Ömmür bu sabahki dukan ile ilgili yaziyi okuduysan yazinin icin de karatay da geciyor ve bunu söyleyen yine bir uzman diyetisyen.Ne cok sey biliyorlar dukan hakkinda bu diyetisyenler benim de bu dikkatimi cekti.Birde ben gecen sene akupuntur yaptirdim ev doktorum du diyetisyen degildi ama banada balik ve beyaz et usulü beslenmemi önermisti.Karatay diyetin de her sabah mutlaka yumurta var cerezleri katarsak dukan la ayni program degilmi.Birde diyorki fazla su kaybi oldugu icin zaten sürekli su icme ihtiyaci duyuyorsunuz yaziyordu ben ictigim bitki caylarindan dolayi sürekli su iciyorum cünkü agzim fena kuruyor ama cogu kisi su icmekte zorlaniyor.Birde ben hic yabanci bir sitede dukanla ilgili kötü bir yazi okumadim dava acilmis vs.
Yeni bir amca teyze diyeti bulursan haber ver :)))))
çok doğru söylüyorsun, günde 1-2 avuç kuruyemiş ve 1 porsiyon meyveyi kattığında dukan diyeti oluyor sana karatay diyeti. meyve güçlendirmede zaten var dukanda. kuruyemişe gelince, adamın kültüründe yok ki öyle birşey. nerden akıl etsin de diyete eklesin. yasak demiş geçmiştir işte...
ayrıca farkındaysanız, eskiden 1 kibrit kutusu peynir, 3 köfte, avuç içi kadar tavuk diye yırtınan diyetisyenler, eti, peyniri, yumurtayı artırdı diyetlerinde. dukan diyetini çok iyi biliyorlar. çünkü çalıştılar ve diyet nasıl olur öğrendiler. ben dukan'ın ve karatay'ın bu işin çözümünü bulduğunu, diğer diyetisyenlerin de buna pek bozulduğunu düşünüyorum açıkcası.
arkadaslar pes etmek üzereyim inanin, hala 75,5 cikiyorum tartida. ya o kadar dikkat ediyorum yürüyüs te yapiyorum ama kilolarim inat ediyor benle.dün 5 günlük ps basladim, bu haftada kilo veremezsem tepem iyce articak ama, isyanlardayyyyiiiiiiiiiiiiim cildircamm!!
Merhaba Arkadaslar,
saf protein diyeti üzerine ben de oldukca negatif seyler okudum,korktum yani dürüst söylemek gerekirse..
Cünkü yaklasik 11 yildir böbrek taslari ile bogusan bir insanim ve bu son ay sanki agrilarim artti ama bilmiyorum diyetten mi yoksa ,herzamanki gibi kum tas olayi mi?
acaba diyorum diyeti kendime göre bazi düzenlemelere mi soksam,mesela meyveye baslasam hergün birtane,ya da iki üc gün sirf sebze sonrasinda bir gün atak türü mü yapsam,kafamda bir sürü sey var,önerilerinizi bekliyorum,lütfen..
Cünkü böbrek deyince bende akan sular duruyor,cok cektim ben böbreklerimden,hala da cekiyorum zaman zaman,daha 4-5 ay önce kum döktüm yine..
Ne diyorsunuz canlarim yaaa??? Napcaz Dukan amcamin diyet modelini???
Tarifini yazarsan çok sevinirim kesinlikle denemek istiyorum ..
sağlıklı bir insanı böbrek hastası yapmaz dukan diyeti. ama zaten böbrek hasatsıysanız riske girmemenizi öneririm. bence size uygun bir diyet değil bu. böbreklerinizi yorarasınız.
Canım Karatayda baklagiller gi indeksi yüksek olmayan karbonhidratlar falan serbest hani protein ağırlıklı değil aslında nasıl öyle yansıtıldı anlamıyorum ama kesinlikle senin gibi düşünüyorum her tutan diyet hakkında var bu yorumlar diğer diyetisyenler karalayacak tabi müşteri kaybediyorlar.
