Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba Arkadaslar,
saf protein diyeti üzerine ben de oldukca negatif seyler okudum,korktum yani dürüst söylemek gerekirse..
Cünkü yaklasik 11 yildir böbrek taslari ile bogusan bir insanim ve bu son ay sanki agrilarim artti ama bilmiyorum diyetten mi yoksa ,herzamanki gibi kum tas olayi mi?
acaba diyorum diyeti kendime göre bazi düzenlemelere mi soksam,mesela meyveye baslasam hergün birtane,ya da iki üc gün sirf sebze sonrasinda bir gün atak türü mü yapsam,kafamda bir sürü sey var,önerilerinizi bekliyorum,lütfen..

Cünkü böbrek deyince bende akan sular duruyor,cok cektim ben böbreklerimden,hala da cekiyorum zaman zaman,daha 4-5 ay önce kum döktüm yine..

Ne diyorsunuz canlarim yaaa??? Napcaz Dukan amcamin diyet modelini???

arkadaşlar bi ara benim hesaptan bi arkadaş girmiş bu diyet hakkında farklı şeyler yazmış ve tartışmalı geçmiş sanırım onun adına özür dilerim kendisi bu diyeti onaylayan biri değilde ondan öyle konuşmuş kusura bakmayın..
bende bu diyeti başka bi arkadaşımdan duydum yaptım atatk evresini ama okuldan eve zor düştüm tansiyonum düştü tekrar devam etmek istiyorum ama korkuyorum desteğe ihtiyacım varrr

canmm ya çok geçmiş olsun
2 gündür topicte birass endişe var haberlerden haklısınn ben de etkilendimm..
ama ben hiç bir rahatsızlık hissetmiorumm su içmeye dikkat ediyorum hatta yavaşda olsa kilo verdiğim içinde mutluyumm..
sadece 4 evrenin sonunu düşününce çoooookkk uzun bu zaman içinde sağlığıma zarar verirmi die korkuorumm..

böbreklerinle ilgili ciddi rahatszlığın varsa doktora danışmadan kendin bişeyler yapma derimm..
sonuçta dukana harfiyen uy ya da uyma bi çaba göstereceksin boşa kürek çekmediğinden eminn ollmalısın!!
ağrılarında varmışş hafta içi doktora koşş bence..
ben cuma günü için randevu aldım böbreklerim dahil kan tahlillerimi bile yaptırıcamm..

önce cann sonra dukann

Canim cok tesekkürederim önerin icin,
ama benim böbrek durumum doktorum icin hic süpriz degil,biktilar artik benden,cünkü yapilacak hicbir sey yok,bünyem tas toprak üretiyor benim,simdi bu diyet seklimi doktoruma anlatsam ,zaten bahane ariyor bisey bulmak icin:)derhal birakicaksin senin icin cok sakincali dedigini duyar gibiyim inan,:)
Bana ilik bira icmemi önerir,cok su icmemi önerir,olmazsa hemen hastaneye sevkeder,orada da birsey yapilmaz avaz avaz bagira bagira düsürürsün tasini kumunu:))
Hemde burasi Almanya yani,ben az söyledim sen cok anla:)Avrupa filan derler,ilgi coktur tamam ama ben yapilan eyleme bakiyorum,eylem nedir burda,kumun mu var,e o da senin sorunun artik ic suyu haydi bol bol idara cik,e düser elbet endiselenme:)))
Benim korkum,böbrek yetersizligi filan yapiyor gibi diyet hakkinda bazi yazilar okumamdan kaynaklaniyor...

kızlar resmen kan la beraber yapıyorum çişimi...dün burda yazmıstım 2 nisanda regl oldum dün kahverengi kan geldi diye... bugun ise durum daha da bir farklı resmen kan la beraber yapıyorum çişimi. regl kanaması değil bu . hani bir yerimiz kanar ya . damla damla düşer yere öyle bir şey ve yarın doktora gitcem. çok endişeliyim. böbreklerle mi ilgili acaba diye... of ya off

Benim bugün PS günümdü ama evde hiç sebze bulamadım mecbur yumruk hareketi yapmış oldum 2 gün saf proteinle yarın sebzeyle yoluma devam edicem umarım tartıda herhangi negatif bi şeyle karşılaşmam.

