Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

daha bi tutturamadım ekmeğimi. her defasında farklı oluyor anlamadım gitti. bende sallamıyorum artık.

haftasonu birbuçuk parmak kalınlığında dökmüştüm kalıbıma.

içi hiç pişmemiş. üstü altı tam. fırınımdada sorun yok.

alıştım artık nsılsa. öylede yiyorum böylede yiyorum.

bacım nasıl yapılıyor acaba? acip bişi yemekten midem bulandı. bir tarifi varsa alabilir miyim acaba? teşekkürler.

aklıma süper tarifler geliyo kızlar dukana uydurabiliceğimiz... bunları en kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşmayı düşünüyorum... resimli tarifleri paylaşıcam sizlerle...
bunlardan biri yumurtalı ekmek
bir diğeri fırında lorlu maydanozlu kıtır kanepeler
daha düşünsem neler çıkarabilirim acaba... bugün yaratıcı günümdemiyim ne

DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış –hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin… fırındada mayalanabilir

bu tarifi mutlaka dene... nişastayı eklemyiyorum ben ve kabartma tozu yerine 1 tatlı kaşığı kuru maya koy ve fırına vermeden önce ister sıcak bi yerde mayalanmasını bekle ister fırınını biraz ısıtıp kapat orda mayalansın ekmeğin... ve mutlaka 150 derecede pişir... gör bak ekmek nasıl oluyomuş... bildiğin ekmek pasta modunda hemde...ayrıca baton kalıpta yaptığım az önce de söylediğim gibi şekli aynı ekmek gibi... kalanını da küçük slikon kalıplara koymuştum...

Son düzenleme:
ahanda buraya yazıyorum yarın da 63 lü birşey görmezsem ben dukan'ı döverim.2/1 yapıyorum sanırsam faydasızmış:))))

ben mutfak sırları"nda verilen ekmeği yaptım hafta sonu, Dukan Ekmeği Tarifi | Mutfak Sırları - Yemek Tarifleri gayet lezzetli, kek gibi oldu. Denemediysen tavsiye ederim. 1 tepeleme kaşık yoğurt ile 5 kaşık süt var içinde.
4 günlük ekmek çıkıyor bir seferde, 4'e böldüm. Yarın son parçasını tüketip yenisini yapacağım. Belki bu sefer muffin kaplarında minik minik deneyebilirim.

yarim bu nişasta zararlı bize hele de her gün tüketmek:26::18:.yaptım ben bunu çok da güzel oluyor .ama şimdi başka bir tarifi yapıyorum nişasta ve buğday kepeksiz...

Malzemeler:8 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı light süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı
Yapılışı:1- Yumurtaları çırpma kesesine alın aynı keklerde yaptığımız gibi köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2- Yumurtalara geri kalan malzemeyi ilave edip düşük devirde pürüz kalmayaıncaya kadar karıştırın.
3- Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Kalıbınızı 1- damla sıvıyağ ile yağlayıp peçete ile silerek tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
4- Hazırladığınız ekmek karışımını kalıbınıza dökün.
5- 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 120 dereceye düşürün 10 dakika da bu ısıda pişirip fırından alın.
6- Soğuyunca kalıptan çıkartın ve dilimleyin.

yarim bu nişasta zararlı bize hele de her gün tüketmek:26::18:.yaptım ben bunu çok da güzel oluyor .ama şimdi başka bir tarifi yapıyorum nişasta ve buğday kepeksiz...

ben nişastayı çıkarıyorum bu tariften... onu yazmamışmıyım...

Bunu dene mutlaka gayet başarılı, ne süt tozu, ne buğday ekstra hiçbir şey yok. Gayet lezzetli, ben hiç başka ekmek aramıyorum bununla.

ahanda buraya yazıyorum yarın da 63 lü birşey görmezsem ben dukan'ı döverim.2/1 yapıyorum sanırsam faydasızmış:))))

neredeyse 3 hafta önce yani regl olmadan önce bende 2+1 yaptım 1 hafta nerdeyse. o kadar da katı yapmama rağmen gram oynamadı. bi iki gördüm 65 li bi rakam sonra yine hooop 66. bendem i öyle yapsam yine yaaa. katı yapıyorum direnç gösteriyor. kaçamak yapıyorum gitmiyor. yapışmış 4-5 yıldır kilolar gitmiyor.

aslında haftaya bi bomba etkisi bekliyorum ben. utandıracak beni bu kadar söyleniyorum diye bünyem. tartımda hassas değil bi 63 bi 64 gösteriyor beni. üzerine 2 kilo ekliyorum ben.

eski tartım simboydu. gelemedi bi türlü arızadan. eşime söyledim ara bi fırça kay diye. kızım sen teknik işlerde uğraşanları bilmiyormusun hepsi adamı sallıyor dedi. bende devlet kurumunda teknik bi işte çalışıyorum. sanırım bana laf çarptı

bunu bi deneyim. ben hiçbir denememde yluaf kepeğinin haricinde tahıl eklemedim. tabi bu da bana tadi kötü olarak dönüş yapıyor

bunu bi deneyim. Ben hiçbir denememde yluaf kepeğinin haricinde tahıl eklemedim. Tabi bu da bana tadi kötü olarak dönüş yapıyor
bak ben az önce yedim çok az da çörek otu atmıştım içine şahane oldu.tavuk göğsü,yoğurt ekmeğim.peşine de 2 fincan çay ohh.çıkışta kursum var birde akıllı tahta kullanım kursu of off

Arkadaşlar,

ben bu hafta yeni bir beyaz peynir denedim, tahsildaroğlu'nun light peyniri yağ oranı % 6
Lezzet olarak çok başarılı, sütaş ve bahçıvan denemiştim dilimli olanından, onlar çok kuru kuru gelmişti bana ve yağ oranı da 8"ler civarında.
Tahsildaroğlu'nunki krem peynir gibi yumuşacık, sabah ekmeğimin üzerine sürerek yedim, ps günüm olduğu için domatesimde vardı, keyfime diyecek yoktu valla.

Ama öğlen dışarıdan söylediğim tavuk şiş çok başarısızdı, yarısını zor yedim

Son düzenleme:

tavuk şiş çok kuru oluyor yutarken zorlanıyor insan.

arkadaşalr bundan sonra daha sık takib etmeye çalışacağım forumu. motivasyon lazım.

ekmek tariflerinide aldım. akşama uygulayayım

süt tozu yerıne sut olmazmı. ve bugday kepeği serbestmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…