Kızlar size bişi söyemek istiyorum. Bir arkadaşım uzun zaman önce dukan yaptı. 3 ay kadar devam etti atak evresinden sonra yaklaşık 2 aylık seyir evresinde harfiyen uymasına rağmen gram veremediğini söyledi. Sonra bi akşam davetinde diyet dışında yemek yiyor kahbonhidratlı gıdalar falan ve bir süre sonra tuhaf bi şekilde tartda ciddi eksiler gördüğünü söyledi. ben çok şaşırdım duyunca. bana hep söylediği vücudu zaman zaman şaşrtmak gerekiyormuş.
bende hep hareketsizliğe bağlarım kiloyu birde tabiki boğaza çünkü ne zaman boğazı kısam hep vermişimdir gerçi hareket nasıl edebilirim ki benim üzerimden 8 yaşlarında bir çocuğun kalkması lazım o kadar kilo fazlalalığım varrr
benim hergün yarım saat bazen 45 dk olan ve o 45 dk nın 30 dk sı yokuş tırmanan bi yürüyüüşüm var... sonra twest yapıyorum her akşam 400-500 tane... 3 gün pilates yapım ama dün yapmadım... cuma günleri 1 saat oryantal 1 saat halk oyunu oynuyorum... salı günü yüzme kursuna başlıyorum salı perşembe de yüzücem ama pilates yapmıycam artık... bide dumbellarla kol çalışıyorum akşamları 100-200 kadar...
ya benim tartımda anlamadım ,bu kas yağ oranını nasıl veriyor. kullanma kulavuzunda açıklama yoktu. lb st yazıyo.....
kızlar hani kakao iznimiz var ya bir kaşık o hafta kaç kez ve normal kakao mu????
yani bunu dukanda söylüyo... diyoki herşeyi dozunda yiyin eğer abartırsanız fazlasını mutlaka depolayacaktır... yada yapmayın ama olur da kaçamak yaparsanız atıyorum 1 çikolata diyelim diyet dışı bir dönemde 10 kalori alıyorsan misal diyet sürecinde vücudun bunu 30 kalori olarak stoklıycaktır... o yüzden daha da dikkat etmek lazım ama ben kararımı verdim hiçbişey beni vazgeçiremez... nasıl çirkin bir gelin olurumm düşünmesi bile kötü...
tatlım aklıma şuda geldi şimdi biz sürekli lıght şeyler yiyoruz ya kaynım bana demiştiki sürekli lıght şeyler yediğin zaman bi süre sonra vücut dışardan daha fazla gelmeyecekmiş gibi algılayıp depolama yaparmış belki sebebi odur bence sporu ve suyu çoğalt bu kadarda stres yapma herşey beyinde bitiyo canım
allah bizi nası biliyosa öyle yapsınyiyip yiyip çıkarmamışız be kardeşim bence bundan olmuş hep... izlenimlerimden şunu anladım ki kilolu insanların kabızlık sorunu devamlı varmış... bence metabolizmamız çalışmadığı için böyle olduk...
canım 1 yumurta akı
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
bunların hepsini karıştırıp peçeteyle yağ sürüp küçük bir fırın kabına koydum
ben mikrodalgada 3 dk pişirdim ama fırında da olur neden olmasın
güzel yumuşak bir ekmek çıktı (söz fotosunu ekliycem)
ben bunu akşamdan hazırladım
sonra onu küp küp doğradım
üstüne haşlanmış tavuk göğsünü baharatlarla soteleyip koydum
onun da üstüne domates püresiyle sos yapıp döktüm
onun üstüne yoğurt döktüm sarımsaklı
ve son olarak da renk olsun diye yoğurdun da üzerine domates sos koyup yedim
inanılmaz doyurucu oldu bilginiz olsun
bu arada aynı ekmeği herşeyle yiyebilirsiniz bu arada
Eğer yürüyüş yapamıyorsan ya da hareket alanın kısıtlıysa evde leslie yürüyüşü yapabilirsin bende bunu yapabiliyorum sadece
Senin sporun baya iyi kuzum ama neden takıldın kaldın anlamıyorum sanırım kilonun kırılma noktasındasın biraz daha bekle olmadı yumruk yaparsın...
