ya bu helvayı ben de yaptım gayet güzel ama tatlandırıcı bir garip tat bırakıyo agzımda tatlılardan zevk alamadım, bu sorunu çeken var mı benden başka... toz splenda kullanıyorum..
canim yogurt niye yemiyorsun kacirmisim ben orayi :26:
aynen canim bende balon igne batirsan patlardim.
gerci hala öleyim acik ama Allahim a sükürler olsun bu diyeti kesfettim.
ya ben ne salakmisim 2.5 sene önce 5-6 kilo fazlam varken bu diyeti duymustum ama
cok akilli ve bilmis ben tabii "ac kalinarak asla kilo verilmez " diiye düsündügüm icin bunu da öle birsey sandimdi
ay nerden bileyim ben yaa ahh aptal kafam
simdi 25 kiloyla ugrasiyorum
neyse 10 yada 12 kilom kaldi verilecek
ama en zoruda bu
yeni baslayanlar icin :
arkadaslar yeni baslandiginda hizli kilo verildigi icin nebilim yagli yogurt yada yagli et yeseniz bile patir patir gidiyor kilolar
ama benim gibi bir kac aydan sonra artik vücut alisiyormudur nedir
en kücük bir yanlislik bile mesela yagli yogurt ya da protein gününde yanlislikla yenmis bir domates bile duraklamaya sebep oluyor.en kücük bir kacamak bile cok artilara sebep oluyor.
buna cok diikkat etmek lazim .
ay aklima gelmisken yazayim dedim
cenem düstü
canım ben ona değişik bir yöntem buldum...
normalde pişerken attığım zaman aynen değişik tat bırakıyordu.
ben dün kakaolu yaptım.. azcık vanilya sosu damlattım 5 damla kadar. sütünüde ekledim pişti ve ocaktan aldım. ocaktan aldıktan sonra tatlandırıcıyı koydum ve karıştırdım çoookkk daha güzel oldu inankiii
kakaolusuda kokusu bile çikolata krizini yok edecek derecede hoş oldu söylemeden geçemicem
ben dün kakaolu yaptım.. azcık vanilya sosu damlattım 5 damla kadar. sütünüde ekledim pişti ve ocaktan aldım. ocaktan aldıktan sonra tatlandırıcıyı koydum ve karıştırdım çoookkk daha güzel oldu inankiii
kakaolusuda kokusu bile çikolata krizini yok edecek derecede hoş oldu söylemeden geçemicem
senin o çeneni seveyim beeen
aynen canım benimde ilk ayım dolmasına rağmen yulaf kepeğini bile kaçırsam + görüyorum artık.
kaçamaaaaaaaakkk yoookkkk...
canım yoğurtlarımı evde unutmuşum buralarda bulamadım light
siz bana yasaklayın kendiniz yiyin olucak işmi hiç....
canım helva çekti ya resmen tatlı krizine girdim burda ne helvaymış nerde tarifi var
evet hemde süperrr oluyorr afferim kiz sana evlilik öncesi helvayi da kaptin hani yine iyisin
anladim sekerrrr aksam gidince yogurdunu ye mutlaka
ahahahahahha
helva ye kuzum ya valla üstünede su içtinmi içinde bir şişiyor kepekleeerr sormaaaakşam yemeği zor yiyorum sonra been
hemen tarif vereyim ama dün akşamkini vereyim :)
1,5 kaşık zeytin yağı
4 kaşık yulaf kepeği
1,5 kaşık mısır unu
5-6 damla vanilya
1 kaşık kakao
göz kararı süt
2,5 kaşık tatlandırcı
üstünede tarçıınnn:)
yulaf kepeğini ve mısır ununu zeytinyağında koyulaşana kadar kavur. sonra kakaoyu ve vanilyayı ekle.
hala göz kararı süt koyuyorum:) sütü ekle çekiyorsa eklemeye devam et:) son raddede artık çekmiyor sütü:)
ocaktan aldıktan sonra da tatlandırıcıyı ekle ve iyice karıştır:)
ben 4'e ayırdım günde 1 yulaf kepeği ayarında yiyorum
:
kücük ekleme ve hatirlatma : teflon tava ya da tencerede yapin benim ilk yapisim gibi celik tencerede yapmaya kalkmayin
ve sütü cok cok yavas yavas ekleyin bekleyerek , böylece bulamac yapmamis olursunuz.
hatta ben birde cay kasiginin ucuyla granül nescafe koymustum hani kepek yenilebilir olsun diye. kakao yerine de bazen tercih edilebilir diye ekleyim dedim. ayrica aromasiz da yapmayin yani vanilya aromasini mutlaka koyun.
kücük ekleme ve hatirlatma : teflon tava ya da tencerede yapin benim ilk yapisim gibi celik tencerede yapmaya kalkmayin
ve sütü cok cok yavas yavas ekleyin bekleyerek , böylece bulamac yapmamis olursunuz.
hatta ben birde cay kasiginin ucuyla granül nescafe koymustum hani kepek yenilebilir olsun diye. kakao yerine de bazen tercih edilebilir diye ekleyim dedim. ayrica aromasiz da yapmayin yani vanilya aromasini mutlaka koyun.
canim o tatlandiricdan degildir. splenda sekere en yakin tatlandirici bence cünkü. birde alisik olmadigindan olabilir bana da öle gelmisti. ama bir süre sonra artik tatlisizliktan ne bulsam yapip yyiyorum tatlandiricili
yaaaaaaaaa.... yulaf kepeğinden içli köfte yapılabilirmiki acabaaaaaa??? aşeriyorum galiba
yaaaaaaaaa.... yulaf kepeğinden içli köfte yapılabilirmiki acabaaaaaa??? aşeriyorum galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?