bunları kullanıp yababileceğim tatlı varmı?
5 haftadır adamın ağzına tatlı namına bir şey girmedi
selam bana bu diyeti ayrıntılı anlatırmısınız vermek istediğim sadece 7 kilo
atak devresinde sütü yoğurdu illa yağsızmı yemek zorundayız ben evde normal sütle yoğurt yapıyorum o olmazmı
ve yulaf kepeğini net dışında nerden bulabilirim
merhabalar
önce teşekkür edeyimm sayenizde keşfettiğim diyete 80 kg ile pazartesi günü başladım, kitabıda okudum, yulaf kepeği de aldım hazırdımm. 7 gün atak 4.günüm bitti 3 günüm daha var.
amaaaa her zaman light yoğurt yemedim bazen normal kullandım diğer tüm yasaklara uydum çok farkeder mi dersiniz??
bakalım pazartesi basküldeki rakamı çok merak ediorum!!
Günaydın kızlar.
Çok mutluyum bu sabah tartım 66,4 gösterdi.
Dün akşam tüm aile mantı yediler ben ise yaptım dönerimi aldım yoğurdumu ohhhh.
Kızlar birde mikrodalga ekmeği şiddetle tavsiye ederim. Dün akşam yaptım mükemmel oldu yumuşacık ve lezzetli hiç yulaf gibi değil di.
Keşke diyetin ilk günleri deneseymişim. ben hamburger ekmeğindeki tarife göre yaptm ama miktar arttırılıp bir kere de yapılabilir.
Şimdi de hamburger ekmeği arasına beyaz peynir jambon ve domates ile kahvaltımı yapıcam.
Öpüyorum sizleri.
günaydınn...
senin adına çok sevindim... mikrodalga ekmeğini nasıl yapıyosun?... bi de normal fırında yapılabilirmi?... ne kadar zamanımı alır acaba?... afiyet bal şeker olsun bu arada bol bol - olsun
dukan ekmegi
4 yemek kasıgı yulaf kepegi
1 yumurta +1 yumurta akı
3 yemek kasıgı yogurt
1 cay kasıgı kabartma tozu
yogurt ve ymurta cırpılır sonra sırasıyla kepek ve kabartma tozuda eklenir 5 dakika dinlendirilir ısıya dayanıklı kaba dökülür ve mik ro dalganın en yüksek ısısında 7 akika pişirili
ama bende mikrodalgası olmayanlardanım aynı tarifi normal fırında yaptım 20 dakkada oldu... sonuc cok güzel oldu tost bile yaptım kendime
teşekkür ederim... dün akşam bir başka ekmek tarifini yaptım... uzun süre yiyebiliceğim kadar ekmek çıktı... ama 10 kaşık yulaf kepeği 10 kaşık buğday kepeği var... bu ekmeği ben 5 günde mi yemeliyim yoksa buğday kepeğini de yulaf kepeği gibi düşünüp 10 günde mi yemeliyim...
kızlar günaydın hepinizeeee :)keyfim yerinde bugün Allah a şükür.
yarimcim bence 10 günde ye tatlım ya çünkü zaten 10 kaşık yulaf kepeği var günlük 1 kaşık düşer e bide buğday kepeği var bence abartma derimmsonra duraklıyoruz yoksa
ben de böyle düşündüm... çünkü çooook fazla çıktı ben bunu küflenmezse 15 gün bile yerim... 9 muffin kalıbında 1 de baton kek kalıbında (onlardan tost yapıcamda)istesem de yiyemem gerçi hiç sevmiyorum yulaf kepeğini ama bu seferki ekmeğim süper olmuş... puf puf sünger modunda tadı da harika... hiç yulaf kepeği yemiyorum sanki... bildiğin kepekli ekmek tadında
ben herzaman şu tarifi uyguluyorum... önceki ekmeklerimde buğday kepeği kullanmadım onun yerine de yulaf kepeği koymuştum... ama tövbe estafirullah çok çirkin oldu... kabartma tozu yerine de bi tatlı kaşığı maya koydum ve pişmeye koymadan öce hafif ısınmış fırında bi 15 dk mayalanmasını bekledim... iyice şiştiğince fırını açtım ve 150 derecede pişirdim... içi muhteşem pişmiş... daha ekmeksi bişey oldu en azından midem bulanmıyo yerken ekmek yediğimi hissediyorum...cidden güzelmi yaaa?botton kapta fikiri süper tost içinnnn
bende yapıyım,şu tarifmi???
