merhaba arkadaşlar bende bugün başladım diyete atak devrem 3 günmüş başlangıç kilom 70 hedefim 60, tatlandırıcı kullanan var mı aranızda ben ilk kez kullanıcam çaysız kahvesiz duramıyorum onuda şekersiz içemiyorum
ellerine sağlık mutlaka güzel olmuştur.ama normalde de lazanyayı sevmem o yüzden yorum yapmadım.beğenenler tarifi bir kenara not etmiştir merak etme...Kızlarr kimse beğenmedi mi lazanya tarifimi?
Uygun değil mi?
(((((((((( yorum yok mu??
foto çekemedim ama en kısa zamanda yapıp tekrar foto çekeceğim..
ATAK ve Sonrası için UYGUN
Tarif:
Lazanya hamuru için: 3 yumurta, 5 kaşık yulaf kepeği, az tuz ve su...
Yumurtaları çırp, yulafı ekle karıştır, azıcık kek kıvamında olması için
akıcı olması için su ekle, fırını 200dereceye ısıt, Büyük tepsine bunu dök, incecik bir tabaka olsun
Arada kontrol et tahminen20 dakika sonra rengi koyulaşmaya başlar kaşıkla kontrol et
Sert olmuşsa tamamdır... al soğut sonra düzgünce lazanya makarnası gibi kes yada kır
Kıymayı baharatla az soğanla karıştır kavur...
Beşamel sos için bir kaşık mısır unu bir kaşık yulaf unu karıştır 1,5 su bardağı süt ekle kaynayana kadar karıştır
Kaynama süresi bitince içine içim light kaşardan 3 yemek kaşığı koy iyice karıştır ki koyu olsun iyice
Eline Rulo kek kalıbını al sakın koca lazanya makarnası yaptığınız tepsiyi almayın :)))
Yada küçük boy borcamda olur ama boyutları dediğim gibi rulo kek boyutlarını geçmesin..
sermeye başla sıra ile önce yulaf kepeği makarnası, beşamel sos, kıyma üzerine light kaşar
aynen devam et zaten ya 3 kat olacak ya 4 kat...
En üste yulafı kapat üzerine kaşar dök bolca.. at fırına 20 dakika 200 derecede ooopppsss..
Süperdi valla biz iki kişi yedik biraz kaçamak oldu yulaf fazlası kaşar fazlası.. ama dukana uygundu :))))
Yaptım ve yedim süpperdi...
Sizde beğenirsiniz umarım afiiyyeeet olsun....
Aramıza hoşgeldin
ben tatlandırıcı kullanıyorum ama abartmadan yani günde 7-8 ad. bir nevi tatlı ihtiyacımı karşılıyor gibi
ben de öyleyim yani herkes öyle söyler.76 kiloyken de kiloma inanmazlardı şimdi 64 kiloyum yok daha azsın diye ısrar ediyorlar:))e vücudum güzel ben ne yapayım değil mi ama????Teşekkür ediyorum kızlar hepinizeee :) Valla 90 kiloyum aslında söylemek bile acı ama öylee((( tek avantajım kilomu göstermeyişim, ama tartı aynısını söylemiyoooo
bugünkü menümü yazıyım kızlar size (bugun itibariyle en sıkı haliyle devam ediyorum dukana)
SABAH
* Aç karnına 1 kupa 7 otlu çay
* Üstüne 330 ml su
KAHVALTI
* 2 ince dilim dukan ekmeği (5 mm kalınlığı)
* 2 dilim polonez çemensiz pastırma
* 1 dilim piliç salam
* 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
* 1 kibrit kutusu kadar lor
* 1/4 tatlandırıcılı çay
ARA
* Ice Tea (Limonlu)(Light)
ÖĞLE
* 1 ince dilim dukan ekmeği
* 2 dilim tavuk ızgara
* 200 gr yoğurt
* Cola Zero
ARA
* Çilekli yoğurt (Light)
AKŞAM
* 200 gram yoğurt (yüzmeye gidicem, akşam öğün saatimde dışarda olucağım için eve dönünce yoğurt yerim)
6 adet x 330 ml suyum var bide günlük... sabah hariç tabi
Bide böyle takip edelim bakalım gitmeye başlıycakmı kilolar...