Tesekkür ederim arkadasim,
ben de aynen böyle düsündügüm icin,kendimce cözümler ariyorum,ve sizlerin önerilerinize cok önem veriyorum,biraz birseyler ekleyerek belki Dukana yakin bir diyet türü yaratabilirim degil mi?:))
kızlaaaarrrrrrrr!!! bu sabah 69.8i gördüm ve çooook mutlu oldum tam da duraklamaya girdim galiba die canım sıkılmaya başlamışken süpre oldu buve ben de hediye olarak kendime aşağıda gördüğünüz dukan yalancı tavuk göğsünü yaptım mısır nişastası ve tatlandırıcı var içinde şuan yarıya indi çünkü evdeki herkes çok beğendi
tarife buyrun :
öncelikle kakao ve 1.5 su bardağı sütü karıştırıyoruz. bu karışıma 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı tatlandırıcı ekleyip puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve kalıba ya da borcama döküyoruz. sonra ayrı biyerde 1 litre yağsız süt 6 yemek kaşığı mısır nişastası ve 9 kaşık tatlandırıcıyı yine puding olacak şekilde pişiriyoruz dilerseniz vanilya aroması da ekleyebilirsiniz ben de yoktu eklemedim ama tadında bi sorun yok. bu beyaz pudingi de kakaolunun üstüne döküp buzdolabında 2 3 saat soğutuyoruz ve ters çevirip sunuyoruz minik kalıplara yapıp dondurma olarak da yenebilir arada. zaten günlük mısır nişastası limiti 1 kaşık unutmayalım
Eki Görüntüle 397801
Eki Görüntüle 397800
pes etmene gerek yok. herkesin bünyesi farklı. motivasyonun kırılmayacaksa eğer, 1 gün diyeti boz ama normalin 3-4 katı da yürüyüş yap. bünyeyi bi şaşırtmak gerekiyordur belki.
öncelikle kakao ve 1.5 su bardağı sütü karıştırıyoruz. bu karışıma 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı tatlandırıcı ekleyip puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve kalıba ya da borcama döküyoruz. sonra ayrı biyerde 1 litre yağsız süt 6 yemek kaşığı mısır nişastası ve 9 kaşık tatlandırıcıyı yine puding olacak şekilde pişiriyoruz dilerseniz vanilya aroması da ekleyebilirsiniz ben de yoktu eklemedim ama tadında bi sorun yok. bu beyaz pudingi de kakaolunun üstüne döküp buzdolabında 2 3 saat soğutuyoruz ve ters çevirip sunuyoruzminik kalıplara yapıp dondurma olarak da yenebilir arada. zaten günlük mısır nişastası limiti 1 kaşık unutmayalım
dediğin doğru. baklagiller var v.s. karatay hayat boyu uygulanacak bir beslenme programı hazırlamış zaten. dukanla temel farkı da bu işte. dukan zayıflamak üzerine kurgulanmış. inşallah dukanla doğru kiloya indikten sonra, karatay diyetiyle -ve belki küçük kaçamaklarla- hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. haftada 1 gün de dukandaki protein günü mevzusunu uygulayacağım. eğer bunu başarırsam, bir daha kilo alacağımı hiç sanmıyorum...
iyi aksamlar arkadaslar..:)
Hafta sonu gece calismama ragmen güzel gecti saedece tatlisizlik beni cok mutsuz ediyor.
Yakin cevrem sen rejimi birak biz seni $en $akrak görmeye ali$igiz böyle hic olmuyor diyor.:)))
Ben havalar isinsada yürüyüsüme devam etsem diye beklerken onlar birakmaktan bahsediyor yok yöle dava yolum uzun birakmak yok..;-)
Kilolar gitmiyor diye pes etmek yok arkadaslar biz onlardan daha inatciyiz verebiliriz/verecegiz sakin pes etmeyin..
Selindaa böbreklerinden rahatsizsan devam etme arkadasim Allah korusun zayiflayacagim diye sagligindan olma.Dedigin gibi önce can sonra dukan..;-) Bende bu ay sonunda kan tahlillerimi yaptiracagim o zaman EKG ve böbreklerime baktiracagim.
GIDA sende böylelikle sifreni kimseye vermemenin en dogrusu oldugunu ögrenmissindir.
Mariza en kisa zamanda doktoro görün insallah önemli birsey yoktur.
Maviyesil bu nasil güzel bir tatli böyle ellerine saglik ilk firsatda bende deneyecegim mutlaka.
