Kızlar p s gunüm icin yumruk büyüklüğünde bir kerevizden yogurtlu salata yaptım bugün hepsini yemeyi düşünüyorum. Elbette et but bişeylerde yiycem cokmu büyük sizce
afiyet olsun canım çok gelmezde... but yasaklı değil mi? ya da değilse ben neden öyle hatırlıyorum ve yemiyorum.:)
canım benim kitabım yok ama bir çok yeri okudum dukanla ilgili.tavuğun her yeri yenebiliyormuş.dersiz olarak tabi.sadece derisi ayrılamayan kanat parçası vardır,orayı zaten biz yemeyiz,orası yenmiyormuş..
kızlar ayrıca z.yağ da serbest yazan bir çok yazı okudum
Canım benimde 3 ay önceki ilk krep denememden sonra ki kusacaktım yerken bugün bir denemem daha oldu ve harika. Ama nasıl yaptım yumurta sarısını kullanmadım sadece beyaziyla 1bucuk kasik kepek koydum 1 tatlı kasığı Mısır unu 1 tatlı kasığı kadar rendelenmis (rendenin ince yeriyle)light kasar ve göz kararı sut azıcık tuz. Hepsini karistir tabağın icinde saga sola rahatça akabilecek kıvamda olacak. peceteyle yaglanmis ve iyice kizdirilmis tava ya akitiyorsin(20cm çapında bir tavaydı benimki)tam krep gibi oluyo hiç parçalanmıyor kasar sayesinde. İcinede mantar soteleyebirsin. Ben light peynir maydonoz azıcık domates ve 1 dilim küp küp dogradigim sucuk hepsini karıştırıp icine koyup dürdüm aynı tost gibi oldu artık ps kahvaltımı böyle yapicam. Günlük 2 yumurta yemekten kurtuldum. Ağzımın suyu aktı haaaaaaselam hanımlar
ben de bugün yulaf kepekli krebi denedim.çok seven arkadaşlara ayıp olmasın ama 2 ad krep yaptım,1 tanesini zorla yedim yanında 1.5 lt su içerek yutabildim.üstelik benim yulafım tam öğütülmüş durumda ama yinede içindeki o minik minik kıymıklar beni bitirditüm kepekli tarifler böyle mi oluyor acaba? :18:
z.yağı 1 kaşık serbest:)
onda sorun yokta but kısmını yemiyordum ben:)
nerden aklımda kaldıysa
hep göğüs yiyorum neyse sorun yok ya çokta aramadım zaten
ama tariflerde de hiç but yok
4 kaşık yulaf kepeği
1 kaşık mısır unu
yarım su bardağı rende havuç
1 su bardağı süt
4 kaşık tatlandırıcı
tarçın
1 paket kabartma tozu
1 kaşık kakao
önce yumurta ve tatlandırıcı iyice çırpılıyor kpürsün iyice sonra yulaf kakao tarçın kabartma tozu ve mısır unu katıp kaşıkla karıştırdım en sona da 1 bardak süt ve havucu koyup karıştırdım. Teflon kek kalıbına döktüm 180*de pişti. Tarifte böyleydi:)) ama ben 2 damla zeytin yağını peçete ile kalıbı yağlamak için kullandım ve çok rahat çıktı. Ayrıca iyice kararmadan çıkarma fırından kakao rengini alsın yoksa içi yapış yapış kötü oluyor. öyle kalırsa da soğuyunca kes dilimleri yağlı kağıda diz ve yeniden fırına sür 5 dakka pişir canım
