günaydınlarrr,
dün akşam yulaf kepeğiyle ekmek yaptım
krepten çok sıkılmıştım, hele kahvaltıda süper gitti
dün akşam da tavuk köftemin üzerine sarımsak tozu serpilmiş kaşar eritip döktüm biraz da acı toz biberle süsledim
hem gözüme hem damağıma hitap etti
onunkinde pirzola ve şehriyeli pilav olmasına rağmen eşim bile bakıp duruyodu tabağıma
hadi bakalım hayırlı olsun diyelim :)benm 1 ayı geçti başlayalı devam :)bildiğim kadarıyla cevap veriyim canım
1-yumurtayı ben sabah haşlıyorum iş yerinde sıcak suya koyup ısıtıp yiyorum güzel oluyo ama imkan yoksa deiklerinde yenebilir.
2-yulaf kepeği real ve migrosta var,bitiyo genelde istetirsen getirirler
3-salçayı bilmiyorum ama yoğurdu yiyebilirisn (bence hergün yeme ama )
4-ben süt ,yeşilçay nescafe ve yoğurt tercihe diyorum
1-cnm light peynir ve yağsız jambonla da kahvaltı edebilirsin,ama benim tavsiyem akşamdan yulaflı yumurtalı krebini hazırlayıp kahvaltıda onu da tüketmen, çünkü yumurta da yulaf kepeği de çok tok tutuyor.
2-migroslarda var,en kötü ihtimal netten satın alabilirsin.
3-salça çok tuzlu olduğundan domatesin kendisini kullansan daha iyi olur.atak döneminde bile etlere tat katmak için 1 kaşık domates püresine izin var.activianın yoğurtları %3ten fazla yağ içeriyor,dukan amca süt ürünleri en fazla %2 yağ içermeli diyor.sütaşın light meyveli yoğurtları var.ama probiyotik değil o da.ya %1 farktan bişey olmaz diyip activia alacaksın, ya yoğurt probiyotik olmasa da sindirime yararlı deyip sütaş.yulaf kepeği aldıktan sonra probiyotiğe ihtiyacın kalmaz sanıyorum.
4-ataktaysan süt,yoğurt,biraz jambon veya peynir,ya da ana öğünden artan varsa onu tüketebilirsin.sütlü bir kahve içebilirsin.sütüne veya yoğurduna tatlandırıcı,dr.oetkerin sıvı aromalarından,tarçın,vanilya,nane gibi baharatlar ekleyerek tekdüzelikten biraz olsun çıkarabilirsin.seyirdeysen çiğ veya pişmiş sebze,ama yanında mutlaka protein olacak.
umarım faydası olmuştur.hepimize kolay gelsin.
günaydın tontişler..
dünkü mezgit faciasından sonra bugün tartıldım.ama tartıya çıkarken ayaklarım titredi.ve kilo almadan güne başlamışımsabahları daima +400-500 oluyorum ben.
sizde bana hiç acımadınız 'yani kalk git spor yap ,suyu artırbirşey olmaz desenize uyku uyumadım vicdanımın gurultusundan...
bu arada geçmişi okuduğumda gördümki baya yoğunmuş son 2 gün,baya bi aramıza yeni katılanlar var.bilgimiz olduğunca hepimiz herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz hatta bazen aynı soru daha 1 sayfa önce sorulmuş olsa bile,yeni başlayanlardan bu msjımı okuyan olur mu bilmiyorum ama ben yazıyım yine de;
soru soranlar cvp gelmediğinde nasıl sinirlenip tepki veriyolar sa bizde daha son bikaç sayfa içerisinde yazılmış hatta bu başlığın ilk sayfasında yazan şeylerin defalarca sorulmasına aynı tepkiyi verelim sinirlenip kızalım o zaman :) bana göre bu diyetin tam mantığını kavramak için kesin ve kesin olrak kitap şart ama almıyosanızda kendiniz bilirsiniz tabi neyi ne için yaptığınızı bilmeden bindik bi alamete tarzı gidersiniz ha biz yine yardımcı oluruz elimizden geldiğince ama bari Allah rızası için buradaki ilk sayfayı okuyup az çok bu diyet nedir ne değildir bi ön bilgi alıp diyete karar verin,1+1 5+5 ne demek,ne zaman meyve yemeye başlayabilceksiniz,hangi süreceniz ne kadar sürecek vs. bu konularda bi ön araştırmanızı yapın bu diyet size göre mi karar verin ondan sonra başlayın ki sonra yarıda bırakıp vücudunuza zarar vermeyin.
