amaniiin acep yarın kaç kilo çıkacağım kaç gündür - + gırla gidiyor:18::18::18::18::18::18: herkese bol - li perşembeler diliyorum....zayıflayıp gelin anacım....bana da dua edin ben de zayıflayıp geliiiimmm......öpüyorum
kizlar! Su ALABAS denen sebzeyi deneyen var mi? patates i andiran 0 yag, az karbonhidrat ve bol protein iceren bir sebzeymis.
Uzun arastirma sonucu online satan bir yer buldum, fakat tanesi 3 tl. Daha once alan birisi varsa fiyat hakkinda bilgi verebilir mi? Ona gore ismarlamayi dusunuyorum. Arada sirada pazarda yada migroslarda denk gelen olmus olabilir belki.
Selamlar...:)
Benimde bugün asiri basim agriyor ilac banamisin demiyor..ALABAS nedir diye baktigimde elma gibi severek yedigim sebze cikti karsima..insallah uygun biyerden bulabilirsin.
Rahatsiz olan arkadas gecmis olsun..
anladım bana da sık olur bu durum.bahardan da oluyoruz heralde biraz.annem çok kızıyor bana bizim zamanımızda hiç sendrom yoktu diye:))
lodos esnasında dısardaydım. bu cusseyle ben bıle yalpalandım ucacaktım. tellere yapıstım. siz zayıfların halini düşünemiyorum
Kohlrabı (alabaş)
Sözlüklerde turpgillerden yerlahanası, şalgama benzeyen köklü lahana olarak da tabir edilen, yumrusu yenen bir sebze türüdür. Tohum ekiminden sonra diğer lahanagiller farklı olarak kotiledon yapraklarının üzerinde, gövde dokularının kalınlaşmasıyla yumru kısmı oluşur.
Brassica cinsine giren diğer yumrusu yenen türlerde yumru toprak altında oluştuğu halde, alabaşta toprak üstündedir. Yapraklar yumrunun üst kısmında meydana gelir. Yaprakların sapları diğer lahana grubu sebzelerden daha uzun ve yaprak ayası daha küçüktür.
Alabaşlar yumru rengi yönünden açık yeşil ve maviye çalan eflatun renkli olanlar olmak üzere 2 gruba ayrılır. Yumru çapı ise 4-10 cm 300 g, geçci çeşitlerde ise bazen 1 kgdan fazladır.
Alabaş Bitkisinin Vücudumuza Katkısı:
Vitamin ve minerali bol, kalorisi ise az olduğu için dengeli beslenmede ideal bir gıda olarak kabul edilen alabaş, içerdiği vitamin ve minerallerle astım, kanser, katarakt, yüksek tansiyon, böbrek taşı, gözde leke, sinir sistemi hastalıkları ve felce iyi gelmektedir.
Bol lifli bir yapıya sahip olan alabaş; A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içermektedir.
Aynı familyadaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirir: Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.* İçeriğindeki antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma risklerini de önemli ölçülerde azaltır.
İçerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca hamile kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.
Bol miktarda potasyum ihtiva ettiği için, yüksek tansiyonu düşürür.
Ayrıca, böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma rahatsızlıklarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada yararlıdır. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş alabaş suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir.
Orta ve Kuzey Avrupa ile Amerikada yaygın olarak yetiştirilen alabaş, Türkiyede, özellikle başta Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de başarılı bir şekilde yetiştirilmektedir.
Dengeli beslenme için ideal olması sebebiyle İngiltere, Almanya, Belçika ve Hollandada bolca tüketilen alabaşın yaprakları salata şeklinde, yumrusu ise çiğ veya pişirilerek, ya da konservesi yapılarak yeniyor. Şekli ve tadı ise biraz şalgama, biraz da turba benziyor.
Burda yine herzamanki uyarımı yenilemek istiyorum.
Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, alabaş da bedenin iyot emilimini azaltabiliyor. Haftada 3-4 kezden daha sık yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alınmalıdıra oluyor,gövdesi de turp gibi yeniyor.
kızlar bir kilo daha gtmiş:) 64 üm... 10 kilo vermiştim.. etti 11:) kaldı hedefe 4 direnebilirsem 2 de öyle vereceğim.. tamamdır bu iş. gözümde okadar büyütüyordum ki hep erteliyordum dayanamam, yapamam.. bak dayandim yaptım ... az kaldı. ah şu sınırlamalarımız kendimizi.. ne geliyorsa onlardan geliyor basımıza... yapabilirim, yaparım kelimesi ne güzel bir kelime.. hayatımıza geçirmemiz dileği ile... kimse yılmasıngüzel günler elbet geliyor. sabırlı olun
ne kdr zmnda werdin mariza bu 10 kiloyu?
himmm ben bunu markette goruyodum hep ama hic almadim. pisiriliyo mu bu, taze mi yeniyor? bu bu nedir bu?
miraycım senin yulaf kepeği aldığın siteyi yazarmısın kepeğim bitti bizim burdaki hatunların hızına yetişemiyorum migrosu talan etmişler yulaf kepeksiz kaldım :) teşekkür ederim sevgiler ...
kizlaaaaaaar!!nerdeyse bi hafta oldu yazamadim. yazilanlari ara ara takip ettim ama.
selincim gecmis olsun sekerim, hem sevgilinin ailesi, hem de hastaligin icin. bak gordun mu korkulacak bisi yokmusbenim de haftasonu iyi gecti, sevgilimin ailesi ortodoks, onlarin paskalya bayramiydi pazar gunu. hep beraber yumurta boyayip kahvalti ettik falan annesi beni gorur gormez fit olmussun zayiflamissin dedi, diyetin formulunu istedi gerci sevgilim diyet yaptigimi onceden soyledigi icin, belki de nezaketen demistir.
tabi bu arada olan benim diyete oldu, birkac gun mumkun mertebe onlara uyum saglamaya calistim. gerci sagolsunlar onlar da bana uymaya gayret ettiler. bu hafta daha kati uygulamam lazim dukani ama reglim de yaklasiyor :18: bakalim nasil olacak.. kilo almamisim ama veremedim de bu hafta. napalim artik, onumuzdeki maclara bakicazoptum hepiniziiiii
allahım birazdan ev başıma uçacak nasııılll bir fırtınadır buuuu
Kohlrabı (alabaş)
Sözlüklerde turpgillerden yerlahanası, şalgama benzeyen köklü lahana olarak da tabir edilen, yumrusu yenen bir sebze türüdür. Tohum ekiminden sonra diğer lahanagiller farklı olarak kotiledon yapraklarının üzerinde, gövde dokularının kalınlaşmasıyla yumru kısmı oluşur.
Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, alabaş da bedenin iyot emilimini azaltabiliyor. Haftada 3-4 kezden daha sık yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alınmalıdıra oluyor,gövdesi de turp gibi yeniyor.
bazı konulara karşı olan hassasiyetim yüzünden inanılmaz moralim bozulup kaçamaklara veriyorum kendimi... bu durumun ikinci üçüncü şahıslarla asla alakası yok... sadece hayatımda çözmek için bi taraflarımı yırttığım mevzuyla ilgili burda güzel şeyler yaşanması "acaba bende mi eksiklik var" hissi uyandırıyor... kendimle çelişmekten yorulup-yıprandım... yarın bildirimi hazırlıycam ve kısa bi süre de olsa topiğimize girmiycem... biraz kendi çapımda devam ediyim dukanıma... bu şekilde devam ederse diyetime ve en önemlisi kendime zarar vermekten korkuyorum...
yarın görüşmek üzere kızlar... iyi akşamlar hepinize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?