(gerçi bu raifte buğday kepeği yok ama,ben kullanmakta istemiyorum buğday kepeği...)
dukan ekmegi
4 yemek kasıgı yulaf kepegi
1 yumurta +1 yumurta akı
3 yemek kasıgı yogurt
1 cay kasıgı kabartma tozu
yogurt ve ymurta cırpılır sonra sırasıyla kepek ve kabartma tozuda eklenir 5 dakika dinlendirilir ısıya dayanıklı kaba dökülür ve mik ro dalganın en yüksek ısısında 7 akika pişirili
ama bende mikrodalgası olmayanlardanım aynı tarifi normal fırında yaptım 20 dakkada oldu... sonuc cok güzel oldu tost bile yaptım kendime
ben herzaman şu tarifi uyguluyorum... önceki ekmeklerimde buğday kepeği kullanmadım onun yerine de yulaf kepeği koymuştum... ama tövbe estafirullah çok çirkin oldu... kabartma tozu yerine de bi tatlı kaşığı maya koydum ve pişmeye koymadan öce hafif ısınmış fırında bi 15 dk mayalanmasını bekledim... iyice şiştiğince fırını açtım ve 150 derecede pişirdim... içi muhteşem pişmiş... daha ekmeksi bişey oldu en azından midem bulanmıyo yerken ekmek yediğimi hissediyorum...
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dk, sonra fırın ısısını kapağını açmadan 180 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)
canım benim tabi ki öyle .bu sabah eşime diyorum ki kızlar kilo verdiğimi duyunca çok sevinecek.hangi arkadaşların diyor topiktekiiler diyorum .alıştı herkes yani.kiilo vermene çok sevindim öpüyorum seni..tebrik ederim arkadaşım.aynen böyle devam et.
ocak ayının son günlerinden beri düzenli olarak takip ettiğim bu topicteki güzel arkadaşlarım,hepinizi verdiğiniz kilolardan dolayı tebrik ediyorum.her ne kadar bazı sağlık sorunlarımdan dolayı dukanı bırakmış olsamda sizlerin yaptığı paylaşımları ve buradaki güzel muhabbeti bırakamıyorum.tabi dukanı bırakmak diyeti bırakmak değildi benim için.yine dukan usulü ama yanına birazcık meyve,kahvaltıda ekmek şeklinde bir usulle devam ettiğim diyetimde bende bu sabah 64.6yı görerek ziyadesiyle mutlu oldum.65 çok önemli bir sınırdı benim için.bir kırılma noktasıydı ve çok şükür ki kırıldı.okulda bazen diyetle ilgili birşeyler konuşulduğunda ''bizim forumdaki kızlar...''diye başlayan cümleler kuruyorum onlarda gülüyorlar.''sanki arkadaşlarından bahsediyorsun'' diye.ama şu bir gerçekki yakınımızdaki arkadaşlarımız bizleri buradaki gibi motive edemiyorlar.hepiniz için bol ----günler ve bir ömür formda bedenler diliyorum....
Günaydın kızlar.
Çok mutluyum bu sabah tartım 66,4 gösterdi.
Dün akşam tüm aile mantı yediler ben ise yaptım dönerimi aldım yoğurdumu ohhhh.
Kızlar birde mikrodalga ekmeği şiddetle tavsiye ederim. Dün akşam yaptım mükemmel oldu yumuşacık ve lezzetli hiç yulaf gibi değil di.
Keşke diyetin ilk günleri deneseymişim. ben hamburger ekmeğindeki tarife göre yaptm ama miktar arttırılıp bir kere de yapılabilir.
Şimdi de hamburger ekmeği arasına beyaz peynir jambon ve domates ile kahvaltımı yapıcam.
Öpüyorum sizleri.
ayyy ellerine sağlık valla:)bitiremezsen ara gelirim yardıma :)
ya ben çok fazla buğday kepeği mısır nişastası vs kullanmıyorum hatta hiç kullanmadım henz,sanki kullansam duracakmış gibi,bozacakmış gibi hissediyorum :)
ama denemeyede değer duruyoo :)krebime alıştım sanki herşeyi arasına sarıp yiyom :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?