benim babam gibi.eşim diyor ki "babana söyleyeceğim tansiyonun düşüyor güçlendirmeye geç artık diye".bende çok özlemiiştimm çokk iyi geldimoral oldu bize evettt nasıl zayıflamışsın çok güzel olmuşsun dedi ama daha var biraz daha verirsenn tamam olacaksın dedi e tabi daha 5 kg varrr
eğer birebir bu tarifi uygularsan kesinlikle olumlu sonuç alabilirsin
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
Eki Görüntüle 391664 Eki Görüntüle 391666
benim babam gibi.eşim diyor ki "babana söyleyeceğim tansiyonun düşüyor güçlendirmeye geç artık diye".
babam:
-"yok yok zayıflasın eskisi gibi güzel olsun "
eşim nasıl bozuldu anlatamam.:)))
C.tesi arkadaşlarla buluştum bütün gün dışarıdaydım hiç kaçamak yapmadım.Bizim kızlar diyete başladığımdan beri yani 12 gündür beni görmüyorlardı.Görür görmez çok zayıflamışsın diye karşıladılar acayip moral oldu.Ben bu durumun beni gerçekten çok seven arkadaşlarımın gazı olarak düşündüm ama yine de mutlu oldum.Arkadaşlar cheesecake, sosis tabağı, fettuchino ne varsa yediler.Çatal ucu ile bile tatmadım.(Bu arada yemeğe gittiğimiz ZADE kafede garsondan ızgara biftekle yoğurt isteyince dönüp Dukan mı diye sordu.Evet dedim.Tamam Dukan usulü hazırlatırım Protein mi sebze günü mü? demez mi arkasından koptuk hepimiz) Akşam herkes lahmacunları yerken ben haşlanmış tavuk yedim.
Pazargünü misafirim geldi.Kapıdan giren slm vermeden AAAAAAAAAAA ne kadar zayıflamışsın diye söze başladı.Hanımlar zaten fark eder de hem enişteler hem de kaynım ayrı ayrı nasıl mutlu oldum anlatamam.Bu arada görümcem de benden gaza gelip diyete girdi bu sabah.Bu ekibe kayınvalidem ile birlikte içine nutella sürülmüş krepler ve bol yağlı kısır yaptık.Ama onlarla aynı masaya oturup içinde bir yemek kaşığı yulaf kepeği ihtiva eden yoğurt yedik.
Gaza geldim akşam herkes gidince eski pantolon ve etekleri çıkardım.38 beden olan ama genişlediği için 40 kabul ettiğim bir pantolonuma girmez miyim sevinçten bi göbek atmadığım kaldı.Karar verdim perşembe sabah tartılacağım.(ASLINDA 1 AY BİTMEDEN TARTILMAMA KARARI ALMIŞTIM AMA GAZA GELDİM İŞTE)
Şimdi gelelim sizden yardım isteğime=
1-Ben 24 günde adet gördüm sizce normal mi hani erken adet görmeye yol açıyor mu? hani diyet derken sağlık bozmaktan korkuyorum da
2- Dün gece anormal bi tatlı isteğim oldu.Dukan muhallebisi yapmaya çalıştım.Ama tadı berbat bişeydi.Yiyemedim.zaten içinde tatlandırıcı olan şeylerden hiç hoşlanmam.Tatlandırıcılar ağzımda korkunç bi tada neden oluyor.Sizden en iyi sütlü dukan tatlısı tarifini vermenizi ve tadı en iyi olan tatlandırıcıyı önermenizi rica ediyorum.Dün akşam light meyveli yoğurtla idare ettim gerçi ama (tatlıyı çöpe atıp, 2 tane yedim) hepsi böyle olacaksa hiç uğraşmayayım da meyvalı yoğurt takılayım? Spelandanın tadı gerçekten farklı mı? Ben humma diye bişey aldım migrostan gerçekten çok kötü? Bi de önerinizi toz mu sıvı mı?
herkese merhaba! ben de bugün itibarıyla aranıza katılmış bulunmaktayımsabah kahvaltı yapamadım acele çıkmam gerekti yanıma biraz light kaşar aldım onları yedim bir de sade türk kahesi içtim. öğlen için de tavuğumu getirdim yanımda:) hala yulaf kepeğimi alamadım. bu akşam markete çıkıp halledicem.
buzdolabında saklıyorum... bi keresinde yarım ölçek denedim kıvam tutmadı çöp oldu valla...Tavuk şişimi ve yoğurdumu yedim geldim.
