Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Tabii dedigim gibi genelleme yapmayalim sadece yasadigim olayi anlattim. Ondan dolayi kil oldum Tr tip ina tabii senin örneklerinde kendine göre haklisin. o yüzden genelleme yapmayalim dedim. belkide Tr de vaka fazla oldugu icinde olabilir ama yine de hastaya edilen muamele dolayisi ile ben burayi tercih ederim. Yok baktim hala konamiyo teshis bende TR ye giderim sonra gelir burda tedavi olurum .

birde yalniz 4. örnek de cok garipmis yani spiral i Almanyada farkedememis ler mi ? ultrason a illaki sokmuslardir. Meraklidir burdakiler ille her teknolojik alete girecen basin agrisa iki hafta cikarmazlar seni hastaneden de o bakimdan garibime gittti

kesinlikle uyuyorum ama gram kipirdamiyor.motivasyonumu kaybetmek uzereyim.

bende okudum ama ilk gunler tamam fazla cikti 15 gunu gecti artik birazda olasa vermem gerekmiyormu yaaaa offfff ....

yarim canim yaaa ben bu gun sabahtan cikmak zorunda kaldim.bide alisamadim persembe kilo bildirimine eskiden hep cuma gunleriydi .cok ozur diliyorum.haftaya mutlaka bildirecem

Canım çok sağol yaaa,bir de puding tarifi rica etsem çok mu olurum :)
inşallah hırsız fobimden kurtulup evimde kalmaya başlayabilirsem h.sonu yapmaya çalışıcam çünkü artık tatlıyı özledim doğrusu.

ben migrostan aldım light puding. ama benim de senin gibi tatlandırıcıyla sorunum var. sevemedim bir türlü. light pudingi de sevmedim.

ben migrostan aldım light puding. ama benim de senin gibi tatlandırıcıyla sorunum var. sevemedim bir türlü. light pudingi de sevmedim.

bu arada bu aromaların hepsi serbestti dimi,yani tereyağı aroması falan da kullandığınıza göre hımm tadı da güzelse yaşadık.
yani tereyağı aromalı yumurta olsa ohhh missss :)

kızlar bu arada bugüne kadar kullandığım yulaf kepeğimin tadı çok fenaydı.ilk defa ru sheim markayı sipariş ettim,geldi.şimdi işyerimde 2 kaşık yedim ondan ama tabi yine zorla sütle falan ama öncekine göre tadı nispeten daha iyi diyebilirim.en azından tatlı gibi bir tadı var.önceki kepeğimle ben krep kek falan yapamıyordum,tadını çok bozuyordu ama bunla yapabilirim sanırım.kepek yemekte benim gibi zorlanan arkadaşlara öneririrm.

benim ilk kullandığım markaydı ru sheim. yumurtanın filan tadını değiştiriyordu fakat yenmiycek gibi de değildi hani. sonra o bitince aktardan açık almıştım fakat yiyemedim kesinlikle iğrenç bir şeydi gittim iade ettim. daha sonra markette doğalsan marka buldum 1 haftadır onu kullanıyorum ve tadı bence muhteşem. krep filan yapıyorum ru sheim gibi bozmuyor tadını sanki yulaf kepeği değil de un filan koydum gibi oluyor. çok memnunum

canim facebook un yokmu daha kolay olur senin icin. ben ekliyorum simla nin sayfasindan

KREM VANİLYA(her evre)

Malzemeler:
dr.oetker vanilya-butter aroması(pasta malzemeleri bölümünde minicik şişelerde satılıyor)3-4 damla yeterli.yoğun bir tadı var.
3 çorba kaşığı splenda
3 yumurta
1/2 litre yağsız süt

Yapılışı:splenda ,vanilyayı ve yumurtayı Çırpın.Karışımı Önceden ısıtılmış sütle karıştırın.

Sonra hazırlamış olduğumuz karışımın üzerindeki köpükleri alarak cam kaselere paylaştırın.
180 derece fırında içi su dolu başka bir tepsiye dizerek 25-30 dk pişirin.

Servis ederken kapları ters çevirek başka bir tabağa çıkartın. veya çıkarmadan tarçınla servis edin.(dolapta 1 gece kalırsa daha rahat çıkar)

*Bu tarif krem karamelin dukan'a uyarlanmış hali.Tatlandırıcıyla karamel denemelerim güzel olmadığından karameli tamamen çıkarıp yerine vanilya aroması ekledim.

