Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Aynen evet Önce bi yüceltme başlar, sonra yerme. Millet böyle.

Siz de yazdığımı bir daha okuyun isterseniz. Kimseyle dalga geçmedim yahuu!! Ortaya yazdım ben. Diyet bana zarar vermedi. Ve vereceğine de inanmıyorum diyorum. Gazetede Dukan diyetinin kısa sürede kilo verdirdiği yazılmış. Ona güldüm ben.

"... diyeti uygulayanlar ise ne kadar hızlı kilo verdiklerine dair açıklamalarda bulunuyorlar." "Sonuç olarak yağsız diyet ile herkes kilo verebilir. Dukan diyetinin özel hiç bir yanı yok!" demişler.

Ay buna da gülmeden edemicem hahaha Millet yavaş kilo veriyorum diye yakınıyo hahahaha

Ve ayrıca da dukan diyetinin özel bir yanı yoksa, bir zararı da yok demek bence. Ben herkese söylüyorum: Ben Dukan yapıyorum, uymaya çalışıyorum; ama siz uyamam ben buna diyorsanız, yağı ve karbonhidratı keserek, biraz da sporla kilo verebilirsiniz zaten diyorum. Doğru yani. Ben öyle çok kaçamak yaparım diye güvenemiyorum kendime; o yüzden Dukan amcayı takip ediyorum... ve sizleri

İşte yazığım şey de yukarıda.

Üstüne alınan da ben değilim, anlamayan da.. Gazetenin yazısına güldüm ben!! Herkes yavaş kilo veriyorum diye yakınırken öyle yazması komik geldi. Ama daha da ne diyim size...

" Bilmem anladınız mı?,sizin adınıza üzüldüm. " diye yazmama da alındıysanız, siz de kendi yazdığınızı düşünün. O gülüşlerinize de ben alındım. Siz direk benim yazığıma güldünüz çünkü.

Tartışmıcam sizinle. Teşekkürler saygılar, iyi akşamlar

arkadaşlar karışmak istemedim ama ikinizde aynı şeylerden bahsediyorsunuz.buna rağmen birbirinizi kırıyorsunuz.buda forum arkadaşıyız. mimik ve ifadelerler göremediğimiz için birbirinizi yanlış anlıyorsunuzbence

kırmayın ya böyle birbirinizi.hepimizin sıknıtısı aynı.

söylediklerimizde aynı

ay aman korkumda o

falş flaş flaş

dukanın zararı 3 yıl sonra çıkıyormuş

gözümüzüde kapatıp yada buzlayıp resmimizi koyarlarmış

düşünmesi de kötü

İnşallah olmaz öyle birşey hepimiz aynı amaç uğruna burda toplandık kimseye bir şey olsun istemem...Sonuçta hepimizin korkuları var...

selam arkadaslar, tansiyonlar yükselmis, hayirdir insallah? kac gündür okumakla yetindim mesajlari. ama bugünün msjlarini henüz okumadim. benim kilo verimim adet nedeniyle durmustu, ama bugün hafiften inise gecmis bulunmaktayim. 1+1 yaptigim zaman cozutuyorum ben, nefsimi diizginlemek icin 5+5 yapmak istiyorum, biliyorum sonucta ayni kilo gidecek ama olsun, disipline girmem lazim. en azindan 6li rakamlari görene kadar bu yöntemi uygulamak istiyorum. iyce sabirsizlandim artik.

