Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

çok doğru söylüyorsun, günde 1-2 avuç kuruyemiş ve 1 porsiyon meyveyi kattığında dukan diyeti oluyor sana karatay diyeti. meyve güçlendirmede zaten var dukanda. kuruyemişe gelince, adamın kültüründe yok ki öyle birşey. nerden akıl etsin de diyete eklesin. yasak demiş geçmiştir işte...
ayrıca farkındaysanız, eskiden 1 kibrit kutusu peynir, 3 köfte, avuç içi kadar tavuk diye yırtınan diyetisyenler, eti, peyniri, yumurtayı artırdı diyetlerinde. dukan diyetini çok iyi biliyorlar. çünkü çalıştılar ve diyet nasıl olur öğrendiler. ben dukan'ın ve karatay'ın bu işin çözümünü bulduğunu, diğer diyetisyenlerin de buna pek bozulduğunu düşünüyorum açıkcası.

Canım Karatayda baklagiller gi indeksi yüksek olmayan karbonhidratlar falan serbest hani protein ağırlıklı değil aslında nasıl öyle yansıtıldı anlamıyorum ama kesinlikle senin gibi düşünüyorum her tutan diyet hakkında var bu yorumlar diğer diyetisyenler karalayacak tabi müşteri kaybediyorlar.

pes etmene gerek yok. herkesin bünyesi farklı. motivasyonun kırılmayacaksa eğer, 1 gün diyeti boz ama normalin 3-4 katı da yürüyüş yap. bünyeyi bi şaşırtmak gerekiyordur belki.

sağlıklı bir insanı böbrek hastası yapmaz dukan diyeti. ama zaten böbrek hasatsıysanız riske girmemenizi öneririm. bence size uygun bir diyet değil bu. böbreklerinizi yorarasınız.

Tarifini yazarsan çok sevinirim kesinlikle denemek istiyorum ..

öncelikle kakao ve 1.5 su bardağı sütü karıştırıyoruz. bu karışıma 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı tatlandırıcı ekleyip puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve kalıba ya da borcama döküyoruz. sonra ayrı biyerde 1 litre yağsız süt 6 yemek kaşığı mısır nişastası ve 9 kaşık tatlandırıcıyı yine puding olacak şekilde pişiriyoruz dilerseniz vanilya aroması da ekleyebilirsiniz ben de yoktu eklemedim ama tadında bi sorun yok. bu beyaz pudingi de kakaolunun üstüne döküp buzdolabında 2 3 saat soğutuyoruz ve ters çevirip sunuyoruz minik kalıplara yapıp dondurma olarak da yenebilir arada. zaten günlük mısır nişastası limiti 1 kaşık unutmayalım

sağlıklı bir insanı böbrek hastası yapmaz dukan diyeti. ama zaten böbrek hasatsıysanız riske girmemenizi öneririm. bence size uygun bir diyet değil bu. böbreklerinizi yorarasınız.

Tesekkür ederim arkadasim,
ben de aynen böyle düsündügüm icin,kendimce cözümler ariyorum,ve sizlerin önerilerinize cok önem veriyorum,biraz birseyler ekleyerek belki Dukana yakin bir diyet türü yaratabilirim degil mi?:))

dediğin doğru. baklagiller var v.s. karatay hayat boyu uygulanacak bir beslenme programı hazırlamış zaten. dukanla temel farkı da bu işte. dukan zayıflamak üzerine kurgulanmış. inşallah dukanla doğru kiloya indikten sonra, karatay diyetiyle -ve belki küçük kaçamaklarla- hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. haftada 1 gün de dukandaki protein günü mevzusunu uygulayacağım. eğer bunu başarırsam, bir daha kilo alacağımı hiç sanmıyorum...

karatay diyetini biraz araştırın bakalım. orda protein dukan kadar ağırlıklı değil. kilo da verdiriyor.

