maşallah diyim benim ekmeklerim çok güzel oluyo... bide baton kalıpta pişiriyorum bildiğin ekmek gibi oluyo... dilim dilim yapıyorum misss... bugun öğle yemeğimde iki ince dilim kızarmış yedim... ama biraz fazla çıkıyo o tariften... o yüzden bi dahaki sefere yarım ölçekle yapıcam...
maşallah diyim benim ekmeklerim çok güzel oluyo... bide baton kalıpta pişiriyorum bildiğin ekmek gibi oluyo... dilim dilim yapıyorum misss... bugun öğle yemeğimde iki ince dilim kızarmış yedim... ama biraz fazla çıkıyo o tariften... o yüzden bi dahaki sefere yarım ölçekle yapıcam...
daha bi tutturamadım ekmeğimi. her defasında farklı oluyor anlamadım gitti. bende sallamıyorum artık.
haftasonu birbuçuk parmak kalınlığında dökmüştüm kalıbıma.
içi hiç pişmemiş. üstü altı tam. fırınımdada sorun yok.
alıştım artık nsılsa. öylede yiyorum böylede yiyorum.
öğlen yemekhanemizde pazı sarma makarna komposta vardı. gitmedim yemeğe. sabah getiripte yemediğim 2 köfte biraz peynir ve azcıktadukan ekmeğim vardı. ekmek demek ne derece doğru bilemem. bildiğimiz kıtır kıtır kraker gibi olmuş bu seferki.
siz siz olun dukan kemeği yaparken süt yerine yoğurt kullanmayın. bişeye benzemedi benim ki.
yarim bu nişasta zararlı bize hele de her gün tüketmek:26::18:.yaptım ben bunu çok da güzel oluyor .ama şimdi başka bir tarifi yapıyorum nişasta ve buğday kepeksiz...
dukan ekmeği(her evre)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. Buğday kepeği
- 10 y.k. Süt tozu
- 3 y.k. Mısır nişastası
- 1 t.k maya
- 5 y.k. Light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. Su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. Koyu, akmayan bir kıvam olacak. Silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. Afiyet olsun :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin fırındada mayalanabilir
bu tarifi mutlaka dene... Ve kabartma tozu yerine 1 tatlı kaşığı kuru maya koy ve fırına vermeden önce ister sıcak bi yerde mayalanmasını bekle ister fırınını biraz ısıtıp kapat orda mayalansın ekmeğin... Ve mutlaka 150 derecede pişir... Gör bak ekmek nasıl oluyomuş... Bildiğin ekmek pasta modunda hemde...
bacım nasıl yapılıyor acaba? acip bişi yemekten midem bulandı. bir tarifi varsa alabilir miyim acaba? teşekkürler.
yarim bu nişasta zararlı bize hele de her gün tüketmek:26::18:.yaptım ben bunu çok da güzel oluyor .ama şimdi başka bir tarifi yapıyorum nişasta ve buğday kepeksiz...
ben mutfak sırları"nda verilen ekmeği yaptım hafta sonu, Dukan Ekmeği Tarifi | Mutfak Sırları - Yemek Tarifleri gayet lezzetli, kek gibi oldu. Denemediysen tavsiye ederim. 1 tepeleme kaşık yoğurt ile 5 kaşık süt var içinde.
4 günlük ekmek çıkıyor bir seferde, 4'e böldüm. Yarın son parçasını tüketip yenisini yapacağım. Belki bu sefer muffin kaplarında minik minik deneyebilirim.
sanırım aynı ekmekten bahsediyoruz:))bunu dene mutlaka gayet başarılı, ne süt tozu, ne buğday ekstra hiçbir şey yok. Gayet lezzetli, ben hiç başka ekmek aramıyorum bununla.
ahanda buraya yazıyorum yarın da 63 lü birşey görmezsem ben dukan'ı döverim.2/1 yapıyorum sanırsam faydasızmış:))))
Malzemeler:8 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı light süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcıYapılışı:1- Yumurtaları çırpma kesesine alın aynı keklerde yaptığımız gibi köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2- Yumurtalara geri kalan malzemeyi ilave edip düşük devirde pürüz kalmayaıncaya kadar karıştırın.
3- Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Kalıbınızı 1- damla sıvıyağ ile yağlayıp peçete ile silerek tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
4- Hazırladığınız ekmek karışımını kalıbınıza dökün.
5- 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 120 dereceye düşürün 10 dakika da bu ısıda pişirip fırından alın.
6- Soğuyunca kalıptan çıkartın ve dilimleyin.
bak ben az önce yedim çok az da çörek otu atmıştım içine şahane oldu.tavuk göğsü,yoğurt ekmeğim.peşine de 2 fincan çay ohh.çıkışta kursum var birde akıllı tahta kullanım kursu of offbunu bi deneyim. Ben hiçbir denememde yluaf kepeğinin haricinde tahıl eklemedim. Tabi bu da bana tadi kötü olarak dönüş yapıyor
bunu bi deneyim. ben hiçbir denememde yluaf kepeğinin haricinde tahıl eklemedim. tabi bu da bana tadi kötü olarak dönüş yapıyor
Arkadaşlar,
ben bu hafta yeni bir beyaz peynir denedim, tahsildaroğlu'nun light peyniri yağ oranı % 6
Lezzet olarak çok başarılı, sütaş ve bahçıvan denemiştim dilimli olanından, onlar çok kuru kuru gelmişti bana ve yağ oranı da 8"ler civarında.
Tahsildaroğlu'nunki krem peynir gibi yumuşacık, sabah ekmeğimin üzerine sürerek yedim, ps günüm olduğu için domatesimde vardı, keyfime diyecek yoktu valla.
Ama öğlen dışarıdan söylediğim tavuk şiş çok başarısızdı, yarısın zor yedim
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış –hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin… fırındada mayalanabilir
bu tarifi mutlaka dene... nişastayı eklemyiyorum ben ve kabartma tozu yerine 1 tatlı kaşığı kuru maya koy ve fırına vermeden önce ister sıcak bi yerde mayalanmasını bekle ister fırınını biraz ısıtıp kapat orda mayalansın ekmeğin... ve mutlaka 150 derecede pişir... gör bak ekmek nasıl oluyomuş... bildiğin ekmek pasta modunda hemde...ayrıca baton kalıpta yaptığım az önce de söylediğim gibi şekli aynı ekmek gibi... kalanını da küçük slikon kalıplara koymuştum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?