kizlar felaket mesgulum ama sunu gordum paylasmadan duramiciim
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lytlqncQax1qdllwvo1_500.jpg
canim facebook un yokmu daha kolay olur senin icin. ben ekliyorum simla nin sayfasindan
KREM VANİLYA(her evre)
Malzemeler:
dr.oetker vanilya-butter aroması(pasta malzemeleri bölümünde minicik şişelerde satılıyor)3-4 damla yeterli.yoğun bir tadı var.
3 çorba kaşığı splenda
3 yumurta
1/2 litre yağsız süt
Yapılışı:splenda ,vanilyayı ve yumurtayı Çırpın.Karışımı Önceden ısıtılmış sütle karıştırın.
Sonra hazırlamış olduğumuz karışımın üzerindeki köpükleri alarak cam kaselere paylaştırın.
180 derece fırında içi su dolu başka bir tepsiye dizerek 25-30 dk pişirin.
Servis ederken kapları ters çevirek başka bir tabağa çıkartın. veya çıkarmadan tarçınla servis edin.(dolapta 1 gece kalırsa daha rahat çıkar)
*Bu tarif krem karamelin dukan'a uyarlanmış hali.Tatlandırıcıyla karamel denemelerim güzel olmadığından karameli tamamen çıkarıp yerine vanilya aroması ekledim.
FIRIN SÜTLAÇ(her evre)
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su brd. yağsız süt
-2 yk toz tatlandırıcı
-1 yumurta sarısı
-4-5 damla vanilya aroması
Süt,kepek ve tatlandırıcı karıştırılarak yaklaşık 15 dk beraber pişirilir.yumurta sarısı bir kasede çırpılır ve kaynayan karışımdan azar azar eklenerek alıştırılır ve tencereye eklenir.bir taşım daha kaynatılarak vanilya aroması eklenir.ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılır(3 kase çıktı)büyük bir fırın kabına su koyularak kaseler içine dizilir ve fırında üstleri kızartılır.
TAVUKGÖĞSÜ KAZANDİBİ(her evre)
MALZEMELER8 adet için)
-1/2 derisiz tavuk göğsü
-1 lt %1,5 yağlı süt
-3 yk yulaf kepeği
-1/2 su brd.toz tatlandırıcı
-5/6 damla vanilya aroması
-3/4 damla damlasakızı aroması(arzuya bağlı)
-1 yumurta sarısı
Tavuk bol suda iyice yumuşayana dek haşlanır.iyice didiklenerek soğuk su dolu bir kaba alınır.Suyun içinde incecik iplikler haline gelene dek didiklenir.Akan soğuk su altında bir elek içinde tavuk kokusu çıkıp tamamen liflerine ayrılana dek yıkanır ve tekrar su dolu bir kapta bekletilir.
Süt ve kepek sürekli karıştırılarak pişirilir.Kıvam almaya başlayınca suyu süzülen tavuk eti eklenir.beraber biraz pişirildikten sonra aromalar ve tatlandırıcı eklenir.yumurta sarısı bir kasede 2 yk sütle çırpılır.tenceredeki karışımdan eklenerek alıştırılır ve yavaş yavaş tencereye eklenir.bir taşım beraber pişirildikten sonra ısıya dayanıklı bir kaba dökülerek fırında üstü kızartılır.soğuyunca dolaba kaldırılır.tercihen 1 gece dolapta kalan tavuk göğsü dilimlenip rulo yapılarak servis edilir.
N**** (Siyahi)(ATAK HARİÇ)
Gelelim içi kremalı negroya
Denemek için az yaptım ama güzel bir krema oldu.Bisküvisi kakaolu bisküviyle aynı tarif.https://www.facebook.com/photo.php?...24336762.89741.289208191105112&type=1&theater
Kreması için;
MALZEMELER:
-1 yk süzme yoğurt
-2 yk süttozu
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 çay kaşığı toz jelatin
-1 yk kaynar su
-3-4 damla vanilya aroması
Jelatin kaynar suda çırpılarak eritilir.Süttozu,yoğurt,aroma ve tatlandırıcı iyice çırpılır ve jelatin eklenir.Biraz koyulaşınca bisküvilerin arasına sürülüp kapatılır.
Canım çok sağol yaaa,bir de puding tarifi rica etsem çok mu olurum :)
inşallah hırsız fobimden kurtulup evimde kalmaya başlayabilirsem h.sonu yapmaya çalışıcam çünkü artık tatlıyı özledim doğrusu.
puding olarak bulamadim ya yanlis yerlere bakiyorum sanirim. simdilik bunlarla idare ediverin. bende pancake yapiyorum canimi cektirdiniz yawww
Geçmiş olsun canım umarım birdaha karşılaşmazsın canım çok merak ettim senin boyun kaç şimdi kaç kilodasın kilo çizelgene göre hedefine ulaşına kadar eririyip biteceksin sevgilerimle...
bana mı sordun ? :)
tekrar geçmiş olsun canım hem sordum hem cevapladım canım :) 16 görünce birden nevrim döndü niye bukadar zayıflamak istiyor diye sonra kilo çizelgesinden gördüm
kocaman alkış herkeseeee
Spora ilk başladığımda benim de biraz artış olmuş gibi olmuştu. Sanırım vücut alışmaya çalışıyor. Sonra düzelecek bence. Diyeti bırakma sakın.bana da yardım edin kızlaaar spordan olabilir mi bırakayım mı?