iyi aksamlar arkadaslar..:)
Hafta sonu gece calismama ragmen güzel gecti saedece tatlisizlik beni cok mutsuz ediyor.
Yakin cevrem sen rejimi birak biz seni $en $akrak görmeye ali$igiz böyle hic olmuyor diyor.:)))
Ben havalar isinsada yürüyüsüme devam etsem diye beklerken onlar birakmaktan bahsediyor yok yöle dava yolum uzun birakmak yok..;-)
Kilolar gitmiyor diye pes etmek yok arkadaslar biz onlardan daha inatciyiz verebiliriz/verecegiz sakin pes etmeyin..
Selindaa böbreklerinden rahatsizsan devam etme arkadasim Allah korusun zayiflayacagim diye sagligindan olma.Dedigin gibi önce can sonra dukan..;-) Bende bu ay sonunda kan tahlillerimi yaptiracagim o zaman EKG ve böbreklerime baktiracagim.
GIDA sende böylelikle sifreni kimseye vermemenin en dogrusu oldugunu ögrenmissindir.
Mariza en kisa zamanda doktoro görün insallah önemli birsey yoktur.
Maviyesil bu nasil güzel bir tatli böyle ellerine saglik ilk firsatda bende deneyecegim mutlaka.
Aliye ayni fikirdeyiz seninle eskisi kadar para kazanamiyorlar diye düsünüyorum gerci Türkiye'de yasamiyorum bilmiyorum ama yinede duyuyorum diyetisyenlerin nasil para kazandigini.Arkadasimin teyzesi de gitmisti resmen agliyormus acim diye.Ben bu diyeti uygularken hic aclik cekmiyorum.Tatlisizlik basima vuruyor arada :))))

ayyyy harika görünüyorrr ellerine saglik canim

pes etmene gerek yok. herkesin bünyesi farklı. motivasyonun kırılmayacaksa eğer, 1 gün diyeti boz ama normalin 3-4 katı da yürüyüş yap. bünyeyi bi şaşırtmak gerekiyordur belki.

haklsin canim pes etmicem insallah. eger ben 1 gün diyeti bozarsam ipin ucunu kaciracagima adim gibi eminim. o yüzden sabirla devam edicem.

hala dukana başlamadım ama dikkat ediyorum biliyorsunuzki...

sabah: 1 dilim buğday ekmeği+peynir
öğlen : yumurta+1 adet patatesli yağsız salata +ayran
akşam : 5 köfte +salata

arada 1 activia + kaçamak 2 adet lokum:)

bugün öğle yemeğiden sonra %0 dk eliptik + 1o dk twister yaptım

evde badana var 2 tane kapı boyadım spor niyetine:)))

akşam birkez daha 30 dk eliptik + 5 dk twister yaptım sabah - görmeyi ümit ediyorum artık ben hala 72-73 çıkıyorum şaka gibi...

Çok çok teşekkür ederim.
Bunu hemen denemeliyim o kadar güzel duruyor ki.
Miktarlarını azaltırım yoksa oturur ben hepsini yerim 1 kaşık nişasta kullanacak ölçülerle yapsam kase falan olur heralde.

Ben de tamamen aynısını yapmayı düşünüyorum.
Heralde 1 ay içinde istediğim kiloya inerim sonra 1 ay falan da güçlendirmesini yapsam sonra az az yerim ..

Neden tatlı yapmıyorsun ?
Gerçekten çok güzel ama hem tatlısız kalmamak hem de tok olmak bir de üstüne kilo vermek ilginç oluyor valla ..
Bir de ben diyetlerde çok kaçamak yapardım ama şimdi bütün ihtiyaçlarımı sağlayınca tatlı isteği de hissetmiyorum.

Çok çok teşekkür ederim.
Bunu hemen denemeliyim o kadar güzel duruyor ki.
Miktarlarını azaltırım yoksa oturur ben hepsini yerim 1 kaşık nişasta kullanacak ölçülerle yapsam kase falan olur heralde.

Ben de tamamen aynısını yapmayı düşünüyorum.
Heralde 1 ay içinde istediğim kiloya inerim sonra 1 ay falan da güçlendirmesini yapsam sonra az az yerim ..

