aynı benim cümlelerimi kurmuşsun ckplnben de 2 aydır krep hindi kıyma tavuk ve ton balığı dışına çıkamadım. Çalıştığım ve aynı zamanda eğitim aldığım için vakit ayırıp hiç güzel güzel yemekler yapamadım. tatsız tutsuz bi hayat sürüorum.
Bunlara rağmen hala veremiyorum ya ona yanıorum ben =// 54'e çakıldım kaldım. Bi de basenlerim ve bacaklarım inatla erimiyo :S Bugün çarşıda yazlıkları gördüm içim gitti, ben de girebilicem bunların içine diye düşündüm çok hoşuma gitti bu duygu, dolayısıyla bi daha motive oldum =) bu yaz olmasa da bi dahaki yaza çok fit bi şekilde onların içine girebilcem ve bi kere onu başardığımızda her şey geride kalacak, çektiğimiz sıkıntılar aklımızdan uçuup gitcek =)
derdini seveyim
Daha da bol gelsin hiç giyeme inşallah!!!!Ben bilirim canım.Eteği çekiştirmeye alışmışım geçen bi çektim etek aşağı düştü.Beterin beteri var..
Kızlar,
Benim çok sevdiğim lacivert etek ceketim vardı, 42 beden, şimdi kıyafet sıkıntım var ve direniyorum ya, tamamen bitmeden almayacağım diye, iş kıyafetleri de ucuz değil ki her kiloda alayım.
İşte o takımımı giydim idare eder gibi gelmişti, ama ofise bir gittim ki sormayın, beli inmiş basenlere, uzun bir etek haline gelmiş, ceket olmasa aşağıya inecek. Odada yalnızım ama ya başkaları olaydı da bi de onların yanında düşeydi.Hayal ettim de ne korkunç olurdu, karizma yerle bir neyse ki belinden tutturdum da oturup kalktıkça kontrol ediyorum.
Zayıflamak da zormuş kızlar.
Ya bana da bugün bu diyet sana yaramadı. Çakıldın bu kiloda, başka bişeyler dene sen dedi bi arkadaşımNeden çakıliyim yaaa!? Vericem iştee! O kötü niyetli değildir sanmam ama; moralim bozuldu yani..
Geçen gün de yoğunluktan yazamadım; 15-20 gündür giymediğim bi pantolonumu giymiştim. Zaten biraz bol geliyodu, iyice bollaşmış tabi. Çekiştirip duruyorum mecbur. Gömleğimi de içine sokmuştum, çıkıp duruyo, bi yandan onu sokuşturmaya çalışıyorum falan. Öyle hareketlerimi milletin gözüne sokmak gibi bi düşüncem de yoktu yani. Çalışanlardan biri, bu kumaş pantolonlar da hemen bollaşıyo, demez mi :S Çüşşş! yani. 6 kilo vermişim ben; ama pantolon bollaştığı için bol geliyomuş!! Biri, e zayıfladı kız, falan dedi. Başkası da gülerek, ay hayır, dely benden daha zayıf olamaz, inkar ediyorum bunu, hahaha, falan dedi. Espri güya! ben de "36 beden olunca görürsünüz dedim, gülerek. İlk pantolonlar bollaşıyo diyenin kilosu, benden 10-15 kilo falan fazladır. Zayıflamış diyen, gerçekten zayıf. Diğeri şu anda benimle aynı gibi. Ben bu insanları anlamıcam...
ama benim boyum çok kısa 1.50 boyundayım o yüzden 54 kilo bile çok gelio bu vücuda en azından bi 52 olsam geçicem hemen güçlendirmeye. esas hedefim 50 ama geri kalan 2 kiloyu güçlendirmede veririm diye düşünüyorum ayda 100 gr bile versem olur dert değil o zaman ama öncelikle şu 2 kilodan kurtulup 52yi görmem gerekio =) bi de vücudumu şekle sokmak için spor şart =//
elif2479
bedeb kitle endeksi için hedef 16.4 çok düşük hatta sağlıksız değil mi? Çizelgen dikkatimi çekti ondan sordum.
ckpln kesinlikle haklısın keşke her şeyin doğalını tüketebilecek şartlarımız olsa. Bugün evde pastorize sütle yoğurt yapmayı deneyecem bakalım nasıl oalcak?