Tartın yağ su oranını ölçenlerden mi yoksa normal dijitallerden mi acaba...Ib st amerikan ölçü birimi tartının altında pilin takıldığı yere yakın yerde küçük siyah bir düğme var ona basarsan kg dönüştüğünü görürsün...Ibs bizimkinden farklı
Kakao yağı azaltılmış olanları tercih etmelisin ama kakao kullandığında duraklamayı göz önünde bulunudurmalısın mecbur kalmadıkça tatlı krizi yaşamadıkça kullanmıyorum ben
ya bende ayni öyl düsünüyorum
yani özellllikle ben kendim icin diyim
uzun süredir bu diyeti yaptigim icin bir ara duraklama yasamanin sebebini
artik vücudumun yediklerime bagisiklik göstermesi yani bir anlamda " sen ne yersen ye depolayacagim " demesine bagliyorum.
Zira ilk zamanlar gibi eksilmeyi görmememin sebebi bu olmali.
canim bu tezini cürütürm bilmiyorum ama ben de gayet yuvarlak bir insan olarak WC sorunu hic yasamadim ta ki bu diyete kadar. ama dediginde dogru olabilir
sagol canim
ama ben havuçlu tarçınlı kekimi ve dukanellamı normal kakao ile yapmıştım ne yapayım şimdi atsam mı çöpe of yaaaaaaaaa ama kimse yağı azaltılmış demedi ki((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Dukanellayı saklayabilirsin dolaba koy arada canın istedikçe küçük bir parça ye...Keke ne kadar kullanmıştın? Yağı azaltılmış olsa dahi duraklama yapıyor kakao...Ya da içine sinmeyecek ise evdekilere ver yaptıklarını...Ayrıca ben dukanellayı sütün içine katıp blendırdan geçirip içiyorum harika oluyor hem çok yememiş hemde tatlı krizimi dindirmiş oluyorum...
yok canım ne çirkini gayet güzelsinyani kafana takma gidecek bu kilolar merak etme sporu biraz çoğalt derim ben yürüyüş yapabiliyosan bi yarım saat daha ekle vücutta napsın mecbur yakmak zorunda kalır enerji üretmek için
ya dukanellam bu defa çok katı oldu şu 7 kaşık süttozundan yapılan var ya onu yaptım ve ianılmaz sert o da midemi bulandırıyor. o da erir mi sütün içinde acep. regl dönemim olduğundan delirmek üzereyim ama ben kaçamak hiç yapmadım yapmayı da düşünmüyorum o nedenle şimdi bilmeden kakao koyunca kaçamak yapmış gibi hissettim kendimi. keke 1 kaşık koymuştum çorba kaşığı. o geçen haftaydı zaten yarısı küflendi çöpe gitti yemedim ama dukanella daha önce yapıp yemiştim iki günde bitmişti o cıvıktı şimdiki çok sert. bir de light dondurma yedim geçen hafta carthdorun ama o da tavsiye edilmiyor. dukan amca kitabında günde iki kutu light meyveli yoğurt yiyin diyor onu yicem artık napayım
spor olarak yaptıklarımı okuyamadın sanırım şekerim
bu arada tam da şimdi bir sınavdan geçtim... iş arkadaşım dürüm istedi sipariş verdim... biliyo önceden olsa mutlaka salça olurdum bende... çocuk bu yüzden iki tane istedi... sözde biri banadürüm geldi ve benim odamda yiyicek... kola için bardak getirdi dürümün birini bana verdi... yok dedim yemem ben afiyet olsun... kola iç dedi... onu da içmem var benim kolam dedim... ısrar da ısrar ısrar da ısrar... dürüm öle gözümün içine bakıyo... bi taraftan şeytanın biri ye işte nolucak diyo bi taraftan güzel gelinliğim bana göz kırpıyo bekliyorum ki birileri gelsin alsın yada yesin... şöför geldi ona vermek istedim almadı... o sırada arkadaşım bitirdi kendi dürümünü yazık dedim acıkmışsın al onu da ye... şeytan ve gelinlik hala tepemde sonra patronum geldi buyrun dedim size dürüm yok dedi yemekten geliyorum ppffffffffff... hala bakıyooo dürüm bana... sonra tekrar geldi patronum ikiye böldü dürümü yarısını ortağına götürdü... eyvah dedim miray sakın dokunma... başladı tepemde saymaya "küçücük kaldı yiyebilirsin" diye... ama güzel gelinliğim daha ağır bastı dokunmadım... 5 dk geçti patronum gelip diğer yarısını da aldı... oh be dedim dünya varmış... salatalık turşusu yedim ama küçücük...
