Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba arkadaşlar dukan diyeti yapıp bırakmış biri olarak geldim buraya bırakmamın sebebi kesinlikle faydasını görmediğimden değildi sadece tatile gitmiştim bir daha toparlanıp başlayamadım en kısa zamanda başlamak istiyorum çok güzel kilo veriliyor başlarda zorlanıyorsun ama sonra alışıyorsunuz insanın kilo verdikçe kendine güveni artıyor 44 bedenden 38 bedene düştüm 7 kilo verdim verecek 3 kilom daha kalmıştı sadece( en çok merak edilen soru ise bırakılınca ne kadar alınıyor benim gibi bırakıpta deli gibi yerseniz 2-3 kilo alırsınız ama tatilden evime dönünce yaklaşık 1 ayda biraz dikkat ederek geri verdim aldıklarımı şimdi 400 gr. fazlam var dukanda verdiklerimden şimdi yeniden başlasam diyorum ama bilemiyorum herkes böyle iyisin verme daha diyor ama ben 52 kilo olmak istiyorum hatta 49 acaba atakla yeniden başlasam mı siz ne dersiniz boyum çok kısa olduğu için 52 bende fazla duruyor yazmayı unutmuşum ben dukana başlarken 61.5 kiloydum bırakırken 54.5 olmuştum şimdide 54.9 um siz ne dersiniz bu diyeti bırakıp başlamak ta iyi değilmiş diye duydum karataya geçişmi yapsam karatay diyet değil zaten olması gereken dukan biraz daha katı bir de ben bu kiloyu verirken öyle çok yağ oranlarına takmadım canım çikolata çektiyse bir ısırık aldım öyle tatlı düşkünü değilim zaten ama metabolizma işi bu benim metabolizmam hızlı çabuk veriyorum zor veren biryseniz tabi umanız lazım...

arkadaslar benden size öneri karbonhidrat aldıgınız gunler yatmadan 4 5 saat once yemeyi kesin , salatalık bile yememeye calısın gece acıktıgınızda nasıl olsa benim sebze gunum bir salatalık dan birsey olmaz demeyin geceleri uyurken vucut karbonhidrat buldugu zaman az enerji harcadıgı icin yağa çevirir geceleri protein tuketin sadece uyurken de kilo verin :) zaten kilo vermenin onemli bir kısmıda uyurken proteinleri kaslar tuketir vucut enerji ihtiyacını yagı cevirerek elde eder ve ayrıca cok fazla kilo verip vermediginize takılmayın aynı kiloda olabilirsiniz ancak yagdan vermek onemlidir , bir gun 3 lt sıvı tuketirsin bir gun 2 lt onemli olan belli periyotlarda kilo vermek yani 1 hafta veya 1 ay gunluk değişmeler motivasyonu bozabilir hayatı boyunca bir cok kez diyetisyene gitmiş sporun her turlusunu yapmıs biri olarak benim size onerilerimdir kolay gelsin :)

Hem S hem P S gününüzde rahatlıkla tuketebileceginiz bir alternatif MAnTAR
Proteini mantardan alın
Çukurova Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, mantarın bilinen en iyi bitkisel protein kaynağı olduğunu söyledi.
Büyükalaca, ”Vücut, hayvansal gıdalarla, protein kadar da yağ alıyor, ancak mantarda yağ oranı neredeyse sıfır. Mantarla vücut, saf protein alır” açıklamasında bulundu.
Büyükalaca, ”Kırmızı veya beyaz et yediğimiz zaman vücudumuz yüksek oranda yağ alıyor. Bu yağlar, doymuş yağlarla birlikte geliyor ve kalp damar tıkanıklıklarına yol açıyor. 100 gram etten alınan protein oranı yüzde 17-20 civarında değişirken, alınan yağ da aynı miktarda oluyor. Oysa tamamen bitkisel olan mantar ile hemem hemen yüzde sıfır oranında yağ ile yüzde 5 protein geliyor. Mantar tüketerek yüz yılın hastalığı kalp ve damar tıkanıklıklarından korunabilirsiniz” dedi.

işte buna bayıldım 7/24 mantarlı tavuk sote yiyebilirim....

Düşük karbonhidrat tüketimine geçince birçok kişinin vücudu ilk başta tepki verir. Kimi sadece 1 gün ile atlatırken kimi bünyede 3 haftaya kadar uzayabilir.

Karbonhidrat çevriminde işe yarayacak enzimlerle dolu bünyede birden bire bu enzimler boşa çıkarken, uzun zamandır kullanılmayan enzimler, yağ yakmaya yarayan enzimlerin kullanımı gerekir. Adeta araba üreten bir fabrikada ertesi gün bilgisayar üretmeye benzer bu dönüşüm. Fabrikadaki işçiler araba üretmeyi bilir ama bilgisayar üretmeye gelince, şaşırıverirler. Yeni işçilerin üretime girmesi gerekir ve bu değiş tokuşta ister istemez kaos yaşanır.

