aman kuzum hoşgeldin bende seni özledimmm :)) bu akşam gidiyorum bacım ama belki haberin vardır saçlarımı boyayıp yakmıştım ona canım sıkkın biraz onun haricin de herşey tamam gelince foto yükleyebilirsem görürsün beni yada faceden ekleriz birbirimizi bakarsın nasıl zayıflamışmıyımm
saçların için üzülme benim doğumda ayaklarım yandı yanık ameliyatı oldum ve hala geçmedi saç işte allah çaresiz dert vermesin....canım zayıfladın tabi 8 kilo ne demek face yok bende ama açarım sen iste bacımmmm.çok güzel olacaksın ne giyeceksin onu hiç konuşmadıkkkk
saçların için üzülme benim doğumda ayaklarım yandı yanık ameliyatı oldum ve hala geçmedi saç işte allah çaresiz dert vermesin....canım zayıfladın tabi 8 kilo ne demek face yok bende ama açarım sen iste bacımmmm.çok güzel olacaksın ne giyeceksin onu hiç konuşmadıkkkk
Arkadaşlar bilen bilir. Ben bu diyetle 6-7 kilo kadar verdim. bir süre yapamadım daha sonra geçtiğimiz hafta 2 gün atak yaptım. Bu arada kilo almamışım. Diyetten birkaç gün sonra yüksek tansiyon ve kalp çarpınıtısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldım. Tansiyon 15-10 nabız da 110 du. EKG de bir şey çıkmadı. Fakat son dönemde bu kalp çarpıntısı biraz fazla oluyor. Bu diyetin kalp ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkilediği her alanda yazıyor. Bugün de Sabah gazetesinde aynısını okudum. Diyet konusunda kafam karışık sizlerle de paylaşmak istedim. Geçtiğimiz günlerde bu diyeti yapıp 16 kilo veren arkadaşımın annesi kalp rahatsızlığı ile gittiği hastanede anjiyo olmak durumunda kalmış. Başka bir arkadaşımda da yüksek kolestrol çıkmış. Bunlar yaşları genç insanlar. Şu anda haftada 1 yapıyorum ama bilemedim. Herkes bu konu nedeni ile tepemde ama benim de tepemdeler artık :)
Gazetede dezavantajlardan bu şekilde bahsediliyor:
DUKANCILARI BEKLEYEN SİNSİ TEHLİKELER
Sadece kilo vermek için bunca kısıtlı besini yemek metabolik sonuçları açısından bakıldığında diyabet, kalp hastalığı, dislipidemi ve hipertansiyona zemin hazırladığı, sağlıklı bireyde ise ketosize neden olup, kanda ürik asit düzeyini anlamlı olarak yükselttiği görülmektedir. Sağlıklı ve kronik hastalığı olan bireylerde vücutta keton birikimi böbrek, karaciğer fonksiyonlarını bozmakta, insülin metabolizmasında olumsuz etki yaratmaktadır. Sodyum ve su kaybı ile hipotansiyon, kabızlık ve nefroliasiz görülebilmektedir. Buna ek olarak yüksek miktarda hayvansal protein alarak böbrek fonksiyonları bozulmakta, yüksek yağ alımına bağlı olarak ise hiperlipidemi, insülin reistansı ve glikoz intoleransı oluşmaktadır.
tabi ki senin kararın, sonsuz saygı duyuyoruz. Ama bil ki burası sensiz çok kuru olacak+neşesiz...
