Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

iyi akşamlar herkese..
az evvel denediğim bir tarifi yazayım dedim. belki deneyenler vardır ama ben ilk kez dün denedim, çok başarılı. benim krebi tutturamayanlar için birebir. şimdiiii ayni krep karışımını hazırlıyoruz, düz yemek tabağına döküp mikrodalgaya veriyoruz. 5 dakika kadar pişiriyoruz. sonra çıkarıp tavaya atıyoruz, önünü arkasını kızartıyoruuz. eğer çukur tabağa döküp pişirnce enlemesine keserseniz hamburger ekmeği oluyor, bu haliyle ister ekmek, ister lavaş gibi kullanın. ben pizza hamuru olarak kullandım. ne yırtılıyor, ne çiğ kalıyor, süper bir yandan da yandaki tavada 1-2 tane sosis, 3-4 mantar, bir parça kırmızı biber sotelenir, üzerine doğranmış domates ve azıcık salça eklenir, kekik de atılarak kaynatılır. karışım suyunu çekince az evvel pişirilen hamurun üzerine konur afiyetle yeniiiir malesef foto yok direk yediğim için hehe sosis yoksa kıymayla ya da tavukla da olur. hatta belki ton balığıyla bilem olur, denemek lazım
herkese öpücükler ve eksiler

bu krepten yaptım ben çok katı oldu acaba ben mi tutturamadım midem bulana bulana yedim resmen

Ben sütünü fazla koydum sanirim benimkide civik oldu ömlet niyetine yedim..:) Yaninda yogurt,nane ve pul biberdeb meze ile.Tavsiye ederim harika oluyor.Arada birde icine bir tane kornison tursu ekliyorum.Krep beceremedim malesef eger tuttura bilseydim bu mezeyi icine sürüp yiyecektim..:)

insallah denedigimde tutturma sansini yakalarim afiyet olsun..:) Sosis yasakli listesinde diye biliyorum ben yaniliyormuyum.?

insallah denedigimde tutturma sansini yakalarim afiyet olsun..:) Sosis yasakli listesinde diye biliyorum ben yaniliyormuyum.?

ben fransa'da yaşıyorum, burda birtakım piliç sosisler buldum az yağlı, seyrek olarak onları tüketiyorum. yarim'in de şeker piliç'in piliç sosisinden bahsettiğini hatırlıyorum, topikte ararsan bulursun. yağı karbohidratı azaltılmış sanıyorum.

Bende Almanya da yasiyorum Alman marketlerinde diyet icin sosisler var ama et ürünlerini alman marketlerinden almadigim icin alamiyorum.Türk marketlerinde de normal sosisler var.

dün akşam karidesli salata yapmamışlar... babişkom fırında karides yapmışşş... hemide güveçte... misss gibi olmuşttuu... bizim evde artık hep dukana uygun yemekler pişirildiğinden bol kepçe yapılabiliyor herşey...
hemen size tarif de veriyorum bebekler... gerçi çok basit eminim içimizde yapanlar da vardır...
iglo dondurulmuş karides alıyorum bikaç paket... (yağ 0 - şeker 0 - karbonhidrat 0 - protein 15)

GÜVEÇTE KARİDES (5 küçük güveç çıktı)

* 1 paket dondurulmuş karides
* 2 domates
* 1 kuru soğan
* light kaşar peyniri (isteğe göre)
* su

Önce karidesleri güzelce haşlıyoruz... ardından domates ve soğanları ince ince doğrayıp güveçlere paylaştırıyoruz... her bir güvece yarım çay bardağı kadar su koyuyoruz... yaklaşık 180 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz... ardından rendelediğimiz kaşar peynirini güveçlere paylaştırıyoruz ve fırını kapatıp bi süre içinde bekletiyoruz... kaşarlar eridiğinde servis edilebilir...
Afiyet olsun bebekler...

hepimize kocamaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn GÜNAYDIIIIIIINNNNNNNNNNNNN....
dün akşamki havuzdan sonra birazzcık yorgunum galiba
zaten uykuya da doyamıyorum artık... gece çok geç yatıyorum bi türlü uyku tutmuyor... e sabah kalkmakta zor oluyor tabi...
ama olsun hamile gibi duran göbeğimin bi avuç kaldığını görmek de mutlu ediyor beni...
bu arada geçen salı annemde başladı dukan yapmaya ve dün tartıldığında -3 görmüş...
süpeeeeeerrrrrrr hatun gayet motive olmuş durumda... fekaatttt gelelim olayın en can alıcı kısmına; biz ailecek tatlı ddüşkünüyüz... dün akşam bildiğiniz tatlı krizine girdik...
tabi durumu minimum hasarla atlatmak için işe koyulduk sütlü lokma yaptık... sizlerle resmini de paylaşmak isterdim ama... çıldırmıştık... bikaç dk içinde tükendi... resim mesim hakgetire yani

tarifi de şöyle;

