Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

amaniiin acep yarın kaç kilo çıkacağım kaç gündür - + gırla gidiyor:18::18::18::18::18::18: herkese bol - li perşembeler diliyorum....zayıflayıp gelin anacım....bana da dua edin ben de zayıflayıp geliiiimmm......öpüyorum

kızlar bir kilo daha gtmiş:) 64 üm... 10 kilo vermiştim.. etti 11:) kaldı hedefe 4 direnebilirsem 2 de öyle vereceğim.. tamamdır bu iş. gözümde okadar büyütüyordum ki hep erteliyordum dayanamam, yapamam.. bak dayandim yaptım ... az kaldı. ah şu sınırlamalarımız kendimizi.. ne geliyorsa onlardan geliyor basımıza... yapabilirim, yaparım kelimesi ne güzel bir kelime.. hayatımıza geçirmemiz dileği ile... kimse yılmasın güzel günler elbet geliyor. sabırlı olun

ha bir de sevgilimin basinin etini yiyordum benim motivasyonum yok artik 3 ay oldu diye. o da dedi kac kilo daha vermek istiyosun. dedim mosyo dukan'a gore 6 bana gore 9. o da dedi ortasi olsun, 7.5 ver seni disneyland'a gotureyim ben masalla biraz cocuk ruhluyumdur da belli oluyo sanirim iste bu gazla devam ediyorum simdilik, insalla haziranda guclendirmeye gecicem.

inşallah eksi çıkarsın. seninle kilomuz aynıymış, 70 den sonra 69 lu rakamı nasıl göreceğim diyordum. 6 lı rakamlar beni bir tuhaf yapıyordu sabırsızlanıyordum. öyle kolay gitti ki bazen gram gram bazen 1 kilo... öyle öyle derken az kaldı.. 62 ymiş hedefin, 60 da olur dersen boyuna göre, öyle bir hırs oluyor ki insanda, hedefi değiştirip ona da gidiyor.

tatlı turp canım sakalı saçaklı turp diyede satılıyor sert ve kütür kütür çok hoş bir sebze marketlerde antalya turbu diyede satılıyor demekki pahalanmış bu dukan herşeye zam yaptırıyor kilosunu ölye alıyorum ben :)

Kohlrabı (alabaş)

Sözlüklerde turpgillerden yerlahanası, şalgama benzeyen köklü lahana olarak da tabir edilen, yumrusu yenen bir sebze türüdür. Tohum ekiminden sonra diğer lahanagiller farklı olarak kotiledon yapraklarının üzerinde, gövde dokularının kalınlaşmasıyla yumru kısmı oluşur.

Brassica cinsine giren diğer yumrusu yenen türlerde yumru toprak altında oluştuğu halde, alabaşta toprak üstündedir. Yapraklar yumrunun üst kısmında meydana gelir. Yaprakların sapları diğer lahana grubu sebzelerden daha uzun ve yaprak ayası daha küçüktür.

Alabaşlar yumru rengi yönünden açık yeşil ve maviye çalan eflatun renkli olanlar olmak üzere 2 gruba ayrılır. Yumru çapı ise 4-10 cm 300 g, geçci çeşitlerde ise bazen 1 kg’dan fazladır.

Alabaş Bitkisinin Vücudumuza Katkısı:

Vitamin ve minerali bol, kalorisi ise az olduğu için dengeli beslenmede ideal bir gıda olarak kabul edilen alabaş, içerdiği vitamin ve minerallerle astım, kanser, katarakt, yüksek tansiyon, böbrek taşı, gözde leke, sinir sistemi hastalıkları ve felce iyi gelmektedir.

Bol lifli bir yapıya sahip olan alabaş; A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içermektedir.

Aynı familyadaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirir: Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.* İçeriğindeki antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma risklerini de önemli ölçülerde azaltır.

İçerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca hamile kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.

Bol miktarda potasyum ihtiva ettiği için, yüksek tansiyonu düşürür.

Ayrıca, böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma rahatsızlıklarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada yararlıdır. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş alabaş suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir.

Orta ve Kuzey Avrupa ile Amerika’da yaygın olarak yetiştirilen alabaş, Türkiye’de, özellikle başta Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de başarılı bir şekilde yetiştirilmektedir.

Dengeli beslenme için ideal olması sebebiyle İngiltere, Almanya, Belçika ve Hollanda’da bolca tüketilen alabaşın yaprakları salata şeklinde, yumrusu ise çiğ veya pişirilerek, ya da konservesi yapılarak yeniyor. Şekli ve tadı ise biraz şalgama, biraz da turba benziyor.

Burda yine herzamanki uyarımı yenilemek istiyorum.

Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, alabaş da bedenin iyot emilimini azaltabiliyor. Haftada 3-4 kezden daha sık yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alınmalıdıra oluyor,gövdesi de turp gibi yeniyor.

Selamlar...:)

Benimde bugün asiri basim agriyor ilac banamisin demiyor..ALABAS nedir diye baktigimde elma gibi severek yedigim sebze cikti karsima..insallah uygun biyerden bulabilirsin.

Rahatsiz olan arkadas gecmis olsun..