Sende bi eksiklik yok.birincisi herkes iyileri paylaşmayı sever, o yüzden kimseyi kendinden çok da farklı hissetme.belki tek fark senin kendinle ilgili kötü/olumsuz olanları da bilmen.anladığım kadarı ile sorunun kilo ilgili değil zaten.ama annemin bi öğüdü var belki senin de işine yarar.der ki= senin hedefi ne ... Yaparak mutlu olmak mı? Bunu sonucu kendin elde edersin birileri senin için istediğin performansı göstermiyor diye kendine kızma, ya da şansa hayata kızma, o karşı tarafın eksikliği..hayatta senden başka herkes, herşey teferruat aslında.şuanda bi bilsen nasıl berbat bi hayatım var? Oturup ağlarsın halime (kilo hayatımda sorun diye sayılacak en son şey).24 saat mücadele ediyorum.ama hep mutlu olma hedefim için.etrafımdaki herkesin hayatı muhteşem sayılır o derece yani..ama güne gülerek başlayıp bu da geçecek kesin bunların sonunda bi ödül var diye motive ediyorum kendimi.(bu arada kilo sorunum bile sorunlu halloluyor o ayrı)bi gülümse tüm teferruatlar gözüne çok küçük gelecek:))
canım benim çok geçmiş olsun sanada, üzüldüm vallaYeşil bi kıyafet aldım canım gümüş ayakkabı çantayla bütünledim hoşuma giderek aldım elbiseyi buraya atabilirsem atarım canım foto görürsün bebiş nasıll?
1 haftada çok güzel kilo gitmiş. Maşallaaahhh!! devamı da olsun inşallaahh:))
Arkadaşlar bilen bilir. Ben bu diyetle 6-7 kilo kadar verdim. bir süre yapamadım daha sonra geçtiğimiz hafta 2 gün atak yaptım. Bu arada kilo almamışım. Diyetten birkaç gün sonra yüksek tansiyon ve kalp çarpınıtısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldım. Tansiyon 15-10 nabız da 110 du. EKG de bir şey çıkmadı. Fakat son dönemde bu kalp çarpıntısı biraz fazla oluyor. Bu diyetin kalp ve böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkilediği her alanda yazıyor. Bugün de Sabah gazetesinde aynısını okudum. Diyet konusunda kafam karışık sizlerle de paylaşmak istedim. Geçtiğimiz günlerde bu diyeti yapıp 16 kilo veren arkadaşımın annesi kalp rahatsızlığı ile gittiği hastanede anjiyo olmak durumunda kalmış. Başka bir arkadaşımda da yüksek kolestrol çıkmış. Bunlar yaşları genç insanlar. Şu anda haftada 1 yapıyorum ama bilemedim. Herkes bu konu nedeni ile tepemde ama benim de tepemdeler artık :)
Gazetede dezavantajlardan bu şekilde bahsediliyor:
DUKANCILARI BEKLEYEN SİNSİ TEHLİKELER
Sadece kilo vermek için bunca kısıtlı besini yemek metabolik sonuçları açısından bakıldığında diyabet, kalp hastalığı, dislipidemi ve hipertansiyona zemin hazırladığı, sağlıklı bireyde ise ketosize neden olup, kanda ürik asit düzeyini anlamlı olarak yükselttiği görülmektedir. Sağlıklı ve kronik hastalığı olan bireylerde vücutta keton birikimi böbrek, karaciğer fonksiyonlarını bozmakta, insülin metabolizmasında olumsuz etki yaratmaktadır. Sodyum ve su kaybı ile hipotansiyon, kabızlık ve nefroliasiz görülebilmektedir. Buna ek olarak yüksek miktarda hayvansal protein alarak böbrek fonksiyonları bozulmakta, yüksek yağ alımına bağlı olarak ise hiperlipidemi, insülin reistansı ve glikoz intoleransı oluşmaktadır.
puff korktum.. benimde bir ay önce kolestrolum fazla çıkmıştı. dr diyet vermişti ben diyetteyim dediğimde o zamn devam et diyetine deyip göndermişti. daha önce de yazdım burda şimdi olmasa bile ilerki zamnlarda dukana bağlı herhangi bir sorun cıkar mı diyede kafamın bir yerinde hep var.. ama bakıldığında ben şekeri kestim karbonhidratı kestim, yok denecek kadar az yağ, az tuz, bolca sıvı alımı, egzersiz, yürüyüş.... vs vs... eski hayatlarımıza bakalım.. değerlendirelim hep beraber... o zamn da kısıtlama olmadan herşeyden yeniliyordu, fakat zararlıda bır cok şey giriyordu patates kızartması fasd food , şekerli, hamurlu tatlılar vs vs... sizce mantık olarak dukan daha sağlıklı değilmi? meyva yemiyoruz ben c vitamini takviyemi alıyorum. sebze de yiyoruz ... hadi gelin tartışalım bu konuyu o zamn ...