arkadaşlar atak döneminde light meyveli yoğurt yiyebilirmiyim
Vallahi kızlar Dr değilim sonuçta gerçi durum alakası yok diye diretti ama benim şöyle bi durumum oldu.Ben 11 yaşımda adet gördüm.2. adetim 38 gün sürdü, önce müdahale etmeler.Sonra müdahale de işe yaramadı.Küçücük çocuktum canım çıktı.Sonra uzun yıllar boyunca -kistim falan olmamasına rağmen- 32-33 günde bir adet gördüm ve her seferinde hastahanede yatarak kesebildiler ağrımı.Bu eziyet 16 yaşıma kadar sürdü.(Küçük olduğum için annemin jinekolog arkadaşı hormon tedavisi uygulamadı.Aslında 1 tek hormonumda küçücük bir fazlalık vardı ama bana bunu yapıyordu.Sonra hormon tedavisi gördüm 2 yıl.Tedaviye cevap verdikten sonra dilimde bir hassasiyet gelişti.Bahsi geçen gıdalardan yediğimde dilimin üzerinde bir tabaka oluşuyor sanki.İğrenç bir tat almaya başlıyorum ve yiyemiyorum.Önce ne olduğunu anlayamadık.Sonra fark ettim ki bu gıdaların içindeki bazı maddeler nedeni ile oluşuyor.Bahsettiğim dönem 1997 GDO'nun falan adı yok.İnsanlar bu konuda bilinçsiz.Bi benim dil anlıyor durumdan:))Doktoruma dedim ki benim hormon düzeldi düzeleli böyle bir durum var.Benimle bayağı dalga geçti.Bünyen alerjik ondandır falan dedi.Ama ben vücudumun bi şekilde kendini korumaya aldığına inanıyorum
Arkadaşlardan biri keşke öyle beslenebilesek demiş.Ama inanın çok da zor değil.Ben kendi içeceklerimi kendim yapıyorum.Limonata, kaysı, şeftali vs suyu Kavanozlarla konserve gibi yapıp bütün yıl içiyorum.Annem de yapıyor ondan da takviye alıyorum tabi.Kolayı falan insan zamanla unutuyor.Bu diyetle başladım dışarıda falan kola içmeye..
Yoğurt mayalamak öyle kolay bir iş ki.Öyle makinem falan da yok benim. Günlük sütten mayalıyorum annem gibi.Ben Kırklareliliyim.Bizde sanayi falan gelişmemiştir.Bizim hazır yoğurtların son kullanma tarihi ile üretim tarihi arası 6-7 gün zaten. Tavuklarımı oraya gittikçe alıyorum.Dondurucuya atıyorum İstanbulda kırmızı boysaı olmayan bi kasap buldum oradan alıyorum eti.Domatesimi yazlığın bahçesinde yetiştiriyoruz.(zaten pazarda da ekim-eylül ayında koklayınca kokusu gelen gerçek domates var.Herşeyin konservesini öğrendim yapıyorum.İnsan isteyince herşeyi yapıyor özetle
merhaba arkadaslar ben de dün başladım 67.8 ile (şu ana kdr hiiiç görmediğim bi kilo idi =(( ) Allah yardımcımız olsun
Hoşgeldin canım, merak etme çabucak azalmaya başlayacak.
Bırak 36'yı 34 bile olsak o kıskanç insanlar 2-3 beden bollaşmış kıyafetler diyecek anlaşılan
merhaba arkadaslar ben de dün başladım 67.8 ile (şu ana kdr hiiiç görmediğim bi kilo idi =(( ) Allah yardımcımız olsun
ya ben onu evde yaptım ama doğrusu hiç de güzel olmadı yani dondurmadan çok buzlu bişey gibi oldu ama kahve dünyasındaki güzeldi doğrusu yani en azından 40 yılda bir tatlı krizinde azıcık değerlendirilebilir :))))
bu aralar bir çoğumuz aynı durumdayız herhalde.
Ama sebebi belli, şımardık hepimiz. Güzel sözler, iltifatlar, yeter artık kilo verme böyle süpersinler....
Bir an önce toparlanıp silkinmemiz ve daha da geç olmadan devam etmemiz gerekiyor. Unutmayın yoksa bu kadar emek boşa gidecek. En kötüsü de etrafımızdakilerin gözü üzerimizde, başarısız olmamızı bekliyorlar. Onlara bu zevki yaşatmayalım[/QUOT
Haklısın Trida, kim tutar bizi.Zaten bir kısım insan başladı."AAAAAAA biliyorum; dıdının dıdısı da dukan yaptı 6 kilo verdi ama bi bıraktı 8 kilo aldı hemen.Yapma sen bu diyeti yapma.Zaten çok sağlıksız, ekmeği kes e üşünme yürü biraz zaten verirsin"
Bi de "yeter daha fazla verirsen yüzün çökecek. Cildin sarkmaya başlamış sanki sen al şu pastadan ye de yüzüne renk gelsin " diyenler var.Arkamdan koca popolu diyen kendisi değil sanki..Bunu diyen şahsiyet hamileliğinde bile diyet yaptı vücudu bozulmasın diye.Çocuğunu emzirmedi zayıflama uğruna.Bi tek zayıf o olacak herkes onu beğenecek ya resmen kıskanıyor.İşin garibi en büyük destek çevremdeki erkeklerden
ya ben o kadar sıkıldım ki herkese açıklama yapmaktan, çok muhabbetim olmayanlara diyet diyip geçiyorum. hiç uğraşmıyorum anlatmakla.