canlar söyle düsünelim, diyette mi saglikli besleniyorum yoksa diyetsiz oldugum zaman mi? ben sahsen diyet te olmadigimda herseyi abartili yiyorum. seker, cikolata, kek, pasta, hamur isleri yani kisacasi en zararli yiycekler, diyet bence yeme aliskanliklarimizi degistirebilecegimiz güzel bi firsat. midemiz kücülüyor, yagli yemiyoruz, tatli ve cikolatalardan uzagiz. ama alternatiflerimiz var adet dönemi krizler icin (dukan usulu bi baklava yapilmadi herhalde :) )

sagliksiz yemenin bedeli degilmi fazla kilolarimiz?? ben inaniyorumki dukanla yeme aliskanliklarim degisecek, zaten uzun süreli bi diyet oldugu icin diyet bittikten sonrada ayni sekilde dikkat edilirse kilo alinmaz. sonucta herkes hergün pasta börek yemiyordur. haftada 1-2defayla kilo alinmaz herhalde :)

herkes kitabi okumalii ve kafasina yatiyorsa yapmali bu diyeti. önce inanmali kilo verecegine. saglik sorunlari olanlar icin hic bir diyet önenirlmez. herkes biseyler der. özelliklede diyetisyenler.. herkesin diyet listesi kendince en dogrusu ve iyisidir.

positif düsünelip fistiklar ve inanalim, yavas ta olsa hizlida olsa gidecek bu kilolar, ben hepinize inaniyoruuuuuuummmm

ay aman esim insallah görmemistir haberi

ama söyle birsey var ; evet bu diyet olmasaydi ben hala yuvarlanarak yürüyor olurdum.
cok cok sey borcluyum. daha önceden de meyve yemezdim hic sevmem meyveyi soymayi da yemeyi de
sonra etsiz yemek asla yemezdim. illaki etli yapardim yemekleri.
sonracima zaten hergün yesil cay icerdim. ama bunlarin yaninda hertürlü hamur isleri , en serbetli tatlilar , sonracima pastalar, sabahlari su börekli kahvaltilar yapardim.
arti birak sporu , fazla yürümiyim diye arabayi marketin kapisinin tam önüne park ederdim.

Yani; ben bunlari yapmaya devam etseydim muhtemelen birak bebek sahibi olmayi kendi sagligimdan olacaktim. Neyse ki dukan gibi gayet doyurucu bir diyetle tanistim. ve 17 kiloya yakin verdim.

ancak su anda ki düsüncem ; ( nasilsa bayagi verdim ya ) bundan sonrasini pek kati yapmayi düsünmüyorum en azindan sebze günlerimde.
protein günlerime uyacagim ama sebze günlerimde illa ki protein daha fazla olsun diye zorlamiycam. simdi ki düsüncem böyle.

bugün hiç kaçamak yapmadım çok mutluyum ayrıca bugün vücudum tuttuğu suları atıyor sanki sürekli lavaboya çıkıyorum 2 haftadır artış azalış sürekli bozulum oluyo hafta sonu ama bi yumrum atcam 2 gün bi de 1 saat yürürüm zaten yürüyüş dışında da callanetics yapıyorum süper düşerim o zaman 250 gram filan herhalde:) herkese güzel kilo vermeler

yaza daha fit gireyim, yeni bikinimle çıtır olayım, gelinliğim daha bir yakışsın diyenlere lafım yok. bir kaç kilo fazlalık daha az fast food ve çikolatayla da gider. hatta o kilolar vücudum emniyet subabıdır. ağır bir grip, beklenmedik bir gıda zehirlenmesi ya da bağarsak enfeksiyonunda sizi ayakta tutar.

ama toplum tarafından şişman denen gruptaysanız iş değişir. hele de bu kiloları uzun zamandır taşıyorsanız,genetik yatkınlığınız varsa ve yaşam biçiminiz sizi kilo almaya müsait hale getiriyorsa.

önce şunu söylemek lazım yeterli ve dengeli beslenerek, yani gün içinde ihtiyaç duyduğunuz bütün besinleri, ihtiyaç duyduğunuz miktarlarda alarak kilo veremezsiniz. sadece olduğunuz kiloyu korurusunuz. bunu anlamak için doktor olmaya gerek yok. düz mantık. günlük 5 lira harcamam gerekiyorsa ve 5 lira kazanıyorsam sorun yok. ama 5 lira harcamam gerektiği halde 3 lira kazanıyorsam, tasarruflarımdan harcamaya başlarım. günlük ihtiyacım kadar yağ ve karbonhidrat alırsam, depoladıklarımı kullanamam. depolardan harcamam için ihtiyacın altında beslenmem lazım.

