Yulaf kepeği ekmeği yapmak için budağ kepeği vs kullanılıyor bildiğim kadarı ile onlar da atakta yasak.Bne hiç ekmek yapmadım şimdiye kadar hep krep yapıyorum.Yumarta akı+süt+ y.kepeği biraz beklesin sonra dök kızgın tavaya orta ateşte pişir ister rulo iste kopara kopra ye afiyet olsun
Pko var ve sen protein ağırlıklı bi diyet yapacaksın üstelik de bebeğin olsun istiyorsun... Sağlıktan önemli bişey yok.Sen diyeti boşver.Hemen organik pazara koş.Güzel mevsim sebzeleri ile organik beslen.Pkonun en güzel tedavisi bu benim bi arkadaşım ne drlar gezdi en son gittiği drun önerisi.
1-İçinde tatlandırıcıymış, glutenmiş, çok işlenmiş hatta işlenmiş olan hiçbişey yeme içme
2-Marketten tavuk et alıp yeme.İmkanın varsa etini sütünü, peynirini yoğurdunu bulunduğun ile en yakın ilçe hatta köyden temin et.Özellikle tavuk yeme.
3-Özetle, migrosu hiç görmemiş bir köylü gibi yaşa en az 6 ay. Bak tedaviye nasıl hemen cevap vereceksin.Özellikle mısır nişastası/şurubu içeren ürünlerden uzak dur.(Kola mevya suyu vs...)
İnsan vücudu orjinal bir makina.. Mesela ben bu bahsettiğim şeylerin hiçbirini yiyemem.Daha dilimde başlar hassasiyet. 10 tane organik besinin arasına koy bunlardan birini şıp diye anlarım.Ama çoğu insan anlamadan yiyor.Bu besinler erkeklerde özellikle erkek çocuklarda malesef cinsiyet sapmalarınai, kadınlarda üreme sistemine saldırıyor.Zaten bunlardan yemeğe başlayınca, dikkat de edersen zayıflarsın..4 kilo ne ki?
Pko var ve sen protein ağırlıklı bi diyet yapacaksın üstelik de bebeğin olsun istiyorsun... Sağlıktan önemli bişey yok.Sen diyeti boşver.Hemen organik pazara koş.Güzel mevsim sebzeleri ile organik beslen.Pkonun en güzel tedavisi bu benim bi arkadaşım ne drlar gezdi en son gittiği drun önerisi.
1-İçinde tatlandırıcıymış, glutenmiş, çok işlenmiş hatta işlenmiş olan hiçbişey yeme içme
2-Marketten tavuk et alıp yeme.İmkanın varsa etini sütünü, peynirini yoğurdunu bulunduğun ile en yakın ilçe hatta köyden temin et.Özellikle tavuk yeme.
3-Özetle, migrosu hiç görmemiş bir köylü gibi yaşa en az 6 ay. Bak tedaviye nasıl hemen cevap vereceksin.Özellikle mısır nişastası/şurubu içeren ürünlerden uzak dur.(Kola mevya suyu vs...)
İnsan vücudu orjinal bir makina.. Mesela ben bu bahsettiğim şeylerin hiçbirini yiyemem.Daha dilimde başlar hassasiyet. 10 tane organik besinin arasına koy bunlardan birini şıp diye anlarım.Ama çoğu insan anlamadan yiyor.Bu besinler erkeklerde özellikle erkek çocuklarda malesef cinsiyet sapmalarınai, kadınlarda üreme sistemine saldırıyor.Zaten bunlardan yemeğe başlayınca, dikkat de edersen zayıflarsın..4 kilo ne ki?
Bu konuda gerçekten katılıyorum.
Bende de vardı pko ve karatay diyeti bu dediklerini içeren şeyler tamamen.
Karatay diyetiyle beraber pkodan da kurtulmuş bulundum.
