bişey soracam mavi yeşilin bisküvileri serbest mi yesek nolur
eti formun çikolatalısı çok güzel
bir de limonlusuna bayılıyorum ..
keşke serbest olsa yahuu
ya dün markette gördüm kakao kremalı bisküvi vardı şekersizmiş içinde kepek yulaf falan yazıyordu eti formun çikolatalısını biliyorum az mı yedim zamanında
ölürüüüm ben onlara ölürüüüümmm
bi arkadaş çikolata tarifi verdii..
bende yaptım .
yağsız yarım çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı kakao ve tatlandırıcı..
benmkne ekledğim tatlandırıcı fazla olmuş çikolatam içimi kıydı
buzluğa at sonra çıkar ohhh miiss .. bende çikolata yiyorum artık .. valla yazan arkadasın ellerne sağlık ..
arada böyle tatlı krizleri tutunca iyi oluyor
canım çok çok çok sevindim, inşallah saplıkla kucağına alırsın, eeeeeee muhtemel doğum zamanı ne bebişinin??????Kızlaaaaaarrrr kesinleşti hamileyimmmm
ah anneler ahhh, ben evleneli 9 sene oldu, dün annem telefonda 60 çok az kızım sen yinede 70 olunca bırak diyeti, hasta falan olursun sonra diyor...getirtip bu yazıyı okutacağım valla brava
bu sefer de aman o da doktor muymuş vs gibicesinden konusacak biliyorum
ahh annem yaa ..
neyse biraz akşama unuttu gibi söylenmiyor..
ekmek yemiyorum ya .. kızım aç gidip aç geliyor dersaneye kafan çalışmaz beyin şekerle çalışıyor filan diyip duruyor
hakkımda hayırlısı .. sorsun bi bakalım sevgili eczacısına ..
annem ya onu çok seviyorum da arada tutarı tutuyo .. sebze günümde bana patlıcan yapmıştı ateşte közler gibi
bir baktım 5 tane patlıcan yapmış.. anne dedim sülalece yiyeceğiz heralde dedim .. bu sebze günleri iyi oldu en azından doyarsın biraz dedi yaa
yok anne çok tok tutuyor zaten et yumurta dedim .. olsun diyor sebzedeki vitamini al bak kış geliyor diyor
o da haklı.. ama ben bu kilolarla mutlu değilim..
ben geçen hafta yaptım, tarif baya benziyor ama hiç hoş olmadı, yulaf kepeği tadı sadece, hatta sabah yaptığım krepler bile kekten kat kat lezzetliydi, halen duruyor hatta, şimdide yeniden denemeye cesaret edemiyorum inanEki Görüntüle 280656
tatlandırıcı almayı başarınca hemen kakaolu kek denemesine giriştim. Simla'nın bloğundaki tarifi biraz değiştirerek yaptım. tarif:
2 yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 kaşık yoğurt,
6 kaşık yulaf kepeği,
3 kaşık buğday kepeği,
2 kaşık stevya tatlandırıcı (az tatlı oldu, bir dahaki sefere 3 kaşıkla yapmayı düşünüyorum)
1 paket kabartma tozu,
5-6 damla vanilya aroması,
1 kaşık kakao.
hepsini çırptım. kalıptan çıkarması kolay olsun diye yağlı kağıttan iki şerit kesip kalıbın iki yanına birbirine paralel olarak koydum. kalıbın şeklini alsın diye biraz ıslattım kalıbı, zaten harcı dökünce kağıtlar yapıştı kalıba. 175 derecede 30-35 dakika kadar pişirdim.
kalıptan tek parça halinde çıkarmak için : piştikten sonra kalıbı ters çevirip üstüne soğuk ıslak bez koyup üstüne poşet geçirdim. 4-5 dakika bekleyip kalıbı çevirdim. kağıtların ucundan tutunca pıt diye çıktı kalıptan. fotoğrafta tırtıklı görünen bölgeler kağıdı çıkarırken hasar aldı..
yıllardır kek yapmamıştım. normal kekten farklı gelmedi bana tadı. öyle yulaf kokusu falan yok. sadece tatlandırıcı az gelmiş, ama yenebilecek kıvamda. hatta eşim, bugüne kadar yulaf kepeğiyle yaptığım en güzel şey olduğunu söyledi
getirtip bu yazıyı okutacağım valla brava
bu sefer de aman o da doktor muymuş vs gibicesinden konusacak biliyorum
ahh annem yaa ..
neyse biraz akşama unuttu gibi söylenmiyor..
ekmek yemiyorum ya .. kızım aç gidip aç geliyor dersaneye kafan çalışmaz beyin şekerle çalışıyor filan diyip duruyor
hakkımda hayırlısı .. sorsun bi bakalım sevgili eczacısına ..
annem ya onu çok seviyorum da arada tutarı tutuyo .. sebze günümde bana patlıcan yapmıştı ateşte közler gibi
bir baktım 5 tane patlıcan yapmış.. anne dedim sülalece yiyeceğiz heralde dedim .. bu sebze günleri iyi oldu en azından doyarsın biraz dedi yaa
yok anne çok tok tutuyor zaten et yumurta dedim .. olsun diyor sebzedeki vitamini al bak kış geliyor diyor
o da haklı.. ama ben bu kilolarla mutlu değilim..
merhaba,
Ben cakıl :)
Dukan dıetı ıle yaklasık 10gun once tanıstım burdan sızı takıp edıyorum bır suredır. Yarın bende baslamaya karar verdım. Hedefım 25 kılo surem kısıtlıumudum 3 ay gıbı bır surede verebılmek.Enazından ılk 2 ayda 10 kılo verıp sonra devam edebılmek.
