Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

öglen yemeginde sadece bol naneli - light peynirli domates corbasi ictim, doydum. canim baska birsey yemek istemiyor.

sizce az mi ? yoksa mutlaka et vs... yemeli miyim ?

Canım akşama proteine ağırlık verirsen sorun olmaz zzanımca.

benim gördüğüm very berry muffinde şu dondurulmuş karışık kırmızı meyveler de vardı, o yüzden öyle zannettim.
goji serbest

kizlar krep tarifiniz var mi alabilir miyim ?

birde menemen yapmayi düsünüyorum haftasonuna, biber ve domates , sogan ve yumurta
ben hiç krep yapmadım o yüzden bilmiyorum ama senin için araştırdım...
DÜRÜM LAVAŞI(HER EVRE)

Detaylı Tarifi:
İlkönce yumurtayı bir tabağa kırıyorsun ve kabuklarını hemen çöpe atıyorsun. yarım çay kaşığı kabartma tozunu bir çatalla iyice yedirerek çırpıyorsun taa ki homojenize olana kadar. ardından bir kaşık süttozu (abartmadan) tabağa serpip iyice çırpıyorsun. başka bir yemek kaşığını eline alıp tekrar abartmadan 1 kaşık yulaf kepeği ekliyor ve çırpmaya devam ediyorsun. çay bardağından çok az sütü ekleyip (yağsız ve ılık olacak tabii ki) elindeki malzeme tamamen homojen hale gelene kadar çırpıpı kaşıkla da karıştırıyorsun.
bu işlemlerin yarısında tevlon tavayı ateşe alıyorsun ilk önce 40 saniye yüksek ateşle sonra kısık(en küçük gözde) ateşte tavayı kızdırıyorsun. Tavan benimkii gibi dandik ve çizikse ilkk önce bir çay kaşığı sıvı yağ damlatıp peçeteyle sil, kaliteliyse gerek yok.
elindeki sıvı iyice homojen hale gelmişse bunu ortaboy bir cezveye dök. Tavayı ortalayarak bir çay kaşığıyla karıştıraraktan yavşça dök ve karışımın tavanın her bir köşesine dağılmasını zevkle seyret.
yaklaşık 2 dakka sonra tahta ya da plastik bir şeyle(spatula ya da kaşık olabilir, bende kırık bir plastik vardı) azcık ucundan kaldırıp bak (aynen çekyatın altına bir şey kaçar da ucundan kaldırıp bakarsın ya , öyle bak) eğer azcık kahverengileşmişse yavaşça ucunundan kaldırmayı dene kendini bırakıyorsa korkmadan elinle tutarak yavaşça çek , merak etme elin yanmaz. kaldırıp öteki yüzünü kızart. bu arada sana bakan yüzü açık kahve ise az daha koyu kahve olması için tekrar çevireceksin unutma. diğer yüz bunun gibi kahve olmuyor ekmek kızarır gibi kızarıyor. bunu 2 sefer daha çevir çok bekletmeden 15 sn falan, eğer yeteneğin varsa tavayı sikeleyip havada da çevirebilirsin ama şansını zorlama bence.
sonra bunu geniş bir pasta tabağına alarak dürüm malzemesinii içine koyabilirsin. ben 4-5 dilim çemensiz pastırma ve 4-3 dilim füme eti az ısıtıp içine koydum ve 3 dilim de ince light kaşar ekledim, sonra fiyonk şeklinde sararak tekrar tavaya koyup elimle bir müddet çok ezmeden bastırdım, çevirip diğer yanını da bastırdım, bu arada kaşar da yumuşar ve dürümün de çakı gibii olur dağılmaz.
afiyet olsun...

Not1: yumurta konusunda eğer kolestrol sorununuz olabileceğini düşünüyorsanız sadece beyazını kullanmkta hiç bir sakınca yok.

Not2: eğer yulaf limitiniz dolduysa, yulaf yerine 1 kaşık süttozu daha koyabilirsiniz.Ama süttozu limitinize de dikkat edin tatlı krizlerinizde dukanella için çok gerekli olabiliyor.

Not3:eğer mide bulantınız varsa ve tuzlu seviyorsanız, ilk karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz.​
[FONT='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]ALINTIDIR : [/FONT]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=326633894029208&set=a.326026324089965.97096.289208191105112&type=3&theater

valla canim süpersin, bayildim tarife
özellikle tarifin anlatim bicimine

hafta ya denicem, cogu malzeme yok, kabartma tozu süt tozu falan. yanliz kitapta bir yerlerde dukan kizi icin bir tarif vermisti cok basit onu bulamiyorum kitapta, sanki yok oldu silindi. o cok kolay ve ilgincti

kizlar krep tarifiniz var mi alabilir miyim ?

birde menemen yapmayi düsünüyorum haftasonuna, biber ve domates , sogan ve yumurta

menemeeen süper oluyor... kokusu bile yetiyorr:)
eski yemek alışkanlıklarından dolayı ekmeği banıp yemek geçmiyor değil içinden:))
onun için içine ben peynir doldurmuştumm:d daha katı olsunkii ekmek aramıyım diyee:)

yok yok asla denemem:))

