Nbr canım bayadır giremiyorum foruma. Çok yoğunum nasıl gdiyor.
etin sıkı değilse sıkılaşması ve incelmen zaman alır öyleyse... sıkıntı yapma... hiçbirinden memnun değilsen eğer fırsat buldugun zamanlarda kalçalarının üzerine uzanıp bisiklet çevir ama bunu sık aralıklarla yüzlerce kez yap... zamanla çok işe yaradığını görüceksin...
kızlar günaydın...
ablamız bu hafta yıllık izinde ve ben dün gün içinde ne yiyeceğimi bilemedim... yoğurt yedim sabah ve akşam ara öğünlerde... dün akşam eve yürüyerek gittim yaklaşık bi 40 dk kadar yürüdüm.. bide evimiz dik yokuşlar sonunda... anlıycağınız baya yorulmuş ve terlemiştim... duşa girince düşünmeye başladım gün içinde ağzımı oyalayacak bişeyler getirmeliyim ama o "kaçamak" olarak geçmiycek bişey olmalı... neyse duştan çıktım mutfağa gittim ve hazırladığım "dukan tarifleri dosyama" baktım... peynirli kraker gördüm ve onu yapmaya karar verdim... hemde korkarak... ya olmazsa ya beceremezsem peynirime yazık olucak dedim... neyse gözümü kararttım ve yaptım ama karışımı bildiğiniz süt kıvamında oldu... bu dedim kesin pişmiycek... neyse tepsiye yağlı kağıt koydum ve kaşıkla iri damlalar halinde döktüm kağıt üzerine... tepside yer kalmadı kalan karışımı da 6 tane muffin kalıbının dibine döktüm birer kaşık olarak... tarif ve sonucu aşağıda görebilirsiniz... muhteşemdi bugün ağzım hiç boş kalmıycak sıkıldıkça ondan yiyebilicemm süper bişey buuu
PEYNİRLİ KRAKER(her evre)
MALZEMELER:
-2 yumurta akı
-1/2 kalıp yağsız beyaz peynir(aknaz %2,5)
-1 tk mısır nişastası
-nane
-1 çk susam
tüm malzeme homojen bir hale gelene dek çırpılır.Fırın 180 derecede ısıtılır.Hamur yağlı kağıt üzerine tatlı kaşığı büyüklüğünde paylaştırılır.
İyice kızarıp kıtırlaşana dek(.benimki 25 dk sürdü)pişirilir.
Eki Görüntüle 362078 Eki Görüntüle 362079 Eki Görüntüle 362082 Eki Görüntüle 362081 Eki Görüntüle 362080
bunu yyapıyorum ben sık sık kızım bile yiyor:)))
iyidir valla nolsun rutin devam... regl sıkıntım üstümde bitsede rahatlasam modundayım...sen nasılsın? baya az kalmış...
günaydın kızlarrrrrr..
dün sp günümdü
öğrencilerimizle fetih 1453 izlemeye gittik.
sade döner yedim.ta kiii masaya çiğ köfte gelinceye kadar.masada kimse yemedi ben de alın koymayın dedim.almadılar.çatalın ucuyla bir tadına bakayım dedim.2 aydır hasretim öyle şeylere ya.derkennnnn 5 tane uffacıcıckçiğ köfte hoppp mideye...kaçamak buna denir.nazarlıyosunuz beni yazmıcam buraya daha.:))))onlarca yemek olan davetlerde birşey yemedim 2 köfteye sattım irademi.bu +500 gr ile uyandım ama çok mutluydum:))
günaydın kızlarrrrrr..
dün sp günümdü
sade döner yedim.ta kiii masaya çiğ köfte gelinceye kadar.masada kimse yemedi ben de alın koymayın dedim.almadılar.çatalın ucuyla bir tadına bakayım dedim.2 aydır hasretim öyle şeylere ya.derkennnnn 5 tane uffacıcıckçiğ köfte hoppp mideye...kaçamak buna denir.nazarlıyosunuz beni yazmıcam buraya daha.:))))onlarca yemek olan davetlerde birşey yemedim 2 köfteye sattım irademi.bu +500 gr ile uyandım ama çok mutluydum:))
Günaydın herkese.
günaydın kızlarrrrrr..
dün sp günümdü
bugün ve yarın sp yapıcam..
nilesss nasıl gidiyor senin ki ben de deneyeceğim...
herkeslere bendende kocaman günaydıınnnn
şu helvadan akşam yaptım kokusu bütün evi sardı annem babam ve kardeşim ufak birer kaşık tadına baktılar ve harika olmuş dediler
ben neden bakmadım çünkü kepek hakkımı tüketmiştim
neyse bugün 1 kaşıktan ve 8 kaşık sütten krep yapıp kalan 1 kaşığım ile helvamın yarısını yiyeceğim
akşama zaten kıymalı yaprak dolma var herhangi bir kepeğe ihtiyacım yook
Allah'ım yaparken ama nasıl koktu anlatamam zaten un helvasınıda çok severim harika olmuş annemler öyle dedi
Günlük menümüde yazayım sizlere
sabah: katı yumurta+peynir
birazdan nescafe içerim:)
öğlen jambonlu kaşarlı krep+ayran
ara: helvaaaaa
akşam : kıymalı yaprak dolması ve yoğurt :)
bende yaptım ama töbe töbe allahın gücüne gitmesinde bu kepeğin tadını alınca midem bulanıyo... ya ben beceremedimmm yada gerçekten kepeği hiç sevmiyorum...
Niless şu helvanın tarifini alayım bir şekerliğim.
Denemek lazım.
Günaydın canıımmm hoşgeldiiinn
Afiyet olsun dün bizim evdede çiğ köfte partisi vardı:)
sıcacık lavaşlar kıvırcıklar neler neler tadına bile bakmadım
içim gitti ama yaa annem dedi bir yerin şişecek çünkü çok severim
neyse ben kaçamaksız hallettim de senin de hakkın böyle kaçamaklar canım ya biz daha yolun başındayız:)
.
hıım nasıl gidiyor şöyle söyliimmm perşembe günü kilo bildiriminde 72,2 filandım ama en düşük 72yi gördüm diye onu söylemiştim
bu sabah ki kilo bildirimine 1 gün daha var tam 71 çıktım
bence iyi gidiyor yani mutluyuzzz
yarimcim kepek kokmuyorduki:) un gibi olmuştu valla:)
canım 2 kaşık yulaf kepeğini ve 1 kaşık mısır ununu 1 kaşık zeytin yağı ile kavurdum.
ben biraz yanık sevdiğimden bayağı kavurdum son demlerinde 1 dolu dolu kaşık tatlandırıcı döktüm:)
bir iki çevirip süt eklemeye başladım.
bayağı süt aldı zaten:)
sonrada demlensin diye tencerenin üstüne havlu kağıt koydum ve kapağını kapattım.
sonra evdeki fareler kokuyu duyup geldi zaten
hani onlar bile bu diyet mi emin misin filan diye sordular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?