Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Arkadaşının da başı sağolsun canım, Allah sabır versin. Gidememende de bir hayır vardır mutlaka, arkadaşın imkanın olsa mutlaka geleceğini bilir zaten.

Bir yakınınızı kaybettiniz mi bilmiyorum ama o anda insanın çok desteğe ihtiyacı oluyor...ben arkadaşımın babasının çok sofrasına oturdum, evlerinde bile kaldım.Bence gerçek arkadaşlık düğünde cenazede görülüyor.Paranın gözü kör olsun böyle acil durumlarda param suyunu çekince uyuz oluyorum. Bu durumda hiç gözüm görmez 800-1500 falan aslında ama yok olunca yapılacak bişey yok.3-4 gün önce olsa iyiydim de, atlar otobüse giderdim... Vicdanım rahatlamaz benim şans mıdır bilmem ama k.kartı da doldu 2 gün önce eşim fulledi.. aksilik öyle üzüldüm ki yapayalnız bıraktım arkadaşımı:.((

yarim simdi iyi olmussun sevindim canim.
ama dis olayini dehsetle okudum. ben bir kere cektim dis agrisini kanal tedavisi yapilacakti Allahtan sadece üc gün cektim. ama seni düsünemiyorum yaa . Nekadar aci cekmissin canim cok üzüldüm

yarimcim yazmis gerci ama bende bisi sorayim. kac kilo daha vermen gerekli? eger verecegin kilo fazla degilse hizli gitmiyor kilolar.

hosgeldin canim

verirsin babym verirsin bak. valla bende dikkat ettimde sporu yapmadigim günlerde sisiyorum ama sööle terleyerek gercekten hareketli spor yapinca ertesi gün hem karnim iniyor hemde tartida eksi görüyorum.

simla nin facebook dukan sayfasindan alinti :

Dukan’ı yapanların en büyük problemlerinden biri de dışarda veya işyerinde ne yiyeceğini bilememek.

Yaptığımız ve paylaştığımız tariflerin birçoğu pratik olsa da,bütün gün çalıştıktan sonra eve gelip hazırlamak ve ertesi günü düşünmek gerçekten zor olabiliyor.Fakat işin gerçeği şu ki eğer hazırlıksız yakalanırsanız ya kaçamak yaparsınız ya aç kalırsınız ya da diyeti tamamen bırakırsınız.
Oysa ki bu diyet aç kalmadan ve lezzetli yiyecekler yaparak zayıflayabileceğiniz nadir diyetlerden.
Peki neler yapabiliriz?

-Tariflerden yanınızda taşıyabileceklerinizden haftasonları yüklü miktarda yapıp derin dondurucuya atmakla başlayabilirsiniz işe.Bunlar yulaf kepekli ekmek,kek,kurabiye ve poğaçalar olabileceği gibi soğuk da yenebilecek köfte türü yiyecekler olabilir.
-Kapağı sıkı kapanan kaplardan edinerek işyerinize pişirdiğiniz yemeklerden,haşlanmış yumurta,çiğ veya pişmiş sebzeler götürebilirsiniz.Bu kapların termos özellikli olanları mevcut olduğu gibi ,bu özellikte çantalar da bulmak mümkün.

-Bir termos edinerek bol tavuklu,terbiyeli mis gibi bir çorbayı(veya uygun herhangi başka bir çorba) işyerine götürmek ve kupayla içmek güzel bir alternatif olabilir.

-Yulaf kepeğinden yapılmış krepler de dışarda hayat kurtaran malzemeler.İçine hazırlayacağınız kavrulmuş kıyma,haşlanmış tavuk parçaları,fume dilimleri,otlu lor peyniri ile güzel bir öğün olurlar.
- Küçük kutu yoğurt ve sütler,ayran,kefir,hindi füme,surimi,ton balığı gibi paketli ürünlerden stok yapmak da kaçamaklardan koruyan bir başka yol.