Aliye ayni fikirdeyiz seninle eskisi kadar para kazanamiyorlar diye düsünüyorum gerci Türkiye'de yasamiyorum bilmiyorum ama yinede duyuyorum diyetisyenlerin nasil para kazandigini.Arkadasimin teyzesi de gitmisti resmen agliyormus acim diye.Ben bu diyeti uygularken hic aclik cekmiyorum.Tatlisizlik basima vuruyor arada :))))
öncelikle kakao ve 1.5 su bardağı sütü karıştırıyoruz. bu karışıma 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı tatlandırıcı ekleyip puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve kalıba ya da borcama döküyoruz. sonra ayrı biyerde 1 litre yağsız süt 6 yemek kaşığı mısır nişastası ve 9 kaşık tatlandırıcıyı yine puding olacak şekilde pişiriyoruz dilerseniz vanilya aroması da ekleyebilirsiniz ben de yoktu eklemedim ama tadında bi sorun yok. bu beyaz pudingi de kakaolunun üstüne döküp buzdolabında 2 3 saat soğutuyoruz ve ters çevirip sunuyoruzminik kalıplara yapıp dondurma olarak da yenebilir arada. zaten günlük mısır nişastası limiti 1 kaşık unutmayalım
dediğin doğru. baklagiller var v.s. karatay hayat boyu uygulanacak bir beslenme programı hazırlamış zaten. dukanla temel farkı da bu işte. dukan zayıflamak üzerine kurgulanmış. inşallah dukanla doğru kiloya indikten sonra, karatay diyetiyle -ve belki küçük kaçamaklarla- hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. haftada 1 gün de dukandaki protein günü mevzusunu uygulayacağım. eğer bunu başarırsam, bir daha kilo alacağımı hiç sanmıyorum...
iyi aksamlar arkadaslar..:)
Hafta sonu gece calismama ragmen güzel gecti saedece tatlisizlik beni cok mutsuz ediyor.
Yakin cevrem sen rejimi birak biz seni $en $akrak görmeye ali$igiz böyle hic olmuyor diyor.:)))
Ben havalar isinsada yürüyüsüme devam etsem diye beklerken onlar birakmaktan bahsediyor yok yöle dava yolum uzun birakmak yok..;-)
Kilolar gitmiyor diye pes etmek yok arkadaslar biz onlardan daha inatciyiz verebiliriz/verecegiz sakin pes etmeyin..
Selindaa böbreklerinden rahatsizsan devam etme arkadasim Allah korusun zayiflayacagim diye sagligindan olma.Dedigin gibi önce can sonra dukan..;-) Bende bu ay sonunda kan tahlillerimi yaptiracagim o zaman EKG ve böbreklerime baktiracagim.
GIDA sende böylelikle sifreni kimseye vermemenin en dogrusu oldugunu ögrenmissindir.
Mariza en kisa zamanda doktoro görün insallah önemli birsey yoktur.
Maviyesil bu nasil güzel bir tatli böyle ellerine saglik ilk firsatda bende deneyecegim mutlaka.
Aliye ayni fikirdeyiz seninle eskisi kadar para kazanamiyorlar diye düsünüyorum gerci Türkiye'de yasamiyorum bilmiyorum ama yinede duyuyorum diyetisyenlerin nasil para kazandigini.Arkadasimin teyzesi de gitmisti resmen agliyormus acim diye.Ben bu diyeti uygularken hic aclik cekmiyorum.Tatlisizlik basima vuruyor arada :))))
herkes ne kadar da becerikli ya, imreniyorum çeşit çeşit yemekler tatlılar yapan dukancılara =) ben hala haşlanmış tavuk, kavrulmuş kıyma, hazır ton balığı dışına çıkamadım değişik olarak yaptığım tek şey her gün yediğim yulaf kepeği krepi
ama buna rağmen verdim 7 kiloyu, çok sıkıcı biliorum ama son bi ayda şu 3-4 kiloyu da verebileyim die ağzıma ekstradan hiçbir şey koymak istemiyorum. Azmettim gitcek bu kilolar 3 senedir çektiğim yeter =// 3 kiloyu da verirsem toplamda 20 kilo vermiş olcam yarısı dukandan önce diğer yarısı dukandan sonra =))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?