Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bugün 78.6 yı gördüm en az 10 yıldır bu kiloda olmamıştım. ya bu dukan amca ulaşılabilir biyerlerde olsa da gidip boynuna sarılsam, yanaklarından türk işi şapur şupur öpsem. o kadar seviyorum kendisini

Kızlar sabahtan beri giremedim. Kendimi eksik hissettim vallahi... Ben alıntıları yapamıyorum o yüzden aklımda kalanları yazayım:
1- Miraycığım, çay için özür dilerim. Ama ben çaydan çok memnunum. Koyu yapmış olabilir misin bilmiyorum, ya da aktar/ot farkı olabilir.Görümcem de ben de gayet rahat içiyoruz.Belki de bünye meselesidir.Çay öyle kafamıza göre, arkadaş söylemesi ile vs yaptırılmış bişey değil. Görümcemin diyetisyeni verdi çayı..Geçmiş olsun canım. Demek herkese yaramıyor.

2- Aliyeciğim oğluna Allah acil şifalar versin...Ahhh ah bilirim Almanyada dr işi ne zordur.O salaklar insan iyileştirmeyi bilmiyor. Şimdi en HAFİF ilaçla deneye deneye çocuğu uzuuuuuuuun süre hasta tutmak sureti ile tedavi ederler.Sen anneden kalma iyileştirme tavsiyelerini de uygula...Alman dr çocuğu haşat etmeden iyileştirmez:))

3- Kaynı kanser şüphesi yaşayan arkadaşım.. Dua ettim sizin için, inşallah şüphe boş çıkar, ne bileyim daha basit bişeyle kurtarırsınız. Ama kanser bile artık çaresiz değil. Allah sabır ve şifalar versin iyi hbrlerini bekliyoruz.

4- Selinciğim arkadaşlar gerekli tavsiyeleri vermiş zaten... Sen gelinlik keyfine bak uğraşma bu işlerle onlar kendi aralarında çözsünler gerçekten..Zaten sonra hep arayı sen bulacaksın

5- Miraycığım, liste için tekrar tşkler...

ben bugün tartılamadım kızlar

ama son tartıldığımda 57 yi görmüştüm sabah geç kalıyrum diye kahvaltı yapamadım annem dün ev yapımı yoğurt vermişti ondan yedim biraz da kabak yedim öğlen yemeği de yiyemedim akşama ama fırında somon var.

Canım, hoşgeldin.

Ben sana sormuştum ama çok sayfa var karıştı sanırım. O çayı mikser yapınca toz haline gelir demleyemezsin dedi aktar bana, seninki toz halde mi yoksa sadece hepsini birbirine karıştırıp verdiler mi?

Kızlar dün akşamdan beri acayip bir kaçamak isteğim var.36 gündür, canı bezelye hariç bişeycikler çekmeyen ben dünden beri gözü dönmüş vaziyetteyim.Sürekli aklımdan çeşitli yemekler tatlılar geçiyor. Dün akşam kocamın yanımda Nutella yemesine bile tahammül edemedim.Ki normalde hiç etkilenmezdim.Bi de aşırı sinirli ve tahammülsüzüm( Kendimi kötü hissediyorum... Ne oldu bana yaaa adetime de daha 5 gün var..

Canım toz halinde, zaten miktara da dikkat et koyu yapma bi kaşık silme yani doldur sonya üzerinden bıçakla sıyır... Koyu olunca içilmez bence de hani tadı da olsa da içsek denilecek bişey değil zaten

Atakta 1. günüm kitabım da geldi hem okuyorum hem yapıyorum

Sabah: Yulaf kepekli krep, light peynir çok az maydonoz,yeşil çay

Ara: Light sütlü tatlandırıcılı nescafe

Öğlen: 4 tane dukan köfte,3 yk light yoğurt

Ara: 2 yk light yoğurt,kiraz saplı çay

Akşam: 4 dukan köfte ve yoğurt yiyicem yine bakalım yarına nasıl bir sürprizle uyanıcam,bu arada 3 lt de su tabi

Bi de çay gibi demlemiyorsun.Hani frenchpress var ya ben onda yapıyorum..

Tamam işte, 5 gün önce başlıyor. Karbonhidrat eksikliği bazen insanları gerkin ve asabi yapıyormuş, uzman bir arkadaşım söylemişti. Sen çakma nutella yapıp yesen, ben dün yaptım çok da güzel oldu.

Canım toz halinde, zaten miktara da dikkat et koyu yapma bi kaşık silme yani doldur sonya üzerinden bıçakla sıyır... Koyu olunca içilmez bence de hani tadı da olsa da içsek denilecek bişey değil zaten

Teşekkür ederim canım, ben alıp başlıyorum o zaman. Olsun, zayıflamak için her yol mübahtır.

valla o birkac ayi gecirecegine baslasaydin simdiye coktan en az 6-7 kilo vermis olurdun. Neyse zararin neresinden dönsen kardir. Simdi basla barim. Oluruz tabii.

Canim belki alman doktorlari salak olabilir ama en azindan Tr doktorlarindan daha cok ilgileniyorlar.
Arti hemsirelerde öyle. Gerci bu konuda ikimizde genelleme yapmayalim aslinda. Zira her kisi farklidir.
Ama ben Tr ye bu gittigimde babami devlet hastanesinde 1 saat kivranirken gördükce icimden " amca neyin var hastaneyi ayaga kaldirdin hadi hadi bagirma bu kadar " diyerek alaya alan Türk doktoruna ve ayagini sürüyerek yürüyen , yanindakiyle sohbet etmekten iki saatte bir igneyi yapamayan hastabakiciya ve de yerleri paspas yapan yapan temizlikciye herkesin icinde bagirip sira bekleyen insanlari bir nebze olsun korkuttugunu sanan agzindaki sakizi sakkidi cigneyen röntgen hemsiresine hala lanet ve de küfür ediyorum.