Ben de bunu yapıyorum, benimki de kabarmıyo çok. Ama tadı güzel oluyo. Ben de nerde saklıyosunuz ekmekleri diye soracaktım. Buzdolabında mıı? Dışarda hemen bozuluyo, bi tuhaf kokmaya başlıyo. Bir de bu tarifde her şeyin yarısı koysak, yine kıvam tutar mı ki? Tabi mayayı yine 1 kaşık koyarız heralde..
eğer birebir bu tarifi uygularsan kesinlikle olumlu sonuç alabilirsin
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği (yoksa yulaf kepeği de konulabilir)
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası (ben kullanmıyorum)
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış –hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin… fırındada mayalanabilir
Eki Görüntüle 391664 Eki Görüntüle 391666
buzdolabında saklıyorum... bi keresinde yarım ölçek denedim kıvam tutmadı çöp oldu valla...
aramıza hoşgeldin umarım diyetin vermili olur. Akşama mutlaka yulaf kepeğini al
Canım ben silikon kaplarda lorlu veya peynirli poğaça yapıyorum daha önçe resmini de eklemiştim . Bu linktemerhaba arkadaşlar bende seyir evresinin 3. haftasındayım ama zorlanmaya başladım canım tatlı istiyo ekmeği arıyorum tariflerden denedim sırf bastırabilmek için...verilen ekmek tariflerinin hiçbiri burda anlatılan gibi kabarmadı hamur ne kadarsa fırından öylece çıktı moralim de bozuldu ne keke kabardı ne ekmeğim moralim de bozuldu canım da sıkıldı bu hafta hiç kilo verememişim sabitlendi atak döeminde 2,5 sonraki hafta 1 kilo verdim bu hafta hiç gitmedi ne olur hem akıl hem denemiş tariflerinizden verin bana((
herkese merhaba! ben de bugün itibarıyla aranıza katılmış bulunmaktayımsabah kahvaltı yapamadım acele çıkmam gerekti yanıma biraz light kaşar aldım onları yedim bir de sade türk kahesi içtim. öğlen için de tavuğumu getirdim yanımda:) hala yulaf kepeğimi alamadım. bu akşam markete çıkıp halledicem.
gülay sen benden de hızlıymışsın:))maşallah diyelim Allah mutluluğunu bozmasın...darısı tüm evlenceklerin başına:))
Hmmm. 10 günlük çok geliyo da. Atılıyo yarısından fazlası :S Yarım yapmiyim o zaman. Buzdolabında saklarım artık, napiyim.. Saol
teşekür ederim yarım bikaç şey soracam sana haftasonu deneyecm bi de bu tarifi bu da olmazsa bırakacam ben ekmek yapma işini:)))süt tozunu ben bulamadım nerden bulabilir neden yerine süt koymuyoruz...bi de mısır nişastası sen koyuyor musun yada yerine mısır unu konur mu aynı şey mi? bi de hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için bikaç saat bbekletip daha sonra mı 150 derecede 30 dakika pişiricez
Ben deepfreeze'e koyuyorum, önceden yiyeceğim kadar çıkarıyorum. yada çıkarıp mikrodalgada çözdürüyorum. fırından yeni çıkmış gibi tazecik oluyor.
bu arada yarim, sen kaç cm'lik baton kek kalıbı kullanıyorsun, benim kalıbımda yeterince yüksek olmadı, yani sen tost ekmeği olarak kullanıyorum demiştin ya, benimkinde tost yapacak kadar yüksek bir ekmek çıkmadı, acaba benim kalıbım mı çok uzun yoksa mayalama işleminimi kısa tutyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?