Bu arada endişe eden arkadaşlara bu diyetin bi ömür olmadığını hatırlatmak isterim. Ben 3 senedir rejim yapıorum kendi rejimimle yani diyetisyen kontrolünde 15 kilo verdim ama ötesine geçemedim takıldım kaldım. Şimdi dukana geçtim ve geri kalan kilolarımı vermeye çalışıorum. Güçlendirme dönemindeki yiyecekleri incelediğimde normal diyetten hiçbir farkını göremedim. Yani bütün mesele seyiri geçene kadar. Sonrasında hayat normale dönüyo o yüzden sorun olacağını düşünmüorum ben kendi açımdan ama seyir dönemini uzunca bi süre yapmak zorunda olanlar için bir şey diyemicem. Doktor kontrolünde olmak en iyisi bence.

anladımm bacımmm
ılık bira dukandan daha fazla zarar verir diee dşünüorumm böyykk :/
şaka şaka..dukan amca fazla proteinin böbreklere zararını inkar etmioo zaten.. sadece yeterli su içince etkilenilmeyeceğini anlatıoo..
ama senin durumun farklı işgüzar işgüzar ''çok su iç bişey olmazz'' demek haddime deill..
dukandan bahsetme sen yine doktora :)) ama kontrolüne git
tekrar geçmiş ossunn!!

Sagol canim,
yapicaz biseyler artik:))
durumdan haberdar ederim sizleri...

Geçmiş olsun..Yrn mutlaka hbr ver durumunu bize.Umarım böbrekte bi sıkıntı yoktur.Bu arda ben her bahar biraz erken regl olurum bu ay yine oldu. Herşeyi de Dukan a bağlamamak lazım

Tekrar çok geçiş olsunSağlık haberlerini almayı umuyorum

Sagol canim görüslerini paylastigin icin,
benim seyir dönemim Agustosun 15inde bitecek,bu sebepten bünyemi tanidigim ve böbrek sorunum oldugu icin birkac hafta ara verip sonra tekrar Dukan diyetine dönmeye karar verdim,
Yulaf kepegimi hergün yiyecegim ,bunun haricinde et yemeye biraz ara vermek ya da haftada 2 ye 3 e indirmeyi düsünüyorum,ve sonrasina zaman karar verecek artik..
Tekrar tesekkür ederim,önemseyip cevap yazdigin icin:)

dukan regl gecikmesi yapıyor burda deneyimleyen arkadaslar vardı, erkende yapabilir... diyet netice de .. ama bu olay farklı..2 aydan beri yapıyorum ben diyeti, cok da memnunum.. dün ve ondan onceki gün geçmişleri okursanız bir çok haber cıktı dukan ile ilgili,burda paylastı arkadaslar, yorumlar yazdık.. sinirlerim bozzuluyor. o zamn da herseyi ben dukana bağlıyorum ister istemez. böbrek ler üzerinde sıkıntılar yazılmıs ve bu hastalıgım böbreğe de bağlı olabilir. kimse yaşamasın fena bişey... daha açık açık yazamıcam şekilde...bi yarın olsun bi gidim yazıcam haberlerimi. umarım üşütmüş olurum sadece bunu istiyorum. çok tesekkürler canımm iyi dileklerin içinn

ben diabetik reçel kullanarak kendim yapıyorum. seyidoğlu diyabetik ahududu reçeli, yoğurtla karıştırıyorum. bağarsakları da çalıştırıyor.

