sadecammm ben geçen akşam dediğin gibi ekmek hamurunu hazırlayıp buzdolabına koydum,ertesi akşam pişirdim,dediğin gibi çok daha güzel oldu..tüm hamuru 2 yuvarlak parçaya bölmüştüm,büyük hamburger ekmekleri gibi,ikisi de ekmek gibi şişti neredeyse.kesip kesip yedim..
Bir de geçen akşam mustlucuğumun tarifinden yola çıkarak jelatinli muhallebi denedim ilk defa..yeteneksizliğim mi tuttu nedir,şekeri az olmuş,kakaosu az olmuş, bir de ilginç bir şekilde kaselerde kakao dibe çökmüş,çift renk gibiydi kaseler(bu kısmı hoşuma gitti aslında:)
yani benim malzemelerin eksikliğinden midir nedir pek bir yavan bişey geldi bana, light puding kadar sevemedim açıkçası...çok hafif geldi,hani sütlü tatlı değil de daha çok jölemsi birşey oluyor,süt tozunun verdiği tat ve kıvam gibi değil yani
ama zararsız olduğuna ikna oldum
Hepinize günaydın arkadaşlarbu nedir yahu hepiniz anadolu yakasındasınız,avrupada oturan yok mu hiç yaw? bi yasom var galba :)
evet canım ben avrupa yakasındayım, bizde bu yakalılar olarak bi dayanışma ve yardımlaşma derneği mi kursak ne yapsak
zeynebimm ben carfourdan aldım.çok da güzel.bu arada senin pide hamurundan yaptım ama pek seninki gibi olmadı .heralde sadece buğday kepeği kullandığımdan olabilir.ancak hamuru hemen kalıba yaydın arasına börek içi hazırladım üstüne bir kat daha hamur verdim fırına.oldumu bana harika bir çay yanı tuzlusu.götürdüm valla.
bu arada sen adanadamısın?real falan dedinde adana aklıma geldi.
az kullanmak gerekiyor ama ben atıyorum.
light pudin al çok güzel oluyor.birde zeynep yazmış yukarıda tarif linkini ordaki çikolata tarifide harika.revanide .bak benimde canımı çektirdin bende yapayım bari.
eminecim demekki adana gözünde tüttü yok canım ben ist yım sendemi ist sın
kizlar ya eskiler teker teker geri dönüyolar maalesef cogumuz verdigimiz kilolarin rehavetine kapilip yemeyi abarttik ve bi kac kiloda olsa kilolarimizi geri aldik galiba( bende ramazandan sonra dönmeyi düsünüyorum :)))
hadi yaşenaycım kaç kilo aldın ve ne kadar bozdunda sonuç böle oldu..ve umarım en kısa zamanda ne aldıysan geri verirsin cnm...
ben adanalıyım canım ama izmirde oturuyorum.bu sene hiç gidemedim.hamilelik doğum derken birde kayınvaldemin ameliyatı işin içine girdi memlekete hasret kaldım.ee 10 gün sonrada okullar açılıyor anlayacağın ancak senye yaza gidebilirim adanya .özledim.heleki ailemi çok özledim.