Canım benimde 3 ay önceki ilk krep denememden sonra ki kusacaktım yerken bugün bir denemem daha oldu ve harika. Ama nasıl yaptım yumurta sarısını kullanmadım sadece beyaziyla 1bucuk kasik kepek koydum 1 tatlı kasığı Mısır unu 1 tatlı kasığı kadar rendelenmis (rendenin ince yeriyle)light kasar ve göz kararı sut azıcık tuz. Hepsini karistir tabağın icinde saga sola rahatça akabilecek kıvamda olacak. peceteyle yaglanmis ve iyice kizdirilmis tava ya akitiyorsin(20cm çapında bir tavaydı benimki)tam krep gibi oluyo hiç parçalanmıyor kasar sayesinde. İcinede mantar soteleyebirsin. Ben light peynir maydonoz azıcık domates ve 1 dilim küp küp dogradigim sucuk hepsini karıştırıp icine koyup dürdüm aynı tost gibi oldu artık ps kahvaltımı böyle yapicam. Günlük 2 yumurta yemekten kurtuldum. Ağzımın suyu aktı haaaaaa
z.yağı 1 kaşık serbest:)
onda sorun yokta but kısmını yemiyordum ben:)
nerden aklımda kaldıysa
hep göğüs yiyorum neyse sorun yok ya çokta aramadım zaten
ama tariflerde de hiç but yok
Canım benim sagol aynı mehteran gibiyim 2 ileri1geri. Bu sabah 64.5 i gördüm. halbuki atakta 64 ügormuştum ama nasılsa iste anlamadım gitti. Bugün de sebze gunüm bakalım yarın ne çıkacak Baskulde gorucez. Sen ne durumdasın alerji tedavin sürüyor sanirimbende tam ev perisi nerelerdesin diye msj yazacaktım ki sen yazmışsın.nasılsın?diyet nasıl gidiyor?bence çok değil o kereviz.yanında yoğurt dışında protein aldıktan sonra bence sıkıntı yok.
Aklımız bize oyun oynuyor sanırım benimde aklımda kanat yenebilir diye kalmıştı
kaç yumurta acaba?
çünkü but tavuğun yağlı bölgelerinden kuzucum o yüzden tariflerde yok... çok mecbur kalmadıkça da yemeyin diyor bloglar... bu arada zeytinyağı 1 kaşık derken tatlı kaşığı demek istedin sanırım...
Hafta sonu kahvaltısında yesem bile yeter bana çünkü bıktım yumurta yemekten. Haklısın tabi hergun Mısır unu hergun kasar olmaz ama haftada 1 -2den de bisey olmazBu krebi çok sık yapmamakta fayda var diye düşünüyorum ben...Mısır unu ve kaşar sınırlı izinli olanlardan geri dönüşü kötü olmasın :26::26::26:
benimde komşum hevese gelip başladı dukana, diyor beraber büyükbaş hayvana girelim, olmuyor bu böyleyoook kanat bütün diyetlerde yasak
herkes neresini seviyorsa
tavuktan ve balıktan sıkıldım azcık onun için bu hafta dana haftam
böbrek , yürek , parça et :) off ev yapımı kavurmaaa
yaa şu kavurma denen yemekte içine yağını koyunca güzel oluyor maalesef
ama yağ yoooookkkk:)
bir de hindi aldım işte babam dalga geçiyor kızım çiftlik alayım sana diye:d
yumurtanda ordan gelir küçük baş büyük baş ve piliçlerinde
tam hayvancılık yapabilir seviyeye getirdi bu dukan bizi vallaa
yoook kanat bütün diyetlerde yasak
herkes neresini seviyorsa
tavuktan ve balıktan sıkıldım azcık onun için bu hafta dana haftam
böbrek , yürek , parça et :) off ev yapımı kavurmaaa
yaa şu kavurma denen yemekte içine yağını koyunca güzel oluyor maalesef
ama yağ yoooookkkk:)
bir de hindi aldım işte babam dalga geçiyor kızım çiftlik alayım sana diye:d
yumurtanda ordan gelir küçük baş büyük baş ve piliçlerinde
tam hayvancılık yapabilir seviyeye getirdi bu dukan bizi vallaa
yaw azcuk fazla yesek hanii wcye kolay çıksak olmamııı
kuzucum valla ben 1 ayı doldurduktan sonra zeytinyağı daha dün aldım
alıştım yağsız tuzsuz yemeye valla
damak tadım kalmadı bu diyettee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?