Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

belki yeni başlayan arkadaşlara fikir verir diye yediklerimi yazıyım

dün sebze-protein günümdü
SABAH: yarım domates, yarım salatalık, light peynir, yulaf kepeğiyle yapılmış 2 adet krep, 3 adet içi light kaşarlı közlenmiş mantar
ÖĞLEN: 5 adet yağsız pişmiş köfte, ayran
İKİNDİ:yulaf kepeğiyle yapılmış 1 dilim browni
AKŞAM: bol etli yeşil fasülye, ayran, yağsız mevsim salata
YATSI: 1 bardak süt
aralarda 2 litre su, 1 maden suyu, 1 fincan yeşil çay ve 1 türk kahvesi

bugün protein günüm
SABAH: yulaflı krep, light beyaz peynir, çay
ÖĞLEN: haşlanmış tavuk but, salatalık turşusu ve dereotu ile tatlandırılmış yoğut
AZ ÖNCE: 1 bardak süt
AKŞAMA: balık, diyet kola

carmennnnnn, sence yediğim protein miktarı az mı? daha fazlasını yiyebileceğiimi sanmıyorumda ((((

kızlar ben de spor yapamıyorum. haftada 1 veya en iyi 2 kere yüzebiliyorum o da ne kadar yeterli hiçbir bilgim yok.bayramda ziyaretlere giderken cok efor sarfedicez ama ben spor olarak onu bekliyorum heheheh

canım dizin ağrıyosa bence en iyisi yüzmek ama sıkıntılı bir iş. Yinede fazla yürüme ağrıdığını hissedince eve dön :)
evet canım, üst kat komşumdan biliyorum, yüzmek kadar güzel spor yok aslında, kadın 65 yaşında iki bacağında da kalça çıkığı var ve doktor sağlığınızı sadece yüzmeye borçlusunuz, yoksa şimdiye defalarca ameliyat olmanız gerekirdi diyor her kontrole gidişinde
şimdi yüzme salonu yok, deniz mevsimide bitti malesef (ben sinoptayım)
ama yazın hakkını verdik yüzmenin, o zaman çok rahattım, hoş kilo verelide ağrısı kalmadı nerdeyse dizimin, birde hergün en az 2 saat ayağımda oğlumu sallıyor olmasam ((( hoş oda bir spor diye avutuyorum kendimi...
evde koşu bantı var, yorulunca hemen iniyorum zaten, eskiden 10-12 dakika anca yürüyordum, şimdi rahat 25-30 dakika yürüyebiliyorum, çok güzel bir duydu

Kızlarrr

Şimdi bir arkadaşımla konuştum. Onun kuzeni ve eşi Dukan diyeti ile tam 25-27 kg vermiş. Kendiside bir ara yapmaya niyetlenmiş ama yapamamış.

Şöyle dedi; ilk 15-20 gün çok fazla kilo verememişler 20. günden sonra birden hızlı kilo kaybı olmuş. O ciddi kilo kaybından sonra tekrar durmuş kilo verme ve bu duraklama sürecide yaklaşık 15-20 gün sürmüş. Son duraklamadan sonraki zaman zarfı içinde kalan kilonun büyük bir kısmını vermişler. Yani diyor ki ikinci duraklamadan sonra biz tanıyamadık resmen bambaşka insan oldular. Duraklamalar çok önemli dediler, kesinlikle bozulmadığında muhakkak kilo veriliyor.

Bizimde öyle oldu ya kızlar ilk 1 ayda süper kilo verdik çoğumuz şimdi ise haftada 1 kg bile zor verir hale geldik. Demeki 20 gün olayı bizde de oluyor ne dersiniz.

yoğurt çorbası yapıyorum kesik kesik oluyordu mantar güzel oldu tavsiye ederim
bende diyordum acaba hep benim çorbam mı kesiliyor?????? demekki normal, yulaf kepeğinden kaynaklanıyor

kefir konusunda da hiç bilgim yok, ama sanki geçenlerde konusu olmuştu, ben içmediğim için pek ilgimi çekmedi açıkcası

kızlar kefiri sormuştum serbest mi acaba

kitap kefirden bahsetmiyor. fransızlar boyle bir içecekten haberdar değiller haliylen. ama kefir sütün mayalanması ile oluşan bir içecek oldugu icin serbest oldugunu dusunuyorum. sonucta yogurt ile aynı mantığa sahip. ve protein...

