Evet insana verdikleri değer süper ona lazfım yok ama eğitim konusunda inan bizim drların eline su dökemezler:Ağabeyim ve yengem almanyada yaşıyorlar
1-Yengem, hamilelik sendromuna girdi.Anlamadılar. En son annem, yengemin annesine paketle yolla kızı ben bi yolunu bulup iyi edeceğim dedi. Trde şıp diye tedavi oldu
2-Yengem panik atak oldu 1,5 yıl tedavi edemediler. Kızı neredeyse kaybedecektik. Yine Trye getiritti annem 1,5 ayda bişeyi kalmadı. Maşallah 3 yıldır sapa sağlam
3-Yeğenim bronşit olana kadar ki süreci anlatmayayım.Küçük çocuğun ciğerleri çürüyecekti.Trye getirdik. 1 ayda ayakta çocuk. 6 ay süründü, hastahaneye yatırdırlar beceremedi Almanlar.,
4- Yengemin, gelinin annesi (cahil kadıncağız spiral taktırıp unutmuş) kanama kanama tedavi olamadı bi türlü sebebini bulamadılar. Bi Türk hemşire varmış; git kardeşim memlekette baktır bunlar beceremez demiş. Kadım MARDİN DEVLET HASTAHANESİNE gitmiş. Ultrasonda kabak gibi duran spirali görmüş dr. Hemen ameliyat iyi oldu kadın tabi..
Benim Alman teknolojisine, düzenlerine, insana verdikleri kıymete tek lafım yok. ama tıpta başarısızlar.Ayrıca uyuzluklar yapıyor ona lafım yok. ama bu ülkede gerçekten çok ciddi bir tıp turizmi var. Sadece ucuz olduğu için değil. Drlar çok iyi olduğu için
Günaydın kızlar
Yarim üzülmee! Dönem dönem oluyo öyle şişkinlikler. Ben de o kadar dikkat ediyorum, yine şişiyorum, yine şişiyorum... Dönemsel bence. Bir kaç güne bişey kalmaz..
Herkesin bünyesine göre değişiyo. Bu +'lar -'ye dönecek merak etme. eğer gerçekten diyete uyuyorsan, mutlaka verirsin. Zaten belli bir süre sonra duruyo. Yakında tekrar açılır..
Ben yine işe dönüyorum arkadaşlar. Yarın bildirimde görüşürüz.. Herkese güzel günler..
mersacığım ben yeni dukancıyım kitabınıda seyir evresine kadar okuyup kaldırmıştım bugün seyirden başladım senin yazını okuyunca aklıma geldi kitapta bundan bahsediyor zaten takılma kilo alımı bile olabilir diyor azimle devam edeceksin bırakmak yok
bildirimleri gelmeyenler veya gözümden kaçanlar olduysa yardımcı olurmusunuz arkadaşlar...
eksik olanlar aşağıda;
esoba
bilgeasya
sirkencubin
ddmnrttn
Love01 (sanırım memlekette oldugundan bildirim yapamıycaktı)
deci_dela
mersa
patoloji
aida
stddeviation
irmik tatlisi simla nin sayfasindan
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su bardağı yağsız süt
-2,5 yk toz jelatin
-3 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
-3-4 damla tereya aroması(şart değil ama yakışıyor)
Süt tencereye alınıp kepek eklenir ve beraber pişmeye bırakılır.Yaklaşık 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1/2 çay brd. su ile eritilmiş jelatin eklenerek iyice karıştırılır.Tatlandırıcı ve aromalar da eklendikten sonra arzu edilen bir kalıp içine dökülür.Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra ters çevrilerek dilimlenir ve tarçınla servis edilir.