bizdede cicikuş var 1,5 sene oldu.onu kaybatmenin acısı büyük olmalı ....üzüldüm.ah be kızlar canım yolandam mavişim bu bir kuş değil sanki bir ferdimizdi bizim 20 günlükken almıştım erkekti gözünüde bizde açtı biz ona hepimiz aşkım diye sesleniyorduk baktım 1.5 ay sonra aşkım aşkım diye hiç susmuyor ne olur azcık sus diyordum okadar şımarık okadar muzur bişeydiki anlatamam gazete okumama uyuz olurdu pıtır pıtır iki dakkada gazateyi ufalamaya başlıyodu bizde gözünü açıp çok haşır neşir olunca eş aramazlarmış ama erkekti ya hiç çiftleşmedi zaten ona üzülüyodum istiyordu aslında yavrum hiç daha siftahı yoktu
canım teyzene geçmiş olsun.Allah şifasını çabuk versinbirtanem teşekkür ederim.Çok şükür ameliyat bitti.Teyzem daha narkozun etkisinde. ben de eve geldim ona çorba yapmak için. merak etmeyin diye de size haber vereyim dedim
selam kıslarrr...ben geldim:)check-up dedikleri batın ultrasonu,akciğer filmi ve meme ultrasonuymuş...neyseki görünürde bişi yok ama bayram sonrası öğrencem sonuçları...meme ultrasonunu ben haziranda yaptırmıştım o nedenle yaptırmadım...ama en önemlisi yağ kas oranına falan baktırdık..3-4 kilo yağ daha vermem lazım:) onu zaten biliyoduk kas oranımda istenilen düzeyde.. kızlar bayanlarda %30 olması iyi olan su oranı bende %34 çıktı :))tabi daha bunları sonra doktor değerlendrcekmiş ama ordaki kız süper çokmu su içiyossunuz dedi..ne zayıf ne şişman kategorisine girmişim:))...meto hızımda normal seviyedeymiş şimdilik aktarcaklarım bunlar..pazartesi günüde tahlili yaptırdımmı herşey tamam olcak inş..
şimdi geçmişe bi bakayım gelorum:)
günün ilk günaydını benden olsun kızlar, umarım hepiniz eksilerle güne başlarsınız
Beni sorarsanız hiç iyi değilimdün geceden beri midemde gaz sıkışması var ve hala geçmiş değil 3 saatlik feci ağrıdan sonra ilaç almayı denedim, tabi bunu annemden gizli yaptım, görse kesin diete bağlardı Hiç böyle ağrı çekmemiştim ben yaaa
günün ilk günaydını benden olsun kızlar, umarım hepiniz eksilerle güne başlarsınız
Beni sorarsanız hiç iyi değilimdün geceden beri midemde gaz sıkışması var ve hala geçmiş değil 3 saatlik feci ağrıdan sonra ilaç almayı denedim, tabi bunu annemden gizli yaptım, görse kesin diete bağlardı Hiç böyle ağrı çekmemiştim ben yaaa
canım benim çok geçmiş olsun..
dikkatli ol, gaz sancısı yediklerinden veya ayaklarını üşütmekten olur genelde. Bende hep o nedenlerden dolayı ortaya çıkıyor. Çokça çektim zamanında. Şimdi bile bir kuru pastaya bakar benim hastanelik olmam..
Üretimde Jelatin Kullanımı:
Jelatinin yapısı 100ºC gibi yüksek sıcaklıklarda bozulur. Bunun sonucunda da jelatin, kıvam arttırıcı ve jelleştirici gibi özelliklerini kaybeder.
Bu özelliğinden dolayı, üretim prosesinde içinde jelatin olan karışımlara eğer yüksek sıcaklık uygulanacaksa, jelatin solüsyonu en son aşamada eklenmelidir.
Jelatin, nötr karakterli özellik taşıdığından, asitliği yüksek ortamlardan da etkilenir, yapısı bozulur ve özelliklerini kaybeder.
Jelatin soğuk suda çözünmez, hatta soğuk suda kendi hacminin 10 katı kadar su alarak, şişer. Ancak jelatin, sıcak suda çözünebilme özelliğine sahiptir. Üretim prosesinin özelliğine göre, jelatinin bu iki özelliğinden biri kullanılabilir.
Jelatinlerin kıvam arttırıcı özelliğinin kullanılması gerektiği için, suda çözülerek kullanılır.
Ürün reçetesine ve istenilen son ürünün özelliklerine göre, jelatin kullanım miktarları ayarlanabilir. Bunun için, laboratuvar ve üretim şartlarında bir çok deneme yapılarak, istenilen özelliklerin oluşup, oluşmadığı kontrol edilmeli ve yeni reçete oluşturulmalıdır.