Selamlar...:)

Benimde bugün asiri basim agriyor ilac banamisin demiyor..ALABAS nedir diye baktigimde elma gibi severek yedigim sebze cikti karsima..insallah uygun biyerden bulabilirsin.

Rahatsiz olan arkadas gecmis olsun..

bugün herkes hasta galiba benimde fena halde başım ağrıyo bugün

anladım bana da sık olur bu durum.bahardan da oluyoruz heralde biraz.annem çok kızıyor bana bizim zamanımızda hiç sendrom yoktu diye:))

Annen çok komik yahuu E doğru söylüyor hehehe Hepimiz bir sendromdur gidiyoruz

lodos esnasında dısardaydım. bu cusseyle ben bıle yalpalandım ucacaktım. tellere yapıstım. siz zayıfların halini düşünemiyorum

Biz zayıflar mıı Hiç üstüme alınmadım.

arkadaslar ben dukan diyetimin 40.günündeyim ve 82.6yla basladigim diyetime 74.6yla devam ediyorum.hedefim 60kg.birde su sinirli izinlileri ve kolayi biraz kisitlayabilsem cok güzel olacak ama hergün aksam cayinda tatli olmayinca kötü hissediyorum.ama bence iyi gidiyor hic bu kadar rahat bir diyet ne uygulamis nede duymustum.

himmm ben bunu markette goruyodum hep ama hic almadim. pisiriliyo mu bu, taze mi yeniyor? bu bu nedir bu?

ne kdr zmnda werdin mariza bu 10 kiloyu?

ne kdr zmnda werdin mariza bu 10 kiloyu?

16 şubatta başladım arkadaşım... 2 ayda bugün itibari ile 11 kilo, 15 gün egzersiz yapamadım. bel fıtıgım var dinlendrdm kendimi kalçalarım fena halde agrıyordu. yoksa daha iyi giderdi sağlıklıca..ve büyük sayılan kaçamaklarım olmadı hiç.

himmm ben bunu markette goruyodum hep ama hic almadim. pisiriliyo mu bu, taze mi yeniyor? bu bu nedir bu?

ben hep çiğ tüketiyorum salatalarda yada limonla pişirile biliyormuş . haşlayıp omlet yapmışlar onu gördüm tadı yerelmasına yada lahana kökü varya ona benziyor kütür kütür sulu ben beğenerek yiyorum zeytin yağlı yerelması gibi de pişirilebilir ama çiğ de çok lezzetli :) yapraklarını hep atıyordum meğer onlarda kullanıyormuş salatalarda

bazı konulara karşı olan hassasiyetim yüzünden inanılmaz moralim bozulup kaçamaklara veriyorum kendimi... bu durumun ikinci üçüncü şahıslarla asla alakası yok... sadece hayatımda çözmek için bi taraflarımı yırttığım mevzuyla ilgili burda güzel şeyler yaşanması "acaba bende mi eksiklik var" hissi uyandırıyor... kendimle çelişmekten yorulup-yıprandım... yarın bildirimi hazırlıycam ve kısa bi süre de olsa topiğimize girmiycem... biraz kendi çapımda devam ediyim dukanıma... bu şekilde devam ederse diyetime ve en önemlisi kendime zarar vermekten korkuyorum...
yarın görüşmek üzere kızlar... iyi akşamlar hepinize...

miraycım senin yulaf kepeği aldığın siteyi yazarmısın kepeğim bitti bizim burdaki hatunların hızına yetişemiyorum migrosu talan etmişler yulaf kepeksiz kaldım :) teşekkür ederim sevgiler ...

haslanmis yumurtalari yeseydin barim boyanmisyumurta derken valla burda haslanmis yumurta satilmasi bir isime geliyor bir isime geliyor anlatamam. yoksa hergün bir yumurta haslanmasi ile ugrasamam

bu arada ; ne güzel bende cok seviyorum disneyland i . cok gitmek istiyorum.

allahım birazdan ev başıma uçacak nasııılll bir fırtınadır buuuu

allah yardim etsin valla umarim bisi olmaz.

ya cok tesekkürler canim
hep markette görüyorum burda bende. arada bir kere almistim yedim gayet de güzeldi tadi. ama bundan sonra daha cok alirim. TR de hic görmemistim bunu ..

miraycim noldu? nedir bu hassasiyet, ne yapabiliriz bununla ilgili? bilmeden yanlis bisi mi dedik? baak burda hic birimiz birbirimizi sahsen tanimiyoruz, anlatip icini dokmek icin bundan iyi firsat olmaz..
uzuldum bak sen boyle gidicem falan deyince..

kızlar callanetics egzersiz programı var ya, you tube da bulabildiğim video ları bulmustum ilk başlarda 1 ay boyunca devamlı yaptım , orda iki kolu yana açıp, kolları arkaya vererek baş yukarda yapılan hareket var ya, ondan sürekli yaptım ve hala yapıyorum arada gün aşırı aklıma geldikçe, zaten her koşulda rahat yapılabilinecek bir hareket... ve o hareketle benim sırtım daha inceldi... 1 ay ın sonunda ben 38 beden gömleklerimin içine cuk diye girdim. hem kola hem sırta faydası var mutlaka diyetle beraber o hareketi yapın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…