Ay sorma yaa!! Sanırım öyle olucak!! Ama inan sırf bunlar yüzünden kaçamak falan yapmıcam artık!! 38 beden oliyim diyodum ama şimdi zaten biraz dar da gelse 38 bedene giriyorum. Hedefimi 36 beden yaptım. Pek bi zayıf görüncem, belki iyi olmucam ama.. Napiyim.. Bak o zaman da, ay sen çok zayıfladın, kötü oldun dicekler. Ben kimseyi incelemiyorum yaa! ama millet de dert yok herhalde.
Normalde hedefim 57 ama; o kiloya ulaşınca şöyle bi bakıcam duruma. Olmadı, çok bunalmamışsam diyetten, 55'e kadar devam edicem. Nasılsa yıllar geçtikçe kilo alıcaz, mecbur.
Eğer kararlıysan mutlaka vereceksin. Hoşgeldin!! Bu sefer sakın bırakmaBen 69 görmüştüm. Böğğğ!! ama kurtulucaz beraber
Herkese mutlu akşamlar Dukan dostları :))Yarın görüşürüz kısmetse..
Ay sorma yaa!! Sanırım öyle olucak!! Ama inan sırf bunlar yüzünden kaçamak falan yapmıcam artık!! 38 beden oliyim diyodum ama şimdi zaten biraz dar da gelse 38 bedene giriyorum. Hedefimi 36 beden yaptım. Pek bi zayıf görüncem, belki iyi olmucam ama.. Napiyim.. Bak o zaman da, ay sen çok zayıfladın, kötü oldun dicekler. Ben kimseyi incelemiyorum yaa! ama millet de dert yok herhalde.
Normalde hedefim 57 ama; o kiloya ulaşınca şöyle bi bakıcam duruma. Olmadı, çok bunalmamışsam diyetten, 55'e kadar devam edicem. Nasılsa yıllar geçtikçe kilo alıcaz, mecbur.
Kilo alsan da versen de herkesin bu iyiymiş demesi imkansız, görüyorsun işte hiç yoksa kıskançlıktan demiyorlar en iyisini yapıyorsun hedefine ulaş kendine bak mutlu musun o halinle değilsen devam edersin.
Önemli olan bizim aynaya bakınca kendimizi beğenmemiz.
çizelgendeki düşüşe bayıldımmmm =)) kaç ay sürdüüü sorması ayıp benim de hedefim 54 falan =)) tebrik ediorum
utanıyorum bu cevabı verirken
Kilo verdim kilo aldım kilo verdim kilo aldım şeklinde temmuzdan bu yana sürdü ..
olsunnnn sonuçta vermişsin ya önemli olan kararlılığın..tebrik ederim darısı başıma =))
Teşekkür ederimm
Tek tavsiyem kaçamak falan hiç yapmadan bir kere de bitir bu işi ..
Ya bana da bugün bu diyet sana yaramadı. Çakıldın bu kiloda, başka bişeyler dene sen dedi bi arkadaşımNeden çakıliyim yaaa!? Vericem iştee! O kötü niyetli değildir sanmam ama; moralim bozuldu yani..
Geçen gün de yoğunluktan yazamadım; 15-20 gündür giymediğim bi pantolonumu giymiştim. Zaten biraz bol geliyodu, iyice bollaşmış tabi. Çekiştirip duruyorum mecbur. Gömleğimi de içine sokmuştum, çıkıp duruyo, bi yandan onu sokuşturmaya çalışıyorum falan. Öyle hareketlerimi milletin gözüne sokmak gibi bi düşüncem de yoktu yani. Çalışanlardan biri, bu kumaş pantolonlar da hemen bollaşıyo, demez mi :S Çüşşş! yani. 6 kilo vermişim ben; ama pantolon bollaştığı için bol geliyomuş!! Biri, e zayıfladı kız, falan dedi. Başkası da gülerek, ay hayır, dely benden daha zayıf olamaz, inkar ediyorum bunu, hahaha, falan dedi. Espri güya! ben de "36 beden olunca görürsünüz dedim, gülerek. İlk pantolonlar bollaşıyo diyenin kilosu, benden 10-15 kilo falan fazladır. Zayıflamış diyen, gerçekten zayıf. Diğeri şu anda benimle aynı gibi. Ben bu insanları anlamıcam...
Tamam sütü bulmak biraz sıkıntı ama günlük sütten de yapıyorum arada..Tadı kötü olmuyor.En azından içinde antibiyotik yok.Maya işin en kolayı bazen mayam kalmaz.O zaman bi kutu sade activya 1 kilo süt için ideal mayadır.Birkaç kez döndükten sonra yoğurdunun tadı da güzelleşiyor.Hem çevrene bu gözle bakmaya başlayınca alternatifleri bulup görebiliyorsun.Düşün İstanbulda bile ben süt satan mandıra buldum.İzmirde daha çok olur.Önemli olan gözünün değişmesi..
Sen sıkıntı yapma tavuk döneri. Isıttıktan sonra sıcakken koy kağıt havlunun arasına al yağını yağ oranı %8e düşsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?