- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
Kusura bakmayın ama ben de kendi görüşümü söylüyorum. Söylenenlere inanmak ya da inanmamak size kalmış. Ben inanmıyorum. Kimseyi kırıcı, rencide edici bir şeyler de söylemiyorum ve bu şekilde konuşmalara çok karşıyım. Ben burda aman kimse kırılmasın, üzülmesin, yanlış anlaşılmalar olmasın diye yazacağım her şeyi 2-3 kere düşünürken, sizin bu acımasız tavrınız sırf beni üzmek için sanırım. Kimseyle dalga geçtiğim yok. Ve hayatta yapmayacağım bir şeydir. Şahsa yapılmış bir şey yok. Yapmam da!! Size kendimi anlatmak zorunda da değilim burda. Beni tanımadan bu şekilde konuşmanız da çok yanlış. Gayet güzel ve iyi bir gün geçirirken, herkese destek olmaya çalışırken, mutlu olanlarla mutlu olup, üzülenlerle üzülürken, yaptığım diyeti savunurken.. bana nasıl konuşmam gerektiğini söyleyemezsiniz. Cevap vermezsiniz olur biter. Böyle bir şey yazdığınız için üzüldüm mü, evet üzüldüm. Bu konuda çok başarılısınız. Başarılarınızın devamı dilerim.
yok kuzu önemli değilsağolasın :)
buarada sen şu tarihi nasıl ekliyorsun ticker'ın altına??
4 gündür diyet yapıyorum dukan ı okuyarak başladım ama onu uyguladığım öylenemez çünkü ailemleyim yemekte onlara uymam gerekiyor
73.3 kg başladım
amacım en az 60kg olmak
1.gün tartıldığımda
71.8kg
son yemek 02.00
gün içinde yediklerim;
SU - en az 2lt
1 ACTIVIA CILEKLI
2 KASIK YULAF K.
4 FORM MISIR PIRINC PATLAĞI
3 DILIM MACAR SALAM
1 KIBRIT Y.LI BEYAZ PEYNIR
2 KADINBUDU
1 SANDWICH EKMEGI
3 KASIK ACILI HUMUS
1 BARDAK LIGHT KOLA
1 BIRA
4-5 KEPEKLI KURABIYE
2.gün
68.8
12.30
SU - en az 2lt
1 SUTLU NESCAFE
1 PORS CILEK
2 DILIM MACAR SALAM
3 FORM MISIR PIRINC PARLAĞI
1 YOVITA KURU ERIKLI
1 BULGUR P. MANTARDONERLI
1/2 CORNETTO (KULAHA KADAR)
bu arada kendimi ölçtüm.
BEL 76
GÖĞÜS 89
KALÇA 101
POPO 109
BACAK sag67sol66
DİZ üstü 46
KOL 30
3.gün
67.4
10.30
SU - en az 2lt
1 DILIM CILEKLI PASTA
1 SUTLU NESCAFE
1 PORS CILEK
1 BARDAK LIMONLU YESIL CAY
1 BARDAK LIGHT KOLA
1/2 BARDAK KIRM. ŞARAP
1 USKUMRU (BUĞLAMA)
1 DILIM KELER (BUĞLAMA)
1 PORS. SALATA (TAZE SOĞAN DOMATES ROKA - YAĞSIZ)
1 BARDAK SÜT
mümkün olduğunca protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum
ama 3.gün yazdığım süt ü gece 2.30da açlık hissim atınca içtim, sayılır mı?
sabaha 67 nin altında çıkmazsam bütün motivasyonum gider =( süt yarım yağlı 100gr da 47 kalori yağ da karbonh. da 2g ın altında, 10.30dan sonra bişi yemiş sayılır mıyım şimdi?
açıkırsak napmalı gece gece
merhaba hanımlar
işe gelir gelmez eşim aradı ve hemen gazeteyi açık okuyorsun ve bu diyet işi burada bitiyor diyede ekledi.