-Dışarda yiyorsanız veya sipariş vermeyi düşünüyorsanız seçmeniz gerekenler ;marine edilmemiş ızgara et,tavuk,balık ve yanında ayran(çoğunlukla light bulamazsınız ama normal ayranların da yağ oranları %2’den az oluyor genelde)çevirme piliç(derisi ve kanatları hariç),sebze günlerindeyseniz yanında az salata veya buharda pişmiş sebze olabilir.
-Fastfood restoranlarında bile uygun yiyecek bulmak mümkün.Zor durumlarda ızgara tavuklu burgerlerden alıp (sosu ve ekmeği hariç)yiyebilirsiniz.Sebze günlerinizde ise ızgara etli salata menülerinden tercih edebilirsiniz.

-Arkadaş veya akraba ziyaretlerinde yanınızda mutlaka diyetinize uygun yiyeceklerinizi götürün.Evinizde vereceğiniz davetlerde de kendinize uygun birkaç çeşidi mutlaka hazırlamaya özen gösterin.
-Eğer resmi ve yanınızda yiyecek taşıyamayacağınız bir yemeğe davetliyseniz diyeti bozmamak için menüde bulunan karbonhidratları es geçerek proteinlerden yemeye özen gösterin.Proteinler yağlı hazırlanmış bile olsalar diyetinize karbonhidratlardan ve şekerlerden daha az zarar verirler.

Benden size bir de küçük öneri.Diyetinizi sabote edebilecek kişilerle biraradaysanız diyette olduğunuzu söylemek yerine sağlık nedeniyle önerilen yiyeceği yiyemeyeceğinizi söyleyin.Böylece diyetin zararlarından başlayıp ,ufacık bir kek yemenin diyeti bozmayacağından oluşan bir konferans dinlemek ve oturup uzun uzun diyeti açıklamak zorunda kalmadan uygun yiyecekleri yiyebilirsiniz

cok uzun ara verdiysen tekrar iki gün atak yapip toplanmis suyu atabilirsin .

aah yavrum cok yakin bir arkadasim aci cehrenin hapi cikmisti ondan icmisti hakkaten de bir hafta icinde acayip inceldi kiz karni marni gitti kalmadi yani.
ama sonra bir birakti acayip sisti böle kollar filan güresci gibi oldu yani :))

ama hapiyla kendisi bir degildir elbette. kendisi dogal oldugu icin.

yazik üzüldüm . ama o SIKINTI en cok regl in den dolayiymis bence.

valla bende böyle bir süzüleyim geri almamak için elimden geleni yaparımmm
ben bu mereti ilk defa duydum daha önce duysaydım kesin denerdim
hap map olayına karşıyım ama bunun zaten tohumlarını koyuyorlarmış kutuya sanırım. hoş yine almam aktardan kiloyla bulmak lazım

diyete daha önce başlamış arkadaşlara bir sorum olacak hatta iki sorum
1-sınırlı izinliler neler tam anlamıyla
2-regl dönemindeyim (2.gün)çok sinirliyim ve benim kilolar borsa gibi bir -400 oluyor sonra birden +600 oluyor neden yaaa

Tabi ki anlıyorum arkadaşım, ama hayat şartları bazen önümüze engeller koyuyor. Aynı şehirde değilsiniz ki, imkanın olup da gitmeseydin o zaman suçluluk duyabilirsin ama şartları zorlayıp gidememişsin ve şu an yapacak bir şey yok, kendini gereksiz yere harap etmekten başka işe yaramaz.

Sen de şu an özel durumundan dolayı daha hassassın, kendini gereksiz yere üzme.

Allah rahmet eylesin. Allah arkadaşına sabır versin, acısı çok geçmeden en kısa zamanda gidersin.

Saol canım desteğin için

deniycen o zaman sekercim , kobayimiz olaraktan

birinci soruna asagidaki alinti ile cevap vermek istiyorum

simla nin facebook dukan diyeti sayfasindan

KAKAO(1 tatlı kaşığı)Kakao en çok kullanmaya eğimli olduğumuz ekstra.Özellikle çikolata düşkünlüğü olanlar için bence biraz yavaşlamayı göze alabilecekleri kakao için hoşgörülebilecek çeşidi %20’den az yağlı olanlar.