Burdakı cogu kısı bu dıete baslayalı uzun zaman olmus yenı baslayan bırı sıze sıkıcı gelebılır :) Ama yazdıklarınızı okumak bıle ınsanı dıete baglıyor. Karar vermemde yazılanlar etkılı oldu dıyebılırım :) etlı seylerı coksevmıyorum umarım alısabılırım.Hayatımda ılk defa makarna ve dondurmadan uzak kalacagım.Bir kıtapta okumustum ınsan 6 ayda yemedıgı seylerın tadını unutabılıyormus.Umarım makarna ve dondurma ıcınde aynı sey gecerlıdır. Gercı bu dıette dıet dondurmaya ızın var dıye okudum bır bolumde umarım yanılmıyorumdur ya da yanlıs anlamamısımdır.Hatta bır bolumde dıet pudıng de vardı sanırım...Bır sekılde cozum bulmaya calısacagım :)
slmlar
ilk defa denicem bu diyeti.
3 gün protein+3 gün protein ve sebze snra yine 3 gün protein+3 gün protein ve sebze şeklinde yapmayı düşünüorum 15 gün kadar.
doğru mu anlamışım acaba?
sabh peynir ve yumurta yiyebilioruz dimi? beyz peynirde protein yani?
merhaba,
Ben cakıl :)
Dukan dıetı ıle yaklasık 10gun once tanıstım burdan sızı takıp edıyorum bır suredır. Yarın bende baslamaya karar verdım. Hedefım 25 kılo surem kısıtlıumudum 3 ay gıbı bır surede verebılmek.Enazından ılk 2 ayda 10 kılo verıp sonra devam edebılmek.
Burdakı cogu kısı bu dıete baslayalı uzun zaman olmus yenı baslayan bırı sıze sıkıcı gelebılır :) Ama yazdıklarınızı okumak bıle ınsanı dıete baglıyor. Karar vermemde yazılanlar etkılı oldu dıyebılırım :) etlı seylerı coksevmıyorum umarım alısabılırım.Hayatımda ılk defa makarna ve dondurmadan uzak kalacagım.Bir kıtapta okumustum ınsan 6 ayda yemedıgı seylerın tadını unutabılıyormus.Umarım makarna ve dondurma ıcınde aynı sey gecerlıdır. Gercı bu dıette dıet dondurmaya ızın var dıye okudum bır bolumde umarım yanılmıyorumdur ya da yanlıs anlamamısımdır.Hatta bır bolumde dıet pudıng de vardı sanırım...Bır sekılde cozum bulmaya calısacagım :)
canım çok çok çok sevindim, inşallah saplıkla kucağına alırsın, eeeeeee muhtemel doğum zamanı ne bebişinin??????
ah anneler ahhh, ben evleneli 9 sene oldu, dün annem telefonda 60 çok az kızım sen yinede 70 olunca bırak diyeti, hasta falan olursun sonra diyor...
ama annenin kafasına takılan sorular ara ara benim kafamada takılıyor ne yalan söyleyim, sonra kitapta okuduklarıma ve daha önce bu diyetle ilgili nette hiç olumsuz bir yorum okumamış olmama güvenip devam ediyorum yoluma
ben geçen hafta yaptım, tarif baya benziyor ama hiç hoş olmadı, yulaf kepeği tadı sadece, hatta sabah yaptığım krepler bile kekten kat kat lezzetliydi, halen duruyor hatta, şimdide yeniden denemeye cesaret edemiyorum inan
ama yaptığın çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, afiyet olsun
ebi merhaba;
kitabı okudun mu? atak dönemi vermeyi düşündüğün kiloya göre değişen bir süre ve saf protein yapıyorsun. seyir dönemine geçtiğinde 5+5 ya da 1+1 seçenekleri var. 5+5 sıkıcı geldiğinden genelde 1+1 yapıyoruz.
benim sabah kahvaltım uzun zamandır haşlanmış yumurta ve light beyaz peynir. sebze günlerinde salatalık-domates ekleyebiliyorum yanına. aslında o kadar alıştım ki, ona da gerek duymuyorum, gayet doyurucu oluyor.
kitabı okumadımilk fırsatta alıcam ama.
benim 15-20 gün içinde 5 ya da 4 kilo vermek hedefim.
o zaman 5 gün saf proteinle başlıorum daha snra 1+1 diye devam edicem.peki 1+1 kaç gün sürcek? 5 gün protein 10 gün 1+1mi yapim?
ay hiç bilmiorumbana yardım et lütfen
sen başla bi.atak evresini gec herkes yardım eder sana.fakat ilk önce atak ve seyir evlerelerinin dukandan çıkar bakalım kaç güm atagın olacak
kitabı okumadımilk fırsatta alıcam ama.
benim 15-20 gün içinde 5 ya da 4 kilo vermek hedefim.
o zaman 5 gün saf proteinle başlıorum daha snra 1+1 diye devam edicem.peki 1+1 kaç gün sürcek? 5 gün protein 10 gün 1+1mi yapim?
ay hiç bilmiorumbana yardım et lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?