ne yapacağımı bilemedim açıkçası. evet istediğim kiloya inemedim ama çok yaklaştım. herhangi bir olumsuzlukta görmedim bu diyetten. kış boyu bi kere bi hasta olmadım
beslenme alışkanlığını tamamiyle değiştirenler için belki sıkıntı oluştuyordur. ben zaten meyve yemezdim.yaz meyveleriyle aram çoook daha iyi. sebze az yerdim. daha ziyade et tavuk yiyordum önceden .dukanla beraber sadece ekmek olayını kapattım ki zaten doktorlar beyaz ekmeği kulanmayın çavdar ya da tam tahıllı tüketin diyorlar. yağı 0 yaptım. belki o yönden zararı olabilir diye düşünüyorum.krakeri kestim. kolayı sadece zero içtim.üstelik daha aktif bir hayata zorladım kendimi. merdiven kullanıyorum artık. kurupasta pasta börek çörek yemiyorum ya da çook az kaçamak şeklinde yedim. zaten yemememiz gerekn şeyler bunlar
yediğimiz tavukta ya da ette mutlak hayvansal yağ oluyor.istesekte istemesekte. kendi açımdan diyetten bir şikayetim olmadı. uzun vadede de olmaz inşallah
nacizane fikirlerim.
merhaba hanımlar
işe gelir gelmez eşim aradı ve hemen gazeteyi açık okuyorsun ve bu diyet işi burada bitiyor diyede ekledi.
ne yapacağımı bilemedim açıkçası. evet istediğim kiloya inemedim ama çok yaklaştım. herhangi bir olumsuzlukta görmedim bu diyetten. kış boyu bi kere bi hasta olmadım
beslenme alışkanlığını tamamiyle değiştirenler için belki sıkıntı oluştuyordur. ben zaten meyve yemezdim.yaz meyveleriyle aram çoook daha iyi. sebze az yerdim. daha ziyade et tavuk yiyordum önceden .dukanla beraber sadece ekmek olayını kapattım ki zaten doktorlar beyaz ekmeği kulanmayın çavdar ya da tam tahıllı tüketin diyorlar. yağı 0 yaptım. belki o yönden zararı olabilir diye düşünüyorum.krakeri kestim. kolayı sadece zero içtim.üstelik daha aktif bir hayata zorladım kendimi. merdiven kullanıyorum artık. kurupasta pasta börek çörek yemiyorum ya da çook az kaçamak şeklinde yedim. zaten yemememiz gerekn şeyler bunlar
yediğimiz tavukta ya da ette mutlak hayvansal yağ oluyor.istesekte istemesekte. kendi açımdan diyetten bir şikayetim olmadı. uzun vadede de olmaz inşallah
nacizane fikirlerim.
Birşey sordum ama sanırım birbirini tanıyan kişiler birbirine cevap veriyor burada daha önce de sormuştum cevap gelmedi ben deneyimli olduğunuzu düşündüğüm için size soruyorum belki gözden kaçmıştır bir daha sorayım atağın ilk günü için 400 gr normal mi ?
Bazen bende bu tarz yorumları görünce gülmeden geçemiyorumBazı şeyleri körüne körüne uygulamak yanlıştır. Nasıl bir mantıkdır özel bir yanı yoksa zararıda yok diye düşünmek çok ilginç geldii yazdıklarınızzz
Birşey sordum ama sanırım birbirini tanıyan kişiler birbirine cevap veriyor burada daha önce de sormuştum cevap gelmedi ben deneyimli olduğunuzu düşündüğüm için size soruyorum belki gözden kaçmıştır bir daha sorayım atağın ilk günü için 400 gr normal mi ?
canım görmedik vallahi :)
ama senin vermen gereken kg az oldğundan bence 400 gr gayet iyi gözüküyor:)
hep meyve veren ağacı taşlarlar diye düşünürdüm halada öyle düşünüyorum ama....
biliyorsunki ben 5 gündür dukandan uzağım kendi hastalık durumumdan ötürü.
ama bugün erkek arkadaşımla ciddi kavga ettik bir daha dukana başlamamam konusunda oda bu haberleri okuyor ve tepki veriyor. iyim ben mutluyum desemde bu sefer çok sert tepki koydu. dukansızda kendimi mutsuz hissediyorum...