MISIR UNU veya NİŞASTASI(20gr=1 tatlı kaşığı)Özellikle sos kalınlaştırmakta çok faydası olan bir ekstra.(Kitapta atakta da kullanılabileceği belirtilmiş.syf.185)

EXTRA LIGHT PHILIDELPHIA(30gr)Bizde bu marka satılıyor mu bilmiyorum.Belki ithal ürünler satılan butik marketlerde bulunabilir.

LIGHT LA VACHE QUI RIT(30 gr)Gülen inek logolu krem peynir.Bunun da light’ını hiç görmedim reyonlarda.Gözümden kaçmış olabilir.Muadili olan bir peynirden de arada bir yenebilir.

KIRMIZI ŞARAP(3 yemek kaşığı)Hemen sevinmeyelim zira sadece alkolü uçacağından pişirme amaçlı izin var şaraba.

TAVUK-HİNDİ SOSİSİ(50 gr)

KEÇİ SOSİSİ(50gr)

%3 YAĞLI KREMA(30gr=1 yemek kaşığı)

SADE SOYA YOĞURDU(1 adet)

SOYA SÜTÜ(15 cl)

%7 YAĞLI PEYNİR(30gr)

GAZPACHO(bir çeşit domates çorbası)(1 bardak)

CUSTARD TOZU (1 yemek kaşığı)(bir çeşit krema tozu)

İkinci liste ise hergün kullanabileceğimiz fakat miktarı sınırlı olanlar:

YULAF KEPEĞİ:ATAK 1,5-SEYİR ve GÜÇLENDİRME 2 tepeleme yemek kaşığı

BUĞDAY KEPEĞİ:1 yemek kaşığı kadar buğday kepeğini yulaf kepeğinin 1 kaşığıyla yer değiştirmek kaydıyla kullanabiliyoruz.(kabızlık durumlarında öneriliyor)

YAĞSIZ SÜT (1 su bardağı):İçerdiği laktoz nedeniyle 1 brd.la sınırlamak öneriliyor.

ZEYTİNYAĞ(3/4 yemek kaşığı)Sprey yağdanlıklar çok işe yarıyor.Çok gerektiğinde iki fısla yağlama işlemi tamam.

DOMATES(1 yemek kaşığı)Atakta ve saf protein günlerinde ister ufak doğranmış taze domates,isterseniz şeker ve yağ katkısız olmak şartıyla salça veya püresini kullanabiliyoruz.

YAĞSIZ SÜTTOZU3 yemek kaşığı)Birçok tarifte kullanılabilen bir ürün.Bizde PINAR markasının süttozu kullanılabilir.Kahve beyazlaştırıcı ürünlerle karıştırmayın sakın çünkü içerikleri tamamen farklı.

SOYA SOS(1 yemek kaşığı)Lezzetli bir seçenek.Piyasada az sodyumlu olanı mevcut.Onu tercih ediyorum ben.

GOJI BERRY Kitapta adı geçmediğinden tereddüt duyulan bir meyve olsa da Dukan chat’te sık sık yer alıyor.Kullanımı şu şekilde ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığıSEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık,GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz.

YAĞSIZ MEYVELİ YOĞURT(2 adet)Bu da tatlı krizlerinde hayat kurtarıcı oluyor.Yaratıcı arkadaşlarımız yağsız yoğurt ve splenda ile çoğaltıp yiyerek zararı azaltıyorlar.İyi fikir)

SURIMI(günde 8 adet)Surimi çubukları çok pratik ve lezzetli atıştırmalıklar.Yanınızda rahatlıkla taşıyıp sade olarak tüketebileceğiniz gibi salata ve değişik mezelerde de kullanabilirsiniz.

SUSAM,ÇÖREKOTU,KETEN TOHUMU(1 tutam)

TATLANDIRICILI ŞEKER veya SAKIZLAR4-5 adet)

RHUBARB(100gr)Daha önce de bahsetmiştim rhubarb’dan.Özellikle kabızlığa çok iyi gelen bir sebze.