Aynı zamanda başlamışız da sen beden kitle endeksine bak:)) Ben 1,68 boyundayım ve 80,5 kg ile başladım.Fazla kiloya göre yüzdeye vurduğundan sen daha çok vermişsindir.Burada okumuştum= beden kitle endeksi 25in üzerinde olanlar daha hızlı kilo veriyormuş sonra düşecekmiş( Ben 64 kg görünce güçlendirmeye geçeceğim:)) Sen zaten çoktan görmüşsün
Slm dukaancı arkdaşlar bende kitabı okumuş fakat uygulamaya yeni geçmiş biri olarak aranıza katılıyorum.31 yaşında 1 çocuk annesi 167 boyum,97 kiloyum bu sabah itibariyle kısacası facia durumum.Diyet hikayelerim oldu herkes gibi bugun yenıden başladım.Desteklerinizi esirgemezseniz seviniriz motivasyon bakımından kolay gelsin.
facebook a bakarken aklima geldi. tencere keki de yapabilirsiniz cani tatli cekenler
ALMAN PASTASI(her evre)
2 yumurta
4 yemek kaşığı tatlandırıcı
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
5 yemek kasığı süt
vanilya aroması
limon kabuğu rendesi
kabartma tozu
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
YAPILIŞI;
Tüm malzemeleri çırpıyoruz
derin bir tencerenin dibine su koyup kaynatıyoruz
kek malzemesini çok az yağla yağladığımız 6 nescafe fincanına paylaştırıyoruz
tencerenin kapağına mutfak havlusu sarıyoruz
15 dakika pişiriyoruz ..
KREMASI;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tatlandırıcı
limon kabuğü rendesi
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1-2 damla vanilya aroması...
not:mısır nişastası hergün olmamak kaydıyla 1 tatlı kaş.izinli.limitlerinize dikkat ederek tüketiniz.
çoğu insan pkodan kurtuluş yok diyorr doktorlarım bilee ama burda çok kişi gördümm zayıflayınca pkodan kurtulan acaba bende kurtulabıleckmıyım bu hastalıkdan siz diyetlemi kurtulmus oldunuz ben önceden dogum kontrol hapı kullanmadan adet görmezdim göründüm ama 60-70 gündee metformın kullnamaya başladıgımdan beri daha dogrusu su son 2ay 32 günde olmaya başaldım kendıgınden tabı bunda metformın hayıt tohumun ve verdiğim 6kılonunda payı var galıba
bugün diyette 55. günüm yaklaşık iki aydır kepekle sadece krep yaptım. tek seferde 4 tane yapiorum 2 yumurta 3 yk yoğurt çok az süt ve kepekle.sıkılmadım diil hanii hergün 2 tane yiyorum baydı artık hoş farklı denemelerim oldu ama istediğim başarıyı yakalayamadım. neeseee krepe dvm mecburda senin tarifinde yumurta akı kullandığını gördüm. bende yumurtayı fazla tüketmemek gerektiğini düşünenlerden biri olarak sarısısını ayırıp sadece akıyla denedim krep dışında herşeye benzedi başarısız yani. sen ekstra bişi yapiomusun
Ben diyetle kurtuldum ve gerçekten kilolar o kadar etkili ki, insülin direncim var demişsin yemek aralarını sık tutmamaya çalış çok faydası oluyor.
Ben de 3-4 ay regl olmadığımı bilirim her ay aynı sorunlar falan.
Çok şükür hiç bir problemim kalmadı.
Şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum ama kullanmaya başlamadan düzene girdi zaten dönemlerim.
bugün diyette 55. günüm yaklaşık iki aydır kepekle sadece krep yaptım. tek seferde 4 tane yapiorum 2 yumurta 3 yk yoğurt çok az süt ve kepekle.sıkılmadım diil hanii hergün 2 tane yiyorum baydı artık hoş farklı denemelerim oldu ama istediğim başarıyı yakalayamadım. neeseee krepe dvm mecburda senin tarifinde yumurta akı kullandığını gördüm. bende yumurtayı fazla tüketmemek gerektiğini düşünenlerden biri olarak sarısısını ayırıp sadece akıyla denedim krep dışında herşeye benzedi başarısız yani. sen ekstra bişi yapiomusun
bu arada diyete başladığımdan beri 3 defa tahlillerime baktırdım. hemogram biyokimya ve en önemlisi böbrek fobksiyon testlerime(ürik asit, kreatinin ve kan üre azotu ki bizim diyetimizde en önemli değerler) inanın size 3.de 2. tahlillerimden daha mükemmel bir sonuç aldım. hiç bir değer anormal diil sadece kolesterol ve trigliserid üst sınıra yakınki vücuttaki yağ gittikçe kanda artma oluyor ve bu beklenen brşey. özetle yok tek taraflı beslenme yok zararlı bunlar boş. bir hemşire olarak ben çok daha titiz davrandım başlangıçta ama ne o ne şu ne bu ben değerlerime bakarım kii onlarda süper. kesinlikle sağlıklı bir diyet yapioruzzz bundan kimsenin şüphesi olmasın.
yemek aralarını sık tutmamayamı calısayım ara öğün yapmıyormuydun sen canım ne güle kurtulmussun keşke bende kurtulabılsem su hastalıkdan senın cocugun varmı
elif2479
bedeb kitle endeksi için hedef 16.4 çok düşük hatta sağlıksız değil mi? Çizelgen dikkatimi çekti ondan sordum.
ckpln kesinlikle haklısın keşke her şeyin doğalını tüketebilecek şartlarımız olsa. Bugün evde pastorize sütle yoğurt yapmayı deneyecem bakalım nasıl oalcak?
tşk ederim. zira benimde kafamın karıştığı bir nokta orası. boyum 160 dolayısıyla dukan 57 verdi bana ama diyetisyenim 55 öneriyor. kiii geçen sene bu zamanlar 49 kiloydum (ama sağlıksız bi görüntüydü o) bilgileri girerkende hata yapmıorum. eeee herşey normal görünürken neden benim düşük çıkıo anlam neremedim. evet idealin altında indeksim ama diğer hedfler orantılıı bu çelişkiye anlam veremedim bir türlüü?????
arkadaşlar kitabı okudum ama anladığım doğru mu diye sizlerden teyid alm istedim:18:
5 gün atak süreci olduktan sonra 5 gün ps dönemi oluyor sonra tekrar 5 gün saf protein günü mi dönüyoruz verilen kilo yeterli değil se????
Ekmek yapmayı denedin mi hiç? Krepten daha güzel oluyo tadı. gerçi ben kabartmayı bir türlü başaramadım ama.. Yine de kepek ekmeğinden bir farkı yok. En sevdiğim kepekli tarif, ekmek.
Yapmıyordum canım ve en büyük etkinin de o olduğunu düşünüyorum.
Yemek yedikten 3-4 saat sonra insülin hormonu düşüşe geçiyor o düşüşe geçmeden sürekli yediğin de insülin direnci oluşuyor.
Hatta bu yüzden insülin direnci olan insanlar sık yeme gereğini fazlasıyla duyuyor.
Karatayı yaptığım 40 günde ağzıma ne ekmek sürdüm ne tatlı ne hazır gıdalar sonrasında devam ettim ama bunlardan ufak kaçamaklarım olmuştu, fakat o 40 günde ben insülin direncimi kırdığından problem olmadı.
Ben bekarım yani çocuğum yok ..
pardon cnaım bekar oldugunu bilmiyordumm :)) tamam bende ara öğün yapmıycam sagol canım tavsiyelrin için :))) karataya göz atacam
pko için kesinlikle göz atmanı tavsiye ederim hatta imkanın olursa kitabını da okur ve daha önce yapanların deneyimlerine göz atarsan pko için ne kadar faydalı olduğunu göreceksin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?