ayy canım insallahhhh.ben de herkesten boyle duydugum icin umutluyum sahsen. birden oyle hıozlı gidecek ki kendimizi tanıyamıcaz hattaaa herkes boyle soyluyorsa bir bildikleri var demekki. benim 22. gunum bugun ve durdu kilo vermem. ama sabrediyorum hızlıca gidecek

ay çok güzel bir haber, regl oldum falan diye kendiimi avutuyordum ama ciddi bir endişe içindeydim acaba artık işe yaramayacakmı diye, sen bu mesajı saklayıp haftada bir göndersen keşke de bize duraklamalara dayanmak için moral kaynağı olsa
resmen direnişe geçti bizim metabolizmalar, kıymete bindi yağcıkları

ahahaha cvalla cok hoş bir öneriydi bu. cidden cok umut veren bir mesaj olmuş telli turnam. umutsuzluga kapıldıkca bu mesajı okumak bize farz oldu:)

Aynen kızlar şu an bize direniyorlar alçaklar

Annem hep der sakın yeme bir anda gidecekler diye. Baksanıza şu hale 1 ayda 9 kg veren ben 2 haftadır 2 kg becerip veremedim. Nasıl sinir oluyorum bir bilseniz. Biraz daha sıkalım dişimizi. Bir yerde okumuştum, duraklama döneminde suyu ve sporu arttırmak gerekiyormuş. Bu metabolizma çalışma hızına çok faydalıymış.

Aman kızlar onlar direniyorsa bizde direnelim.

oyy oyy Allah bağışlasın...
Aslında belediyelerin salonlarında var oralarda yüzülebilirsin.. malesef ben hastalıklarımdan dolayı gidemiyorum..
kilolar gidince daha da zevk vericek inşallah ağrısız sporun :)

günlük ictigim su miktarı: en fazla 1 lt
çay: 0,5 lt şekersiz
kola:1 bardak

sizce bu miktarlar yeterli mi. su tuketemiyorum yaaa keşke biraz daha icebilseydim

IS Yerinde olmak da dezavantaj ha bire atistirilmiyor:44:

evet haklsınız ama benim genelde sabahları çok sorun oluyo çocukları okula hazırlıyorum onlara kahvaltı yaptırayım derken kendim kalıyorum öğlenede tabi çok acıkmış olarak eve geliyorum sonuç ortada işte.
patik olsun diye hazır bişeyler hazırlıyım diyorum haşlama tavuk falan ne bileyim köfte.
mesela köfteyi nasıl yapıyosunuz yağsız etmi çektiriyosunuz ölemi yapıyosunuz.
yoğurt mesela normal yoğurt olabilirmi yoksa illaki sıfır yağlımı olmak zorunda bunları tek tek hesaplamak zor geliyo bana ama bu sefer kararlıyım inşallah devam edicem bıktım çünkü sürekli aynı kiloda takılıp kalmaktan

ay hiç sorma, atağın 4. günü regl olmama rağmen 8 günde 3.6 kilo vermiştim, şimdi nerdeyse 1 haftadır gram oynamıyor, çok siinir bozucu ama... yarın tahlil vercem zaten, bakıyım bi diyorum kolesterol, şeker, karaciğer enzimleri, üre ne alemde, diyet yapıyoz diye sağlımızdan olmayalım, dimi?????
en son tahlilde, dite başlamadan önce koletrerolüm almış başını giidiyordu, bu kadar et ve yumutra ne yaptı acaba, çoooooook merak ediyorum
bende bu ara tam tersine sporu tamamen bıraktım, termo aktif şort ve yağ yakıcı kremi hiç kullanmadım, neyse yarın başlarım, inşallahhhhhhhhhh

sizce bu miktarlar yeterli mi. su tuketemiyorum yaaa keşke biraz daha icebilseydim

şöyle düşün canım masaya birşey döküldüğünde colayla yada çayla silemezsin su ve bez gerekli.... protein yağları eritirken bunu ancak suyla atabilirsin çay ve cola hatta hiçbir içecek suyun yerini tutmaz

haklısın canım. orla su içmeye alıştırmalıyım kendimi.

su sorunu bendede var önceden okadar çok su içerdimki bu aralar nedense hiç içesim gelmiyo havalar soğudu ondanmı acaba vücut terlemediği için suyada ihtiyaç duymuyo ama günde 10-12 bardak içmen gerekiyo demişti diyetisyen bana o nedenle zorlada olsa içmeye çalışıyorum.
bence çay veya diğer içeceklerin dışında 10-12 bardak su içmek gerekiyo.
neticede vücuttaki yağlar idrarla atılıyo suyun çok önemi var yanında başka şeylerde içmek çok daha iyi olur tabi.

İyi olur canım testlerini yaptır bizimlede paylaş. Bende gideyim diyorum test falan yaptırayım. Bundan 5-6 ay önce yaptırmıştım herşey gayet normaldi. Arada bakmak lazım..

Gidecek inş kilolar kurtulcazz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…