Jelatinler, agarlar, aljinatlar, karagenanlar ve pektinler gibi diğer kıvam arttırıcılar ile, mısır nişastası, dekstroz ve glikoz gibi mısır şurupları ile, yenilebilir asitlerle ve aromalar ile birlikte uyum içerisinde kullanılabilir. Bu noktada önemli olan, ürüne ve prosese en uygun oranın bulunmasıdır.
-facebook'ta Ebru Ferah İşel adlı bayanın paylaştığı linkteki yazıdan alıntı yaptım. Link de aşağıda.-
ttp://www.hammaddeler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=470&Itemid=197
herkese günaydın bayanlar. Yine bir iş gününde uykusuz her gece adlı şarkının ertesi sabahını yaşıyorum. Şu minik kedi 3 gündür bendeydi nöbeti, ama ciyak ciyak ağladı ve 3 gün uyutmadı bizi.. Hepinize bol eksili günler diliyorum.
selam kıslarrr...ben geldim:)check-up dedikleri batın ultrasonu,akciğer filmi ve meme ultrasonuymuş...neyseki görünürde bişi yok ama bayram sonrası öğrencem sonuçları...meme ultrasonunu ben haziranda yaptırmıştım o nedenle yaptırmadım...ama en önemlisi yağ kas oranına falan baktırdık..3-4 kilo yağ daha vermem lazım:) onu zaten biliyoduk kas oranımda istenilen düzeyde.. kızlar bayanlarda 0 olması iyi olan su oranı bende 4 çıktı :))tabi daha bunları sonra doktor değerlendrcekmiş ama ordaki kız süper çokmu su içiyossunuz dedi..ne zayıf ne şişman kategorisine girmişim:))...meto hızımda normal seviyedeymiş şimdilik aktarcaklarım bunlar..pazartesi günüde tahlili yaptırdımmı herşey tamam olcak inş..
şimdi geçmişe bi bakayım gelorum:)
canım benim çok geçmiş olsun..
dikkatli ol, gaz sancısı yediklerinden veya ayaklarını üşütmekten olur genelde. Bende hep o nedenlerden dolayı ortaya çıkıyor. Çokça çektim zamanında. Şimdi bile bir kuru pastaya bakar benim hastanelik olmam..
Üretimde Jelatin Kullanımı:
Jelatinin yapısı 100ºC gibi yüksek sıcaklıklarda bozulur. Bunun sonucunda da jelatin, kıvam arttırıcı ve jelleştirici gibi özelliklerini kaybeder.
Bu özelliğinden dolayı, üretim prosesinde içinde jelatin olan karışımlara eğer yüksek sıcaklık uygulanacaksa, jelatin solüsyonu en son aşamada eklenmelidir.
Jelatin, nötr karakterli özellik taşıdığından, asitliği yüksek ortamlardan da etkilenir, yapısı bozulur ve özelliklerini kaybeder.
Jelatin soğuk suda çözünmez, hatta soğuk suda kendi hacminin 10 katı kadar su alarak, şişer. Ancak jelatin, sıcak suda çözünebilme özelliğine sahiptir. Üretim prosesinin özelliğine göre, jelatinin bu iki özelliğinden biri kullanılabilir.
Jelatinlerin kıvam arttırıcı özelliğinin kullanılması gerektiği için, suda çözülerek kullanılır.
Ürün reçetesine ve istenilen son ürünün özelliklerine göre, jelatin kullanım miktarları ayarlanabilir. Bunun için, laboratuvar ve üretim şartlarında bir çok deneme yapılarak, istenilen özelliklerin oluşup, oluşmadığı kontrol edilmeli ve yeni reçete oluşturulmalıdır.