doktora danıştın mı diyenlere, senelerdir danıştığım ve sorunumu çözemeyen doktorlardan bahsediyor ve dukan'ın da doktor olduğunu hatırlatıyorum. tamam eminim ki bu diyetin de diğer bütün diyetler gibi yan etkileri vardır. ama dediğim gibi bütün diyetlerin var. yapacak başka birşey yok. eğer insanlar bu kadar benim sağlığıma önem veriyorsa, 35 senedir kilolarım hakkında laga luga yapmayacaklardı. beni her gördükleri yerde kilo muhabbeti açmayacaklardı. bazıları benden çok fazla yemesine rağmen kilo almayan insanlar, lokmalarımı sayıp çok yeme esprileriyle canımı sıkmayacaklardı. diş ağrısı da dahil yaşadığım her sağlık sorununu şişman olmama bağlamayacaklardı. tamam işte, sağlığım çok tehlikedeydi, şimdi de kilo veriyorum, daha ne istiyorlar ki?..

gelelim doktorlara. aylarca akupunktur seanslarına gittiğim doktor, keşke bana akupunkturun beyinde iştah merkeziyle oynadığını ve dengesini bozduğunu söyleseydi de, bırakır bırakmaz kilolarımı 2 katıyla geri alacağımı bilseydim. güyya bana özel diyet verecek olan bir başka doktor, keşke sadece yüzüme bakıp şekerin-troid problemin varmı dedikten sonra, 1 kibrit kutusu peynir diye başlayan diyeti elime tutuşturmasaydı. keşke "bu mudur" dediğimde " ya aslında siz şu ürünlerden alsanız daha iyi..." diyerek bana mama satmaya kalkmasaydı. bunun gibi bir sürü örneğim var. muzaffer kuşhanın hastası öldü, şimdi yeni klinik açıyormuş. taylan kümeli bir dönem hastalarına reductil yazıyormuş...

neyse işte, çok sinirliymişim ya... daha diyecek çok şeyim var ama fazla uzatmayayım. bu diyet yüzünden çok hasta olur muyum, ölür müyüm bilmem. hayatta herşeyin riski var ve ben bu riski alıyorum. kimseye de dert anlatmak istemiyorum. çünkü şişmanken en yakınlarım bile bana karşı çok acımasızdı. şimdi acısınlar, hiç onları düşünemem...

Ben konuyu bıraz dagıtıp bırşey sorayım tatlandırıcı ve süt tozu olmadan ekmek yapmak mumkunmu tarıf verebılırmısınız

2 yumurta 2 kaşık yoğurt, 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 4 kaşık yulaf kepeği.
yumurta yoğurt ve tuzu çırp.
kepek ve kabartma tozunu karıştır. baton kek kalıbına dök ve 180 derece fırında pişir. ben böyle yapıyorum.

bu karışıma taze soğan maydanoz ince ince kıyıp ekleyebilirsin. baharat ekleyebilirsin, lor ekleyebilirsin. ama ben sadesini tercih ediyorum. arasına peynir falan... sandviç olarak yanına da alabiliyorsun.

