Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ayy ne güzell hadi tatlim biraz daha gayret yaa

Canımsın saol.

Aynı ben işte bende evlendikten sonra 7 kilo aldım 6 ayda 73 oldum ama hamile kalmadan olaya el koyayım dedim

Bende dedim ki hazır kilo aldım bari hamiş olayım iyice alayım toptan veririm. Ama işte sonuç buradayım hala.
Kızım 5 yaşına geldi.

kızlarrr p günümdeyim ne yesem yahuuu bi akıl verin valla çok acıktımm ton balığı var yağsız ama salata yapamam nasıl yesemki yada ne yesemmm ne yesemmm

ton balıklı krepppppppppppppppppp

sorma canım yaa, işlerim çok yoğun, giremiyorum nete.

Vakit buldukça gel şeker özletme kendini.

Ben izinli olarak biliyorum ama kitaba bakmak lazım.

Bendeeee istiyorum artık yaz gelsin yahu.
İşallah geçersin cnm

Balık Kebabı

Malzemeler (4 kişilik)

· 2 dilim mezgit fileto (dondurulmuş olabilir, levrek ya da çipura da kullanılabilir)
· 100 gram light kaşar peyniri
· 1,5 yk kepek
· ¼ demet dereotu
· ¼ demet maydanoz
· 1 orta boy kuru soğan
· Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
· 8 adet çöp şiş çubuğu

Yapılışı:

· Tüm malzemeleri rondodan geçirerek balık köftesi harcını hazırlayın. Parçalanmış balık kıyması ve harcını 2-3 dakika elinizle yoğurarak baharatların eşit dağılmasını sağlayın.
· Çöp şişe hazırladığınız balık köftesini geçirip, aynı diğer kebaplarda olduğu gibi ıslattığınız elinizle düzleştirin. Fırın teline yağlı kâğıt serip üzerine kebap şişlerini dizin. Fırının ızgara ayarında ters yüz ederek pişirin.

Etli terbiyeli kereviz

Malzemeler (4 kişilik)

Kereviz 3 orta boy

250 gr yağsız dana kuşbaşı
2 orta boy biber
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta akı
1 Limon
1 silme yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber veya 2 tatlı kaşığı paprika biber sosu
Tuz

Yapılışı:

Kerevizleri yıkayın, ayıklayıp soyduktan sonra tekrar yıkayın. Kerevizlerin taze olan sap ve yapraklarını da kullanabilirsiniz. Biberleri verev şekilde, kerevizleri iri kuşbaşı şeklinde, soğanı ince şekilde doğrayın.

Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış dana etini koyup yüksek ısıda et suyunu salıp rengi değişene kadar pişirin. Et saldığı suyu çektiğinde soğan, sarımsak, paprika biber sosunu ekleyin 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Kereviz ve biberi de tencereye koyduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişmesini bekleyip ocağı kapatın.

1 kâsede yumurtanın akı, 1 limonun suyu, tuz ve mısır ununu karıştırıp güzelce çırpın. Düdüklü tencerede pişen kerevizin kapağını açıp yumurta, limon, un ile yaptığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını tekrar kapatın. 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Patlıcan Kebabı

Malzemeler ( 4 kişilik)
4 küçük boy patlıcan
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
240 gr. Yağsız dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun. Köfteyi 4 eşit parçaya bölün. Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz.
Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin. Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin. Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin.
Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin. Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın

Malzemeler (4 kişilik)

· 4 orta boy kabak
· 5 dal dereotu
· 1 orta boy soğan
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 kahve fincanı su
· 8 çorba kaşığı light yoğurt
· 1 adet yumurta
· 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
· Karabiber, Tuz

Yapılışı:

· Kabakları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
· Zeytinyağını teflon tavada kızdırıp soğanı kavurun.
· Kabağı ilave edip hafif kavurun. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
· Dereotu, tuz ve karabiber kabağın üzerine dökün.
· Derin bir kasede yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
· Yuvarlak fırın kalıbına yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına boşaltıp yayın.
· Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
· Sıcak ya da soğuk dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Dukan Karnıyarık