ÖNEMLİ:
LIGHT PUDINGukan’ın Tolerated Foods listesinde adı bile geçmiyor fakat bizler bunu yemeye de çok meyilliyiz.Nişasta ve yağsız kakao içermesi,şekersiz ve yağsız olması biraz masumlaştırsa da kilo vermeyi ciddi olarak durdurabilir.Tamamen kendi insiyatifinizde tüketin ya da 1’er kaşık kakao,splenda süt ve nişastayla kendi pudinginizi yaratın.

Heran yeni besinler eklenebilir bu listeye.Ben takipteyim merak etmeyinD

Bu arada tüm evrelerde sınırsız tüketebileceğiniz bir yiyecekten de sırası gelmişken bahsetmeliyim.Bu ürünün ismi SHIRATAKI NOODLES.Dukan.US sayfasında olarak satılmaya başlandı bile.

Bu ürün klasik Japon noodle’ın ince ve sıfır karbonhidratlı bir versiyonu.Yer elmasına benzeyen bir sebzeden yapılıyor ve kalorisi 0.Kullananlar kendine has bir kokusu ve dokusu olduğundan bahsediyor ve çeşitli soslarla yendiğinde makarna ihtiyacını karşıladığı gibi tok tutma özelliği de mevcut.Kolestol ve şeker için de çok faydalı olduğu, menüye eklendiğinde günlük lif ihtiyacını da önemli ölçüde sağladığı söyleniyor.Şimdilik sadece uzaktan bakabildiğimiz bu ürün yine girişimlerimiz sayesinde yakında Türkiye sınırlarından girebilir.Beklemedeyiz:))

ikinci soruya cevap olarakda regl döneminde tartilmiyoruz olarak cevap versem dogru olur sanirim zira moralimizi bozmamak ve ruh sagligimizi korumak adina

belki 5 senedir kramp girmemişti bana, geçen hafta ben de uykumdan krampla uyandım. kramp protein eksikliğinde olmaz mı ya, biz fazla fazla alıyoruz. kaslarımıza birşey olmuyordur değil mi :18::18::18::18:

Eh bi yrn öbür günü de bekle bazen 1-2 gün üst üst verebiliyorsun yrn sabah ta ne bileyim bi -400 gr görebilirsin

inşalllah:) degil mi glshk:13:

eveeet, inşallah olucak ben de inanmak istiyorum buna =) bugün sp günümdü yarın tartılmıcam ama pazar günkü durumu merak ediyorum. Güzel haberleri yazarım inşallah

hadi inşallah glshk.pazar umarım - lerini haber verirsin.

bende biliyosun yenı basladım.ve ilk defa bugun tartılmadım.yarın tartılacagım ama hafıf bır sıslığım var.kendımı ıyı hıssetmezsem tartılmayayım dıyorum.:26:

Merhabalar!

Çok sıkıldım ççookkk! Ağlıcak gibiyim. Çok da sinirliyim. Regl falan da olmucam. 2 gün çok yorucuydu Neyse ki geçti, ama ben de bittim. Olumlu bakacak olursam: ben bittim, ama neyse ki geçti. Peki neden mutlu değilim.. Bilmiyorum Çok stres yapmıştım herhalde, inşallah ondandır ve geçer Üfff!! Eksiklikler bulundu tabi, hep bulunuyo da.. Ben onları yaptırması gereken kişiyim, yapacak kişi değil. Ne kadar yap desem de yapmayanlar var. Bundan dolayı umarım patron beni başarısız görmez :S Görmez görmesine de, ben kendimi başarısız hissediyorum o zaman, en kötüsü bu zaten Halbuki yapabileceğimin en iyisini de yaptım.. Eldeki imkanlarla bu kadar oluyoo.. Ama işte.. Fazla mükemmeliyetçi olduğum için.. Offf!! Hiç sevmiyorum bu huyumuuuuu!!! Kendime dert ediyorum boşunaaa!! Offf!!! Ama hem böyle söylüyorum, hem de hala suratım asııkk!!! Kendimi inandıramıyorum. Şizofren gibi oldum he iyice..!! Kendimle konuşa konuşa!! Öyle bi sıkıntı var işte içimde ( Ve deee açıııııımm!! Eve gidemedim hala Bugünlerde çok az besleniyorum. Bişey de istemiyo pek canım. Hemen doyucam zaten yesem de, biliyorum. Gözüm aç ama midem hemen doyuyo. Tabi iyi bişey bu aslında. Ama çok da az yememek lazım, dengesiz oluyo! Gidiyim eve de yumurta kıriyim bari kendime. Ne zamandır Dukan ekmeğim de yok, onu da yapiyim bari. Ağliyim mi napiyim :S Aman Allah ağlatmasın.. Her şey yolunda.. Her şey yolundaa...Her şey yolundaa... Kendine geeelll!! diyerekten kendime, gidiyorum. Neler yazdım bilmiyorum bile. Saçmaladım öyle, döktüm içimi.. Burası bana iyi gelir dedim. Topice anlatiyim anlatiyim dedim... Günlük gibi oldu ama... Seviyorum sizi.. İyi akşamlar... Eksiler eksileerrr... Haftasonu giremezsem, beni özleyiinnn!! Byby