Tesekkür ederim arkadasim yumurta fikri icin ama onu bile gözlerim kapaliydi halen yerken zaten 8:30-9:00 gibi kahvaltida yumurta yedigim icin yumurta hakkimi o saate kullaniyorum.Yabanci sitelerde sedece bol su icmezSeniz böbreklere hasar verebilir diyor yazilanlari okuyunca insan endise ediyor elbetde ama suda var zaten 110 kilo ilede cok saglikli degiliz degilmi.?Fazla kilo kalp rahatsizliklarina yol aciyor.Ben hamile kalmadan önce ki (9 sene önce) kahvemi sekersiz süzsüz icerdim hamilelikti tiksindi geldi hic icemedim.Daha sonra sütlü ve sekerli ictim arti yaninda mutlaka cikolata yiyordum.Kilonuz fazlaysa özel temizliginizi bile yaparken zorlaniyorsunuz,hic bir kiyafet yakismiyor oldukca mutsuzsunuz bu yüzden ye babam ye..Simdi ise yeme aliskanligim tamamen degisti.Gece horlamalarim azaldi cocuklarimin ayakkabilarinin baglarini baglarken zorlanmiyorum..Yürümekten korkmuyorum suan eskisinden daha mutluyum..ilk baslarda gaz sykymasi ve daha cok uykusuzluktan kaynaklanan bas agrisi disinda kabizlik vs.yasamadim cok sükür.iki güne bir meyveli yogurdumu,iki güne bir ekmegimi yiyorum.Sebze ve et ne kadar yemek istiyorsam o kadar yiyorum.Ben bu yaz izine gidene kadar birakmayi düsünmüyorum sagligim el verdikce.Ramazanda Türkiye'de olacagiz burdaki gibi diyet uygulayamayacagim (kendi evimiz disinda) bu yüzden yeme aliskanligimi daha saglamlastirmak istiyorum.Bu diyet zararsiz diye idda edememem zararini gördügüm zamanada zaten devam etmem.Cocuklarimin biri 14 digeri 9.yasina girecek onlarla vakit gecirebilmek adina yola devam diyorum.Ben cocuklarimla oyun parkina,alisverise yada bir carsi turuna cikamiyorsam cokda saglikli degilimdir..Herkese bol sabir...

Bugün buraya yazdıktan sonra bir doktorla bu konuyu konuştum. O bu tarz haberlerin gazeteleri ele geçiren diyetisyen, ayurveda uzmanları vs lerin desteğiyle yazıldığını söylüyor. Sonuçta her gazetenin bir diyetisyeni var ve sanırım o gazetelerde yer almak için yüklü ücretler ödüyorlar. ee tabii ki insanlar evde oturup Dukan yapacaklarına onların yazılarını okuyup onlara gitsinler. Bu da bir bakış açısıdır.

Bir de lütfen bu konu nedeni ile tartışıp beni konuyu açtığıma pişman etmeyin

Yukarda da bahsettim pat diye dukan diyetine baslamadim yabanci sitelerin en popüler olan sitelerini saatler inceledim..Sadece boll su icilmeli diye uyariyorlar.Doktorun dedigi oldukca mantikli.Diyetisyenler dünyanin parasini aliyorlar onlarin verdikleri listenin cogu diger zayiflama forumlarinda sayfa sayfa..Umarim hepimiz saglik bir sekilde veririz kilolarimizi.Ben ciddi ciddi kelepce taktirmayi bile düsünüyordum..Maliyati 5000 eurocuk...:26:

kelepçe konusunu açmanız iyi oldu. şişmanlık problemine cerrahi müdahalelerde sağlığını kaybeden hatta ölen kaç kişi oldu. kelepçe, balon, liposuction... hiç bu güne kadar bir doktordan aman ha, bunlar çok zararlı, sakın yaptırmayın, ölüm riski bile var diye birşey duyduk mu? hayır... en fazla, iyi bir uzmana yaptırın, iyi bir hastanede yaptırın diyorlar.

cok haklsin canim, sakin kelepce cok tehlikeli, allah korusun cok riskli bi ameliyat. iyikide yaptirmamissin. sanatci ozan orhon basindan gecenleri anlatmisti, nerdeyse hayatimdan oluyordum diye konusmustu. bir sürü ilac kullandigini söylemisti. o riski alacagimiza kendi diyetimizle ve sporumuzla azmederek daha saglikli kilo verebiliriz.

Çok teşekkür ediyorum ekmek yemeyi özledim ben

Varya şuanda ne diyeceğimi bilmiyorum aliye allah razı olsun kılolar löp löp yok olsun nasıl guzel bır ekmek bu mis misss hakkını helal et 4 gundur gördugum en guzel şey bu ve bundan sonrası için favorim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…