Neden tatlı yapmıyorsun ?
Gerçekten çok güzel ama hem tatlısız kalmamak hem de tok olmak bir de üstüne kilo vermek ilginç oluyor valla ..
Bir de ben diyetlerde çok kaçamak yapardım ama şimdi bütün ihtiyaçlarımı sağlayınca tatlı isteği de hissetmiyorum.

herkes ne kadar da becerikli ya, imreniyorum çeşit çeşit yemekler tatlılar yapan dukancılara =) ben hala haşlanmış tavuk, kavrulmuş kıyma, hazır ton balığı dışına çıkamadım değişik olarak yaptığım tek şey her gün yediğim yulaf kepeği krepi

ama buna rağmen verdim 7 kiloyu, çok sıkıcı biliorum ama son bi ayda şu 3-4 kiloyu da verebileyim die ağzıma ekstradan hiçbir şey koymak istemiyorum. Azmettim gitcek bu kilolar 3 senedir çektiğim yeter =// 3 kiloyu da verirsem toplamda 20 kilo vermiş olcam yarısı dukandan önce diğer yarısı dukandan sonra =))

herkese kocaman günaydın...
bugun resmi tatil topiğimiz ne kadar hareketli olur tartışılır... amele ben herzamanki gibi yine işteyim
ama olsun mükemmel bi haftasonu geçirdim...
cumartesi günü patronum-eşi ve 4 kızı geldiler fabrikaya... çok seviyoruz birbirimizi çıktım kapıya kadına hoşgeldin diycem yüzüme bakıyo kafasını çeviriyo... yanına gittim kadın şokk!!! mirayyyy noolmuş sanaa.... bende bakıyorum miray değil bu başkası galiba diye sallamıyorum dedi... odamda çay kahve içiyoruz, mevzuyu değiştirip benim kiloma geliyo... çoook güzel olmuşsunn gerçekten çok yakışmış.... tanımadım valla tanımadım billa tanımadım diyo... nasıl gaza geldim nasıl şımardım anlatamam
cumartesi günü işçıkışı eve gittim bi yere uğramadan, e tabi hava güzel olunca konu komşu herkes balkonda... e saat de erken tabi...
sanki yabancı biri görmüş gibi bakıyolar... sokağa bi girdim binaya girene kadar balkonda oturanlar ayağa kalkıp bakıyo falan... ablam bize gelicekti bende çıktım balkonda onu beklemeye başladım... karşı komşularımızdan biri miray senmisin? sokakta görsek tanımayız nasıl zayıflamışsın dedi... dedim daha var gidicek kilolar ama baya verdim (hiç mütevazi olamıycam)
sonra o gün ablamlar abimler yemeğe gelicekti.... ablam geldikten sonra attım kendimi mutfağa... bi güzel mamalar hazırladım... hiçbirinden de yemedim...
pazar sabahı da 10 gibi kalktım çayı koydum markete kaçtım... geldim mis gibi kahvaltıyı hazırladım... sonra başladım temizliğe... tam camları siliyodum ki karşı binadaki komşularımızdan biri mirayyyyyyyyyyyy ablacımmm çok güzel kilo verdin diyo kadın allahıım allahımmm toto tavannnn neyse camlar bitti balkonu yıkadım o sırada da yan binada bi teyze var o da yandan yandan bakıp duruyo bu kim diye düşünüyo olabilir o da
sonra utfağa gidip öğle yemeği için fırına sebze attım... kızartma modunda... akşam yemeği için de karidesi koydum haşlanmaya... tekrar işin başına döndüm... bu sefer evi süpürdüm koltukları halıları sildim... nası bi spor yaptım anlatamam... sonra mutfak temizleme olayına girdim ki telefon çaldı... dayımın eşi arıyo... size geliyoruz müsaitseniz.... haydaaaa dedik olucak işmi heryer ıslak mutfak darmaduman... neyse tabi hemen çayı koydum ocağa buzluktan çıkardım ıspanakları ve önceden hazırlayıp pişirip dondurduğumuz poğaçaları... bi baktım zil çalıyo... misfirler geldi bile... hemen yufkayla ıspanaklı peynirli börek yaptım attım fırına... (tabi onlara da dokunmadımm)
yengem kapıdan girdiği anda bayılıyodu nerdeyse... kızım senin göbeğin nerde nasıl zayıfladın böyle maşallah maşallah demekten çatladı kolların çok kalındı kolların bacakların incecik olmuş... e madem zayıflıycaktın ablanın düğününe kadar neden zayıflamadın dedi... bende görücüyemi çıkıcaktım düğünde kendi düğünümde güzel olıyım yeter dedim...
ayyy çoook mutluyum çoookkkk
ayrıca geçen hafta ciddi +larda çıkan ben (yani 76 bile gördüm tartıda) bu sabah 72 çıktım... o şişlikler neden olmuşsa gitmiş demekki... şimdi rutin kilo verme dönemine girmeyi öyle çok istiyorumki...
bu da annemle yaptığımız uyduruk dukan keki;
herşey göz kararı
* yulaf kepeği
* buğday kepeği
* süttozu
* yoğurt
* yumurta
* kakao
* tatlandırıcı
* bitter damla çikolata (aslında yasak ama biz koyduk)