FIRIN SÜTLAÇ(her evre)

MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su brd. yağsız süt
-2 yk toz tatlandırıcı
-1 yumurta sarısı
-4-5 damla vanilya aroması

Süt,kepek ve tatlandırıcı karıştırılarak yaklaşık 15 dk beraber pişirilir.yumurta sarısı bir kasede çırpılır ve kaynayan karışımdan azar azar eklenerek alıştırılır ve tencereye eklenir.bir taşım daha kaynatılarak vanilya aroması eklenir.ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılır(3 kase çıktı)büyük bir fırın kabına su koyularak kaseler içine dizilir ve fırında üstleri kızartılır.

TAVUKGÖĞSÜ KAZANDİBİ(her evre)

MALZEMELER8 adet için)
-1/2 derisiz tavuk göğsü
-1 lt %1,5 yağlı süt
-3 yk yulaf kepeği
-1/2 su brd.toz tatlandırıcı
-5/6 damla vanilya aroması
-3/4 damla damlasakızı aroması(arzuya bağlı)
-1 yumurta sarısı

Tavuk bol suda iyice yumuşayana dek haşlanır.iyice didiklenerek soğuk su dolu bir kaba alınır.Suyun içinde incecik iplikler haline gelene dek didiklenir.Akan soğuk su altında bir elek içinde tavuk kokusu çıkıp tamamen liflerine ayrılana dek yıkanır ve tekrar su dolu bir kapta bekletilir.
Süt ve kepek sürekli karıştırılarak pişirilir.Kıvam almaya başlayınca suyu süzülen tavuk eti eklenir.beraber biraz pişirildikten sonra aromalar ve tatlandırıcı eklenir.yumurta sarısı bir kasede 2 yk sütle çırpılır.tenceredeki karışımdan eklenerek alıştırılır ve yavaş yavaş tencereye eklenir.bir taşım beraber pişirildikten sonra ısıya dayanıklı bir kaba dökülerek fırında üstü kızartılır.soğuyunca dolaba kaldırılır.tercihen 1 gece dolapta kalan tavuk göğsü dilimlenip rulo yapılarak servis edilir.

N**** (Siyahi)(ATAK HARİÇ)

Gelelim içi kremalı negroya
Denemek için az yaptım ama güzel bir krema oldu.Bisküvisi kakaolu bisküviyle aynı tarif.https://www.facebook.com/photo.php?...24336762.89741.289208191105112&type=1&theater

Kreması için;

MALZEMELER:
-1 yk süzme yoğurt
-2 yk süttozu
-1 yk toz tatlandırıcı
-1 çay kaşığı toz jelatin
-1 yk kaynar su
-3-4 damla vanilya aroması

Jelatin kaynar suda çırpılarak eritilir.Süttozu,yoğurt,aroma ve tatlandırıcı iyice çırpılır ve jelatin eklenir.Biraz koyulaşınca bisküvilerin arasına sürülüp kapatılır.

olurmu yaa... aroma demek tat demek... vanilya düşün vanilyanın kendisi sırf şeker ama aroma olarak kullanırsan vanilya tadını alırsın hemde sıfır şekerle...

Tamam o zaman
Arkadaş sadece koku deyince ben de her şeyi harika şeyler harika tatlar alıyormuş gibi yemeye çalıştığımdan dedim tadı da ben mi uydurdum

Sadece koku mu bu aromalar ?
Bana tat da var gibi geliyordu artık nasıl bir psikoloji içindeysem

elbette tat da var. zaten tat kokudan ayrılabilen bir özellik değildir. ama bildiğim kadarıyla besin değeri yok aromanın. yine de çok özgürce kullanmamak gerek. hem çeşitli işlemlerden geçmiş ve muhtemelen kimyasal oldukları için. hem de damak tadımızı da biraz köreltmemiz lazım. malum, başımıza ne geldiyse, damak tadımız fazla gelişmiş oldğundan geldi. )))

puding olarak bulamadim ya yanlis yerlere bakiyorum sanirim. simdilik bunlarla idare ediverin. bende pancake yapiyorum canimi cektirdiniz yawww

Bu hafta ben ne yazık ki diyet yapamadım çok stresli bir haftaydı bakalım yarın tartılacağım ne olacak ..
Ama yarından itibaren pek de tatlılara ağırlık vermeden yapayım diyorum bakalım ..
Bu sırada kitabı da okuyorum iyi oluyor.

hımmm bak ben o markayı da gördüm ama denemedim.bir daha görünce kapayım hemen onu bari :)

Canım, senin verecek kilon kalmamış maşallah. Darısı başımıza.

Canım, senin verecek kilon kalmamış maşallah. Darısı başımıza.

Çok şükür takıntımdan kurtuldum bu hafta, sırf hedefim 55 ona ulaşmış olayım diye, geçen haftaya kadar aşırı derecede takıntılı bir hal almıştım .
İnşallah tüm dukancılar birer çıtır olacak ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…