SÜTLÜ LOKMA(her evre)
MALZEMELER2 KİŞİLİK)
hamur için:
-4 yk yulaf kepeği
-1 yumurta
-1/2 çay brd.ılık su
-1 çay kaşığı toz maya
-1 çimdik tuz
-1 çimdik splenda
şerbet:
-1 bardak yağsız süt
-2 yk splenda
kepek maya,tuz,splenda karıştırılır.ılık su eklenip iyice karıştırılır ve ılık bir yerde 10 dk bekletilir.yumurta eklenip tekrar çırpılır ve 20 dk daha kabarması için bekletilir.Yapışmaz bir tava iyice kızdırılıp tatlı kaşığıyla hamurdan minik lokmalar dökülür.üzerleri gözgöz olunca çevrilir.
süt derin bir kap içinde tatlandırıcıyla iyice karıştırılır ve lokmalar sıcakken içine atılır.en az yarım saat lokmalar sütü çekmesi için bekletilir.tarçınla servis edilir.

Son düzenleme:
açılışı ben yapam baree bugün:)
ya hanımlar yürüyüş yapıyoruz çok güzel tamamda benim sol ayakta 2 tane nurtopu gibi nasırım var dukanla beraber yürüyşe başladığım için iice sapıttılar canıma ot tıkadılar valla. aynı sorunu yaşayanlar yada bu konuya ilgili tecrübesi bilgisi olan varsa paylaşabilirmi yaa zira ölüyorum acıdan. nasır bandı falan hak getire aldırsammı acaba hayat kabus oldu vallaaa

açışı ben yapam mı dedim ıhıhıhı yarim maşallah ne güzel bi açılış bu sabah sabah gözüm gönlüm açıldı eline sağlıkk:))

günaydın kızlar

Yarim sabah sabah ne güzel tarifler öyle bende bayılırım lokma tatlısına ama yapamam ki zor biraz

Günaydııın, bi sınava gidip sonra hemen gelcem :) Ben de dün yaptığım pizza tarifini vercem :) çok güzeldiiii :)

nasır bandı işe yaramaz... benim iki ayak serçe parmaklarımda da mevcuttur kendilerinden... eğer evdeysen yada gün içinde ayaklarının açık durma ihtimali varsa... nasır solüsyonu almanı tavsiye ederim... bunu çok sık aralıklarla ve sadece nasırın özüne sürersen kısa bi süre sonra kökteki özü bile çıkıyor... tecrübeyle sabittir bunu yazın uygulayabiliyorum ama kışın pek ayaklarım çıplak gezmediğimden yapamıyorum... çünkü öyle günde 1 kere sür geçer demek mümkün değil... kışın bulduğum çözüm de; manikür-pediküre gittiğim kuaförde temizletiyorum nasırımı... kök özüne kadar alıyorlar... evet minik acılar hissediyorsun ama yürürken çektiğin acının yanında sinek ısırığı... geçmiş olsun...

Günaydin hanimlar güzel ve kacamaksiz bir gün olsun hepimize.Sabah bir fincan sütsüz sekersiz kahvemle basladim güne.
Ardindan iki dilim protein esmer ekmekle cilbir iki parca ince yagsiz beyaz peynir ve yesil cay..Burnumda esime yaptigim sucuklu yumurta kokusu

Nasirli ayaklarla yürümek zordur ama bilgim yok gecmis olsun.

Karides tarifi icin tesekkürler Annenizide tebrik ediyorum.

Benimde bi sorum olacak börülce yasakli listesinde tane börülcemi? bilgisi olan varsa paylassin lütfen.

günaydın kızlar

Yarim sabah sabah ne güzel tarifler öyle bende bayılırım lokma tatlısına ama yapamam ki zor biraz
bende öyle diyodum ama kriz yapamam falan dinlemiyor.... tam 10 dk da hazırdı... hamuru hazırlaması da 20 dk de... al sana yarım saatte on nömoraaa tatlııı

Günaydııın, bi sınava gidip sonra hemen gelcem :) Ben de dün yaptığım pizza tarifini vercem :) çok güzeldiiii :)
günaydın... evet evettt istiyorum... bu ara yeni tarifler denemek istiyorum... BOL ŞANS... BAŞARILAR...

ooof sebze günlerini sevmiyorum +200 ile uyandım yaaa hemde akşamları sebze yemiyorum saat 8 den sonra yemiyorum

günaydın

bu sabah tartıda 400 gr dah gittiğini gördüm...dünkü kadar ii değil ama 3 gün için 1.5 kilo çok iyi...bide tam uygulamıyorum bunu da göz önüne alırsam şahane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…