DUKANELLA(atak hariç)
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
8 damla sıvı tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir, toz tatlandırıcı da kullanılabilir)
5-6 damla fındık aroması (şart değil)
Hepsini iyice karıştırıyoruz.
yine simlanin sayfasindan ebru ferah isel in tarifi
ALTERNATİF DUKANELLA TARİFİ
(Yukarıdaki tarifi acı bulanlar için)
1 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir)
8 damla vanilya aroması
Hepsini iyice karıştırıp, cam bir kavanozda buz dolabında saklıyoruz.
not:kepeğiniz iri taneliyse irmiğe daha çok benziyor.ben doğalsan kullandım.
diyorlar
Kızlar hepinize çok teşekkürler. Bakalım dayanabildiğim kadar dayanacağım. Bu tatlıları da seveceğimi pek sanmam. Zira benim tatlandırıcı ile sorunum var. Splendayı da sevmedim.Diyet kola da sevmiyorum mesela .....Olmadı light mevyalı yoğurt yerim. Bu arada light puding nerde satılıyor bilen var mı?
ben migrostan aldım light puding. ama benim de senin gibi tatlandırıcıyla sorunum var. sevemedim bir türlü. light pudingi de sevmedim.
bu arada bu aromaların hepsi serbestti dimi,yani tereyağı aroması falan da kullandığınıza göre hımm tadı da güzelse yaşadık.
yani tereyağı aromalı yumurta olsa ohhh missss :)
kızlar bu arada bugüne kadar kullandığım yulaf kepeğimin tadı çok fenaydı.ilk defa ru sheim markayı sipariş ettim,geldi.şimdi işyerimde 2 kaşık yedim ondan ama tabi yine zorla sütle falan ama öncekine göre tadı nispeten daha iyi diyebilirim.en azından tatlı gibi bir tadı var.önceki kepeğimle ben krep kek falan yapamıyordum,tadını çok bozuyordu ama bunla yapabilirim sanırım.kepek yemekte benim gibi zorlanan arkadaşlara öneririrm.
aroma dediğin sadece koku. kokununda diyeti mi olur yahu))))))
Sadece koku mu bu aromalar ?
Bana tat da var gibi geliyordu artık nasıl bir psikoloji içindeysem
Canım çok sağol yaaa,bir de puding tarifi rica etsem çok mu olurum :)
inşallah hırsız fobimden kurtulup evimde kalmaya başlayabilirsem h.sonu yapmaya çalışıcam çünkü artık tatlıyı özledim doğrusu.
olurmu yaa... aroma demek tat demek... vanilya düşün vanilyanın kendisi sırf şeker ama aroma olarak kullanırsan vanilya tadını alırsın hemde sıfır şekerle...
Sadece koku mu bu aromalar ?
Bana tat da var gibi geliyordu artık nasıl bir psikoloji içindeysem
elbette tat da var. zaten tat kokudan ayrılabilen bir özellik değildir. ama bildiğim kadarıyla besin değeri yok aromanın. yine de çok özgürce kullanmamak gerek. hem çeşitli işlemlerden geçmiş ve muhtemelen kimyasal oldukları için. hem de damak tadımızı da biraz köreltmemiz lazım. malum, başımıza ne geldiyse, damak tadımız fazla gelişmiş oldğundan geldi.)))
benim ilk kullandığım markaydı ru sheim. yumurtanın filan tadını değiştiriyordu fakat yenmiycek gibi de değildi hani. sonra o bitince aktardan açık almıştım fakat yiyemedim kesinlikle iğrenç bir şeydi gittim iade ettim. daha sonra markette doğalsan marka buldum 1 haftadır onu kullanıyorum ve tadı bence muhteşem. krep filan yapıyorum ru sheim gibi bozmuyor tadını sanki yulaf kepeği değil de un filan koydum gibi oluyor. çok memnunum
Bu hafta ben ne yazık ki diyet yapamadım çok stresli bir haftaydı bakalım yarın tartılacağım ne olacak ..
Ama yarından itibaren pek de tatlılara ağırlık vermeden yapayım diyorum bakalım ..
Bu sırada kitabı da okuyorum iyi oluyor.
Canım, senin verecek kilon kalmamış maşallah.Darısı başımıza.
kizlar felaket mesgulum ama sunu gordum paylasmadan duramiciim
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lytlqncQax1qdllwvo1_500.jpg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?