Malzemeler

4 Orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
120 gr kıyma
2 domates
4 sivri biber
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp, çizgili çizgili soyun. Düdüklü tencerenin içine yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip patlıcanların üzerine gezdirin. Düdüklü tencereyi kapayıp 5 dakika ilk kaynama sesi gelene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede ince kıydığınız soğanı ve kıymayı kavurun. Domatesi rendeleyin ve baharatlarla beraber karışıma ekleyin. Kıymalı içi 10 dakika pişirin. Düdüklü tencereyi açıp yumuşayan patlıcanların içine kıymalı içi paylaştırıp, sivri biberleri üzerine yerleştirin.. 1 çay bardağı daha su ilave ederek tencerenin kapağını kapayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirip ocağı kapayın. 5-10 dakika yemeğin demlenmesi için kapağını açmayın. Yemek saatine yakın tencerenin kapağını açın ve direk servis tabaklarına alın.

kızlar başım çok ağrıdı midem de bulanıyo... migrenim mi tuttu acaba?.. ilaç içtim geçmedi gözlerim akıcak nerdeyse

Yalancı Kızartma (4 kişilik)

Malzemeler
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Kırmızı taze biber
2 Çarliston biber
Domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Yapılışı

Patlıcanların yıkayıp istediğiniz ebatta doğrayın, tuzlu suda bekletin. Kabak ve biberleri de yıkayıp istediğiniz boyda kesin. Patlıcanla birlikte hepsini karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi üzerine gezdirip, elinizle hafif karıştırın, orta ısıda fırında pişirin.

Sosu için:
Domatesi rendeleyin, dövülmüş sarımsak, tuzu karıştırıp pişirin. Ocağın altını kapayınca sirkeyi ekleyin.

Pişen sebzelerin üzerine sıcak olarak sosunu döküp servis edin. İster sıcak, ister soğuk tüketebilirsiniz.

süpersin... unuttuğum bi tadı hatırlattın şimdi... bizim evimizde uzun zamandır kızartma yapılmazdı... çok krize girdiğimde annem fırında böyle bişey yapardı sus payı olsun diye.... sosu yediriyo zaten... istiyorum bundannnn

Yarına bende yapıcam kendime bundan. Tadını damağımda hissettim valla

Teşekkür ederim iremcim çalışıyorum bakalım inşallah geçerim bnm için önemli
off patlamak üzereyim çok rahatsız oldum valla

Benimde ağrımaya başladı uykumda geldi

şu an şeytan kanımda geziniyo... ve bana anlatıyo... migrosa git iş çıkışı alışveriş yap (herşeyim bittide) ordan doğru eve... yap kendine güzelce krebini yap bide leslieni... bide twist yap 300 tane yat zıbar diyo şeytan diyo ama bunu

yaa eve gidip uyumak istiyorum beynim zonkluyo... bide bu akşam dans dersim var gitmeden de olmaz... kendimi bitkin hissediyorum

Git eve uyu cnm boşver dansı falan. İyice kötü olmayasın.

Teşekkür ederim iremcim çalışıyorum bakalım inşallah geçerim bnm için önemli
off patlamak üzereyim çok rahatsız oldum valla

Hadi cnm işallah.
Ne yedin şeker sen o kdr rahatsız oldun.

Olsun şimdi veriyorsun işte ne güzel

Biraz geç kaldım ama olsun

Benimde ağrımaya başladı uykumda geldi

Benimde pazartesiden beri her sabah ağrıyor başım öğleden sonra geçiyor.

Havalardan olduğu kanaatindeyim bahar geliyor ya mevsim geçişlerinde oluyor böyle durumlar.

Dansı yarına alma şansın yokmu

Benimde pazartesiden beri her sabah ağrıyor başım öğleden sonra geçiyor.

Havalardan olduğu kanaatindeyim bahar geliyor ya mevsim geçişlerinde oluyor böyle durumlar.

Sabah spor yaptım ondandır sanırım benimki

gene iyi şeylere yönlendiriyo seni
ne diyelim o zaman
şeytanın bol olsun

yazin 101 den 85e dusmustum kisin 97ye firladim ve bugun tartida 89u gorduuuuum sevindigim sayiya bakinca bi uzuluyorum ama olsun :)) callanetics gercekten ise yariyor leslie ile birlesince eriycek o gobisler yaglar vs vs :))
bu arada yorumlari tam okuyamadim callaneticsi denemeye baslayan ve dayanabilen benden baska zayiflama askeri var mi??

Cnm ya light mad..dan kazandibi ağır geldi acayibim şuanda soda içtim ama bana mısın demedi akşama sadece salata yicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…