var püf noktaların var..eee ne duruyorsun? ekmek yapsanaaa ekmek yapsanaaa
zannetmeyin ki sadece ekmek yaptı bu eski mağdur şahsiyet? gittim silikon kalıp aldım bi güzel kakaolu kekimi yaptım,güççük güççük kalıplarıma döktüm pofidik pofidik çok tatlı oldular..zeynep ablanın hamburger ekmeğini yaptım yarabbim o ne lezzet yahu? daha önce de o tarifi yaptım ben ama böyle olmamıştı..püf noktalar cankurtarıcıymış a dostlar dediğiniz gibi bi süre beklettim öyle fırınladım sonuç enfes mi enfeskek desen onun muhteşemliğini tartışmıyorum,light dondurmamı buldum koyucam şimdi içine olacak sana dukan şelalesi,yarın da bi beyaz puding üzerine kakao olacak sana dukanmisu yalnız doğalsanın kepeği bambaşkaymış lezzet filan ru-sheime bin basar o kadar söylüyorum..
Rüştümü ispat ettim mutfakta başarıya eriştim a dostlar..İçimden masterchef çıktı desem yalan olmaz yaniiiçimdeki masterchefi bulmama yardımcı olan siz sevgili dostlarıma,tariflerin sahibesi gönüllerin kraliçesi zeynep ablama,püf noktalarda yardımcı olan dostlara gizli kahraman zeki abime çok çok teşekkürler
heeeeey maşallah yaaa, sen bi de beceremiyorum diyodun...hakikaten içinde uyuyan mastorşefi uyandırmışsın sakscım
Kendimeeeee sebzeli Dukan Pizzası yaptımmm
Eki Görüntüle 246112 Eki Görüntüle 246113
Önce 2 kaşık yulaf kepeği,2 kaşık yoğurt,1 yumurta ve 1 paket ton balığını yoğurarak hamurunu yaptım.O kızarınca 175 derecede;üzerine yağsız lor,domates,biber,soğan ve sarımsak ekledim.Protein+sebze günümde olduğum için hepsi serbestti.Veeee,ortaya bu görüntü çıktı
Eki Görüntüle 246114 Eki Görüntüle 246115 Tattım,enfesŞiddetle tüm dukanistlere tavsiye ederim
oooooooooyyyyyyyyyyşşşşş sabha sabah bu nasıl güzel bişeymiş yaaaaaaaaaa
Bayanlar size ne desem bilmiyorum.. Gerçekten harikasınız..
Şurada 2 ayda ailem oldunuz resmen. Sizi okurken sanki ablamdan, kuzenimden, kardeşimden falan bahsediyormuşum gibi ifadeler kullanıyorum.
2 ayda 27 tane kitap analizi yapıp ortaya yepyeni bir kitap çıkarmam gerekirken annem misafirlerden eksik etmiyor evi.. Dolayısıyla ödev ilerlemiyor.
Ama yıldönümümüzü kutlayan herkese ama herkese teşekkür ediyorum :)))
evlendirmişler ayol beni ahahaha benim daha çoook yolum var o mertebeye canlarım, sadece sevgilikuşluk yıldönümüydü bu
inşallah o günleri de görürüz, iyi dileklerinizi için hepinize teşekkür ederim
Ya bu zeynep abla ve saks öldürücekler beni..
Berrinim seni de gördüm sevgi pıtırcığım benim, yeni kilon hayırlı olsun; haydi halaya o zaman
yolandam; sana sayfalaaaarca yazı yazmak istedim. Tecrübeli dukanistler sana zaten söylenebilecek çoğu şeyleri söylemişler. Benim de ablam aynı sorunları yaşıyor hemen hemen.. O nedenle ağırlığını koyman gerektiği konusunda diğer arkadaşlarla hem fikir olduğumu söyleyebiliyorum sadece. Canımızsın sen bizim, her şeyin üstesinden gelirsin maşallah. Yeter ki iste :))
hep destek tam destek her zaman yanındayız, şikeye de okey zafere giden yolda her türlü şike mübahtır
sadeca ablaaaa!!! Tebrik ediyorum seniii!!!
idolümüzsün, inşallah eylül 1e kadar 71.5-71.0 gibi bir şey görürsün :)))
canlarım yeni gelen arkadaşlara başarılar dileyerek, unuttuğum bir şey varsa affedin diyorum.
Sizleri tahmininizden de çok seviyorum.. Hepinizi öpüyorum.. Beni hep sevin tamam mı?
vuvuşkomun da dediği gibi elimden geldiğince takip ediyorum sizleri, geçmişi biriktirmeden bi göz atıp çıkmaya gayret ediyorum, nasıl da güzel demiş hihi hakikaten ismimin geçtiğini gördüğüm anda gözlerim büüle açılıyo kocaman; hemen pır pır atıo kalbim hihihihi
öhöm değerli mutlu hocam, yağmurum, modern-sanal kayınvalidem sadeca ablam :), zeynep ablam, ggirly, nurcik ablam, yolandam ve tabii ki yasommm, bana cevap yazdığında gözlerimi belerten vuvuşkom, çılgın hatun saksmavişim, güzeller güzeli cinom, taze gelinimiz goldenvenusum, sevgi pıtırcığı berrinim, doktorum vagusum, özgül ablam, dentistim, yıldönümümüzü kutlayan gulnur ve fguler :), sakaleyn ablam,bayanfiyona, yeni geldikleri için aşina olmadığım ve bu yüzden beni affedeceklerini düşündüğüm tüm dukancılar.. Ailem gibi olduğunuz ve beni sevip bağrınıza bastığınız, aynı zamanda beni bu geveze ve bilmiş halimle kabul ettiğiniz için teşekkür ederim :)))
şimdi uyumaya gidiyorum ama untmayın dukancılar tecrübeyle sabittir, düzenli uyku yoksa kilo kaybı da yok :)))
hepiniz tatlı rüyalar görün umarım ve eksilerle kalıınn..
