Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Kizlar kabizlik icin kuru erik onermissiniz ama meyve yasadegil mi kafam karisti bes gundur yediklerim nereye gidiyor ya bi bosaltabilsem bagirsaklarimi

tebrik ederim şekerim yaa kıskandım valla. çok çabuk vermişssin maşallah.

insan Vücudundaki Su Oranı nedir

Kanın %92’si kemiklerin %22’si beynin ve kasların %75’i sudur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunması ile mümkündür. Vücutta biriken toksinleri atmak vücudun ısı dengesini sağlamak için idrarla 1500 deri yoluyla 500 dışkı ve solunum ile 300’er ml (toplamda yaklaşık 2 5 lt) su kaybedilmektedir.

İnsan vücudunun su içeriği yaş cinsiyet boy uzunluğu vücut ağırlığı ve fiziksel aktiviteye göre değişir. Çocukların vücudunun su oranı yüksektir ( % 70 yeni doğan bebekte ise % 90) ve yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Dolayısıyla yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekir. Yetişkinlerde vücut su oranı % 60 yaşlılarda ise % 50’dir.

VÜCUDUNUZUN YÜZDE KAÇI YAĞ?

Gelişen teknoloji bizleri, vücudumuzu sadece ayna ile değil aynı zamanda biyolojik olarak da görmemize yardımcı oluyor. Kişisel ürünler yada daha profesyonel vücut analizi yapabilen tartılarla ve kişinin kan bulgularının ışığıyla beslenme programınızı hazırlamak çok daha etkili yöntem haline gelmektedir.

Vücudumuzun % kaçı yağ? Sorusunun cevabı oldukça basit bir yöntemle öğrenilebilmektedir. Özel vücut analizi yapabilen tartı sonrasında Toplam Vücut Ağırlığı, Beden Kitle İndeksi, Vücut Yağ Oranı, Vücut Yağ Kütlesi, Vücut Yağsız Kütlesi, Vücut Sıvı Oranı raporlanmakta, biyolojik durumunuzu küçük bir kağıt üzerinde görebilmektesiniz. Düzenli aralıklarla beslenme uzmanının kontrolleri ve beslenme planınızın değişimi ile vücut yağ yüzdesini düşürebilirsiniz.

Vücuttaki yağ oranı kadın ve erkekte farklıdır, kadınların yağ miktarı erkeklere göre yaklaşık %10 daha fazladır. Örneğin 30-34 yaş grubu kadınlarda %19,7 yağ miktarı çok iyi kabul edilirken, erkeklerde aynı yaş grubu için yağ miktarı %14,5 dir. Elbette vücuttaki yağ miktarı arttıkça, yağsız kitle özellikle kas miktarı da azalmaktadır. Dolayısıyla yağ yıkımının en iyi anahtarı kaslardır. Kaslarınızı ne şekilde kullanacağınız ise; sağlık durumunuza, yapabileceğiniz spor aktivitesine ve en önemlisi de sürdürülebilirliğine bağlıdır. Yaşınıza bağlı gelişmiş rahatsızlığınız varsa yada genetik sağlık problemleriniz varsa öncelikle sizi takip eden doktorunuza danışmalı, sizin için en iyi spor aktivitesini belirlemelisiniz. İki aylık bir spor programına başlamak sizin için kısa süreli fayda sağlayacaktır, ancak spor salonuna sürekli gidecekseniz yada spor salonunu eve taşırsanız daha uzun vadeli fayda elde edersiniz. Yaptığınız sporun sıklığı ve temposu yağ yıkımını etkiler, dolayısı ile haftada 1 gün koşmak yerine, yavaş ama tempolu haftada 3 gün yürüyüş sizin için daha yağ yıkıcı bir aktivitedir.

Kaslarınızın kuvvetlenmesi yada yüzde olarak artması sadece fiziksel görüntü ve kilo vermek için gerekli değildir, düzenli spor aynı zamanda barsak hareketlerini de düzene sokar, barsak kanseri riskini %17, kalp krizi ve felç riskini %40-60, yüksek tansiyon riskini de % 50 oranında azaltır.

Kaslarımız biyolojik saati durdurup geriye alabilecek tek organdır. Kaslarınızı kuvvetlendirmeye şimdi başlarsanız, ömrünüze yıllar katarsınız. Bunun için hiçbir zaman geç sayılmaz.

Nasıl kilo vermeliyim?