Teşekkür ediyorum kızlar hepinizeee :) Valla 90 kiloyum aslında söylemek bile acı ama öylee((( tek avantajım kilomu göstermeyişim, ama tartı aynısını söylemiyoooo
ozaman birde ben menümü yazayım:)
sabah : 1 katı yumurta (baharatlı) + peynir yarım dilim dukan ekmek
ara: bitki çayı içicem şimdi:)
öğlen: 1 dilim dukan ekmeği + ciğer + yoğurt
ara: meyveli yoğurt
akşam : yoğurt çorbası içicem koca bir kaseeee:)
benimkide sıkı dukan sayılır sanki yaaa
7-8 adet çok değil mi arkadaşım????
kızlar güçlendirmedeyim 52 gün oldu artık kaçamaklarım resmen öğün kaçamağına dönüştü diyeilirim.ama bi kilo dahi almadım hatta 57 ile güçlendirmeye geçtim bu sabah 54 kiloydum saf protein günümde geçen hafta çarşambaydı düşünün.ufak kaçamaklarla moralinizi bozup sakın diyeti bırakmayın arkadaşlar tam gaz devam .umarım korumada güçlendirme gibib kilosuz geçer
kızlar merhaba; ben nette araştırmalarım sonucunda bu diyete kararlı bi şekilde başladım,dün 1. günümdü 76,3kg başladım aslında cuma tartılacaktım dayanamadım sabah tartıldım 75,7kg çıktım. ben yulaf ezmesini yakın civardaki marketlerde bulamadım carfura ve migrosada gidemedim yakınımdaki markete sipariş verdim 1 haftaya gelirmiş o da,yoksa alsammı olmazsa olmazımıdır diyetin onu merak ettim.bide ben siteden atak devremi hesaplamadan 76kg olduğum için kendimce 5 gün diyorum yapıyım. ha buarada lıght yoğurtta bulamadım yarın markete gelicekmiş.dün çok sabrettim öyleki canım annemin o güzel kıymalı yaprak sarmasına bile süpper bi iradeyle hayır dedim hiç gözüm görmedi bileama akşam çok başım ağrıdı sınava hazıırlanıyorum derse pek adapte olamadım saat 1,30 gibi uyudum.sabah iyiydim ama. bakın ben 1 gün (dün yani) neler yedim
sabah elma sirkeli su ile başladım bi 1 saat sonra bi kupa yeşil çay içtim
sabah 11 gibi 1 adet yumurta öğlen saat 1,30 gibi bi kupa lıght süt ardından saat 3 de 1 yumurta daha ve yanında 1 kibrit kutusu lıght peynir akşamda saat 6,30 du tavuk göğsü haşladım baharatladım tuz yok denecek kadardı.onu yedim.gece 11 de de süt 1 kupa içtim bu kadar.
doğrumuyum sizden yorm bekliyorum.:26:
bugünkü menümü yazıyım kızlar size (bugun itibariyle en sıkı haliyle devam ediyorum dukana)
SABAH
* Aç karnına 1 kupa 7 otlu çay
* Üstüne 330 ml su
KAHVALTI
* 2 ince dilim dukan ekmeği (5 mm kalınlığı)
* 2 dilim polonez çemensiz pastırma
* 1 dilim piliç salam
* 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
* 1 kibrit kutusu kadar lor
* 1/4 tatlandırıcılı çay
ARA
* Ice Tea (Limonlu)(Light)
ÖĞLE
* 1 ince dilim dukan ekmeği
* 2 dilim tavuk ızgara
* 200 gr yoğurt
* Cola Zero
ARA
* Çilekli yoğurt (Light)
AKŞAM
* 200 gram yoğurt (yüzmeye gidicem, akşam öğün saatimde dışarda olucağım için eve dönünce yoğurt yerim)
6 adet x 330 ml suyum var bide günlük... sabah hariç tabi
Bide böyle takip edelim bakalım gitmeye başlıycakmı kilolar...
Merhaba arkadaşlar;
Ben yeni katıldım aranıza. Ben de daha önce bir çok diyet denedim, işe yarayan da oldu ama bu iştahla :) hep geri aldım. Bugün Dukan'a başladım. Aranızda da yeniyim Dukan'da da. Kitabı almadım ama forumdan takip ediyorum. O kadar çok yazı yazılmış ki.. Hepsinin üstünden geçmek isterim ama baya uzun sürecek sanırım :) Bilmem gereken püf noktaları var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca sanırım kısıtlama yok değil mi? İstediğimiz kadar yiyebiliyor muyuz yasak şeyleri yemedikçe? Akşam 7 den sonra yemicem falan derdi yok di mi :) Yemekle çok zorum yok da, tatlı ve hamur işi yiyememe tabi krizlere neden olacaktır. Dayanıcam artık. En azından light kola falan içebiliyoruz galiba. Tatlandırıcılar da serbestmiş. Etlerin tam yağsız olması gerekmiyor illa değil mi, az yağlı olsa da oluır mu? Tabi bahar da geldi, yürüyüş olmadan da veremicekmişiz heralde. Çok soru sordum ama :) Hadi bakalım maratona başladım
Bir de kilo çizelgesi nereden yapılıyor? Hemen bi yapıp tam motive olsam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?