Son düzenleme:

sanki çalıştığım ve denetim sonrasındaki günler gibi hissettim kendimi ve seni çoook iyi anlıyorum, anlat boşver insan rahatlıyor umarım hafta sonu iyice dinlenirsin herşey gönlünce olsun

Ya kızlar! Bunu çok dert ediyorum. Biliyorum kafanızı şişiriyorum ama dukan ın önerdiği kiloya çok az kalmasına rağmen (59)ben elli beş hedefliyorum kocaman bir göbeğim var hala şu alttaki ayva göbek dediğimiz. Sanki oradan hiç gitmiyor! Hep bacaklarımdan yürüyüşü günde 2 saat yapıyorum neredeyse nerede yanlış yapıyorum ben bilemiyorum ki! Var mı böyle bi problem yasayaniniz?

benimde dukana göre ideal kilom 60, şu anda da 62.5 kilodayım ve dediğin gibi göbeğim hala var kalçalarım bayağı inceldi bacaklarım zaten inceydi üstümde inceldi ama göbek çok yavaş gidiyor heleki akşamları şişiyor sanırsın 4 aylık, diğer arkadaşlar göbeğin sadece mekik ile gideceğini söylüyorlar ama bende bel fıtığı var o yüzden yapamıyorum

mekikde çekiyorum ama galiba sayılarını biraz arttırmam gerekecek. Of lanet göbek hiç sevmiyorum seni!

58.600 :) bu sıralar beni tek mutlu eden şey kilolarımın gitmesi.9.5 ay içerisinde annemle babamı kaybettim. Çok üzüldük çok yıprandık evlendiğimin 1haftası eşim şehir dışına çalışmaya gitti. Evimde kalamıyorum ablamla birlikte annemin ve babamın anılarıyla dolu bu evde kalıyoruz. Yüreğimiz rahat elimizden geleni yaptık. Herşey tenhalaştı sanki bugün annemin 40'ını yaptık Allah kabul etsin. Ablamla kendimize döndük ne yapacağımızı bilemedik önceleri şimdi ise ayların yorgunluğu ve mutsuzluğunu atmaya hayata devam etmeye çalışıyoruz.Kilo çok aldık annemin hastane döneminde sırf güçten düşmemek için yedik.Uykusuzluk yorgunluk iş stresi annemi hayata babamsızda olsa devam etmeye ikna etme çabaları....herşey bitti...Bilmiyorum niye yazıyorum bunları ama güçlü görünmeye çalışmaktan yoruldum sanırım... İnsanlar sen ayakta tut ablanı diyor kocan uzakta ona destek ol diyor,ama gücüm kalmıyor artık. Buradaki herkesi çok sevdim çok içten bilmeden bana yazdıklarınızla destek oluyorsunuz,çok katılamasamda bazen gülüyorum sizlere bazen üzülüyorum, teşekkür ederim:)

Başın sağolsun canım çok üzüldüm, yaşadıkların çok zor anne baba acısı hemde çok kısa bir süre içinde Allah sabır versin mekanları cennet olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…