Kilo vermede önemli iki konu; biri sağlıklı bir diyet uygulamak diğeri ise fiziksel aktivitenin (kalori harcamanın planlanması) arttırılmasıdır. Günlük kalori ihtiyacınızın belirlenmesi teknolojik gelişmelerle çok kolay hale gelmişken; diyetin planlanması da daha etkin ve verimli hale gelmiştir. Kişisel özelliklerinize, sağlık problemlerinizin varlığına, yaşınıza ve boyunuza, beslenme alışkanlıklarınıza, çalışma düzeninize uygun bir beslenme programının oluşturulması ve uygulanması oldukça önemlidir. Bu konuda mutlaka bir diyetisyenden destek alınmalı, düzenli kontrollerle doğru beslenme alışkanlıklarının bir davranış şekli hali gelmesi sağlanmalıdır. Doğru bir diyetle; açlık hissedilmemeli, ani kan şekeri düşmeleri, tansiyon değişiklikleri olmamalıdır.

Günlük harcadığınız enerji kadar kalori içeriğine sahip yiyecek ve içecek tüketirseniz kilo vermeniz olanaksınızdır. Dolayısı ile hem yediklerinizi kısarak hem de spor aktivitenizi arttırarak kilo kaybını sağlamanız çok daha sağlıklı olacaktır. Uygun bir diyetle vücut yağ oranı azalmalı, etkin bir spor aktivitesi ile de kas miktarı arttırılarak vücudunuz daha fazla kalori yakar hale gelmelidir.

Yiyeceklerin verdiği enerji ve vücudun harcadığı enerji kalori cinsinden ölçülebilmektedir. Kalori; karbonhidrat, yağ, protein ve alkolden sağlanabilir. Bir besinin kalorisi enerji içeriğini belirler. Protein ve karbonhidratların birer gramları 4'er kalori verirken, bir gram yağ 9 kalori, bir gram alkol ise 7 kalori vermektedir. 100 gr karbonhidrat tüketildiğinde 400 kalori; 20 gr yağ tüketildiğinde, ki bir tabak pirinç pilavındaki yağ ile rahatlıkla bu değer ulaşıyorsunuz; sadece yağdan180 kalori almış oluyorsunuz.

Daha az kalori… nasıl?
• mutlaka sabah kahvaltısı edin, böylece öğleye doğru ani kan şekeri düşmesi yaşanmayacak, sizi kalorisi yüksek ve kolay tüketilebilir gıdalara yönelmenizi engelleyecektir.
• yavaş yemek yemeye çalışın, hızlı yemek yendiğinde ne yediğinizin farkına varamayabilirsiniz.
• her lokmadan sonra çatal-kaşığı masaya bırakmayı deneyin, daha az yediğinizi fark edeceksiniz.
• öğünlerinizi bölmeye çalışın, yemekten hemen sonra meyve yemek yerine, meyveyi ara öğüne kaydırmak fazla yüklenmeyi önleyecektir.
• öğle yemeklerine çorbayla başlayın.
• her öğünde bol miktarda salata tüketin, sirke veya limon suyu kullanın, yağı azaltın.
• et, tavuk ve balığı ızgarada veya fırında pişirin.
• süt ve süt ürünlerini yağı azaltılmış olanlardan tercih edin.
• hazır meyve suları ve karışım kahvelerden uzak durun.
• çayınızı şekerli içmek yerine limonlu için.
• aldığınız ürünleri kalori içeriklerine bakın, fikir sahibi olun, karşılaştırın.

Bu öneriler doğrultusunda daha az kalori hedeflenir ancak daha kapsamlı bir beslenme programı için diyetisyene başvurmalısınız; size en uygun beslenme programını uygularken spor aktivitenizi veya size uygun egzersizleri de seçmeyi unutmayın.