Geçmiş olsun! Bana doğadan kayısılı karışık bitki çayı iyi geliyor. Hatta her gün içemiyorum. içtikten sonra ertesi gün içimde bişi kalmıyoKizlar karnim agriyor benim tuvaletede cikamiyorumadet sancisi gibi sürekli gaz sancisi 4-5 gündür napcam ben böyle ya.
amin canım sağol yaa,yalnız yaşayan bir hatun olunca iyice korkutucu oluyormuş,Allahtan evde değildim yoksa beni kimse toparlayamazdı heralde.Ömürcüm sen de çok sağol canım benim.Bu arada yeni evlenecek arkadaşlar vardı aman diim ya kiralayın bir banka kasası rahat uyuyun,benim bu yaşa kadar yaptığım herşeyim gitti çünkü
Günlerdir yazdıklarınızı takip edemedim ama rahatsız arkadaşlar vardı umarım herkes sağlığına kavuşmuştur,herkese geçmiş olsun.
Başlangıç kilomu yazmadım sanırım 92.7
valla kızlar regl olmama ve yaşadığım bu üzüntüye rağmen kilo vermeye devam ettim,bu beni belki de şu süreçte tek mutlu eden şey oldu.Allah razı olsun bu Dukandan hem yüzümüzü güldürdü hem de özgüvenimizi geri kazandırdı.
Benim ortaokuldan beri tek hayalim çoook zayıflayıp beyaz bikini giymekti,neden beyaz bilmiyorum belki de iddialı diye ve her sene bu yaz giycem desem de hiç kısmet olmadı.amaaaa umuyorum bu yazz beyaz bikinilerimle plajlarda şov yapıcam :))))
güzeller dukan tatlıları! bugün biraz üzgünüm verdiğim kilonun sevincini yaşayamıyorum...sanırım kaynımda akciğer kanseri var. tam teşhis konulmadı ama öyle görünüyor denildi.... sigarayı bırakın kullanıyorsanız.... kaynım henüz 48 yaşında....elim ayağım tutmuyor şuan.
başlangıç tarihi : 23/03/2012
başlangıç kilo : 75
hedef kilo : 62
geçen hafta kilo : 67,5
güncel kilo : 65,9
**************ne olur sigara içmeyin ve içenleri uyarın***************************
başlangıç tarihi : 9/03/2012
başlangıç kilo : 112
hedef kilo : 65
geçen hafta kilo : 100,4
güncel kilo : 99,2
kzlar - 800 le gune basladım. sevinemedim bile. oğlum çok hasta. ates 39,1 .
bildirim yapıp kaçıyorum. öptüm hepinizi
Selamlar
Sitede çok yeniyim
İlk mesajımı buraya yazayım dedim
Benim boyum 1,69 ve 66 kilo ile dukan diyetine başladım.
Hedef kilom 57 idi ve o kiloya ulaşınca 3. aşamaya geçtim
Ancak 3. aşamada da kilo veriliyor ve 55,5 um şu anda
daha fazla vermemek için gayret ediyorum ancak midem küçüldüğünden kitapta belirtilen porsiyonları bile yiyemeden doyuyorum
Herkese de bu diyeti tavsiye ediyorum :)
bugün 78.6 yı gördüm en az 10 yıldır bu kiloda olmamıştım. ya bu dukan amca ulaşılabilir biyerlerde olsa da gidip boynuna sarılsam, yanaklarından türk işi şapur şupur öpsem. o kadar seviyorum kendisini
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. birkaç aydır dukan diyeti hakkında araştırma yapıyorum uygulayıp uygulamama konusunda kararsız kalmıştım ancak artık başlamak ve başarmak istiyorum. bu konuda tecrübelerini benimle de paylaşır ve yardımcı olursanız çok mutlu olurumbu topiği de sürekli takip edip yazmak isterim. herkese kaçamaksız günler diliyorummm...
olurmu yaa... aroma demek tat demek... vanilya düşün vanilyanın kendisi sırf şeker ama aroma olarak kullanırsan vanilya tadını alırsın hemde sıfır şekerle...