bebiş çok şirinnn seninki nasıl...fıstık olmuş benim arkadaşımmm fıstıkkk hayırlı git gel inşşş bacımmm
bebiş çok şirinnn seninki nasıl...fıstık olmuş benim arkadaşımmm fıstıkkk hayırlı git gel inşşş bacımmm
Bence sebze döneminde sebzeyi bol ve çeşitli tutmak lazım. Uzun süreli bu diyeti yapacak olanlar vitamin takviyesi kullanmalı gibime geliyor. ama burada sorun sanırım 0 yağ olması. Bilemedim.
yariiimmmmmmmmmmmmmmmm
yok yok ben çıldırcaaam.... arkadaşııımm haftada 1 kg vermişsin daha ne istiyorsun...??
madem haftada 3-5-10 hedefin vardı neden dukan yapıyorsun?? bunun isveçi va lahanası var sonracığımaa ımmm 5 günde 5 kg diyeti var ... ender saraç 14 günde 5 kg diyeti varrr... varda varrr....
dukanın dediği bu zaten haftada 1 kg...
14 günde 4,3 kg vermişsin zaten istediğin beklentin ne senin bu diyetteen??
Allahınızı seviyorsanız saçmalayın... sadece şükredin ... ya da şükretmeyi öğrenin... eğer bu diyete başlamasaydın o 4 kg sendeydi zateen... ilerde 20gün 30gün durduğunda kilo vermen diyetimi bırakacaksın?? çok iyi gidiyorsun boşuna moral bozup durma...
canımsınnn canımmsınnO bebişleri ben yerim valla benimki sıkılıyo benden ısırıp sıkıştırıyoorum sürekli Daralıyo çocukk
günaydın kızlar
bugün tam bir ay oldu baslayalı
geçen hafta seminerde oldugum ve otelin ızgara vs olmadığı ve etlerin yağda yüzdüğü yemekler olunca sıkılıp 4 gün bıraktım diyeti bırakıncada abartıp bir sürü tatlı yedim beğenmediğim halde
gecen hafta bildirim yapamadım bir önceki hafta ise 62.4 dü kilom cumartesi sabah tartıldığımda 64.6 görünce tekrar protein yaparak diyete basladım
ama geçen haftaki kilo olarak bir onceki haftayı yazacağım
baslangıç tarihi: 19.03.2012
başlangıç kilo : 66.3
geçen hafta kilo :62.4
güncel kilo :62.6
hedef : 58.3
arkadaslar gojiberry kullananlar için,tugba kuruyemişte kilosu 40 tl bilginiz olsun.gurmenet weya hammadeler.in nerdeyse yarısı..ben denemek için almıştım ama tadını sewdim,,şeker ihtiyacını bastırıo bende..almak isteyenler olursa bilgileri olsun,,ztn yeterince masraflı bi diyet,nerden kar etsek kardır :)
Tuba Kuruyemiş nerede?
Bu arada ben ilk defa dün akşam yedim.Ben ıslatarak kullandım.Çayın yanında iyi gitti ve sabah muhteşem bi etkisi olduğunu gördüm
bizimkini resmen yiyorum özlemişim bebeği kokusunu oğlum 8 yaşında onuda öyle sıkıştırıp sıkıştırıp seviyorum çok şükür varlar.ne şanslıyız evlatlarımız sağlıklı biz öyle kocalarımız bi dediğimiziikilemiyor allah ım çok şükür burdaki herkes için çok seviniyorum tek derdimiz 3 .5 kilo verirsek verirriz veremezsek verenler için sevinirim yine mutlu olurum ben çok mutlıuyum.bi dr ölmüş karısı 4 aylık hamileymiş neler oluyor rabbim güzel şeyler yaşatsın hepimize inş arkadaşlar şükretmeyi unutmayalımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?