Uzman Diyetisyen Esra ÖMEROĞLU DİNÇER

Kizlar kabizlik icin kuru erik onermissiniz ama meyve yasadegil mi kafam karisti bes gundur yediklerim nereye gidiyor ya bi bosaltabilsem bagirsaklarimi

Aslında meyve yasak ama kabızlığa da birebir 5-6 tane tükemen den bişi olmaz sanırım 1 kerelik. Kabızlıkta sıkıntı sonuçta.

aynen tatlım ben çok duraksayınca öle deniyim dedim bir
bakalım cuma 2. haftam olucak ama cumartesi pazar 2 gün sebze yaptım hiiiççç utanmadaaan

Ama o mecburiyetten di sanki hatırladığım kadarıyla değilmi aldırma ona boşver...Sen dene memnun kalırsan bizde yaparız

kizlar valla ben de istemeden gun sirf protein yemek zorunda kaldim, cunku sevgilimin yanina gitmistim, yolda sebze yeme sansim yoktu, 1-2 gun de alisveris yapamadim vs. bi baktim toplamda 1 kg civarinda gitmis. bugun artik eve gidince pirasali ispanakli sufle yapicam :)
yani yarimcim, bence senin yumruk vaktin gelmis sadece moral olmasi bakimindan. hatta dukan'in bi "beyaz gun" muhabetti vardi, yumurtanin sadece beyazi, tavuk gogsu, beyaz baliklar ve yogurt yenebiliyodu sanirim. ona bi bak istersen, mesela iki beyaz gun yap, sonra 1+1 veya 2+1 devam et.. moralin icin soyluyorum, cunku en onemli sey motivasyon bu diyette..

herkese bol eksili gunler..

bugun hiç çalışasım yok bi taraftan ayss tiii mii yudumluyorummm (çok kıroca oldu dimi) bi taraftan sizinle sohbet ediyorum...

tenks bebeğim moralim süperr şimdi nedense

Ama o mecburiyetten di sanki hatırladığım kadarıyla değilmi aldırma ona boşver...Sen dene memnun kalırsan bizde yaparız

aynen canım erkek arkım gelmişti bende et salata yedim hep dışarda yediğimiz için :)
yok aldırmıyorum yaa aynen devaam bu ay 2/1:d

beya gün müü eee bu süpermiş ben ilk defa duydum vallaa:)
hafta 1 gün yapılabilir sankii:)

En iyisini yapmışın diyet dışı yemektense daha iyi bir seçenek

Bende yeni duyuyorum ben kitabın atak ve seyir kısmını okuyunca bırakmıştım hepsini okusam daha iyi olacak sanırım bilmediğim şeyler öğreniyorum

yarim_ teşekkürler paylaşım için okudum yağ yakımı ve su oranı bilgilerini inşaallah _ li günlere en kısa zamanda dönersin ya bu arada sabah splenda yı bıraktığını yazmıştın unuttum sormayı neden bıraktın ki

uzun süreli tatlandırıcı kullanmak duraksamalara sebep olabiliir diyo dukan amca... ben günde sadece 1 bardak çay içerim o da sabah kahvaltısında ve tablet splendayı da 4e bölüp 1 parçasını atıyordum çaya... onun dışında dukan usulu tatlı keklerde kullanıyodum splendayı... ama durakladığım için bi süre kullanmıycam... sınırsız izinlilerden kullanıcam bi süre... duraksama sebebimin ne olduğunu bilmiyorum o yüzden sınırlı olanları komple çıkardım...

yarimmmmm ya benim dvdler gelmedi((( hangi kargo ile yollamıştın canım? kusura bakma hem sana zahmet verdim hem de soruyorum ama çok merak ediyorum...
bir de her seferinde sayfa mı yenilemek gerekiyor forumda yazıları takip etmek için. benim sayfam güncellemiyor kendini

Aklıma duraklamanla ilgili şeyde geldi benim acaba şimdiye kadar giden kiloların yerleşmemiş kilo idi o yüzden çok sıkmadan gitti ama bundan sonrası vücuduna tamamen yerleştiği için seni zorlayacakmı acaba olabilirmi:26::26::26::26:

selam kızlar

kızlar ben öğle yemeğinde kendime mantı görünümünde iskender yaptım
ve inanırmısınız karnım patlıycak gibi oldu
o kadar doydum yani
isteyen var mı tarifi

bennnnn isterimmmmm :)

yarim_ nasıl yani yaa splenda zaten bit kadar nasııı böldün onu bide ben öylece çaya atıp içiyodum valla bende bölsem miii

sürat kargoyla gönderdim ama neden gelmedi bilmiyorum...

yarim_ nasıl yani yaa splenda zaten bit kadar nasııı böldün onu bide ben öylece çaya atıp içiyodum valla bende bölsem miii

öyle bütün atınca bal gibi oluyo sevmiyorum ben... bıçakla kesiyorum... normalde de zaten ajda bardağında çaya yarım şeker bile atamazdm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…