benim ilk kullandığım markaydı ru sheim. yumurtanın filan tadını değiştiriyordu fakat yenmiycek gibi de değildi hani. sonra o bitince aktardan açık almıştım fakat yiyemedim kesinlikle iğrenç bir şeydi gittim iade ettim. daha sonra markette doğalsan marka buldum 1 haftadır onu kullanıyorum ve tadı bence muhteşem. krep filan yapıyorum ru sheim gibi bozmuyor tadını sanki yulaf kepeği değil de un filan koydum gibi oluyor. çok memnunum
merhaba kızlaaar,
5000 küsur sayfalık yazılar bir yerdee, dukan diyet tariflerim sayfası bir yerdeee üç saattir dolanıyorum tarifleri okudukça iştahım kabardı :) ben de pazartesi günü başladım duukan amcaya, bugün atakta 4. günüm. size danışayım dedim bişiler :)) boyum 1.65, kilom 69.5 ile diyete başladım. ilk gün 2 kilo kadar su attım vücudumdan acaip motive oldum :)) şimdi 67 kiloya kadar geriledim...yalnız bazen tartıda sabahları bile 300 gr'a kadar almış gözüküyorum, sebebi de sanırım tuvalete çıkamamam:26: bunun için napsam bilemedim karnım davul gibi oldu...çok yiyorum diye mi böyle oldu dicem ama çok da yememeye çalışıyorum her ne kadar sınırsız olsa da... hepsi içimde birikiyor :)) önerebileceğiniz birşey var mı bunun için? mesela sinameki çayı kaynatsam biraz, diyeti bozar mı? :)
nbir de, 10 kilodan az hedefler için 3 günlük atak denmiş.. ben dukan.co.uk sitesinde hesaplattım 3 gün atak demişti ama 4. günüm bugün, 7ye kadar devam mı etsem yoksa yarın 1+1e mi geçsem diye karar veremedim :)
merhaba kızlaaar,
5000 küsur sayfalık yazılar bir yerdee, dukan diyet tariflerim sayfası bir yerdeee üç saattir dolanıyorum tarifleri okudukça iştahım kabardı :) ben de pazartesi günü başladım dukan amcaya, bugün atakta 4. günüm. size danışayım dedim bişiler :)) boyum 1.65, kilom 69.5 ile diyete başladım. ilk gün 2 kilo kadar su attım vücudumdan acaip motive oldum :)) şimdi 67 kiloya kadar geriledim...yalnız bazen tartıda sabahları bile 300 gr'a kadar almış gözüküyorum, sebebi de sanırım tuvalete çıkamamam:26: bunun için napsam bilemedim karnım davul gibi oldu...çok yiyorum diye mi böyle oldu dicem ama çok da yememeye çalışıyorum her ne kadar sınırsız olsa da... hepsi içimde birikiyor :)) önerebileceğiniz birşey var mı bunun için? mesela sinameki çayı kaynatsam biraz, diyeti bozar mı? :)
bir de, 10 kilodan az hedefler için 3 günlük atak denmiş.. ben dukan.co.uk sitesinde hesaplattım 3 gün atak demişti ama 4. günüm bugün, 7ye kadar devam mı etsem yoksa yarın 1+1e mi geçsem diye karar veremedim :)
merhaba kızlaaar,
5000 küsur sayfalık yazılar bir yerdee, dukan diyet tariflerim sayfası bir yerdeee üç saattir dolanıyorum tarifleri okudukça iştahım kabardı :) ben de pazartesi günü başladım dukan amcaya, bugün atakta 4. günüm. size danışayım dedim bişiler :)) boyum 1.65, kilom 69.5 ile diyete başladım. ilk gün 2 kilo kadar su attım vücudumdan acaip motive oldum :)) şimdi 67 kiloya kadar geriledim...yalnız bazen tartıda sabahları bile 300 gr'a kadar almış gözüküyorum, sebebi de sanırım tuvalete çıkamamam:26: bunun için napsam bilemedim karnım davul gibi oldu...çok yiyorum diye mi böyle oldu dicem ama çok da yememeye çalışıyorum her ne kadar sınırsız olsa da... hepsi içimde birikiyor :)) önerebileceğiniz birşey var mı bunun için? mesela sinameki çayı kaynatsam biraz, diyeti bozar mı? :)
bir de, 10 kilodan az hedefler için 3 günlük atak denmiş.. ben dukan.co.uk sitesinde hesaplattım 3 gün atak demişti ama 4. günüm bugün, 7ye kadar devam mı etsem yoksa yarın 1+1e mi geçsem diye karar veremedim :)
günaydın...
bugun kendimi hiç iyi hissetmiyorum... dün akşam metroya bindim klimaları çalıştırmaya başlamışlar... ve yol boyunca enseme enseme vurdu... çoook da kalabalıktı başka bi yere de geçemedim... şu an omuzlarımdan tepeme kadar bi ağrı bi kasılma... çook başım ağrıyo... kahvaltı yapıp bi ilaç içmem lazım inşallah fayda eder....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?