Belki alman doktorlar hastayi delik desik ediyor iyilestireyim derken ama en azindan ugrasiyorlar iyi etmek icin.
Ve geldigimden beri hastanelere belki en az kirk kere giden ben ; herseferinde hemsirelerin tatli tatli konusmasiyla karsilasinca hastaneye gitmekten korkmaz oldum

işte bence adetin yaklaştığı için böyle olmuştur.insan o dönemde hem gergin ve sinirli oluyor hem de canı acaip tatlı çekiyor
dayan,sık dişini birkaç gün daha aman diim tuzaklara düşme yazık olmasın verdiğin kilocuklara,bu kadar uğraşıyoruz boşa gitmesin.adetin bitsin krizler de geçecek :) sonra bir durakladı mı kilo vermen kolay kolay açılmıyor biliyorsun...

kızlar bu çakma nutellayı nasıl yapıyoruz.sütle kakao ve tatlandırı karıştırarak yaptığımız mıydı o?
bir de çakma irmik tatlısı vardı ama bulamadım ben onun tarifini bir türlü,bilen varsa yazar mı bana lütfen.

canim sakin ha. hemen dukan tatlilarindan yap. pudingler cok güzel oluyor ya da helva yap dukan a uygun inan ki tatli istegin kalmiyor.

irmik tatlisi simla nin sayfasindan
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su bardağı yağsız süt
-2,5 yk toz jelatin
-3 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
-3-4 damla tereya aroması(şart değil ama yakışıyor)

Süt tencereye alınıp kepek eklenir ve beraber pişmeye bırakılır.Yaklaşık 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1/2 çay brd. su ile eritilmiş jelatin eklenerek iyice karıştırılır.Tatlandırıcı ve aromalar da eklendikten sonra arzu edilen bir kalıp içine dökülür.Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra ters çevrilerek dilimlenir ve tarçınla servis edilir.

DUKANELLA(atak hariç)

1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
8 damla sıvı tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir, toz tatlandırıcı da kullanılabilir)
5-6 damla fındık aroması (şart değil)

Hepsini iyice karıştırıyoruz.

yine simlanin sayfasindan ebru ferah isel in tarifi

ALTERNATİF DUKANELLA TARİFİ
(Yukarıdaki tarifi acı bulanlar için)

1 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir)
8 damla vanilya aroması

Hepsini iyice karıştırıp, cam bir kavanozda buz dolabında saklıyoruz.

not:kepeğiniz iri taneliyse irmiğe daha çok benziyor.ben doğalsan kullandım.

diyorlar

Croisella cığım yazdı sağolsun, teşekkür ederiz.

Evet insana verdikleri değer süper ona lazfım yok ama eğitim konusunda inan bizim drların eline su dökemezler:Ağabeyim ve yengem almanyada yaşıyorlar
1-Yengem, hamilelik sendromuna girdi.Anlamadılar. En son annem, yengemin annesine paketle yolla kızı ben bi yolunu bulup iyi edeceğim dedi. Trde şıp diye tedavi oldu
2-Yengem panik atak oldu 1,5 yıl tedavi edemediler. Kızı neredeyse kaybedecektik. Yine Trye getiritti annem 1,5 ayda bişeyi kalmadı. Maşallah 3 yıldır sapa sağlam
3-Yeğenim bronşit olana kadar ki süreci anlatmayayım.Küçük çocuğun ciğerleri çürüyecekti.Trye getirdik. 1 ayda ayakta çocuk. 6 ay süründü, hastahaneye yatırdırlar beceremedi Almanlar.,
4- Yengemin, gelinin annesi (cahil kadıncağız spiral taktırıp unutmuş) kanama kanama tedavi olamadı bi türlü sebebini bulamadılar. Bi Türk hemşire varmış; git kardeşim memlekette baktır bunlar beceremez demiş. Kadım MARDİN DEVLET HASTAHANESİNE gitmiş. Ultrasonda kabak gibi duran spirali görmüş dr. Hemen ameliyat iyi oldu kadın tabi..
Benim Alman teknolojisine, düzenlerine, insana verdikleri kıymete tek lafım yok. ama tıpta başarısızlar.Ayrıca uyuzluklar yapıyor ona lafım yok. ama bu ülkede gerçekten çok ciddi bir tıp turizmi var. Sadece ucuz olduğu için değil. Drlar çok iyi olduğu için

uzun zaman hergün tartılmaya özen gösteren ben 4 gündür tartılmıyorum bakalım yarın nasıl bi tabloyla karşı karşıya kalıcam =) umarım artık duraklama dönemim bitmiştir de eksileri görebilirim. Güçlendirmeyi daha fazla bekletmek istemiyorum =))

Kızlar hepinize çok teşekkürler. Bakalım dayanabildiğim kadar dayanacağım. Bu tatlıları da seveceğimi pek sanmam. Zira benim tatlandırıcı ile sorunum var. Splendayı da sevmedim.Diyet kola da sevmiyorum mesela .....Olmadı light mevyalı yoğurt yerim. Bu arada light puding nerde satılıyor bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…