günaydın herkese arkadaslar atak evresinde verılen kilo su mu tamamen benım 6. günüm ilk iki gün 2 kilo verdım diğer 4 gün 100 gr bile oynamadı
bir daha olmayacak kesin kararlıyım..şurada verilecek 6 kilo kalmış..bununla geçmiş olsun diyelim...
canım kusura bakma geç cevap yaziyorum belki senin boyun uzundur ondan 3 gün vermiştir benim boyum 1.63 ondan 7 gün demiştir
hepimize kocamannn günaydınn....
dünkü krep yapımı videosunu izledikten sonra eve gidip denedim... 1 kaşık (silme belki de daha az) yulaf kepeği 1 yumurta beyazı ve bi çimdik himalaya tuzunu iyice çırptım... sonra göz kararı süt ekledim... tavamı iyice kızdırıp altını kıstıktan sonra krep karışımını tavaya döktüm... incecik bi krep oldu bi güzel pişirdim... tersini çevirdimm biraz da arka yüzünü pişirdim ve bildiğin lavaş oldu... içine de bir dilim dana jambonu ve azıcık light kaşar peyniri ince ince dilimledim krebimin içine yerleştirdim bide güzel sarıp kürdan sapladım... biraz da öyle tavada beklettim... öfff kaşarlar misler gibi erimişti... çoook lezzetliydii...
şimdi de sabah kahvaltımı yaptım;
* 1 bardak çay
* 2 yumurtadan yapılmış kaşarlı omlet
* 1 dilim light peynir
* 1 dilim hindi salam
* 1 dilim dana jambon
* 2 adet dukan kurabiye
ohhh misler gibi doydum ara öğüne de yoğurt yemeyi planlıyorum... öğlen de zero ve dönerim var... ara öğün tekrar yoğurt ve akşama da sanırım haşlanmış tavuk... ilaçlarımı da içtim... bugün kendimi daha iyi hissediyorum öksürüğüm çok şiddetli bi şekilde devam ediyor... moralim hala bozuk çünkü tartı + gösteriyor... düşünüyorum da acaba regl dönemim yaklaşıyo olabilirmi ki?.. sanırım öyle oluyo... ama sebebi neyse de çok takmıyorum kafaya... dukan amca bize işin taktiğini öğretti kurallara uygun devam ettikçe sıkıntı yok... o yüzden no kaçamak!!!!
Günaydın herkese
akşam en az 1 yada 1 buçuk saat mutfakta zaman geçirmek şartıyla ertesi gün kahvaltı yapabiliyorum... poğça-kurabiye yada ekmek yap... sonra peynirlerini hazırla kaplara koy... sonra jambonlar... bilmemne derken gece olmuş :2: annem de sağolsun fırındakiler pişince atıyo çantama günlük hakkım olanı... oldu bitti... dün haşlanmış yumurta koymuş annem çantama ama ben bıktım haşlanmış yumurtadan eve geri götürdüm bi dünya da azar işittim aç kaldım diye...ohhh afiyet olsun vallaa
sen bayağı bayağı kahvaltı yapabiliyorsun
ben 1 katı yumurta yiyorum okadar
hoş bugün muffin yicem nescafe ile:)
bir daha olmayacak kesin kararlıyım..şurada verilecek 6 kilo kalmış..
akşam en az 1 yada 1 buçuk saat mutfakta zaman geçirmek şartıyla ertesi gün kahvaltı yapabiliyorum... poğça-kurabiye yada ekmek yap... sonra peynirlerini hazırla kaplara koy... sonra jambonlar... bilmemne derken gece olmuş :2: annem de sağolsun fırındakiler pişince atıyo çantama günlük hakkım olanı... oldu bitti... dün haşlanmış yumurta koymuş annem çantama ama ben bıktım haşlanmış yumurtadan eve geri götürdüm bi dünya da azar işittim aç kaldım diye...
Bu tamamen senin bünyenle ilgili bir durum bazen arkadaşlar haftada bir kilo veriyor bazende ayda bir kilo...Bu yaşına,daha önce diyet yapıp yapmadığına,doğum sayına göre değişir... Kitabı okuduysan kitapta haftada bir kilo normal olduğu söylenmiş seyirde tabi bu sana bağlı olarak değişebilir...Bende seyirdeyim geçen hafta bir haftada 2,300 kg verdim meselaAma bu hafta daha az veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?