Son düzenleme:
Günaydin mutlu ___ li bir hafta olsun hepimize..:)

Cocuklarimi okula gönderdim sizlere bakayim dedim..Kahvaltimida yaptim iki haslanmis yumurta iki dilim yagsiz kasar peyniri ve yogurtla.;-)

Eskibirmasal Aslinda tatli yapiyorum ama öyle tatlilar kesmiyor beni..:)))

Niless senin menüde oldukca güzel kacamak sayilmaz zaten :))) insallah bu sekilde __ görürsün..:)

Yarimmm ne cok is yapmissin öyle masallah komsularini sasirtmaya devam..;-) Kek süper süper olmus...Bende komsumun dogum gününü kutlamaya gidecegim bugün kekimi yapip da götüreyim bari..:))) Kahvaltiya giderken kahvaltiliklarimi götürüyorum ona isyan ediyor..:))))

Günaydın yarimcim kuzum :))
moral depolamana çok ama çok mutlu oldum

Herkeslere bir kez daha günaydın...

benide babannemin arkadaşı (uzaktan da akraba) amcamın oğlunun sevgilisi sandı
yok selin zayıflamış olamazsın bu kadar deyip durdu
saç rengimide koyulttum azcık kadıncağız hiç tanımadı ama çok güzel olmuşsun artık yapma diyet bırak vs şeyler. dedim yapmıyorum dikkat ediyorum sadece

ben sabah yine +lardayım ama hasta olucam sanırım çünkü kasık ağrımdan oturamıyorum artık ben
olamadım gitti çok gecikti bu ay sanırım içtiğim ilaçlardan ötürü...

dün okadar spora ve temizliğe sabah en azından 70 görürüm demiştim ama.... 72.8 çıktım sabah... tartının pilini değişcem bugün artık
dukana uygun yemediğim için sporumu daha da arttırdım... hastalığım bitsin devam edicem ama dukana... böyle dikkat bile etsem çok yiyormuşum gibime geliyor...

bugünkü dukansız menümüde yazayım ;

sabah: 1 dilim buğday ekmeği + peynir
ara: activia
öğlen : 1 dilim ekmek var yanımda + ayran çorbası
ara: salatalık veya havuç
akşam: haşlanmış et + salaa . . .

öğlende işten çıkma planlarım var bu durumda eve gidene kadar 1,1 km yürürüm evde de 30 dk eliptik yaparım başlarım kapıların 2. katını boyamaya akşam olur zaten

Cok güzel kilo vermissin insallah o __ 3 kiloyuda en kisa zamanda görürsün. ;-) ben sabah erken ise gittigim icin 4:30. eve gelince ev isi yemek derken öyle tatli yapacak zamanim olmuyor acikcasi iki de cocuk olunca haa bide en büyük cocugu (esim) unutmamak lazim..Bir gün uyduruk birsey yapsam bi diyetin eksikti diyor :)))) aslinda iki cesit yemek yapiyorum hem kendime hem esime ve cocuklara..Bende diyorum sende dukan usulu ye koca göbegin erisin..:))))

Kızlarrr günaydınnnnnn :) Bayramımız kutlu olsunnnnn :) Bebeler oynamaya başlasın minik böcüğümü alıp törene gitcemm :) Halasının kuzusu ilk çocuk bayramını görsünnn :)

Sadece son sayfayı okudum Nilesss ve yarim tebrik ediyorum kızlar, milleti şaşırtmaya devammmm

Ben deeee bugün 70 li kilolardayken girdiğim bir gömleği giydim abuuu o da neee fıstık gibi oldum yavsss ama şöyle bir durum var ki benim üstte hiçbir şey kalmamış, kemiklerim sayılıyor desem yeri, ama popo koccaman, yürüyüşü artırmam lazımmmm, biçimsiz olma yolunda hızla ilerliyorum Dedim callanetics yapayım 10 dk zor dayandım, bana salon sporu ya da açık hava yürüyüşü lazımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…