özlediğim tek şey pizza:))) evde annemle dukan pizza denemesi yapıcas
p+s günüme denk getirip... jambonlu ve ya kuşbaşı et+ mantar + biber+ bol kaşarlıı:))) diyetimize uygun:)

pizza hamuru denemeleriniz var ise paylaşırsanız cidden çok sevinirim:) kokusu burnumda bu aralar

yukarıdan profilime tıkladığınızda oradaki seçeneklerde çizelge var oraya yapıştırırsanız tamamdır :)

frofil düzenlemedeki çizelgeden giriyorum.aşağıdaki hatayı veriyo
Bu alandaki Çizelge yazılımınız öngörülen Formatta değildir. Lütfen bu alanın açıklamasını okuyun..

frofil düzenlemedeki çizelgeden giriyorum.aşağıdaki hatayı veriyo
Bu alandaki Çizelge yazılımınız öngörülen Formatta değildir. Lütfen bu alanın açıklamasını okuyun..
çizelgenin linki http ile başlayıp png ile bitmesi gerekiyor sanırım. bu şekilde değilse sorun olabilir

Dukan Pizza
Tatlı - hamur işleri formatında bir istisnaya daha yer vermemin sebebi, annemle bu akşam denediğimiz pizzaları çok sevmemiz ve paylaşmak istememiz. Umarım siz de bu tarifi dener ve bizim kadar beğenirsiniz :)

Hamuru için:
1 yumurta akı
1 bütün yumurta
3 çorba kaşığı light labne
2 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 çorba kaşığı buğday kepeği
1 tatlı kaşığından biraz az kuru maya
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Dilediğiniz baharatlar (ben azar azar olmak suretiyle kekik, tatlı kırmızı biber, kimyon ve karabiber kullandım.)

Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 küçük diş sarımsak
2-3 dilim light taze kaşar
Dilediğiniz sebze ve şarküteri ürünleri
(ben pizzalarımda soğan, mantar, yeşil biber, domates, salam, küp küp doğranmış light beyaz peynir, çeşitli baharatlar ve birkaç dilimi geçmemek kaydıyla da Pınar'ın De Light sucuğundan kullandım.)

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Kepekleri, mayayı, tuzu ve baharatları bir kasede karıştırın. Başka bir kapta yumurtalarla labneyi çırpın, kepekli karışımı buna ekleyin ve çırpmadan kaşıkla karıştırın. Sıvı kıvamdaki karışımı mikrodalgaya uygun bir fırın kalıbına koyun. Karışımın incecik olması çok önemli, aksi takdirde ortası pişmiyor. Mikrodalgada 3 dakika kadar, aralarda kontrol ederek pişirin. Sıvı bir yeri kalmayınca mikrodalgadan alıp fırına koyun ve hem alttan hem üstten 160 derecede 15 dakika kadar pişirin. Kenarları çıtırlaşıp her yeri piştikten sonra kabıyla beraber fırından alın.

1 çorba kaşığı salçaya bir diş sarımsak ezip sulandırarak karıştırın ve fırından yeni çıkmış pizza hamurunuzun üzerine sürün. Hamur soğumadan her tarafına peynir parçaları yerleştirin, ardından üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin ve baharat serpiştirin. Tekrar fırına atıp 180 derecede 10 dakika (ya da peynirler eriyip malzemeler pişene kadar) üstten pişirin. Kendi kabıyla servis yapın.

bugün bende denemeyi düşünüyodum bende çemensiz pastırmalı kaşarlı falan bişey yapıcam bakalım deneyelim nasıl olcak

indirilmiyor bu.. link verebilirmisiniz?

sanırım bunu yazan arkadaşın elinde linki yok.çünkü torrentten falan indirebilirsiniz demiş.bu torrent bilgisayarını herkese açtığın bir programmış.benim eşim izin vermedi.bilgin olsun.

canım eşiniz kısmen haklı.torrent bütün bilgisyarını bilgilerini fotoğraflarını ya da işte bilgisyarında ne varsa diğer torrent kullanıcılarına açan bir program değil ama mesela sen torrentten bu egzersiz videosunu indirdin diyelim,başka bir torrent kullanıcısı da torrentten senin indirdiğin videonun aynısını indirmek istiyor işte o zaman senin indirdiğin bu video ona kaynak oluşturuyor.yani demem o ki sadece torrentten indirdiğin dosyalar,o da herkese değil sadece torrent kullanıcılarına açık oluyor.yoksa bilgisayarındaki bilgiye fotoya falan ulaşmak için başka özel programlar var,bu çok basit bir paylaşım programı,yazılımı da öyle.ben 10 senedir kullanıyorum başıma daha hiç bişey gelmedi:)

dediğin gibi torrentten indirdiğim için başka alternatif yol bilemiyorum.sadece söyleyebileceğim çok etkili olduğu videonun ve benim şahsım adına torentten indirdiğim.sağlıcakla kalın=)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…