Bu adaptasyon sürecinde birçok kişi adeta grip olmuş gibi belirtiler verir. Tüm vucudu dökülür, eklem yerleri sızlar. Kafasını kaldıramaz, yatmak ister. Zihni bulanık gibidir. Bu dönem, sigara ya da alkol, hatta uyuşturucu bırakan birinin tepkilerine benzetilebilir. Tüm vücut yoksunluk belirtileri gösterir çünkü karbonhidrat da bağımlılık yapar. Ama geçicidir, geçecektir. Dolayısıyla, vücudunuzu dinlememeniz gereken tek dönem budur.

evet ben atakta da tükettim alışmışım içmeyince duramıyorum

ooyy oyy Allah bagıslasın:) bizimde 1 yasında white golden :):) kartopumuz bzim :):) Allah uzun ömürler versin insallah size birlikte :)
amin canım sizinkine sizinle uzun bi ömür diliyorum,bende özellikle kahve rengini aradım aldığımızda sarıydı ama şimdi tam çikolata rengi sıpa

hergüne bi kilomu vayybee bana kızmıştınız haftada 2 kilo verince görün ahali görün ne metobolizmalar var maşalllah arkadaşım

çok teşekkür ederim arkadaşım....

ahhh ben de beş gü sonra böyle yazmak istiyorum yaaaaa

nazende_87 ben de bu kadar hızlı kilo verdiğime inanmıyorum, normalde çok düşük tansiyonu olan bir insanım!!! (doktorun nabzımı alamayıp nasıl ayakta duruyorsun dediğini bilirim.) her diyette de bu sorunu yaşıyordum. başladığım günden beri tatlı krizleri hariç herhangi bir sorun yaşamadım.
Bir de dukan diyetinin yanında yine formülünü buradan aldığım bir bitki çayı karışımını içiyorum akşamları bir büyük bardak.
Sanırım ikisi bir araya gelince böyle oldu. Dediğim gibi şu zaman kadar bir sorun yaşamadım. Umarım da yaşamam...

aramıza yeni katılan birçok arkadaşımız oldu... haftalık kilo bildirimlerimizi çarşamba akşamından perşembe saat 13.00'e kadar ister özel mesaj yoluyla-ister topiğimizde-isterseniz miray_hur@mynet.com mail adresime gönderebilirsiniz... macbur kalmadıkça topikte paylaşmamanızı rica ediyorum... gözden kaçsın istemem çünkü... saat 13.00'e kadar toparlanıp 14.00'de de yayınlanacak bilginiz olsun... bildirimlerinizde es geçmemeniz gerekenleri aşağıda yazıyorum...
başlangıç tarihi
başlangıç kilo
hedef kilo
geçen haftaki kilo (bunu yanlışlık yapmamam adına rica ediyorum)​

arkadaslarrr hepınızee mrbb..kitabım bugün elime ulastı,,baskülümüde sipariş verdim,,yulaf kepegi we atak ewresi malzemelerinide stoklayınca bu iş tmm..aslında niyetim bian önce baslamak ama hafta sonu memlekete gidicem orda yiyeceklerim diyete asla uymucagından hafta basına bıraktımm..wermem gereken bana göre en az 10 kilo war ama dukan amcaya görede 6 kilo.off offf bende inş...su kdr kilo verdiğim cok mutluyum kızlar die yazdıgım gunlerı gorebilirimm :)

aramıza hoşgeldin öyleyse...

tşkler yarim :) forumu sürekli okuyorum,,cok güsel kilolar wermişssin tebrik ediorum seniii we darısı basımaaa dıorum :))

teşekkür ederim sende süper kilo vericeksin... bende iki gündür bi + görme modu vardı sinirden keçilerim tepeme çıktı resmen... ama az önce regl oldum... sebebi belli oldu yani... pek bbi mutlu oldum eve gidince hemen bi dukantiramisu yapmam lazım

KISIR özlediyseniz ve sebze günündeyseniz işte size bir öneri. Denendi ve süper olduğu kanıtlandı. Geçenlerde Doktorum programında Dr. Yasemin Bradley yapmıştı. İnce bulgur yerine karnıbaharı çiğ olarak rondoya atın ve ince bulgur büyüklüğüne gelene kadar inceltin. Buradan sonrası (salça hariç) aynı kısır gibi. Bol yeşillik (taze soğanı ihmal etmeyin), salatalık, kuru domates, limon ve sadece 1 tatlı kaşığı yağ. Süper bir tat

şimdiden afiyet olsunn :) bide alakasız olcak ama bu msjların sonuna bu gülen ifadeyi mesela nasıl ekliyorsunuz ve benim profil fotom görünmuor bunları nasıl yapabiliriz bilgin var mı :))

cnm kek tarifini alabilir miyim akşam yapmayı düşünüyorum bende tatlıyı çok severim

şimdiden afiyet olsunn :) bide alakasız olcak ama bu msjların sonuna bu gülen ifadeyi mesela nasıl ekliyorsunuz ve benim profil fotom görünmuor bunları nasıl yapabiliriz bilgin var mı :))

eğer yeni üyeysen bunları kullanamazsın ama profilim veya kullanıcı kontrol paneline girip bulabilirsin sanırım...

Kac çeşit form cayı aldıysam içerken kusacak gibi oluyordum. Ama doğadan form kayisili kesinlikle süper bisi hemde icinde sekerli bir tat var hemde tam 7 saat sonra kesin çözüm. Karın ağrısını hissetmek istemiyorsanız gece yatmadan icin sabah mis gibi kalkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…