Jelatinler, agarlar, aljinatlar, karagenanlar ve pektinler gibi diğer kıvam arttırıcılar ile, mısır nişastası, dekstroz ve glikoz gibi mısır şurupları ile, yenilebilir asitlerle ve aromalar ile birlikte uyum içerisinde kullanılabilir. Bu noktada önemli olan, ürüne ve prosese en uygun oranın bulunmasıdır.
-facebook'ta Ebru Ferah İşel adlı bayanın paylaştığı linkteki yazıdan alıntı yaptım. Link de aşağıda.-
ttp://www.hammaddeler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=470&Itemid=197
herkese günaydın bayanlar. Yine bir iş gününde uykusuz her gece adlı şarkının ertesi sabahını yaşıyorum. Şu minik kedi 3 gündür bendeydi nöbeti, ama ciyak ciyak ağladı ve 3 gün uyutmadı bizi.. Hepinize bol eksili günler diliyorum.
günaydın canımcım, geçmiş olsun çok...bebişimin de dediği gibi ayaklarını sıcak tutmaya çalış...
ooooooyyy benim bebişiiiiiiimmm, analık da yaparmış kediciğeee:)) canım bilirim yavru kediye bakmak zordur, ben de bi gün bi kedicik getirmiştim eve,annesi bıramış, etrafına da köpecikler toplanmıştı yavrucuğun...amaaa miniiğimin daha gözleri bile doğru düzgün açılmamıştııı..gece üşümesin diye termoforla ısıtırdım hep...hey gidi günler heeeeeeeyy, kendiisi büyüdü de ana bile olduuuu
bu arada zeynep ablacım başınız saolsun yaa, benim de yaşarım vardı bi tane muhabbet kuşum...onu kaybettiğimizde ben de çok kötü olmuştum...bi daha kolay kolay evcil hayvana yanaşamıyor insan böyle kayıplardan sonra...
çıtırlarım, yarın bize ankara yolu gözüktü, bayram için...baştan sööliyim, biraz kaçamaklı geçecek gibi sankiiiiiiiiiiiii:))) inşallah çok + lanmadan dönerim...bugun biraz hazırlık felan yapmam lazım...gün içinde ve yarın foruma girebilir miyim bilmiyorum...Eğer giremezsem de herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum...kızlar bu şeker bayramı heeee, hafife almayın, baklavaları tatlıları götürmeyin sakınnn:))) hepinizi çooooooooookkk özleyeceğim fıstıklaaaaaarrrr, siz de beni özleyin olar mıııııııı
sedecam canım sonuçlarını çok merak etsemde şimdiden tahmin edebiliyorum harika çıkacaklar baksana baştan vermiş sinyallerini:))
canım geçmiş olsun dikkat et kendine..
günaydın canımcım..sanada bol eksili günler:))
cinoooo bak baştan ayarı veriyon millete fırçalamasınlar diye dimi
evet yaa bayram ziyaretlerini askıya mı alsam acaba yoksa ramazandakiler geri gelir gibime geliyo
yada light baklava yapıp yanımızda taşısak nasıl olur acaba
canlarımmmm dukan yoldaşlarımmm pazartesiden beri işler çok yoğun gün içinde giremiyorum eve gelmem 12 yi buluyor o yüzden uzak kaldım ama yılmıyorum saat kaç olursa olsun bütün geçmişi okuyup öyle yatıyorum çok merak ediyorum çünkü
Bu arada Zeynep ablacım başın sağolsun, berrinim teyzene çok geçmiş olsun canım...
Şimdi yine yatmaya gidiyorum yarın akşamdan itibaren eski düzenime döneceğim inşallah, hepinizi çok özledim, iyi gecelerrr
bizdede cicikuş var 1,5 sene oldu.onu kaybatmenin acısı büyük olmalı ....üzüldüm.
canım teyzene geçmiş olsun.Allah şifasını çabuk versin
teşekkür ederim özgül ablacımvalla bayram sonu bekliyoruz seni de karışmam çok özlettin kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?