-olacak o kadar'dan alıntıdır-
beni özleyin anacım. baaaaaaaayyy!
gevezekuşum, aşk böcüğüm, sevgi pıtırcığım, tez vakitte ödevini neyini hallet dön aramıza, bak yokluğun hissediliyo heeeeeee ona göreeee
herkese günaydın canlarımmm...umarım herkes iyidir...ben bu sabah aynı kiloda kalktım ama buna çok sevindim çünkü ani kilo düşüşünün ardından genelde bikaç yüz gr fazla çıkardım genelde..demekki sahiden 72 nin altına inmişim:) hepinize çok güsel birgün diliyorumm..bu arada ben bugün check-up a gidiyorum ..pazarteside tüm tahlillerim yapılacak...özellikle seyir döneminin bitimine denk getirdim bakalım sonuçlarım ne çıkıcak...dukana başlamadan önce yaptırmamıştım ama genel olarak sorunumu bildiğimden kıyaslama yapabilirim...kandaki yağ oranı ve kollestrol yüksekti bende...onun dışında bişi yoktu merakla bekliyorum sonucu ve illaki sizlerle hemen paylaşıcam:)
hadi bakalım sadecam hayırlı haberlerle dönesin inşallah...ben de her ay düzenli yaptırıyorum kan tahlillerimi, herşey tıkırında gidiyo çok şükür...bekliyoruz güzel haberlerini canım, kolay gelsin...
Sadeca oncelikle sana kolaylik diliyor ve iyi haberlerini bekliyoruz.
Gunaydin herkesee gunaydiin guzel bir gun olsun insallah..dun gece yazilan herbiseyi okudum cok guldum yahu..kizlar sahanesiniz..
Sizlere bir malumatim var..bunlarin olacagini biliyordum ama ister istemez moral bozuluyor..22 agustosta 87.5e dusen ben,dun gun boyu ac kaldim..sonra isyerinde dukan yapan bi arkadasimin yanlis bi fikrine uyup aksam eve giderken pilic sosis aldim ve 1 domates 1 kasiik salca ile pisirip 350 gr sosisi 2 defada afiyetle yediim..bu sabah tartide 88.9u gordum...reglime tam 6 gun kaldi ayrica simdiden odem olurmu ki? Ve birde bu yetmezmis gibi circir olduuum...kendime cok kiziyorum hersey guzel gidiyordu ve 87.5u gordukten sonra offf yaaa cidden gozlerim doldu tartidan inerken ve aglamamak icin zor tuttum kendimi..suanda zaten isyerinde bes karis suratla oturuyorum..basaramamaktan cok korkuyorum,bugune kadar cok kez basarisiz diyetlerim oldu ama ilk kez bu kdr sure dogru duzgun bisiler yapabildim...ben bu kiloda olmak istemiyorum,ben basarmak istiyorum...ben artik bir daha asla 80li 90li kglari gormek,insanlarin kilomla ilgili yorumlarina daha fazla maruz kalmak istemiyorum... en pilic sosis aldim ve 1 domates 1 kasiik salca ile pisirip 350 gr sosisi 2 defada afiyetle yediim..bu sabah tartide 88.9u gordum...reglime tam 6 gun kaldi ayrica simdiden odem olurmu ki? Ve birde bu yetmezmis gibi circir olduuum...kendime cok kiziyorum hersey guzel gidiyordu ve 87.5u gordukten sonra offf yaaa cidden gozlerim doldu tartidan inerken ve aglamamak icin zor tuttum kendimi..suanda zaten isyerinde bes karis suratla oturuyorum..basaramamaktan cok korkuyorum,bugune kadar cok kez basarisiz diyetlerim oldu ama ilk kez bu kdr sure dogru duzgun bisiler yapabildim...ben bu kiloda olmak istemiyorum,ben basarmak istiyorum...ben artik bir daha asla 80li 90li kglari gormek,insanlarin kilomla ilgili yorumlarina daha fazla maruz kalmak istemiyorum...
piliç sosisin içinde patates nişastası oluyor bildiğim kadarıyla...keşke almadan önce etiketine baksaydın...benim de reglden yaklaşık 1 hafta önce vücudum su tutmaya başlıyor...canını hemen sıkma, bu kadar isteklisin bak ne güzel, bunların normal sürecin bir parçası olduğunu da biliyorsun zaten...ilk başlarda böyle sabırsızlıklar oluyor ama inan bana zamanla bu + lara da alışacaksın...dün benim sebzeli günümdü, fazla abarttım sanırım bugun + 500 çıktım tartıda...ama biliyorum ki saf proteinden sonra düşecek...sen de başarısızlık ihtimalini sakın düşünme, çünkü gerçekten istedikten sonra ve dukanı hakkıyla yaptığında başarısızlık söz konusu bile değil...piliç sosisi de unut, seni yanlış yönlendiren arkadaşına da uyma bir daha, sen bu işe hakimsin zaten, kendi bildiğinden şaşma...millet sabote etmeye mi çalışıyor nedir anlamadım ki, biz başarılı oldukça...sen şimdi regl dönemini çok iyi değerlendir arkadaşım...öncesinde ödem oluyor, fazla çıkıyoruz tartıda ama, metabolizmanın çok hızlı çalıştığı dönem regl dönemi..regl olduğun zaman da sakın tartıda gördüğün +lara kendini kaptırıp üzülme, kaçamak da yapma, bak bitimine doğru nasıl patır patır gidecekler...ben artık 4 gözle bekler oldum reglimi