Afiyet olsun canım benimde hayatımı dün buradan arkadaş kurtarmıştı aynı tarifle

haftasonu sınırları zorladım. arkadaşıma yatılı misafirliğe giderken yulaf kepeği götürdüm. orda yaptım ekmeğimi. diğer öğünler neyse ama orda kahvaltıya dayanamayacağımı biliyordu. şahane bir kahvaltı hazırladık. çeşit çeşit peynirler, yumurta, birazcık da sucuk. ekmeğim de vardı. domates salatasının suyuna bile bandırdım ) oh misssss...

ellerine sağlık. ben de 2 gün sonra bir kıymalı pide deneyeceğim. çok canım istiyor. sp günlerim gelsin de hele... tarif güzel olursa paylaşırım.

çok geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum. ne yazık ki bu tür hastalıklar, hasta yakınlarını inanılmaz derecede yıpratır. seneler önce, annem de benzer bir hastalık yaşadı. 6 yıl boyunca ben bakmıştım ona da. henüz çocuk denecek yaştaydım. ne yazık ki ben senin kadar şanslı değildim. 6 yılın sonunda kaybettim annemi. Allah kimseyi ne kendinde ne de yakınında böyle hastalıklarla sınamasın...

kızlar ben de callanetics denemeye karar verdim videolarını nerden buuyorsunz? youtube dan rsatgele mi aratıyorsunz yoksa yaptığınız özel bir şey var mı?

callanetics süper... kesinlikle tavsiye ederim. ben 15 gündür yapıyorum ve faydasını görüyorum. forumda callanetics başlığında video linkleri var

dukana yakın zamanda bir dava açıldı ve bu davayı kaybederse doktorluk lisansı alınacakmış elinden. yani haber doğru. ama davanın konusu diyet değil, dukanın düşüncesizce sözleri. olması gereken kiloda olan insanlara, okul giriş sınavlarında ek puan verirseniz, gençler şişmanlamaz gibidsinden birşeyler söylemiş ve bu sözleriyle davalık olmuş.

Herkese bir şey öğretmiş :) çıkan haberlerden etkilenmedim desem yalan olur

Ben de günde en az 1,5 litre suyumu heeep içiyorum, önceden sallamazdım

ne yalan söyleyeyim, ben de yemek yemeyi öğrendim bu diyet sayesinde. su içmeyi, spor yapmayı, hangi besinin nereye gittiğini, neye sebep olduğunu, neyin neyi ikame ettiğini... verdiğim kilolar da cabası. bugün bıraksam, yine kardayım. bırakmayacağım o ayrı tabi...

kızlaaaarrrrrrrr!!! bu sabah 69.8i gördüm ve çooook mutlu oldum tam da duraklamaya girdim galiba die canım sıkılmaya başlamışken süpre oldu bu ve ben de hediye olarak kendime aşağıda gördüğünüz dukan yalancı tavuk göğsünü yaptım mısır nişastası ve tatlandırıcı var içinde şuan yarıya indi çünkü evdeki herkes çok beğendi
tarife buyrun :
öncelikle kakao ve 1.5 su bardağı sütü karıştırıyoruz. bu karışıma 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı tatlandırıcı ekleyip puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve kalıba ya da borcama döküyoruz. sonra ayrı biyerde 1 litre yağsız süt 6 yemek kaşığı mısır nişastası ve 9 kaşık tatlandırıcıyı yine puding olacak şekilde pişiriyoruz dilerseniz vanilya aroması da ekleyebilirsiniz ben de yoktu eklemedim ama tadında bi sorun yok. bu beyaz pudingi de kakaolunun üstüne döküp buzdolabında 2 3 saat soğutuyoruz ve ters çevirip sunuyoruz minik kalıplara yapıp dondurma olarak da yenebilir arada. zaten günlük mısır nişastası limiti 1 kaşık unutmayalım

Son düzenleme:

Tarifini yazarsan çok sevinirim kesinlikle denemek istiyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…