Burda konuştuğumuz arkadaşlarımızdan kimse de sorun görmedik şükür ama insan korkuyor ister istemez...Uzmanların birleştiği ortak nokta da hayvansal ürünlerden alınan yağların fazlalığı ve karbonhidrat eksikliği...Bende beslenme konusunda senin gibiydim...Sebze ve meyve yemiyordum ama karbonhidrat ihtiyacımı bakliyatlardan alıyordum bir şekilde...Benimde kafam karıştı maalesef...
yariiimmmmmmmmmmmmmmmm
yok yok ben çıldırcaaam.... arkadaşııımm haftada 1 kg vermişsin daha ne istiyorsun...??
madem haftada 3-5-10 hedefin vardı neden dukan yapıyorsun?? bunun isveçi va lahanası var sonracığımaa ımmm 5 günde 5 kg diyeti var ... ender saraç 14 günde 5 kg diyeti varrr... varda varrr....
dukanın dediği bu zaten haftada 1 kg...
14 günde 4,3 kg vermişsin zaten istediğin beklentin ne senin bu diyetteen??
Allahınızı seviyorsanız saçmalayın... sadece şükredin ... ya da şükretmeyi öğrenin... eğer bu diyete başlamasaydın o 4 kg sendeydi zateen... ilerde 20gün 30gün durduğunda kilo vermen diyetimi bırakacaksın?? çok iyi gidiyorsun boşuna moral bozup durma...
HahahhaValla ben de
Kimse körü körüne bir şey uygulamıyor. Dileyen yapar dilemeyen yapmaz. Ben araştırdım ve yapmaya kadar verdim. Orada demek istediğim: Bütün diyetlerde yağ ve karbonhidrat alımı kısıtlanır. Diğer diyetlerden bir farkı yok yani dukan diyetinin. Yaniiii özel bir yanı yok. Protein de alıyoruz, sebze de yiyoruz. Dengelemek isterseniz sebze alımını arttırabilirsiniz. Vitaminimizi alıyoruz, sporumuzu yapıyoruz. Eğer bu diyette yağ ve karbonhidrat tüketimimi azaltıyorsak ve bu bize zarar veriyorsa, bu; bütün bu diyetler zararlıdır demek oluyor. Diyet yapmanın zararlı olduğunu söyleyemeyiz herhelde..? Bilmem anladınız mı? Ben normalde her gün fast food beslenen bir insandım. Pizza hamburger... Gece gece yağlı dürüm yemeler.. Böyle beslenmek mi zararlı, Dukan mı? Bence birincisi. Bana uygun olduğu için, düşünerek taşınarak planlayarak bu diyete başladım.
Beni tanımıyorsunuz ve karşılıklı olmadığımız için böyle dalga geçer mi konuşmak size rahat geliyor sanırım. Kimseye kendimi anlatacak değilim. Ama normalde de böyleyseniz sizin adınıza üzüldüm.
Hayatın kötülüklerinden kaçmak için bu topic bana çok iyi geliyor. Ama sanırım her yerde aynı dertler var.. Birilerini kırmaya meraklı ne kadar çok insan var! İşte asla anlamayacağım şey bu!!
Öncelikle bu dalga geçer gibi konuşmalarını kibarlaştırarak cevap vermenizi rica ediyorum...Hepimiz sağlığımız açısından endişeleniyoruz ve aylardır birlikte olduğumuz arkadaşlarımızla bu konuyu enine boyuna tartışmak aydınlığa kavuşturmak istiyoruz...
Yazdığımı tekrar okursanız kırıcı ya da rencide edici birşey yazmadığımı anlayacaksınızdır...Sizi kırmak için yazılmış bir cümle yok ortada...Rica etmişim sizden...Size düzgün konuşun,konuştuklarınıza dikkat edin gibi bir cümle de kurduğumu göremedim :44::44::44: Sizde rica ediyorum emir cümlesi gibi değerlendiriliyorsa birşey diyemem kusura bakmayın...
Bence sebze döneminde sebzeyi bol ve çeşitli tutmak lazım. Uzun süreli bu diyeti yapacak olanlar vitamin takviyesi kullanmalı gibime geliyor. ama burada sorun sanırım 0 yağ olması. Bilemedim.
ben eskidende bakliyat yemezdim şimdide yemiyorum.dediğim gibi et süt tavuk. bir de yaz sebzeleri ve meyveleri
sanırsam eskidende kötü besleniyordumdukan tü kakaysa bana işlemedi valla. çatır çatır verdim 9 kiloyu.
sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün e mi...bir de acıkırsak ne yapmalı demişsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?