Eğer kendini suçlu hissedeceksen dediğim gibi yap süte bir parça koy blendırdan geçir...Ben hep bunu yapıyorum kalan parçayı da eşim indiriyor mideye bana kalmıyor zaten... Light meyveli yoğurt konusunda emin değilim ne kadar tüketilmesi gerektiğinin...Günde iki fazla gibi sanki sınırlı diye biliyorum onuda...Ben hafta da bir yiyorum o da belki
günde 2 tane canım normaldede bende 2 günde 1 yiyorum
bu arada tam da şimdi bir sınavdan geçtim... iş arkadaşım dürüm istedi sipariş verdim... biliyo önceden olsa mutlaka salça olurdum bende... çocuk bu yüzden iki tane istedi... sözde biri banadürüm geldi ve benim odamda yiyicek... kola için bardak getirdi dürümün birini bana verdi... yok dedim yemem ben afiyet olsun... kola iç dedi... onu da içmem var benim kolam dedim... ısrar da ısrar ısrar da ısrar... dürüm öle gözümün içine bakıyo... bi taraftan şeytanın biri ye işte nolucak diyo bi taraftan güzel gelinliğim bana göz kırpıyo bekliyorum ki birileri gelsin alsın yada yesin... şöför geldi ona vermek istedim almadı... o sırada arkadaşım bitirdi kendi dürümünü yazık dedim acıkmışsın al onu da ye... şeytan ve gelinlik hala tepemde sonra patronum geldi buyrun dedim size dürüm yok dedi yemekten geliyorum ppffffffffff... hala bakıyooo dürüm bana... sonra tekrar geldi patronum ikiye böldü dürümü yarısını ortağına götürdü... eyvah dedim miray sakın dokunma... başladı tepemde saymaya "küçücük kaldı yiyebilirsin" diye... ama güzel gelinliğim daha ağır bastı dokunmadım... 5 dk geçti patronum gelip diğer yarısını da aldı... oh be dedim dünya varmış... salatalık turşusu yedim ama küçücük...
ama ben havuçlu tarçınlı kekimi ve dukanellamı normal kakao ile yapmıştım ne yapayım şimdi atsam mı çöpe of yaaaaaaaaa ama kimse yağı azaltılmış demedi ki((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Ya bu ısrar olayını anlayamıyorum diyet yaptığını bile bile neden ısrar ederlerkibu alkışlarda iraden için sana gelsin
diyette olduğumu bilmiyooooosöylemem sonra dalga geçerler duraksamalarda
Ya bu ısrar olayını anlayamıyorum diyet yaptığını bile bile neden ısrar ederlerkibu alkışlarda iraden için sana gelsin
tebriklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
hay allahim yarabbim yaa ne hallere düstük
bir dürüm hikayesi
tebrikler valla bende israrlar hic dayanamam normalde
ama bu dukan beni semsert yapti
kestirip atiyorum valla
ben bu kilolari veriken destekliyomuydun da beni simdi "ye ye " diyorsun hayret bisi yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?